HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2021 Cumartesi - 10:19

CHP'li Beko'dan 'semazen' eleştirilerine yanıt!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir'in dördüncüsüne ev sahipliği yaptığı Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nin (UCLG) gala gecesindeki sanat ve dans gösterilerinin küçük bir bölümünü hedef alarak, ‘çıplak semazen’ başlığıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de hedef göstererek paylaşım yapanları sert dille eleştirdi. Beko, “Bir sanat gösterisini bile toplumun dini hassasiyetleri üzerinden yorumlayarak siyasi rant peşinde olanların tüm çağdaş değerlere düşman, gerçek yobaz ve sapkınlar olduğu apaçık ortadadır” dedi

CHP li Beko dan  semazen  eleştirilerine yanıt!

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin il başkanları ve milletvekilleri nezdinde hakarete varan yorumların hiçbir platforma yakışmadığını dile getirerek “Yunus Emre’nin ‘illa edep, illa edep!’ dizesini asıl sizlerin içselleştirmesi gerekiyor” dedi.

HER GÜNE DİNİ BİR GÜNDEM!
Beko açıklamasında “İktidar ve çapsız ortağının elindeki tüm argümanları tükettiğini dine sarılmalarından anlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanı her gün çıkıp dini bir gündem oluşturuyor. Artık sığınacakları hiçbir şey kalmadı. Bunları bilerek yapıyor, söyletiyor, yazdırıyorlar. Ayrıştırmak, bendensin, ondansın ayrımını yapmak istiyorlar. Bugün asgari ücretin 2900 lira olduğu ülkemizde üniversite öğrencileri 2 bin liraya ev bulamıyorsa, aileler 19 yaşındaki çocuklarını kümes gibi yerlere yerleştirmeye mecbur bırakılıyorsa; iktidarın ekonomimiz şöyle şahlandı, böyle ayağa kalktı yalanlarını kimse yutmuyor. İzmir’de de dini açıklamalar üzerinden bile algı yaratamayacaklarını bildikleri için en sanatsal gösteri üzerinden ‘çıplaklık’ vurgusu yaparak daha farklı, sapkınca ve alçakça bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

BUNLAR KISACA İNSANLIĞA DÜŞMAN!
“Dans figürleri üzerinden yaratılmaya çalışılan algıların gerçek hedefinin; çağdaşlığa düşmanlık olduğu ortadır. Sanata, kültüre, eşitliğe, kardeşliğe kısacası insanlığa düşman olanların anlayamayacağı aydınlıkta yürümeye devam edeceğiz ” diyen Beko, o gece sahne alanlardan sadece biri olan Ziya Azazi’nin Türkiye’yi 50’den fazla ülkede temsil etmiş bir modern dans sanatçısı ve koreografı olduğunu hatırlattı. Beko, “Sanatçı Dervish in Progress adlı gösterisini sema olarak değil çağdaş bir dans gösterisi olarak sunduğunun özellikle altını çizmektedir ve Mevlevilik kültürünü başka bir platforma taşımak gibi bir iddiası olmadığını defalarca dile getirmiştir. 2011-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi’nde Mevlana’nın Çağrısı eserinde aynı gösteri ile yer almıştır. İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnelerinde dans eden sanatçı, aynı eser ile Kültür Bakanlığı görevlendirmesi yapılarak Çin’de ülkemizi temsil etmiştir. Yine TC Kültür Bakanlığı görevlendirmesi ile Sultan’s sergisinin açılışında perküsyon sanatçısı Burhan Öcal ile Danimarka Kopenhag, Ballerup ve Helsingor şehirlerinde aynı gösteriyi sergilemiştir. 2009 yılında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası haftalık olağan konserinde aynı gösteri ile yer almıştır. 2014 yılında Almanya Oldenburg Türk Festivali’nde yer almıştır” ifadelerini kullandı.

 
Ekim için sürülen tarlada fil fosili bulundu
 
ROKETSAN ihalesindeki FETÖ şüphesi Meclis gündeminde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MP İl Başkanı Oğuz: En kısa zamanda İzmir'de birinci parti olacağız!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, "Türkiye’de iktidar olmayı ...
Tuncay Özkan'ı hedef almıştı... Disipline sevk edildi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Tuncay Özkan ile Süleyman Sezer ...
Bakanlık onayı verdi... Torbalı mobilya üssü oluyor
Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanı başında bulunan hazineye ...
 
CHP'den 'semazen' eleştirilerine yanıt: Büyükşehir'in hedef alınması İzmir düşmanlığıdır!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, UCLG Kültür Zirvesi’nde ...
Karabağlar'a 30 okul müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da inşaatı ...
Erdoğan, İzmir'e geliyor… Programda neler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Kasım Cumartesi günü İzmir'e gelecek. ...
 
Erdoğan: Dağıttıkları vaatlerin altında ezildiler
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım 'tek aday' çıkarsa CHP'li seçmen küser mi acaba?
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım 'tek aday' çıkarsa CHP'li seçmen küser mi acaba?
Semazen tartışmasına Bahçeli de girdi... Büyükşehir ve Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva