HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2016 Cuma - 16:30

CHP’li Çıray’dan ‘tehdit’ çıkışı: Vız gelir, tırıs gider!

Çıray, Darbe Araştırma Komisyonu’ndaki görevinden dolayı karşılaştığı zorluklardan bahsederken, “Bu tür görevlere getirildiğiniz zaman ipi elinize alıp gideceksiniz. Bunu göze alacaksınız. Bu tür tehditler geliyor. Ama emin olun vız gelir tırıs gider” dedi.

CHP’li Çıray’dan ‘tehdit’ çıkışı: Vız gelir, tırıs gider!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray Egedesonsöz ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oluşturulan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Faaliyetlerini Araştırma Komisyonu’nda görev yapan Çıray, “Herkesi 15 Temmuz gecesini hatırlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Girişimin yaşandığı geceyi özetleyen Çıray ayrıca komisyondaki üyelik görevinden dolayı tehditler aldığını ifade etti.

15 Temmuz gecesinin aydınlatılmasının gelecek için çok önemli olduğunu belirten Çıray, yaşadığı kişisel ve siyasi zorluklar karşısında, “Bu tür görevlere getirildiğiniz zaman ipi elinize alıp gideceksiniz. Bunu göze alacaksınız. Bu tür tehditler geliyor. Ama emin olun vız gelir tırıs gider” dedi.

TRAVMATİK HADİSELER MİLLETİN DEVLETİNE OLAN GÜVENİNİ SARSTI
Çıray, “O gece Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en travmatik olayını yaşadık. Millete karşı kalkışma ve işgal girişimi yaşandı. Türk Milleti polisiyle, ordusuyla buna direndi. 247 şehit bin 200’ün üzerinde gazi verdi. Milletin temsilcisi olan TBMM bombalandı. Meclis tüm bu olayların perde arkasını araştırmak, FETÖ’nün ne olduğunu ortaya çıkarmak ve bir daha devletin böyle bir olayla karşı karşıya kalmaması için neler yapılması gerektiğini ortaya koymak üzere bir araştırma komisyonu kurdu.  Bu komisyon Türkiye Cumhuriyeti tarihimizde meclis çatısı altında kurulmuş en önemli iki komisyon varsa birisi budur. Çünkü Türkiye’nin bekası, geleceği, varlığı, yokluğu, gençlerin istikbali ve her şey buradan çıkacak sonuca bağlı.  15 Temmuz’daki travmatik hadiseler Türk Milleti’nin devletine olan güvenini sarstı. Devleti yönetenlere karşı güveni sarstı. Bu komisyon eğer bir sonuca varamazsa milletin devletine olan güveni, hükümetine olan güveni daha da yok olur. Bu iyi bir şey değildir. Onun için bu komisyon Türk Milleti ve devletinin beka sorununu çözecek kadar önemli bir konudur” açıklamasını yaptı.

TEHDİTLER VIZ GELİR TIRIS GİDER!
Karşılaştığı zorluklara değinen Çıray, “Bu işi iki türlü zorluğu var. Kişisel zorluk ve siyasi zorluk… Siyasi zorlukları; ne yazık ki hükümet partisini temsilen gelen komisyon üyeleri son bir haftadır bu komisyonun faaliyetlerini ağırlaştırmaya, engellemeye başladı. Özellikle dün, kalkışmada önemli görevler almış ve şu an tutuklu bulunan Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç ve Akın Öztürk meclisi bombalayan pilot olmak üzere bazı şahsiyetlerin dinlenmesini ‘hayır’ oyuyla reddettiler. Teklifi getiren CHP olarak biziz. MHP’de bizimle beraberdi.  Bu olaydan sonra bir önerge daha verdik. Benim baştan beri iddiam biliniyor. Bu komisyonun samimiyet testleri vardır. Bunlardan biri de Genelkurmay Başkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı gelerek komisyona bilgi vermesidir. Eğer bunlar gelmezse, eğer cezaevinde bulunan dinlemek istediğimiz insanlar dinletilmezse, eğer Bylock, eagle gibi listelerdeki siyasiler komisyona verilmezse bu hükümet 15 Temmuz kalkışmasını örtbas etmek istiyordur. Bunu söylemiştim. Ne yazık ki, hiç temenni etmezdim ama bu ön teşhisim çıkmaya başladı. Bunlar siyasi zorluklar.  Kişisel zorluklara pek girmek istemiyorum. Bu tür görevlere getirildiğiniz zaman ipi elinize alıp gideceksiniz. Bunu göze alacaksınız. Bu tür tehditler geliyor. Ama emin olun vız gelir tırıs gider.  Bu ülkeye çok borcumuz var. Bunu ödemek için canımızı ve hayatımızı hiç çekinmeden veririz.  En uç noktaya kadar tehditler var. Ama bunu konuşarak konuyu esas zemininden saptırmak istemiyorum. Tehditlerin nereden geldiği konusunda elimde belgem yok. Bu konular tahminle konuşulmaz. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem” diye konuştu.

FETÖ’CÜ MÜDÜR DEĞİL MİDİR BİLEMEM
Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek’e yönelik eleştiriler için konuşan Çıray, “Siyasette yolsuzluk yapmış bir adamı yolsuzluklar komisyonu başkanı yapamazsınız. Geçmişte Ergenekon, Poyraz, Balyoz Kumpas davalarını FETÖ’nün yarattığı davalara her türlü destek veren hukukçuyu bu komisyonun başına getiremezsiniz. Bu hataydı. En başından beri söyledik. Geçen kendisine bir kez daha söyledim. ‘Sizin bu komisyonun başında olmamanız gerekiyor’ dedim. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Kendisinin resmi web sitesinde bugün kaçak olan Zekeriya Öz’e övgüler çıktı. Yine birkaç gün önce 17-25 Aralık’tan sonra olmuş bir sivil toplum örgütünün, bugün kapatmış olan derneğin kendisine plaket verdiği ortaya çıktı. Dolayısıyla ben baştan FETÖ’cü müdür değil midir bilemem. Hukukçuların bileceği iş. Ancak bu kadar çok yakın ilişkiye girmişseniz böyle bir komisyonun başında oturmamalısınız. Bu kadar önemli ve tarihi gördüğümüz komisyonun üzerine hiç kimsenin gölge düşürmemesi gerekiyor” dedi.

O İKİ DEVLET MEMURUNUN KOMİSYONA GELMESİ LAZIM
Çıray ayrıca şunları söyledi: O gecenin önemli dört insanı var. Olası başarılı bir darbede belki de hayatını kaybedecek Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan, milli istihbarat teşkilatı ve genelkurmay başkanı…Olayları an an en içinden yaşayan şahsiyetler. Tabi sayın cumhurbaşkanı komisyona gelmez, bizi makamına kabul eder, bunu Süleyman Bey yapmıştı. 7 saat konuşmuştuk. Her soruya cevap vermiştik. İnşallah Cumhurbaşkanımız da bizi davet eder biz kendisine sorularımızı sorarız. Aynı şekilde başbakanla da konuşuruz. Ama her iki devlet memurunun komisyona gelmesi lazım. O memurlar kime bağlı? Başbakan ve dolayısıyla Cumhurbaşkanına. Eğer bu iki devlet memuru gelmezse bu hükümetin başı bu işten sorumludur. Ben onları muhatap kabul etmem. Muhatabımız hükümetin başıdır.

 
Kalkan: AP, AB'nin de geleceğini tehlikeye düşürüyor
 
İzmirli balıkçının ağına mayın takıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
varol zenginobuz 25 Kasım 2016 Cuma 17:49

SN.vekilim sizi her daim takip ettiğimi ve heyecanla can siperane dinlediğimi belirtmek isterim.düşünce ve duygularınız ATATÜRK yolunda ışığım olmaktadır. " Günümüzde, bizi tehdit eden tehlikenin doğadan gelmediğini, insan ve kitle ruhundan kaynaklandığını apaçık görüyoruz."

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkan: AP, AB'nin de geleceğini tehlikeye düşürüyor
AP'nin Türkiye kararını değerlendiren Kalkan, "Bilinmelidir ki tavsiye ...
CHP’li Kadınlardan şiddete tiyatrolu tepki
CHP İzmir Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Kılıçdaroğlu sordu: Nasıl bir başkanlık sistemi?
Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
AK Parti’de 4 ilçe için başkan arayışı: Kimlerin adı geçiyor?
AK Parti’de genel merkez tarafından istifaları alınan ilçelerde görev ...
AK Parti Bayraklı'da 'A Takımı' belli oldu
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, ilçe yönetiminde yeni yürütme kurulunu oluşturdu.  
Başbakan'dan AK Partili vekillere uyarı
Başbakan Yıldırım, partisinin milletvekillerinin TBMM çalışmalarına katılmalarıyla ...
 
CHP İl Başkanı Güven ‘yıkım krizi’nde sessizliğini bozdu: İşlerine baksınlar!
Yamanlar Cemevi’ne ait sosyal tesis ve düğün salonunun yıkılması parti ...
Mesaj Başkan’dan, fotoğrafı kadınlardan!
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
AK Partili Kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi: Hotar’dan önemli mesajlar
İzmir’de AK Partili kadınlar 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva