HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2017 Pazartesi - 11:42

CHP’li Gümrükçü’den 7 Ocak mesajı: Delege dayatma kabul etmez!

Potansiyel il başkan adaylarından olan Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü 7 Ocak’taki kongreye ilişkin, “CHP delegesi dayatma olursa delege kabul etmez. Bu kongre tek adaylı olmayabilir. Ben adayım demek kimseye fayda getirmez. Sonuçta sandığa gidip oyunuzun ölçüsünü alacaksınız” dedi.

CHP’li Gümrükçü’den 7 Ocak mesajı: Delege dayatma kabul etmez!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, 17 Aralık’ta kazandığı kongrenin ardından basın toplantısı düzenledi.

İkinci kez Çiğli İlçe Başkanlığı’na gelen Gümrükçü siyasal kariyeri hakkında bilgi verirken önemli açıklamalarda bulundu. 

Kordon Otel’deki toplantıda konuşan Gümrükçü, il kongresi süreci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun temasları ve genel siyasi konjonktüre ilişkin birbirinden önemli mesajlar verdi.

İSTERDİK Kİ ERKAN’LA BİRLİKTE OLALIM…
Gümrükçü, “Çiğli, kongre sürecinde güzel şeyler yaşadık. Beyaz sayfa açalım dedik. Arkadaşlar içten çalıştı. 26 mahallenin 20 mahallesini biz kazandık. Erken çalışmaya başladık, dostluk çerçevesinde oldu. CHP’ye nasıl daha iyi hizmet edebiliriz noktasında arkadaşlarımız çalıştı. Kongre sürecine giderken 5’e çıkan bir aday sayısı oldu. Nasıl yaparız dedik. Parti tarihinde ilk defa mini bir ön seçim yaptık. Arkadaşlar kimi aday görmek istiyorsa onun ismini yazıp sandığa attılar. Kimse karışmasın dediler. Tam seçim yasağı uyguladık. Ve sandık açıldı. Tek tek sayıldı. 277 delegenin 237 oyunu ben aldım. İsterdik ki biz Erkan’la birlikte olalım, beraber yürüyelim. Ama o tercihini farklı kullandı. Kongrede tansiyon yüksek bekleniyordu. Son hafta Erkan’la konuştuk ‘sakin olalım’ dedik. Çiğli hep kavga gürültüyle anılıyordu. Biz 17 Aralık’ta barış devrini başladığını dosta düşmana gösterdik. Belediye örgüt kavgasını yapmayacağız. Fikir ayrılıklarımız olabilir ama bunu kamuoyunda değil partinin organlarında tartışacağız. Türkiye 2019’da 3 önemli bir seçime gidiyor. Çiğli 2’nci bölgede CHP’nin kalelerinin başında geliyor. Karşıyaka’dan sonra biz geliyoruz” dedi.

2019 HEDEFİMİZ OYUMUZU YÜZDE 80’E ÇIKARMAK
Gümrükçü, “Ben ilçe başkanı olarak seçim tecrübem var. 2019’da da biz bu iyi şekilde yaparız. Avantajımız Çiğli’yi tanıyorum. Dokusunu biliyoruz. Geçmişte kafa yormuştum. Hazırlıklarımız var. Örgütsel yapıyı güçlendirmek ana hedefimiz. Mahallelerde meclisler kuracağız. Mevcut delege arkadaşlar, karşılarında yarışmış olanlar, partili muhtarımız varsa onları da alacağız, kanaat önderlerini de katacağız. Onlar üzerinden ‘hangi bölgelere nasıl çalışma yapabiliriz?’ diye konuşacağız. Ekmeleddin İhsanoğlu Çiğli’de yüzde 65 aldı. Referandumda hayır yüzde 72-73 civarı çıktı.  Çiğli’deki 2019 hedefimiz oyumuzu yüzde 80’e çıkarmak. İzmir’in 69’unu 75’e ulaştırma amacına yardımcı oluruz. Çiğli zor bir bölge. Yeni kurduğumuz ekiple Çiğli’yi kucakladık” diye konuştu.

İYİ PARTİ’Yİ GENÇ PARTİ’YE BENZETTİ: EN YÜKSEK OYU İZMİR’DEN ALABİLİR!
Gümrükçü, “Siyasette bir değişim var. Yeni sistem yüzde 50 artı 1’i almayı gerektiriyor. Her siyasi partinin buna göre hareket etmesi gerekiyor. Referandumda AKP- MHP oylarını yakalayamamış il ve ilçelerde görevden almalar var. Meral Akşener ile yeni bir oluşum var. Hayır sürecinde beraber çalışmıştık ama biz sol bir partiyiz. Onlar sağ bir parti. Türkiye’de sağın alternatifi sağ değildir. Bir düzen ve sistem değişikliği lazım. Geçmişteki politikalarla Türkiye’nin nereye geldiği belli. Taze kana ihtiyaç var ama bu kan CHP’de var. İyi Parti’nin her gün yayınlanan anketlerini gerçekçi bulmuyorum. Ama İyi Parti en yüksek oyu İzmir’de alabilir. Türkiye’de yüzde 5 alıyorsa İzmir’de 10 alabilir. CHP bu anketler üzerinden çalışmalarını sürdürüyor.  İyi Parti kurulmadan önce bir anket vardı. İzmir’de yüzde 42 ‘Akşener’e oy verebilirim’ diyen bir kitle var. Bu oy verebilirim diyen 3 kişiden 1’i de CHP’li. Bu bizim önümüze koymamız gereken bir konu. Genç parti de maalesef en yüksek oyu İzmir’de almıştı. Akşener de benzer bir sonuç alabilir. CHP güçlü bir örgüt. Süreci güzel yönetirsek 30 belediyeyi kazanmamız ve milletvekili sayımızı arttırmamız mümkün. Oyumuzu yüzde 75’e taşımamız mümkün. Yapmamın gereken halka kulak vermek. Belediye başkanlarımızı korumak. İzmir’deki 45’lerde olan oyumuzu 60’a çıkarmamız mümkün” dedi.

TARHAN KADAR BAŞARISIZ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Gümrükçü, “Meral Akşener’in, Emine Ülker Tarhan kadar başarısız olacağını düşünmüyorum. Temsil ediliyor. Bir ekip var. Çalışmalar gerçekleşiyor. AKP ‘biz İyi Parti’yi görmeyelim nasıl olsa CHP ile birbirini yer’ derse avucunu yalar. Sistem iki turlu sistem. Birinci turda her siyasi parti adayını çıkaracaktır. İkinci turda vatandaş oyu belirleyici olacak. Referandumda beraber yürüdük, 2019’da da bizim iki önceliğimiz var. Bir; laik demokratik sisteme bağlı olacak ve terörle bağlantısı olmayacak” açıklamasında bulundu.  

CHP DELEGESİ KAPI KULU DEĞİLDİR, AZİZ BEY…
İl kongresi sürecine ilişkin konuşan Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun temaslarını değerlendirdi. Gümrükçü, “CHP il başkanlığı gerçekten zor bir görev. 3 büyük seçim var. Avantajlar var dezavantajlar var. Kader seçimi cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu süreci yönetecek bir kadronun oluşması şart. Sivil toplum örgütleriyle ilişkiler kuran, iş dünyasıyla ilişkileri olan. İzmir’in tüm dinamiklerini harekete geçirecek, gündem yaratacak, CHP politikalarını halka benimsetecek, halkın taleplerini de genel merkeze iletecek, vatandaşla köprü olacak milletle ittifak yapacak bir örgütün olması lazım. Bu iş kişi değil ekip işidir. Bu ekip nasıl kurulabilir? Tek aday diyorlar ama yanlış. İzmir’de geçmişte bir araya gelmemiş arkadaşların bu dönem bir araya gelip ortak aday çıkarma çabası var. Kimse delegenin oyuna ipotek koyamaz. Siz CHP delegesine aday dayatamazsınız. Kabul etmez kendi yolunu çizer. CHP delegesi Erzurum ve Sivas kongresi delegesi gibidir. Manda ve himaye kabul edilemez der. CHP delegesi kapı kulu değildir. İl delegesi ilçe delegesi gibi değildir. Kamu olanaklarıyla şekillendiremezsiniz. 650 kişi İzmir’in kaderini belirleyecek bir oylama yapacak. Burada dayatma olmaz. Dayatma olursa delege kabul etmez. Aziz Bey olumlu bir süreç yönetiyor. Farklı eleştiriler olabilir, haklılık payları da olabilir. Bizim gördüğümüz bir iyi niyet var. İlçe başkanlarını dinledi, milletvekilleriyle ve belediye başkanlarıyla görüşecek. Yarın il başkanlığımızı ziyaret edecek. Bir anlamda örgütün nabzını tutuyor” diye konuştu.  

BU SÜRECİ AZİZ BEY YÖNETİYOR… BU KONGRE TEK ADAYLI OLMAYABİLİR!
Gümrükçü, “Genel merkezin icazet vermesi doğru mu? CHP disiplinli bir partidir. İzmir il başkanlığı aslında Türkiye’yi ilgilendiren bir konudur. Genel Sekreterimiz, 3 tane gelen başkan yardımcımız ve genel başkanımız İzmirli. Geçmişte genel merkezimiz bu adayı seçeceksin dayatmaları yaptı. Genel başkanımız göreve geldiğinden beri böyle bir tercih yapmadı. Yaparsa saygı duyarız. Ama giden arkadaşlara siz çalışmalarınıza devam edin diyor. Kongremiz demokrasi şöleni şeklinde olacak. Bu kongre tek adaylı olmayabilir. Mutabakat adayı nasıl belirlenecek? Bu masada kimler var? Bunlar benim gündemimin dışında. Bu süreci Aziz Bey yönetiyor. Oradan hayırlı bir karar çıkar diye umuyorum. Adı geçen isimler çok önemli isimler. İzmir siyasetinde var olmuş ve ilerleyen yıllarda hizmet verecek isimler. Ama isimlerden çok örgütsel yapının kurulması daha önemli. Gelecek bu seçilecek yönetimin elinde olacak. Kişiden çok göreve gelindiğinde neler yapılacağı beni daha çok ilgilendiriyor. Beni arayanlar var. Sürecin tam ortasındayım. İlçe başkanı olmasaydım da ortasındayım. Bu süreci ağırlıklı olarak ilçe başkanlarının yönlendireceğini umuyorum. Seçilen delegeyle onlar daha sıkı fıkı. Bu sürecin sonunu izleriz sonra ilçe başkanları olarak düşüncemizi söyleriz. Bu örgüte bir lider gerek. Partililerimiz heyecan istiyor” dedi. 

‘BEN ADAYIM’ DEMEK…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü ifade eden fakat toplantının içeriği hakkında bilgi vermeyen Gümrükçü aday olup olmayacağına ilişkin, “2014’te Ali Engin istifası sonrasında 11 ilçe başkanımızla birlikte Ankara’ya gittik. 3 kişi de sözlü destek vermişti. Yani toplam 14 ilçe başkanı desteğiyle genel başkanımızla bir görüşme yaptık. Ali Bey’den boşalan koltuğa ben aday oldum. O dönem başka bir dönemdi, bu dönem başka bir dönem. Seçim var. Burada ben adayım diye çıkmak kimseye bir fayda sağlamaz. Sonuçta sandığa girip oyunuzun ölçüsünü göreceksiniz. Ben adayım demeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’DE NAMUSSUZLAR BARINAMAZ!
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un adının karıştığı taciz olayı hakkında konuşan Gümrükçü, “Gerçekten
konuyla ilgili çok bilgim yok. Olsa söylerim. CHP’de namussuzlar barınamaz. Kadına farklı gözden bakan, baskı uygulayanlara karşı yaptırımlar vardır. Varsa gereği yapılır. Yoksa bu CHP’ye karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendirilir ve ona da gereken yapılır” diye konuştu. 

 
At eti skandalında Hükümet'ten radikal karar
 
Göztepe'nin ilk yarı karnesi... Alkışı hak etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti’nin İzmir’de başkan adayları bile belli
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti’nin İzmir’de başkan adayları bile belli
Başbakan duyurdu: Kamuya 110 bin memur alınacak
Başbakan Binali Yıldırım, "2018'de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, ...
Hükümetten taşerona kadro sınavı için önemli açıklama
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesiyle ...
 
CHP'den yeni KHK'lara sert tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yayınlanan ...
'Dünyanın 1'den büyük olduğu artık anlaşıldı'
Adıyaman'da partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, "ABD ...
Erdoğan'dan KHK, taşeron, 'tek tip elbise' yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yayımlanan KHK ile getirilen ...
 
Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Hatanızdan dönün
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikan ...
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'muhtar' yanıtı
Başbakan Binali Yıldırım, Bartın'da AK Parti İl Kongresi'nde konuştu, ...
Akşener'den flaş seçim açıklaması!
İYİ Parti’nin baraj sorunu olmadığını ve ilk seçimde iktidarı alacaklarını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva