HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2018 Perşembe - 11:29

CHP’li Kılıç: Kimse partimizin üzerinde değildir!

PM Üyesi ve Milletvekili Adayı Kılıç, Zeybek’in kendisini ve Milletvekili Böke’yi hedef alması karşısında açıklama yaptı. İsim vermeyen Kılıç, “Yıllarını parti uğrunda harcamış olanlara saldırmak kimsenin haddine değildir. Kimse partimizin üzerinde değildir” dedi.

CHP’li Kılıç: Kimse partimizin üzerinde değildir!

EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler 21 Mayıs itibariyle kesinleşen milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir için oluşturduğu listenin kesinlik kazanmasıyla birlikte tartışmalarda beraberinde geldi.

Kadın adayların az olması ve seçilemeyecek sıralara yazılması en çok tepki çeken konuların başında geldi. Genel merkez İkinci bölge ikinci sırada İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’ye ikinci bölge beşinci sırada ise Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç’a yer verdi. 13’üncü sırada bulunan Hatice Zeybek ise durumuna tepki gösterdi ve kendisinden önce yazılan iki ismi hedef aldı.

- CHP İZMİR'İN VEKİL ADAYINDAN O İSİMLERE TEPKİ!

Böke ve Kılıç’ın kenti tanımadığını ima eden Zeybek iki ismi kırsala davet etti. Zeybek’in açıklamaları örgütte bazı kesimler tarafından rahatsızlık uyandırdı. Ayrıca bu tavrın genel merkeze isyan niteliği taşıdığı ifade edildi.

Gelişmelerin ardından Kılıç, eleştirilere üstü kapalı bir şekilde cevap verdi. Örgüte yönelik net mesajlar içeren açıklama şöyle:

KOL KOLA YÜRÜMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyesi olmanın bile onur olduğunu daha da çok hissettiğimiz şu günlerde bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni 15 yıldır yöneten AKP Hükümeti ne yazık ki güzel ülkemizi bataklığa sürüklemiş, ekonomi tarumar edilmiş, çiftçi, işçi kölelik düzenine mahkum edilmiştir.

Bizim partilik sorumluluğumuz birbirimizi eleştirmek değil varsa eğer, eksiklerini gidermek olmalıdır. Partimizi karıştırmaya çalışan, ülkenin kurucu iradesi olan anlayışı zedelemeye çabalayanların ekmeğine yağ sürmek kimsenin haddi, cesareti olmamalıdır. Bizim mücadelesini vereceğimiz şey bu iktidardan kurtulmaktır. Birbirimizi ayrıştırarak değil kucaklayarak, tanımaya çalışarak kol kola yürümekten başka çaremiz yoktur.

KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR
Ailemden öte görmediğim, içinde yetişip ilkelerini yaşam biçimi haline getirdiğim altı oklu partimin kararlarını sorgulamak, bunu yaparken de yıllarını bu uğurda harcamış olanlara saldırmak kimsenin haddine de değildir.

Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı, Aydınlık yüzlü güzel İzmir’de partimizin kararı, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayla, birbirinden değerli yoldaşlarımızdan 28 milletvekili adayı gösterilmiştir. Bu listenin sıralamasına bakmadan çalışmak ancak sorumlu ve sağduyulu bir partilinin yapacağı iştir. Geri kalan tüm davranışları yapanlar ve ihanet içinde olanlar başta bu kararı alanlara saygısızlık yapmış olur.

KİMSE PARTİMİZİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR
Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir aile olduğu gibi bünyesinde farklı mesleklerden binlerce vatansever, sosyal demokrat insanları barındırmaktayken meslek şovenizmi yaparak kendi partililerini bilinçsiz ve sorumsuzca eleştirmek ancak partinin ilkelerini yaşamına uyarlamayanlara yakışır. Herkes bilmelidir ki; kimse partimizin üzerinde değildir. Kimse parti örgütlerini eleştirmeye, onların emeklerini yok saymaya muktedir de değildir. Kendisini vazgeçilmez sananlar tarih karşısında hesap verir.

Buradan tüm partililerimize ve sorumlu yurttaşlarımıza sesleniyorum; lütfen enerjimizi kendi içimizde değil dışarıya harcayalım. Lütfen kurulan tuzaklara aldanmayalım, kişisel hırslara kapılmayalım. Sen-ben demeden biz anlayışıyla 24 Haziran’a odaklanıp sandıklarımıza sahip çıkalım. Gün bir olma, el ele, kol kola yürüme zamanıdır! Tıpkı üstat Nazım’ın dediği gibi: “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşçesine...”

 
Folkart Gallery'e rekor ziyaret!
 
Buca Karakolu'nda sahur bereketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Kalın'dan bedelli askerlik sorusuna yanıt
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir radyo programında ...
AK Parti seçim bildirgesini bugün açıklayacak
AK Parti aday tanıtım toplantısını bugün Ankara Kapalı Spor Salonu'nda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mardinli vekil Ceyda’yı, yaparız biz İzmir sevdalısı
Mehmet KARABEL yazdı... Mardinli vekil Ceyda’yı, yaparız biz İzmir sevdalısı
 
Erdoğan'dan 'havalimanı' sürprizi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında 'Cumhurbaşkanı ...
Yumruklaşma iddialarına ne yanıt verdiler?
CHP'nin İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve ...
Mehmet Tezkan: İzmir adaylığı sürpriz oldu!
İYİ Parti İzmir’de 1'inci bölge 3'üncü sıradan gazeteci Mehmet Tezkan’ı ...
 
CHP İzmir adayı Çelebi’den ilk mesaj: Gençlik görev başında!
Birinci bölge beşinci sıra milletvekili adayı Çelebi, İl Başkanı Yücel’i ...
Tatlıses'e hüsran: Sırasını beğenmedi, aday gösterilmedi!
AK Parti İzmir’den Milletvekili Aday Adayı olan türkücü Tatlıses’in 7’nci ...
Önce İzmir'den sonra İstanbul'dan aday gösterildi: Değişiklik için ne dedi?
Milletvekili aday listelerinde ilk önce İzmir’den sonra İstanbul’dan gösterilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva