HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2019 Pazartesi - 10:20

CHP’li Polat, orman memurlarının sorunlarını meclise taşıdı

CHP’li Polat, sayıları 12.5 binden 4.5 bine kadar gerileyen, buna rağmen iş yükleri giderek artan orman muhafaza memurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Orman muhafaza memurlarının 7/24 esasına göre çalışıp, gece-gündüz, yaz-kış demeden arazide yangın ve kaçakçılıkla mücadele ettiğine dikkat çeken Polat, “Orman muhafaza memuru alımının arttırılması yönünde bir çalışma bulunmakta mıdır?” diye sordu.

CHP’li Polat, orman memurlarının sorunlarını meclise taşıdı

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ormanların korunması için gece-gündüz, yaz-kış demeden zorlu arazi koşullarında çalışan orman muhafaza memurlarının sıkıntılarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Orman muhafaza memurlarının sayısının 12 bin 500’den 4 bin 500’e kadar gerilediğini, ancak odun üretim miktarlarının 5 milyon metreküpten 30 milyona çıktığını ifade eden Polat, “Orman muhafaza memuru alımının arttırılması yönünde bir çalışma bulunmakta mıdır?” diye sordu. Orman muhafaza memurlarının zorlu arazi koşullarında yangın ve can güvenliği gibi tehlikeli görevleri olmasına karşılık neden fiili görev tazminatından yararlanamadıklarının açıklanmasını isteyen Polat, “Orman muhafaza memurlarının kolluk kuvvetlerine sağlanan haklardan faydalanmaları ile ilgili gündeminizde bir çalışma bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

“SAYILARI AZALIYOR, İŞ YÜKÜ ARTIYOR”
Polat, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, orman muhafaza memurlarının, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı korumada görevli, 657’ye tabi devlet memuru olarak görev yaptığını anımsattı. 657 sayılı kanunun, içinde barındırdığı ek gösterge cetveli, özel hizmet tazminatı, disiplin ve izin hükümlerinden dolayı en sık değişen kanunlardan birisi olduğunu ifade eden Polat, şöyle devam etti:

“Ormancılık, polis, asker ve diğer güvenlik güçleri kadar önemli bir görev ve meslektir.Silah kullanmak zorunda olduklarından diğer kolluk görevlilerine tanınanolanakların orman muhafaza memurlarına da sağlanması gerekmektedir. Orman muhafaza memurları, ağaçlandırma ve fidan dikimi, orman kadastro ve izin sahalarının kontrolü, orman zararlıları ile mücadele faaliyetleri ile orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi gibi birçok idari görevin de yerine getirilmesinde fiilen arazide aktif olarak görev yapmaktadırlar. Orman muhafaza memurlarının sayısı, 2000’li yılların başlarında 12.500’lerde ve odun üretim miktarı 5.000.000 m3 civarındayken, şu an 4.500 kadar orman muhafaza memuruna karşılık odun üretim miktarı 30.000.000 m3 sınırına dayanmaktadır. Orman muhafaza memurları, görevleri gereği 7/24 esasına göre çalışıp gece, gündüz, yaz, kış, arazide yangın ve kaçakçılıkla mücadele etmektedirler.”

“SAYILARININ ARTIRILMASINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA VAR MI?”
Yıllara göre üretim miktarı artarken, orman muhafaza memuru sayısının azaldığına dikkat çeken Polat, “Ormanlarımızın korunması açısından önemli görevleri olan orman muhafaza memuru alımının arttırılması yönünde bir çalışma bulunmakta mıdır?Orman muhafaza memurlarının önceliği üretim ve ticaret odaklı çalışmak mıdır?” diye sordu. Polat, orman muhafaza memurlarının sorunlarını çözebilmek için güncel bir yönetmelik olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, çalışma şartları ve saatleri ile ilgili bir düzenleme yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

“KOLLUK KUVVETLERİYLE AYNI HAKLAR TANINACAK MI?”
Orman muhafaza memurlarının arazi görevine çıktıkları gün ve saatlere uygun olarak arazi tazminatlarının verilip verilmediğinin açıklanmasını isteyen Polat, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Bu konuda bir aksaklık yaşanmakta mıdır? Bir aksaklık varsa nasıl çözülmesi düşünülmektedir?

-Orman muhafaza memurları zorlu arazi koşullarında yangın ve can güvenliği gibi tehlikeli görevleri olmasına karşılık neden fiili görev tazminatından yararlanamamaktadırlar?

-Orman muhafaza memurları silah taşımakta ve kolluk kuvvetleri ile emsal görev yapmaktadırlar. Orman muhafaza memurlarının kolluk kuvvetlerine sağlanan haklardan faydalanmaları ile ilgili gündeminizde bir çalışma bulunmakta mıdır?

-Yangın ve koruma hizmetlerinde çalışan orman muhafaza memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması, teknik işler yapan orman muhafaza memurlarının ise teknik hizmetler kadrosunda görev yapmaları konusunda bir çalışma bulunmakta mıdır?”

 
Palu Ailesi'nin korkunç damadı: 3 cinayet, 4 tecavüz, gasp ve işkence!
 
CHP aday adayı Devran: Aliağa'da İttifak dikiş tutmaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olgun’dan adaylık açıklaması: Partimin kararına saygı duyuyorum
Torbalı Ticaret Odası Başkanlığı görevinden istifa edip AK Parti Belediye ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mahallenin en güzel kızından anne şehire!
Mehmet KARABEL yazdı... Mahallenin en güzel kızından anne şehire!
İzmirli muhtar adayı Güner: Kazanırsam maaşımı burs olarak vereceğim
İzmir'in Dikili ilçesinde yaşayan Şahin Güner, yerel seçimde muhtarlık ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye cevap: Akıl dışı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Washington yönetiminden gelen ...
Şengül'den 'meclis üyeleri listesi' açıklaması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Şimdi hızlı bir şekilde önümüzdeki ...
İşte İzmir'in rengarenk adayları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İzmir'deki 30 ilçe belediye ...
 
MHP İl Başkanı Şahin: Büyükşehir dahil 20 ilçe belediyesi alacağız!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Cumhur ...
CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye sert çıkış!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma ...
CHP’li Beko, Seferihisar ve Urla balık çiftliklerini sordu: Bu resmen hukuksuzluktur!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Seferihisar ve Urla ilçelerinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva