HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2013 Pazar - 11:31

CHP’li Güler: Hizmetin bedeli nasıl ödenecek?

CHP’li Güler, çalışmalarını seçim bölgesi Dikili’de köy ziyaretleri ile sürdürüyor. Yerel seçim öncesinde '500 köy' hedefiyle yola çıkan CHP İzmir İl Örgütü, Bakırçay Havzası’ndaki köy çalışmalarına Dikili’de devam etti. Toplam 28 köy ve bir beldeye sahip olan Dikili, Milletvekillerinin, parti meclisi üyelerinin, il başkanının ve il yöneticilerinin başkanlık ettiği toplam 8 grup ile baştan aşağı ziyaret edildi.

CHP’li Güler: Hizmetin bedeli nasıl ödenecek?

İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler’in başkanlığında, Dikili’nin dağ köylerini ziyaret eden CHP’liler Kıroba, Mazılı ve Kocaoba köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy kahvehanelerinde geniş katılımlı toplantılar yapan CHP heyeti, köylülerin yaşadığı sıkıntıları, birinci ağızdan dinledi.
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden ve bilinmezlerinden olan Bütünşehir Yasası’na dair köylerin yaşayacağı sıkıntılara değinen Güler, “Bütünşehir yasası ile birlikte köyler artık yaşanmaz hale gelecek” dedi.
“MAHALLE MUHTARLIĞININ HİÇBİR YETKİSİ YOKTUR!”
Konuşmasında AKP milletvekillerinin bütünşehir yasası ile köylere daha iyi hizmet gidecek sözlerini eleştiren Güler, “AKP milletvekillerinin köylere gidip anlattığı şey şu ‘bütünşehir yayası ile birlikte köyler büyükşehir sınırlarına dahil olacak, dolayısıyla köylere daha iyi hizmet gelecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak köylere daha iyi hizmet geleceğini düşünmüyoruz. Köylere hizmet gelse de bedeli ile gelecek. O bedeli köylerin, köylünün ödeme gücü yok. Buralar mahalle olduğunda durum çok değişecek. Mahalle muhtarlığının hiçbir yetkisi yoktur, bütçesi yoktur, köyün malları bu yasa ile birlikte köy muhtarlıklarında kalmayacak. Çünkü mahalle muhtarlarının alma, satma, icara verme yetkisi yoktur. Benim babamın, onun amcasının, senin dedenin köy muhtarlığına bağışladığı topraklar hakkında köy muhtarlığının hiçbir yetkisi kalmıyor. Bütün mallarınız belediyeye geçiyor” dedi.
Güler sözlerini şöyle sürdürdü. “Size ait olan köy kahvenizi bile artık belediyeden kiralayacaksınız, köyünüzdeki tüm yeni ev, inşaat ve benzeri çalışmalarınız bağlı bulunduğunuz ilçedeki kurallara tabi olacak. Bağlı bulunduğunuz ilçenizde imar ruhsatı, emlak vergisi ne kadar ödeniyorsa; bina, arsa, arazi vergisi aynı kurallar köyünüzde de geçerli olacak. Su hizmeti, su yönetiminde köy muhtarlığının hiçbir yetkisi olmayacak. Su hizmetini size büyükşehir belediyesi verecek. Büyükşehirlerde suyun metre küpü 4 liradır, artık bu yasayla birlikte su hizmetini daha pahalıya alacaksınız. Mezarlık konusu muhtarlığın yetkisinde olmaktan çıkacak. Mahalle muhtarlıkları mezarlıklara karışamazlar. Mezarlık işlerinize bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesi de bakmayacak. Mezarlık işleriniz de büyükşehir belediyesi tarafından halledilecek. Bizim gördüğümüz bütün bu gelişmelerden sonra köylünün kendi kendini yönetmesi ortadan kalkacak. Bu mal mülk üzerindeki bütün yetki bitecek ve köylerde hayat pahalılaşacak. Tarım ve hayvancılığın bittiği yerde, geçimin zor olduğu yerde günlük hayatta pahalılaşmışsa o zaman köylerde zaten nüfus kalmadı şimdi burada yaşamaya devam edenlerinde şartları çok zorlaşacak. O yüzden ‘hizmet gelecek çünkü buralar büyükşehir toprağı olacak’ sözü büyük bir yalan. Peki sormazlar mı, Hizmetin bedeli nasıl ödenecek? Bu imar, bu ruhsat işleri, bu emlak vergisi, arazi vergisi nereden ödenecek” dedi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 16 Eylül 2013 Pazartesi 00:25

Ülkemizin en saygın siyaset bilimi profesörü,üstelik belediyecilik uzmanı,hem akademisyen hem yurttaşla bu kadar sıcak ilişki kurabilme kabiliyetinde bir lider İzmirimiz'e nasip oldu. İş bize kalsa kaçırılmaz bir fırsat ama kararı genel başkan verecek. Mevcut belediye başkanı,bizim partinin diğer aday adayları,A.K.P'nin aday adayları hiçbiri hocahanımla bilgi birikimi,donanım,liderlik özellikleri bakımından boy ölçüşemez.Amacım kimseyi incitmek değil ancak herkes bu gerçeği görüyor.Doğrusu budur

Yorumu oyla      12      5  
O.T 15 Eylül 2013 Pazar 21:43

Konuyu en ince ayrıntılarına kadar bir bilenden, bir uzmandan dinlemek, öğrenmek hem şaşırtıcı hem sevindirici, geleceğimiz için de bi o kadar umutlandırıcı. Birgül Ayman Güler vekaletimizi hak ediyor.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu yine bir düğün için İzmir’de!
CHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kızının ...
Başbakan Erdoğan'dan CHP'ye ağır suçlama!
Başbakan Erdoğan: Tüm alevi kardeşlerime sesleniyorum; CHP milletvekillerinin ...
Akay’dan Tekin’e jet ‘üçün biri’ yanıtı!
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın ‘İzmir’de ...
 
Türsen’den proje yağmuru: Karşıyaka yönetiminde Rönesans!
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, yerel seçimler öncesi yeniden ...
CHP İzmir’den Urla’da çoşkulu 90. yıl kutlaması
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ncı doğum günü kutlamalarının Urla programı ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Hangi sıfatla gittin?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Mısır ziyaretini eleştiren ...
 
‘Büyük’ buluşma: Baykal’dan Kocaoğlu’na ziyaret
Kentteki temaslarını sürdüren CHP Eski Genel Başkanı, Büyükşehir Belediye ...
Davutoğlu: Biz savaş dursun diyoruz
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiye ...
Tekin açıkladı: 25-30 adayın üzeri çizildi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Radyo Pause’ta Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva