HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2016 Cuma - 13:59

AK Parti’de 4 ilçe için başkan arayışı: Kimlerin adı geçiyor?

AK Parti’de genel merkez tarafından istifaları alınan ilçelerde görev yapacak isimleri belirlemek için çalışmalar başladı. Buca, Dikili, Güzelbahçe ve Kiraz’da kısa süre içinde yeni başkanlar belli olacak.

AK Parti’de 4 ilçe için başkan arayışı: Kimlerin adı geçiyor?

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir il başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ilçelerdeki revizyon çalışmaları sürüyor. 

Partinin Bayraklı, Karabağlar, Bergama ve Urla’da yeni yönetimleri belirlemesinden devam ettiği ikinci dalga operasyonda üç ilçenin daha yönetim kurullarıyla birlikte istifaları alınmıştı. Parti Buca, Dikili, Güzelbahçe ve Kiraz’da geçtiğimiz günler istifasını aldığı yönetimlerin yerine yenilerini belirlemek için düğmeye bastı.

İl Başkanı Bülent Delican’ın koordinasyonu, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ve İzmir Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin bilgisi dahilinde yürütülen süreçte koordinatör il başkan yardımcıları görevli oldukları ilçelere gönderildi. İl başkan yardımcıları kısa süre içinde istifası alınan ilçelerde eski-yeni isimler, belediye meclis üyeleri ve partinin kanaat önderleri ile bir araya gelerek temayül yapacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında belirlenen isimler elenerek genel merkeze sunulacak. Ardından bu isimler arasından birisine görev verilecek ve yönetimini belirlemesi istenecek.

HANGİ İLÇEDE KİMLER VAR?
AK Parti’de istifası alınan ilçelerin başında Buca geliyor.  İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’e yakın olan İlçe Başkanı Neşat Arslan ve yönetimi son operasyonda görevden el çektirilirken İzmir’de kongresi yapılmayan tek ilçe olarak Buca’nın olması ise dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AK Parti teşkilat başkanlığı döneminde genel merkezin gündemine gelen Buca, kongre yapılmadan tekrar göreve atanmıştı.

İlçede yeni dönemde görev alabilecek isimler arasında İl Genel Meclisi eski Üyesi Mehmet İlkbahar,  İl eski Yönetim Kurulu ve Buca Belediyesi eski Grup Başkanvekili Mustafa Aslan, Meclis eski Üyeleri Necati Bahçeci ve Seyfettin Alptekin, eski İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Reşat Konukçu ve İşadamı Ahmet Selik gibi isimler dikkat çekiyor. Partide görev almış eski yeni birçok isim yeni yönetimde göreve talip olurken önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir toplantı ile eğilim yoklaması yapılacak.

İlçe başkanı Zafer Afyon’un yönetimi ile birlikte istifasının alındığı Dikili’de de ilk eğilim yoklaması yapılacak. İlçede uzun yıllar başkanlık yapan Dr. Önder Akşengür’ün ismi ön plana çıktı. Partide üç dönem ilçe başkanlığı yapan Akşengür’ün “abi formülü” ile yeniden göreve gelmesini isteyen partililerin il başkanlığına talebini ileteceği öğrenildi. Akşengür dışında eski ilçe başkanlarından Levent Bahçivan, Belediye Meclis Üyesi Ali İmren, İl Genel Meclis eski Üyesi Semih Yalın ve Mehmet Akif Güveli gibi isimler çalışma yapıyor.  Öte yandan, Dikili’ye bağlı eski Çandarlı Belediyesi’nde uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Ahmet Dağdelen’i de destekleyen bir kitle bulunuyor. Belediye kapandıktan sonra siyasi çalışmalarını Bergama’ya kaydıran Dağdelen de ilçede ismi konuşulan kişiler arasında yer alıyor.

Partinin kısa ömürlü ilçe başkanları arasında yer alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Taboğlu ve yönetimin istifasından sonra bazı isimler ön plana çıktı. Eski İlçe Başkanı Kerim Çetin başta olmak üzere ilçede Teşkilat Başkanı eski Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öktem, İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kayıran ve Kurucu İlçe Başkanı Necdet Kurucu da günde olan kişiler arasında bulunuyor.

Kiraz’da Belediye Başkanı Saliha Şengül ile çatışma yaşayan İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar ve yönetiminin görevden alınmasından sonra ilçede temayül yapılacak. Başkan Şengül’ün doğrudan kendisine yakın ve uyum içinde çalışacağı bir ismi önereceği belirtilirken ilçede başkanlık için Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özcan Kaymak, Hüseyin Bülbül, Adnan Aykan ve İsmail Hancı gibi isimler konuşuluyor.

 
Hazır gıdalarda 'trans yağ' oranı sıfırlanacak
 
İzmirli kadınlar tek yürek: Şiddete inat, yaşasın hayat!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ak partili 25 Kasım 2016 Cuma 22:07

Kim seçilirse Hayırlı olsun partimize ilçelerimize

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayraklı'da 'A Takımı' belli oldu
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, ilçe yönetiminde yeni yürütme kurulunu oluşturdu.  
Başbakan'dan AK Partili vekillere uyarı
Başbakan Yıldırım, partisinin milletvekillerinin TBMM çalışmalarına katılmalarıyla ...
CHP İl Başkanı Güven ‘yıkım krizi’nde sessizliğini bozdu: İşlerine baksınlar!
Yamanlar Cemevi’ne ait sosyal tesis ve düğün salonunun yıkılması parti ...
 
Mesaj Başkan’dan, fotoğrafı kadınlardan!
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
AK Partili Kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi: Hotar’dan önemli mesajlar
İzmir’de AK Partili kadınlar 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Erdoğan'dan AB'ye: Çok ileri giderseniz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayanırsa feryat ettiniz. ...
 
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı
AK Parti eski Burdur milletvekili Hasan Hami Yıldırım FETÖ soruşturması ...
Başbakan Yıldırım: Muhataplara uyarı yapıldı
Başbakan Yıldırım, Suriye'deki hava saldırısında 3 askerin şehit edilmesiyle ...
FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu 'itirafçıları' dinleyecek
TBMM FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu, henüz hakkında iddianame hazırlanmamış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva