HABERLER>YAŞAM
2 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:08

CHP’li Bayır 'test ettim' demişti: Kızılay'a bağışlar arttı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, “Test ettim, iyi çalışıyor” diyerek tebrik ettiği Türk Kızılayı Konak Şubesi’ne yapılan bağışlar arttı. Birçok kişi, “Biz CHP’liyiz” diyerek ayni ve nakdi yardımlarda bulundu. Başkan Şanlı, “Vatandaşlarımız arayıp destek olmak istiyorlar. Sayın milletvekilinin bu açıklaması kurumsal bakış açımızın göstergesidir. Biz kimsenin siyasi görüşüne bakmayız” dedi.

CHP’li Bayır  test ettim  demişti: Kızılay a bağışlar arttı

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle artan dayanışma ruhu kapsamında birçok kurum ve kuruluş yardım kampanyası yapıyor. İçişleri Bakanlığı’nın valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğu vefa sosyal destek gruplarında görev alan Türk Kızılayı’nın şubeleri ise farklı projelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

Türk Kızılayı’nın İzmir’deki en dinamik şubeleri arasında yer alan Konak Şubesi’nin başlattığı “koronavirüs dayanışma kampanyasına” yüzlerce kişi destek verdi. Ayni ve nakdi yardımların yapıldığı kampanyanın Ramazan ayı nedeniyle de sürdüğü belirtildi.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın açıklamaları süreci farklı bir noktaya taşıdı. Bayır’ın Kızılay ile ilgili sözlerinin ardından birçok kişi nakdi ve ayni yardım yaptı. Geçtiğimiz günlerde SONSÖZ TV’de programa katılan CHP’li Bayır, CHP’li belediyelerin sadece parti üyelerine yardım götürdüğü iddia iddialarına karşı, “Kişi kendinden bilir işi! Kızılay dağıtacağı paketler için AKP teşkilatlarından bilgi alıyor, ondan kendileri böyle diyorlar. ‘Büyükşehir acaba listeyi nereden alıyor? Kendi partililerini kollamıyorlar mı?’ diyorlar. Oysa biz öyle yapmıyoruz. Kent konseylerimiz, muhtarlarımız var. Her partiden insanlar var o listede. Biz siyasetimizi tabanda muhtarlarımız üzerinden yaparız” demişti.

Bayır, Türk Kızılayı Konak Şubesi’yle ilgili de, “Konak’ta test ettim ve üç adres verdim. Bana gelen ihtiyaç sahiplerini yönlendirmek istedim. Ömür Şanlı arkadaşımız kapılarına kadar götürdü ve o evdekiler beni yardımlar gelince aradı. İşte olması gereken bu! Bizim bildiğimiz Kızılay bu! Ama Kızılay üzerinde bir şaibe var. Bunu kırmaya çalışıyorlar. Keşke hepsi Konak’taki Ömür arkadaşımız gibi olsa” ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekili Bayır’ın Kızılay ile ilgili olumlu sözlerini referans kabul eden birçok kişi Konak Şubesi’ne yardım yapmak için girişim başlattı. Bazı isimler kendilerini “Biz CHP’liyiz, Tacettin Bayır’ın açıklamalarını gördük” diyerek ayni ve nakdi yardım yaptı.

NASIL ÇALIŞTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR
Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Vatandaşlarımız arayıp destek olmak istiyorlar. Ramazan ayı nedeniyle de yardım yapmak isteyenler oldu. Tacettin Bey’in açıklamalarını görmüşler, izlemişler. Bizzat şubemizi arayarak, ‘Biz CHP seçmeniyiz, size yardım etmek istiyoruz’ dediler. Sayın milletvekilinin bizim hakkımızdaki açıklaması kurumsal bakış açımızın göstergesidir. Biz kimsenin siyasi görüşüne bakmayız. İhtiyaç sahibi olan ve bize ulaşan kim varsa yardımına koşuyoruz. Konak’ta binlerce vatandaşımıza gönüllülerimizin deştiğini ulaştırıyoruz” dedi.

Başkan Şanlı, İzmir genelinde koronavirüs salgını nedeniyle hızlanan yardımların Ramazan ayı nedeniyle de sürdüğünü ifade ederken herkesi paylaşmaya ve ekmeğini bölüşmeye davet etti. Şanlı, “Sayın Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık’ın önderliğinde destan yazan Türk Kızılayı’nın bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Her birimiz kendi alanlarında şimdiye kadar farklı işler yapmış ama gönüllü olarak bu kuruma omuz veren insanlarız. Siyasetin bu tür kurumlara zarar vermesini istemiyor, gözümüz gibi bakıyoruz. Kızılay hepimizin, ona sahip çıkmalıyız. İzmir’deki en büyük şubeler arasında yer alan Konak’ın saha ve gönüllü personeline de sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar bu süreçte sağlıklarını düşünmeden canlarını ortaya koyarak mücadele ediyorlar. Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ile koordine olarak genel merkezimizin kararlarını uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN REFERANSA İHTİYACI VAR
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yaptığı değerlendirmede, Kızılay’ın kriz süreçlerinde yıprandığını belirtirken, “İnsanların referansa ihtiyacı var. Benim açıklamalarım tamamen doğruları söylemek içindi. Ben gördüklerimi, yaşadıklarımı anlattım. Biz iş dünyasından gelen ve halen hayatın içinde olan insanlarız. İzmir’de milletvekilliğinden önce il başkanlığı yaptık, ticaretin içinde olduk. Sözlerimizi referans kabul edenlere de teşekkür ediyorum. Bu süreçte vatandaşlarımız dayanışma ve yardımlaşmalarını göstersinler” diye konuştu.  

 
İzmirli başkanlar arasında 'İstanbul' gerilimi!
 
Başkan'ın Günlüğü'nde bugün: 3 ana arterde asfalt çalışması yapıldı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balkanlı 2 Mayıs 2020 Cumartesi 20:02

Balkan kızanı beyaaa

Yorumu oyla      2      3  
Gülay ŞENGÜL 2 Mayıs 2020 Cumartesi 16:28

Kızılay Konak şube başkanı Sayın Ömür ŞANLI’ya İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzattıkları için çok teşekkür ediyorum..

Yorumu oyla      2      3  
osman cevat fesçioglu 2 Mayıs 2020 Cumartesi 15:45

maddi yardıma eyvallah.Esas kan stokları yok denecek seviyede vatandaşların kan ver hayat kurtar kampanyasına çagrı yapın

Yorumu oyla      3      3  
Metin Özçeri 2 Mayıs 2020 Cumartesi 15:20

Kızılay Konak Şübe başkanı Ömür Şanlı ve ekibini cani yürekten tebrik ediyorum. Bu zor süreçte ekibiyle beraber her kesinden İhtiyaç sahibi kimselere gece gündüz demeden ulaşmaya çalışıyorlar. Yaptıkları örnek çalışmalarla her kesimin taktirine kazandılar. Kızılayın çalışmalarını görünür kıldılar. Kendilerine çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 yaşındaki Dua'ya itfaiyeden doğum günü sürprizi
İzmir'de ailesinin isteği üzerine itfaiye ekipleri, 8 yaşındaki Dua Tiken’e ...
İzmirliler erkenden dağ evlerine kaçtı!
Yazın yaşadıkları dağ evlerine bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
Nur Yerlitaş hayatını kaybetti
Ünlü modacı Nur Yerlitaş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
Dikili'nin ilk kadın okul müdürü Abacıoğlu hayatını kaybetti
Dikili ilçesinin ilk kadın okul müdürü, Kuvayı Milliye kahramanı Halil ...
İzmirli Kerime'den gurur veren başarı: Matematikte Avrupa'da zirvede!
İzmir Atatürk Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kerime Nur Kavadar, küçüklüğünden ...
Kızılay, Konak'ta iftar sofralarına konuk oldu
Türk Kızılayı Konak Şubesi Ramazan ayının ilk gününde sofralara konuk ...
 
Demirel çiftinin manevi oğlu koronavirüsten yaşamını yitirdi
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, yanlarında büyüdüğü için manevi ...
Karşıyaka Mustafa Rüstem'e ağlıyor
Karşıyaka’nın eski yöneticilerinden Mustafa Rüstem, 56 yaşında hayatını kaybetti.
Kızılay’dan duygulandıran hareket: Çat kapı doğum günü kutlaması
Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva