HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2017 Pazar - 18:00

CHP'li İnce: 'Hayır' diyene terörist diyen terbiyesizdir

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Balıkesir'de düzenenen mitingde vatandaşlardan hayır oyu isterken, "hayır diyene terörist diyen terbiyesizdir" ifadesini kullandı.

CHP li İnce:  Hayır  diyene terörist diyen terbiyesizdir

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bugün Balıkesir Alihikmetpaşa Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. İnce'ye İl Başkanı Ender Biçki ile Balıkesir, Çanakkale ve Bursa milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti. İnce'yi İzmir Marşı ile karşılayan partililer ve vatandaşlar Türk bayrakları ile miting alanında yer aldı. 

'NEDEN HAYIR DEMELİYİZ?

Üniversiteyi Balıkesir'de okuduğu ve Balıkesir'den evlendiği için 'Balıkesir evladı' ve 'Enişte' diye karşılanan İnce, "Bugün burada 'neden hayır' diyeceğiz kısaca anlatayım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi, adından utandılar. 'Başkanlık' dediler, anket yaptılar, baktılar ki millet başkanlığı istemiyor, o zaman adını değiştirerek 'cumhurbaşkanlığı' sistemi dediler. İkincisi; biz dedik ki 'rejim değişiyor', yok dediler 'sistem değişiyor.' Rejim ile sistem Fransızca sözcüklerdir. İkisi de aynıdır. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne bakın, rejim ile sistem aynıdır. Sonra çıktılar 'parlamenter sistem işlemiyor, onun için buraya geçtik' dediler. İşletmezsen işlemez. Şu anda anayasaya uyuyor musun da yeni anayasaya uyacaksın."

'HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DİYEN TERBİYESİZDİR'

Referandumda 'hayır' oyu kullanmayı düşünenlerin terörist gibi gösterilmek istenmesini de eleştiren İnce şunları söyledi:

"Referandumda 'evet' diyenler kimdir? Evet diyenler tıpkı bizim gibi bu memleketin evladıdır. Hayır diyenler kimdir? Bu memleketin evlatlarıdır. Meydanlara çıkıp, 'hayır' diyenlere 'terörist' diyorlar değil mi? Şimdi size soruyorum; siz PKK'lı mısınız? Siz FETÖ'cü müsünüz? Siz IŞİD'çi misiniz? Siz terörist misiniz? 'Evet' diyenler de terörist değildir, 'hayır' diyenler de terörist değildir. Ama, 'hayır' diyenlere 'terörist' diyenler terbiyesizdir." 

AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR

Getirilmek istenen sistemdeki yanlışlıklara dikkat çeken Muharrem İnce şöyle devam etti:

"Aklınıza sandığa gittiğinizde ne gelsin biliyor musunuz? Azerbaycan gelsin. Azerbaycan da ne oldu? Söz vermiş yengeye, yazdı kararnameyi, 'Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptım seni' dedi. Kıskananlar çatlasın. Aynısı Türkiye'de başımıza gelebilir. Bu Azerbaycan bizim gerçek dostumuz; ne zaman başımız sıkışsa bize yardımcı olur. Kurtuluş Savaşı'nda da öyleydi, şimdi de bize geleceğimizi gösterdi. Şu Azerbaycan'a kocaman bir alkış gönderelim."  

MERKEL'E İRONİLİ KINAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki konuşmasının yasaklandığını hatırlatan İnce, ironi yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya'nın bu tutumunu kınıyorum, Almanya'nın bu tutumunu faşist buluyorum ve Bekir Bozdağ senin yanında olduğumu Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndan bildiriyorum. Burası böyle. Şimdi gelelim ikinci kısma; Çanakkale'de Meral Akşener'in konuşacağı salonda elektrikleri kesen Almanya'yı da kınıyorum. Her gittiğimiz yerde bize zorluk çıkaran, meydanları süslettirmeyen, 'evet' demeyi serbest bırakıp, hayır demeyi yasaklamak isteyen, devletin uçağıyla, helikopteriyle, otobüsüyle, devletin parasıyla, devletin televizyonuyla evet propagandası yapıp, muhalefetin sesini kısmak isteyen Almanya'yı ve Merkel'i de kınıyorum. Ey Almanya; senin bu tutumun faşistçedir; Ey AKP; sen de Almanya gibi faşistçe davranıyorsun. İkiniz de aynısınız." (DHA)

 
Karşıyaka deplasmanda kayıp
 
Altay golü attı, ortalık karıştı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ: Baykal'ın yaptığı takdire şayan
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’nın, Türkiye’den kendisi ile birlikte ...
Erdoğan: Bunları dünyaya rezil rüsva edeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Abdi ipekçi Spor Salonu’nda KADEM tarafından ...
Başbakan Yıldırım: Söz veriyorum, bu örgüt bitecek
Başbakan Binali Yıldırım Bingöl’de halka seslendi. Terör örgütü FETÖ'yü ...
 
BBP'den referandum açıklaması
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez ...
Bakan Çavuşoğlu: Avrupa'daki vatandaşlarımızla buluşacağız
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda ve Almanya'da referandum etkinliklerine ...
Devletin zirvesinin İzmir ajandası belli oldu
Başbakan Yıldırım yeni haftada İzmir'de üç günlük mesai yapacak. Öte yandan ...
 
CHP milletvekilleri İzmir'de STK'lara konuk olacak
CHP İzmir milletvekilleri Zekeriya Temizel, Atila Sertel, Musa Çam, Aytun ...
AK Parti Konak teşkilatı 'Reis'i izledi
AK Parti Konak ilçe teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatından ...
AK Parti Karabağlar'ın 'evet' buluşmasına yoğun ilgi
AK Parti Karabağlar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, vatandaşlar için ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva