HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2018 Cuma - 09:29

CHP aday adayı Gök, Kılıçdaroğlu’yla görüştü: Bayraklı'nın vizyon projelerini sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı aday adayı Songül Gök, ilçe için yapacaklarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı.  Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile birebir görüşen Gök, Bayraklı ile ilgili bugüne kadar hem CHP içinde hem de sivil toplum kuruluşlarındaki  çalışmalarını anlattı. Gök, "Bayraklı ile ilgili projelerimizi hem sözlü olarak aktardım hem de dosyamızı kendisine sundum. Olumlu bir görüşme oldu. Benim sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmeme vesile olan partililerimize teşekkür ederim’’ dedi.

CHP aday adayı Gök, Kılıçdaroğlu’yla görüştü: Bayraklı nın vizyon projelerini sundu

CHP Bayraklı aday adayı Songül Gök ortak akıl ve liyakata dayalı yönetim anlayışı ile yerel sorunları proje bazında halkın katılımı ile çözeceklerinin altını çizdi. Gök ‘’ Bayraklı’yı turizm, kültür, spor ve eğitim merkezi yapmayı hedefleyen belediyecilik için; kadın erkek yan yana yürüyebileceğimiz, mutlu çocuk, mutlu kadın ve mutlu aile yapısını kurmak için adayım’’ dedi.

AYRIŞMAYI EN AZA İNDİRECEĞİZ
Bayraklı’da yatay ve dikey yapılaşmadaki ayrışmanın ; sosyal katmanlar arasında ekonomik, sosyal, kültürel farklılığa neden olduğunu ifade eden Gök, ‘’Bu ayrışmanın en aza indirgenmesi için  yaşam standartlarını eşitleyip  Bayraklı’da ‘yaprak döken mahallelerde’ de  kent bilincini oluşturmak, Bayraklı’lı olmayı bir ayrıcalık ve gurur vesilesi yapmak, Kentsel Dönüşüm ile bu yeni kent bilincini daha da perçinlemek istiyorum’’ diye konuştu.

HALKIMIN HAKLARINI HEP SAVUNACAĞIM
Kentsel Dönüşüm için, Bayraklı Belediyesi’nin bütün olanaklarını kullanarak İzmir Büyükşehir ve diğer ilgili kurumlarla ortak çalışma yapacağını dile getiren Gök,bu çalışmalarda, Bayraklı da oturan halkımın haklarını hep savunacağının altını çizdi. Gök, ‘’Gençlere ,kadınlara, işsizlere, engellilere, emeklilere derman bir belediyecilik anlayışı ile; toplumun her kesimde “Bayraklı’lı” olma onurunu yaşatacağım. Bu tabiî ki; sosyal ve kültürel faaliyetlerle, eğitim kalitesini arttırarak, kadınlarımızın evlerinden çıkmasına olanak verecek her tür etkinliklerle ve kadına şiddeti engelleyici bilinci oluşturarak, gecesi ve gündüzü ile yaşanabilir bir Bayraklı yaratarak olacak’’ dedi. 

AMAZON RUHUNU YAŞAMAK
Gök, Vizyon projesi olarak Smyrna Amazon Kadın Kültür ve Sanat Festivali ile; Bayraklı’nın köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusunu; bölge insanının günümüzdeki değerleri ve sosyal yaşantısıyla harmanlamayı, ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. ‘’Smyrna höyüğünün eteklerinde sergileme alanları ve bir gezi parkuru hazırlanıp yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır. Böylece Bayraklı bir marka olacak; Amazon ruhunu yaşamak, Athena tapınağında dolaşmak ve o tarihi dokuyu yerinde görmek için turistler özellikle Bayraklı’ya gelecektir’’

İlçemizden geçen İzban hattının yer altına alınması için ilgili kurumlarla çalışmalar yapacağım ve sahil-deniz kuşağı ile ilçe halkının buluşmasını sağlayacağım. Turan Bölgesine yat turizmine yönelik marina yapılması için Belediyenin olanaklarını en üst seviyede kullanacağım. Ve mevcut Bayraklı İskelesine vapur seferleri başlayacak, vapurla ilçeye gelenler; Symrna da tarihi gezisini yapacak, marinada denizle buluşacak, teleferikle Dünya Barış Anıtına çıkarak İzmir’i seyrederken çayını keyifle yudumlayacaktır ‘’ sözleri ile Bayraklı’yı marka yapacaklarını vurguladı.

STK’LARDAKİ ÇALIŞMLARIMLA BAYRAKLI’YI ÖZÜMSEDİM
2016 yılında Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi kuruluşunu gerçekleştiren ve halen Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam etiren Gök, ‘’ 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde 24 mahalle muhtarı ve halkla görüşülerek; ilçenin mahalle bazında sorunları tespit edilip bir kitap haline getirildi. Kitap, bütün partilerin milletvekili daylarıyla  paylaşılarak  ilçenin sorunlarının çözümüne katkı sağlanması hedeflendi. Bayraklı’nın  yaprak döken mahallelerinde, kız çocuklarının eğitimine destek için bölgedeki kadınlarla bir çalışma yaptık. 

Dernek olarak 13-14 Eylül’de;“Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır” konulu bir çalıştay gerçekleştirildik. Konunun tarafları olan; kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bölge kadınlarının katılımı ile sorunların nedenleri ve çözüm önerileri derinlemesine incelendi ve çıkan sonuçları bir rapor halinde kitaplaştırıldık.

Uyguladığımız  “Gönüller Bir Olsun” projesi ile; son yıllarda bilerek arttırılan çatışma kültürünün etkilerini aza indirgeyip, yatay ve dikey yapılanma arasındaki aileleri bir araya getirerek “komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini” hedefledik.2018 Ekim ayı başında, Bayraklı da siyasetteki kadın adaylara bakış açısı ve yerel yönetimlerden  hizmet memnuniyet anketi yaptırdık ve sonucunu raporlayıp karar verici mercilere ilettik’’ dedi.Gök STK’ların çok önemli olduğunu belirtti ve ‘’STK olarak yaptığım bu çalışmalar ile, Bayraklı dokusunu iyice özümsedim, sorunları yerinde tespit edip çözüm noktasında daha hızlı ve net sonuçlar alınabilmesi için ilçe halkı ve ilgili kurumlar ile yakın ilişki içinde oldum. Ve buda seçildiğim zaman,  Bayraklı  ilçesini çok iyi bilen bir Belediye Başkanı olarak daha iyi hizmet sunmama neden olacaktır’’ diye konuştu.

 
Başbakanlık bitti, ofisi kaldı: İzmir'deki bina için yeni açıklama
 
CHP'li Beko'dan İZBAN çıkışı: Grevin kazanını olmaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlık bitti, ofisi kaldı: İzmir'deki bina için yeni açıklama
Başbakanlığın kullandığı binaların akıbetini soran CHP İzmir Milletvekili ...
Binali Yıldırım'a yeni protokol düzeni
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması Binali Yıldırım’ın, devlet ...
AK Partili Şengül açıkladı: İlçe adaylarını Zeybekci mi belirleyecek?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, önemli açıklamalarda bulundu. ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘o tarife’ uyan Büyükşehir adayı sizce kim?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘o tarife’ uyan Büyükşehir adayı sizce kim?
Ve Zeybekci İzmir’de startı verdi: 31 Mart’ta Kordon’da zeybek oynamaya var mıyız?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, kente gelerek ...
Bakan Albayrak'tan yatırım müjdesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kişisel Twitter hesabından önemli ...
 
Erdoğan'a bir kez daha tazminat ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, 12 Aralık 2017'de bir televizyon ...
Seçim tanıtım tarihi belli oldu
AK Partili Mahir Ünal bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. ...
CHP Bayraklı Aday Adayı Özer'den Zeybekci'ye: İzmir görücü usulü ile kız vermez, iç güveyi de istemez!
Bayraklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıkan Kerim Özer; Bayraklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva