HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Mayıs 2018 Perşembe - 11:19

Folkart Gallery'e rekor ziyaret!

Folkart Gallery, 2017-2018 yıllarını kapsayan 3. sergi sezonunu tamamladı. 2015 yılında kurulan Folkart Gallery, açıldığı günden beri toplamda 250 bin sanatseveri ağırladı.

Folkart Gallery e rekor ziyaret!

Türkiye’nin en nitelikli, en büyük sanat galerisi olma unvanı ile 2015 yılında kurulan Folkart Gallery, 2017-2018 yıllarını kapsayan 3. sergi sezonunu tamamladı. Folkart Gallery, her yıl olduğu gibi bu senede birbirinden önemli ve değerli sanatçılar ile eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “2015 yılında kurduğumuz galerimiz sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Bunu da ziyaretçi sayılarından görebiliyoruz. Son sergi sezonumuz ile birlikte galerimiz 250 bin civarında sanatseveri misafir etti” dedi.

SANATSEVERLERE TEŞEKKÜR
Folkart Gallery’e oluşan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile Mesut Sancak, sergilere gösterilen ilgi nedeniyle sanatseverlere teşekkür etti. Sancak, “Folkart Gallery olarak sergilerin yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Son sergimizi onbinlerce kişi gezdi. Bu kişiler arasında üniversite mezunu olan da var, ilkokul mezunu olan da… Üniversitede öğretim üyesi sanatseverlerden ilkokul öğrencilerine kadar her kesimden ziyaretçimiz oluyor. İzmir’in Akdeniz’de kültür ve sanatın başkenti olabileceğine inanıyoruz. Sanata ve sanatçılara destek olan tüm kurum ve kuruluşları da, ayrıca tebrik etmek istiyorum.” diye konuştu.
Folkart Gallery’nin 2017-2018 3. sergi sezonunda ilk kez iki sergi bir arada açıldı.  Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in “Varlığın Yeniden İnşası” ve Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirleri farklı disiplinlerdeki sanatçıların eserlerine yansımasıyla oluşan “Dizelerin Renkleri” adlı iki sergi Folkart’ta 13 Ekim 2017 tarihinde ziyarete açıldı.

NAZIM HİKMET’TEN ORHAN VELİ’YE
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı-Koruncuk yararına düzenlenen “Dizelerin Renkleri” adlı sergide Türk şiirine yön veren, unutulmaz dizeleriyle tanıdığımız Namık Kemal, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attilâ İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile Zafer Gençaydın, Ali Kotan, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Gören Bulut, Metin Yurdanur, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Filinta Önal başta olmak üzere 37 ünlü ressam ve heykeltıraşların eserleri yer aldı. 10 Aralık 2017 tarihine kadar Folkart Gallery’de sergilenen eserler sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

JORGE MARIN, CHEMA MADOZ
Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in “Varlığın Yeniden İnşası” isimli sergisinde varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykel ise Folkart Çarşı’da sanatseverlerle buluştu. “Varlığın Yeniden İnşası”, Meksika Dışişleri Bakanlığı, Meksika Kalkınma İçin Uluslararası İşbirliği Ajansı (AMEXCID), Meksika Türkiye Büyükelçiliği, Folkart Gallery ve CerModern'in ortak çabaları sonucunda İzmir’e gelmiş oldu. Yoğun ilgi nedeniyle sergi 20 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldı. Folkart Gallery’nin bir diğer önemli sergisi ise gündelik hayattaki sıradan nesneleri, gerçek üstü estetik anlayışla kurgulayıp fotoğraflayan, usta İspanyol sanatçı Chema Madoz’un eserleri oldu. Türkiye’de ilk kez sergilenen eserler ‘Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı' adlı sergi Folkart Gallery’de ziyarete açıldı. Chema Madoz’un fotoğraf sergisi, 22 Aralık 2017 – 25 Şubat 2018 tarihleri arasında sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.
IVAN MARCHUK
Folkart Gallery’nin 3. Sergi sezonunun son sergisi ise 9 Mart 2018 tarihinde açıldı. İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi tarafından, “Yaşayan 100 Büyük Dahi” arasında gösterilen Ukraynalı ressam Ivan Marchuk’un eserleri,  20 Mayıs 2018 tarihine kadar açık kalan sergide adeta ziyaretçi akınına uğradı. Sergide İvan Marchuk’un en önemli büyük boyutta 65 eseri yer aldı. Folkart Gallery’nin 12. sergisi olan “Düşsel Detaylar” bugüne kadar Türkiye’de açılan en kapsamlı Ivan Marchuk sergisi oldu. Sergi için Türkçe, İngilizce ve Ukraynaca olmak üzere 3 dilde, 340 sayfalık bir albüm hazırlandı.

Folkart Gallery, ayrıca Anadolu Ajansı tarafından her yıl düzenlenen Istanbul Photo Awards isimli yarışmada dereceye giren fotoğrafların sergisine de ev sahipliği yaptı. 8 Eylül - 7 Ekim 2017 tarihleri arasında açık kalan sergi fotoğraf meraklılarının ve sanatseverlerinin yoğun ilgisini çekti. Bunun yanısıra Koruncuk Vakfı yararına düzenlenen Dizelerin Renkleri isimli sergi Folkart Gallery’nin desteğiyle Ankara Cermodern’de de açıldı. Sergi Ankaralı sanatseverlerden tam not aldı.

 
İbrahim Kalın'dan bedelli askerlik sorusuna yanıt
 
CHP’li Kılıç: Kimse partimizin üzerinde değildir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade Ünuz, İzmirli genç yönetmen Gülten Taranç ile sinema yolculuğunu konuştu: Sinama bağımlısıyım
Hanzade Ünuz, İzmirli genç yönetmen Gülten Taranç ile sinema yolculuğunu ...
Gaziemir'de fidanlar ile çınarlar sahnede
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin üyeleri ile Gaziemir Belediyesi ...
Edis İzmir'e geliyor
Genç şarkıcı Edis, dans şovları ve sahne performansıyla 26 Mayıs Cumartesi ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sözü nasıl marş oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sözü nasıl marş oldu?
Kültürpark'ta Edebiyat zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası ...
Manuş Baba, Narlıdere'yi salladı
Narlıdere Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gençlik ...
 
Selçuk'ta 19 Mayıs'a özel konser
Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Cannes'te 15 dakika ayakta alkışlandı!
Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın ...
Konak'ta minikler tiyatro ile tanıştı
Konak Belediyesi çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva