HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2018 Pazar - 15:25

CHP'li Kılıç vahim iddiayı meclise taşıdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından işletilmekte olan TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda özellikle eylül ayından beri gerçekleştirilen bazı uygulamalar velilerden büyük tepki gördü. CHP'li Sevda Erdan Kılıç, iddiaları meclis gündemine taşıdı.

CHP li Kılıç vahim iddiayı meclise taşıdı!

Velilerin yazılı ve sözlü iddialarına göre; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösteri yapan çocukları “SİRK HAYVANINA” benzeten, ayakta su içmenin günah olduğunu belirten, kız ve erkek çocuğunun birlikte oyun oynamasını sakıncalı gören, günaydın yerine selamun aleyküm denmesi gerektiğini belirten, cuma kutlaması adı altında kendince gün icat eden ve ‘Yaşasın İslam’ diye çocuklara slogan attıran uygulamalar, CHP İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç tarafından Meclis gündemine taşındı.

CHP Parti Meclisi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi de olan Kılıç, “Cumhuriyetimizin 95. Yılını coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız bu süreçte başkentin ortasında gösterilen bu cüret tam da geldiğimiz noktayı görmemiz açısından ibret verici bir durumdur. Çocukları çağdaş eğitimle donatarak geleceğe hazırlamakla yükümlü yöneticilerin kendi bakış açıları doğrultusunda beyin yıkama faaliyetinde olmaları tam bir akıl tutulmasıdır. Hem çocuklarımızın hem de ülkemizin geleceğine yönelik bu ve benzeri yaklaşımlara karşı sonunu kadar mücadele etmek, laik ve demokratik cumhuriyetimizin bizlere yüklemiş olduğu en büyük sorumluluktur. Bu nedenle TEDAŞ Kreş ve anaokulunda yaşananların takipçisi olacağız” dedi. 

Konunun hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını hem de Milli Eğitim Bakanlığını ilgilendirdiğini belirten Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi:

Bütün bu bilgiler ve iddialar doğrultusunda;

  1. TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda verilen eğitimden başta genel müdürlük, daire başkanlığı, Kreş ve Anaokulu yönetimi mi yoksa hizmet alımı yapılan şirket mi sorumludur?
  2. TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda verilen eğitim ile yapılan faaliyetler hangi esaslara göre belirlenmektedir? Halen yapılmakta olan uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun mudur?
  3. Nisan ayından beri Kreş ve Anaokulunda bulunan, eylül ayından beri de Kreş ve Anaokulundaki bütün eğitim faaliyetlerini planlayıp yönlendiren ancak TEDAŞ’ın resmi web sitesinde adı geçmeyen Hatice Özipek’in kurumla olan bağlantısı nedir?
  4. Hatice Özipek’in TEDAŞ Kreş ve Anaokulunda resmi bir unvanı var mıdır? Hatice Özipek’i TEDAŞ Kreş ve Anaokulunun resmi web sitesinde yer alan müdür ve yöneticilerinin üstünde yetkilerle kim görevlendirmiştir? Söz konusu kişi hangi okul mezunudur ve pedagojik formasyonu var mıdır? Daha önce Kreş ve Anaokulu yöneticiliği yapmış mıdır? Halen sahibi ya da ortağı olduğu özel bir kreş ve anaokulu var mıdır?
  5. Hatice Özipek, yetki ve uygulamalar bakımından TEDAŞ Kreş ve Anaokulu Yönergesinde yer alan “Sorumlu yönetici”, “ Eğitim Uzmanı” ve “psikolog” gibi görev tanımlarından hangisi kapsamında değerlendirilmektedir? Kurumla resmi bağı olmayan bir kişinin kurum yetkililerinin üstünde yetkilere sahip olması mevzuata uygun mudur?
  6. Eylül ayından beri kurumdaki eğitim ve sosyal faaliyetleri planlayan, yönlendiren Hatice Özipek’e bu çalışmaları karşılığında ücret ödenmekte midir? Ücret ödeniyorsa miktarı ne kadardır ve ödeme kurum tarafından mı yapılmaktadır?
  7. 23 Nisan kutlamalarının yapılmayacağı kurumun resmi görüşü müdür yoksa Hatice Özipek’in tasarrufu mudur?
  8. Hatice Özipek’in uygulamaları ve sözleriyle ilgili iddialar karşısında TEDAŞ Genel Müdürü 22 Ekim Pazartesi günü kreşe giderek tepki gösteren öğretmenleri uyarmış mıdır?
  9. Velilerin iddiaları doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösteri yapan çocukları “SİRK HAYVANINA” benzeten, ayakta su içmenin günah olduğunu belirten, kız ve erkek çocuğunun birlikte oyun oynamasını sakıncalı gören, günaydın yerine selamun aleyküm denmesi gerektiğini belirten, cuma kutlaması adı altında kendince gün icat eden bir eğitim anlayışı hangi zihniyetin bir yansımasıdır?
  10. Oyun çağındaki çocukların ve ailelerin psikolojilerini bozan, söylem ve eylemleriyle mütedeyyin aileleri dahi rahatsız eden, gerekçe soranlara “ben böyle uygun gördüm, böyle karar verdim” diye yanıt veren bu anlayış ve uygulamalar ile buna göz yuman bürokratlar hakkında ilgili bakanlıklar nezdinde bir girişimde bulunulacak mıdır?

 
Kaf-Kaf potada şen!
 
Fırat'ın Doğusu'na büyük bombardıman!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Milli değerlerimizle oynamaktan vazgeçin!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına ...
CHP İzmir'den hem kutlama hem davet
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyetin 95.kuruluş yıl ...
CHP'li Manduz’dan miting gibi adaylık açıklaması
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen hafta dosyasını ...
 
CHP'li Sertel sordu, açıklama geldi: Meclis'e 1 milyon 350 binlik halı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Meclis’in ...
CHP’li Kılıç: Cumhuriyet yeniden doğuştur
29 Ekim 1923’ün tarihimizin en önemli dönüm noktası olduğunu vurgulayan ...
AK Parti İzmir'in Cumhuriyet videosu 48 saatte 2 milyonu geçti!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel ...
 
CHP’de flaş gelişme: Manisa ilan etti, İzmir ne yapacak?
Partide takvim doğrultusunda aday adaylığı başvuruları için verilen süre ...
İYİ Partili Çıray: Donarak şehit vermemiz vahimdir
İçişleri Bakanlığı, operasyon dönüşü Jandarma Özel Harekat timindeki askerlerimizden ...
Tarihi Suriye Zirvesi sonrası 4 liderden açıklamalar
İstanbul'daki tarihi zirve sona erdi. Dörtlü Suriye Zirvesi'nin ardından ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva