HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2013 Cumartesi - 18:56

Başbakan Erdoğan'dan CHP'ye ağır suçlama!

Başbakan Erdoğan: Tüm alevi kardeşlerime sesleniyorum; CHP milletvekillerinin içinde olduğu bir senaryo sergilenmek isteniyor. Kan akması, gençlerin hayatını kaybetmeleri için planlar uygulanıyor.

Başbakan Erdoğan dan CHP ye ağır suçlama!

ADIYAMAN - Adıyaman Havalimanı'nın açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde halka seslendi.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:
 
Biz bu uzun yolculuğa çıkarken ilk duraklarımızdan birisi neresiydi? Adıyaman'a geldik. Ne dedik durmak yok yola devam dedik. Olmaz dediler. Yapamaz dediler. Ama sizler de gördünüz ki hepsi teker teker yapılıyor. Sizlerin desteği ve hayır duasıyla, rabbim ömür verdiği sürece ülkemize hizmet vermeye devam edeceğiz.
 
ADLARI GEZİCİ MİDİR NEDİR?
Hiçbir zaman yılgınlığa düşmedik. Azimle kararlılıkla yola devam ettik. Sırtımızı dönüp geri adım atmadık. Siz bize bir emanet verdiniz. Biz de o emaneti namusumuz bildik. Şunu buradan Adıyaman'dan tüm Türkiye'ye ilan etmek istiyorum. Bizim millete ve ülkeye hizmet etmekten başka hiçbir gayemiz yok. Bizim derdimiz kardeşlik. Bizim derdimiz muhabbet ve sevgi. Tüm dünyada sadece ve sadece barış, dostluk kardeşlik. Adları Gezici midir nedir? Adıyaman'a gelebildiler mi? Niye gelemediler? Maya sağlam maya! Kardeşlerim ülkenin hayallerini örseleyen iktidar olmadık olmayacağız. Tek derdimiz millete hizmettir. Sandık demokrasinin namusudur. Bu meydanlarda ellerinde molotof kokteyli olan gençlere ve onun arkasındaki CHP'ye sesleniyorum. Demokraside sandık bu işin namusudur. Sen sandıktan netice alırsan seni alkışlarız.Başka yollara girip bu milleti zorlamayın. Partimiz demokrasinin teminatıdır. Bunlar derdi başka darbe çağrısı yapıyorlar. Allah'ın izniyle burası ne mısır'dır ne Suriye'dir. Sandıktan çıkan sonuç takdire şayan bir ülkedir.
 
ZALİM AYNIYDI
Sandıktan çıkan sonuca sahip çıkmak her partinin görevidir.  Kimin ne hesabı varsa sandıkta gömelidir. Sandık sonuçlarını ayaklar altına alma dönemi kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir. Milletin isteklerine, taleplerine kulak tıkama, sırt çevirme artık geri gelmemek üzere bitmiştir. Ret, inkar politikaları da ayaklarımızın altındadır. Sevgili Adıyamanlılar bu topraklarda ne yaşadıkysak beraber yaşadık. Öyle durumlar oldu ki; kendi dilinizle annenizle bile telefonda konşamadık. Siz burda ne yaşadıysanız biz de batıda onu yaşadık. Zulmün tonu farklıydı ama zalim aynıydı.
 
BİZİ KİMSE YIKAMAZ
3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte bu zülme, ret, inkar teşebbüslerine, onu yürürlükte sokanlara son verdik.  Türk, kürt, çerkes, boşnak, arap, gürcü hepsi bizim kardeşimiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ben kürdü kürt için olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum. Bu kardeşliğimiz bozulmadığımız zaman bizi kimse yıkamaz. Yıkamayacak Allah'ın izniyle.
 
ALEVİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM
Sünni - Alevi birdir ve kardeştir. 1071'den beri kardeşiz. Bu topraklar üzerinde ne sorun varsa tüm sorunları çözeceğiz. 11 yılda birçok meseleyi hal yoluna koyduk.
Başbakanlıkları dönemlerinde buraya bir kez bile gelmeyenleri gördük. Bu kardeşiniz bu topraklara devamlı geliyor. Biz birbirimze kalplerimizi açtık. Sorunları geride bırakacağız. Provakasyonlara gelmeyeceğiz. İpini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provakasyonlara gelmeyeceğiz. Tüm alevi kardeşlerime sesleniyorum; CHP milletvekillerinin içinde olduğu bir senaryo sergilenmek isteniyor. Kan akması, gençlerin hayatını kaybetmeleri için planları uygulanıyor.
 
DAHA DERSİM'İN HESABINI VEREMEDİLER
CHP'nin tarihinde genel başkanları da dahil kaç tane cemevi açılmıştır. Medyaya sesleniyorum, araştırın. Bir de AK Parti döneminde Tayyip Erdoğan'ın Belediye başkanlığı döneminde kaç tane açılmış. Bu desteği biz verdik. Bunlar daha Dersim'in hesabını veremedi. Şimdi ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk oluşturmak istiyorlar. Tüm hukusuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Siz bize neden oy verdiniz. Mal, can güvenliği için. Şu anki çalışmalar bu yöndedir.Herkes sabırlı, itidalli olmak zorundadır. Türkiye geçmişte yaşadığı acıları yaşamayacak.
 
NEREYE İSTİYORLARSA ORAYA GİTSİNLER
Hale bakın; büyümede dünyada en öne geçiyoruz. Adamlar kahrından ölecek. Maraş'ın Çorum'un, Gazi Mahallesi'nin acılarını yeniden yaşatmak isteyenlerin oyunlarını bozacağız. Türkiye'nin büyümesinden Türkiye'de kardeşliğin bozulmasını isteyenlere karşı bizde tavrımızı her zaman koruyyacağız. Başımızı asla öne eğmeyeceğiz. Aladatan da aldatılan da olmayacağız. Benim başı açık başı örtülü kardeşim el ele omuz omuza yürüyecekler. Birbirlerimizin özgürlüklerine sahip çıkacağız. Aynı bayrak altında bir ve beraber olup geleceğe yürüyeceğiz. Kardeşlerim bizi parçalayacaklara karşı ne dedik Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Bu topraklarda ikinci bir devlet isteyenlere başka nereye istiyorlarsa oraya gitsinler.
 
FIRSAT VERMİYORUZ
Beytüşşebap'tan bazı anlamlı fotoğraflar medyaya yansıdı. Yıllardır ölümlerle gündeme gelen Kato Dağı, artık askerimizin düğünlerde halaya katılmasıyla gündeme geliyor. Cudi Dağı, köyüne dönen, oralarda piknik yapan vatandaşlarımızla gündeme geliyor. Bunu yeniden bozma gayreti içinde olanlar var. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu dağlar terörün değil, bu dağlar pikniğin, halayların dağlarıdır. Olaya böyle bakacağız. Huzur ortamı devam ettikçe, bölgedeki yatırımlar da artmaya başladı. Çok daha hızlı şekilde ilerliyor. Önceki aylarda Bingöl'de, Şırnak'ta havalimanı açılışları yaptık. Kardeşlerim, bugün de geldik Adıyaman'da bin metrekare terminal binası olan bir havalanı vardı, şimdi ise 23 bin metrekare terminal binasına sahip olan bir Adıyaman havalimanı var. Adıyamanlı diyor ki, kadın vekil istiyoruz. Bu bir rekabet. Kadın vekil olmaz diye bir şey yok. İnşallah Adıyaman'da 2015 seçimlerinde bir hanım kardeşimizi parlamentoya sokarız. Kardeşlerim özellikle söylüyoruz, modern bir havalimanına layıktınız şimdi bu oldu. Şimdi İstanbul ve Ankara'ya haftanın her günü bu hizmet başladı. Ben inanıyorum ki daha fazlası olacak, ihtiyaç daha fazla var. Bu da olacak. Benim bir ahdim vardı, Şanlıurfa'yı Adıyaman'a bağlayan Bozova yoluydu. O zaman demiştim ki duble yol olmasın burası, 3 geliş 3 gidiş olacak. Ve şimdi Bozova Adıyaman arası inşaat başladı. 110 km'lik bir Şanlıurfa-Adıyaman yolu Türkiye'nin bir ilki olacak. Niye, seviyoruz çünkü sizi. Bu yol ağır vasıtaların ağırlıklı olduğu bir yol.
 
BU KARDEŞİNİZ SİZİ KANDIRMADI
Muşlu, Mardinli, Adıyamanlı kardeşlerim bu huzur ortamına sahip çıkacak. Buna sahip çıktığımız zaman evelllah sorun kalmayacak. Silahlar susacak. Her şeyi siyasi platformda konuşacağız. Her şeyi kardeşlik hukukuyla çözeceğiz. Bu kardeşiniz sizi kandırmadı. Hiç yalan söylemedi. Biz bu yola şahsi çıkarlar için çıkmadık. Biz acıları sarmak için yola çıktık. Biz bunun mücadele ediyopruz. Sadece kardeşlik diyeceğiz. Türkiye'yi daha da büyütecek. Türkiye'yi parlayan yıldız yapacağız. Adıyaman için dikakt çekiyorum. 810 trilyonluk yatırım kazandırıyoruz.
 
NEREDEN NEREYE
Bu güzel insanlar 4+4+4 artık kat sayı problemi yok. Çok çalışıp istediğiniz üniversiteye gideceksiniz. Normal okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri var mı var. Nereden nereye…
 
BABASINI VARİSİ
Bakınız Suriye'de yaklaşık 110 bin insan öldürüldü. Kardeşlerim bir diktatör var orda. Babasının varisi. Çünkü babası da 30 bin kişiyi öldürmüştü. Bu babasını da geçti. Dünya ne diyor 1700 kişi kimyasal silahla öldürüldü. Kitlesel silahları nereye koyuyortsunuz. 110 bin kişi kitle imha silahlarıyla öldürüldü. Bunları neden bir kenara koydunuz. Neticesi ölüm olan her şeyi sorguya çekmek zorundasınız.
 
SEN ÇANAKKALE'DE HAYIR DİYEBİLDİN Mİ?
BM'nin daimi üyeleri ipe un seriyor. Gücü olanlar burada adım atmıyorlar. CHP'nin başkanı çıkıyor savaşa hayır mitingleri yapacakmış. Sen Çannakkale'de hayır diyebildin mi? O gün senin senin yanında demeyeceğim. Bizim yanımızda Suriyeli, Mısırlı kardeşlerimiz vardı. Ta dünyanın öbür ucundan kalkan ve ezan sesini duyduğunda saflarımıza geçen kardeşlerimiz vardı.
 
DİK DURACAĞIZ
Türkiye birlik olması gerekir. Yüzbinlerce insanı öldüren, 7 milyon insanı süren bir adama ses çıkarmayanlar zulme ortak oluyorlar. Bu topluluk zalimlerle beraber olmadı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Mısır'da demokrasi askeri darbe ile yıkılmıştır. Biz darebeyi yapanların yanında olamayız. Biz Suriye ve Msıır halkının yanındayız. Zalimlerin, darbecilerin yanında değiliz. Dik duracağız, hakkın, halkın yanında olacağız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAŞAR YAŞAMAZ 14 Eylül 2013 Cumartesi 21:41

DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR.................

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay’dan Tekin’e jet ‘üçün biri’ yanıtı!
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın ‘İzmir’de ...
Türsen’den proje yağmuru: Karşıyaka yönetiminde Rönesans!
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, yerel seçimler öncesi yeniden ...
CHP İzmir’den Urla’da çoşkulu 90. yıl kutlaması
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ncı doğum günü kutlamalarının Urla programı ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Hangi sıfatla gittin?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Mısır ziyaretini eleştiren ...
‘Büyük’ buluşma: Baykal’dan Kocaoğlu’na ziyaret
Kentteki temaslarını sürdüren CHP Eski Genel Başkanı, Büyükşehir Belediye ...
Davutoğlu: Biz savaş dursun diyoruz
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye olarak kimyasal silahların tasfiye ...
 
Tekin açıkladı: 25-30 adayın üzeri çizildi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Radyo Pause’ta Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni ...
Arınç’tan 28 Şubat çıkışı: Atalay zarar gördü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat davasına AK Parti'den bazı ...
Ümit Yaldız yazdı: Baykal neyin peşinde?
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geride kalan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva