HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2013 Cumartesi - 14:25

‘Büyük’ buluşma: Baykal’dan Kocaoğlu’na ziyaret

Kentteki temaslarını sürdüren CHP Eski Genel Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na konuk oldu. Yerel seçim değerlendirmesinde rakip aday kim olursa olsun İzmir’in tercihini değiştirmeyeceğini ifade eden Baykal, hükümete Suriye eleştirisi yaptı.

‘Büyük’ buluşma: Baykal’dan Kocaoğlu’na ziyaret

EGEDESONSÖZ – Geride kalan hafta CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızının düğünü için kente gelen ve o günden bu yana temaslarını sürdüren CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ziyaret etti. Deniz Baykal'a, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, büyükşehir aday adayı Canan Arıtman, eski il başkanları ile partililer eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyarette hükümetin Suriye politikası ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalar yapan Baykal şunları söyledi: “Ege bambaşka, İzmir bambaşka. Burada çok hoş, demokratik, çok insanın içini açan siyasal ve sosyal durumla karşılaştım. Örgütlerin sorumluluğunun farkında olduğunu gördüm. Çok sayıda adaylarımız var. Çok hoşgörülü bir yardımlaşma var aralarında, hiçbir şekilde kırıcı dışlayıcı tavır yok. Sportmence herkes adaylığını söyleyip şakalaşıyor. Herkes elinden gelen çabayı sergiliyor. Herkes içine sindirmiş. İzmir, Türkiye ve herkes için önemli bir şehir. Bu seçimlerde de İzmir’in bu niteliğini ve kimliğini koruyacağını memnuniyetle görüyorum. Tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo çıkacağını görüyorum.”


 
BİNALİ YILDIRIM YORUMU
AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı için adı sıkça geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ilişkin sorulara da yanıt veren Baykal, şunları kaydetti: “Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içinde değiliz. Burası İzmir; İzmir’in değerleri, ölçüleri, bekleyişleri ortada. Bu çerçevede karar alınacaktır.”
 
HÜKÜMETE SURİYE ELEŞTİRİŞİ
Son olarak Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren Deniz Baykal, “Yeni savaş tehdidi, kimyasal silahların ortadan kaldırılması koşuluyla ertelenmiş oldu. Bu gelişme dünyada herkesi memnun etti; Amerika’yı, Rusya’yı, İngiltere’yi, Almanya’yı, AB ve Ortadoğu ülkelerini memnun etti. Nedense bizim hükümeti memnun etmedi. O hariç herkes bu gelişmeden büyük mutluluk duydu. Savaş tehdidinin ortadan kalkası dünya için sevindirici tablo olması gerekir. Ama bizimkiler savaşın da ileri taşınması için gerekçeler ortaya koymaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
 

KOCAOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Baykal’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Sayın Genel Başkanımızın geçen haftadan sürdürdüğü ziyaretlerle İzmir’de bir hareketlilik oldu. Kentimizdeki siyasetin hızlanmasına katkıda bulunması anlamında teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi belediyemizde ziyaretle büyük onur verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz, her zaman bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Eylül 2013 Pazar 16:26

CHP'li yöneticilerin İzmir'den başka yan gelip yattıkları ahkam kestikleri başka il yok mu ? Tabii ki yok.

Yorumu oyla      11      5  
ertgrul 15 Eylül 2013 Pazar 01:23

kardeşim CHP izmir partisi mi..BAYKAL BEY..git Diyarbakır.da konya.da Erzurum.da Kastamonu.da Balıkesir.de.kütahya.daerzurum.da çalış..yaptığınız yıkım yetmedi mi.sıra izmir.de m. i.

Yorumu oyla      13      6  
BAKIRÇAY 14 Eylül 2013 Cumartesi 20:38

Cumhuriyet'in gövdesi İzmir'de 64 numaranın korkurulup kısılmış sesini değil Cumhuriyet'in cesur yürekli gür sesini duymak istiyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
KALP,KALBE KARŞI(!) 14 Eylül 2013 Cumartesi 17:39

BAYKAL,hiç hoşlanmadığı halde sırasıyla Bornova ve iki dönem'de B.Şehir Başkanı yapmak zorunda kaldığı KOCAOĞLU'nu ziyaret edip,yine o bildik samimiyetsiz övgülerini sıralamış.KOCAOĞLU'nunda BAYKAL'a karşı hisleri malum.Hani ne derler "KALP,KALBE KARŞI(!)

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Biz savaş dursun diyoruz
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiye ...
Tekin açıkladı: 25-30 adayın üzeri çizildi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Radyo Pause’ta Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni ...
Arınç’tan 28 Şubat çıkışı: Atalay zarar gördü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat davasına AK Parti'den bazı ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Baykal neyin peşinde?
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geride kalan ...
İstanbul’da ‘Sarıgül’lü CHP’ AK Parti’yle kafa kafaya!
CHP İstanbul’da Sarıgül’ü aday gösterirse, oy oranı 5 puan artarak yüzde ...
AK Parti’den seçim startı: Aday olmanın bedeli…
AK Parti mahalli seçimler için düğmeye bastı. Partinin MKYK toplantısında ...
 
CHP’ye ret, Büyükşehir Yasası’na onay!
CHP’nin Büyükşehir Yasası'na iptal başvurusu reddedildi. Anayasa Mahkemesi, ...
Gürsel Tekin’le CHP ve ülke gündemine dair her şey…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Radyo Pause’ta Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni ...
Ulema’dan Bayraklı çıkarması: CHP panik yapmaya başladı
İzmir’in saha çalışmaları ile en çok dikkat çeken İlçe Teşkilatı olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva