HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2018 Pazartesi - 11:25

CHP'li Bayır'dan Kocaoğlu yorumu: Artık ağabeylik yapmalı!

Milletvekili Bayır, “Aziz Bey ağabey rolünde çıkacak, ‘hepinize teşekkür ediyorum. Ben artık ağabey olarak yeni bir kardeşimize destek olacağım’ diyecektir. Kendisinin göstereceği değil, örgütün ve genel merkezin göstereceği adaya ‘ağabeylik yapacağım’ demesini bekliyorum” dedi.

CHP li Bayır dan Kocaoğlu yorumu: Artık ağabeylik yapmalı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı. İzmir Milletvekili Bayır, gündeme dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinin ardından yaşadığı ekonomik süreci değerlendiren Bayır ayrıca parti içine yönelik çarpıcı mesajlar verdi.

2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere, aday belirleme yöntemlerine, İzmir’de 2014’te kaybedilen 8 ilçeye ve iktidar olunan 22 ilçe ile Büyükşehir Belediyesi’ne dair net açıklamalarda bulunan Bayır, kendisinin aday adaylığı için de detaylı bilgi verdi.

Bayır, yeni dönem için kararını 1 Ekim’de verecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumuyla ilgili de konuştu.

ÖRGÜTÜN VE GENEL MERKEZİN GÖSTERECEĞİ ADAYA ‘AĞABEYLİK YAPACAĞIM’ DEMESİNİ BEKLİYORUM!
Başkan Kocaoğlu’nun ‘yokum’ demesi halinde partide alternatif bir düşüncenin oluşup oluşmadığının sorulması üzerine açıklama yapan Bayır, “CHP oldukça büyük bir partidir. Tek kişi üzerine hesap yapmaz. Ben çok büyükşehir belediye başkanı, il başkanı, genel başkan gördüm, eskittim. CHP çok büyük bir partidir. Bu olayı tek kişiye bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Aziz Kocaoğlu’na yaptıkları için teşekkür ederiz. Ahmet Piriştina’ya, Yüksel Çakmur’a hepsine teşekkür ederiz. Aziz Bey de böyle anılacaktır. Hepimiz ölümcül insanlarız, hepimiz gelir geçeriz. Hepimizin yerine genç kadrolar gelecektir. Benim beklentim şudur; Aziz Bey ağabey rolünde çıkacak, ‘hepinize teşekkür ediyorum. Ben artık bir ağabey olarak yeni bir kardeşimize destek olacağım’ diyecektir. Kendisinin göstereceği değil, örgütün ve genel merkezin göstereceği adaya ‘ağabeylik yapacağım’ demesini bekliyorum. Önünde sonunda bırakacak. Geçen dönemde de bu tartışmalar vardı, ben hatırlıyorum. Bırakacak mı bırakmayacak mı diye konuşuluyordu. Partililerin, ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ diye bağırmaları doğaldır. Biz de bu işleri ‘kişilere endekslemeyin, İzmir CHP’dir CHP kalacak’ diyoruz. Aziz’ler Tacettin’ler gelip geçicidir” dedi.

İZMİR’DE ŞU AN 200’E YAKIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ARKADAŞIMIZ VAR
Yerel seçime yönelik konuşan Bayır, parti içi mesajlar verdi. Aday belirleme yöntemleri hakkında açıklama yapan Bayır, İzmir için net ifadeler kullandı ve “Geçtiğimiz hafta İzmir’de bir bölge toplantısı yapıldı. Çok verimli oldu. Herkes çıktı düşüncesini dile getirdi. Orada Oğuz Kaan Salıcı, hakimle yapılacak ön seçimin en erken Şubat ayında yapılabileceğini söyledi. Seçimler Mart ayında yapılacak. Ön seçim kesinlikle yapılmayacak denildi. Eğilim yoklaması var. Kamuoyu yoklamaları bir taraftan, eğitlim yoklaması bir taraftan, yapılacak. Ben bu dönemde dört dörtlük adaylarla sahaya çıkılacağını düşünüyorum. İlçelerde en az 5 arkadaşımızın adı geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi için 20 adayın isminden söz ediliyor. İzmir’de şu an 200’e yakın belediye başkan adayı arkadaşımız var. Bu arkadaşların hepsi bu görevleri yapabilecek arkadaşlar. Ama genel merkez 22 ilçede iktidar ve bu ilçelerle birlikte büyükşehir belediyesi dışındaki 8 ilçeyi almak istiyor. Mevcut belediye başkanlarının performanslarına bakacaklar. Orada ‘belediye hizmetlerinden memnun musunuz?’ diye soracaklar. Memnun olmayana ‘peki sizce kim olmalı?’ sorusu yöneltilecek ve isimler artacak. 30 ilçede aynı yöntem uygulanacak diye bir şey yok” diye konuştu.

ÜYE YAPISINDA SAĞLIKSIZ BİR DURUM VAR
Bayır, ön seçim ve partideki üye yapısı özelinde, “Ön seçime soğuk bakanların biraz haklılık payı var. Üye yapısında sağlıksız bir durum var. Ben il başkanıyken bazı tespitlerim olmuştu. İki partiye üye olanlar vardı. O zaman sorunu çözmüştük. Yerel seçimlerde kendi memleketlerinde oy atanlar oluyor. 2011’de düzeltmiştik ama hala bir miktar değişmeye ihtiyacı var.  Otokontrol sistemiyle üyesinin denetleyen bir yapı olabilir. Bunlar çözüldüğü takdirde kimse ön seçime bahane bulamayacaktır” dedi.

ÖRGÜT BU KONUDA ÇOK SIKIŞTIRIYOR
‘Ön seçim olursa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Bayır, “Örgüt bu konuda çok sıkıştırıyor bu aralar. Benim için önemli olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’de olmasıdır. Bu bayrağı oraya dikecek olan kimse, hangimiz daha fazla oy alıyorsak o arkadaşımız aday gösterilmelidir. Benim iddiam şu, bu, ben gösterilmeliyim demiyorum. Hiçbir partilimiz, hiçbir genel merkez yöneticimiz, ‘bana yol açacak olan gelsin’ dememelidir ve düşünmemelidir. Siyaset böyle bir şey değil. Benim dışımda da ön seçim isteyen arkadaşlar var.

AZİZ BEY’İN ÖN SEÇİM İSTEYİŞ ŞEKLİ BANA BİRAZ GARİP GELİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ön seçim çıkışına değinen Bayır, “Mevcut Başkan Aziz Bey de ön seçim istiyor. Ama isteyiş şekli bana biraz garip geliyor. Ben aday olmayacağını iddia ediyordum. Torunlarla yaşamak da güzel bir şeydir. Hepimiz bir kere dünyaya geliyoruz. Aziz Bey bu işi çok yoğun bir şekilde yapıyor. Ailesine bir miktar zaman ayırması gerek. Ön seçim yapılamayacağını bildiği için, ‘parti ön seçim yapmayacağım dedi. Beni affedin. Nasıl olsa ön seçimden çıkarım ama buraya kadar, finali burada yapayım’ diyecektir. Kendisine teşekkür ediyoruz. İzmir’e hizmetleri oldu. Yine hizmet etmek istiyordur ama bunu halka sormak lazım. Bir bayrak değişimi ve kan değişimi yapmak gerekiyordur” dedi.

İL BAŞKANLIĞIMI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM
“Partide hiç gönlümden geçenler olmadı” diyerek sözlerini sürdüren Bayır, “Hep görev verildi. Ben talepliyim demedim. İl başkanlığı noktasında 20 kişinin adı geçiyordu, ben milletvekilliği için hazırlanıyordum, televizyondan il başkanı olduğumu öğrendim. Nerede görev varsa size verirler. Partililer, ‘Niye aday olmuyorsunuz?’ diye soruyorlar. Bir ayrıştırma yapmak istemiyorum. Kim daha fazla oy alacaksa o aday olmalı. Ahmet ise Tacettin arkasında ceket ilikleyip destek olmalı, Tacettin ise Ahmet arkasında ceket ilikleyip destek olmalı. Genel merkezimizin takdiridir. Görev verilirse ‘hayır yapmıyorum’ diyemezsiniz. Geçmişiniz, ticaretteki başarılarınız, siyasi görevleriniz bir kıstastır” yorumunu yaptı.  

BENİM BİR ADAYLIĞIM OLSA İYİ PARTİ’NİN ÇOK YUMUŞAK DAVRANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!
Olası ittifaklara dair konuşan Bayır, “Genel merkezlerde ittifak önemli değil. Bu ittifakın halk tabanında yapılması lazım... Yerel yönetimler çok farklıdır. Belediye başkanını seçmen devamlı arasında görmek ister. Sorunu olduğunda çözmek ister. Buna Ankara’dan müdahale etmek belediye meclis yapılarında farklı soru işaretlerini akla getirir. Bunu çok konuşmamak lazım. Bunu taban yapacaktır. Mesela benim herhangi bir adaylığım olsa İYİ Parti’nin bana çok yumuşak davranacağını düşünüyorum. Ben o 15’lilerden biriyim. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen kardeşlerimizin de yaptıklarımızı bildiklerinden destek vereceklerini düşünüyorum. İnsan ayırmadığımız biliyorlar” dedi.

AKŞAM YATARKEN ÜSTLERİNE YORGAN MI ALMIYORLAR?
İktidar partisi temsilcilerinin yerel seçimler için İzmir özelinde gerçekleştirdiği iddialı açıklamaları değerlendiren Bayır, “Akşam yatarken üstlerine yorgan mı almıyorlar, bilmiyorum. Ne diyeyim bunlara? Mevki sahibi insanlar konuştuklarına dikkat etmeliler. Algı yaratmasınlar. Geçmişte 35 büyük proje açıkladılar üzerinden ciddi zaman geçti, 3 tanesi yarım yamalak toparladılar. Eskiden hiç olmazsa bize ait projeleri de yazıyorlardı şimdi ‘ele geçireceğiz, İzmir’i alacağız’ diyorlar. Bu iş öyle vaatlerle olmuyor. Vatandaşlar usturuplu at derler ya, biraz usturuplu at kardeşim ya!” ifadelerini kullandı.   

TESPİTLERİME GÖRE BU 8 İLÇENİN 4-5’İNİ GERİ ALMIŞ GÖRÜNÜYORUZ
2014 yılında İzmir’de kaybedilen 8 ilçenin durumuna değinen Bayır, “Genel merkezin bu ilçelere öncelik tanıması söz konusu. Bugün adayım diyen arkadaşlarımız aylardır, yıllardır çalışıyorlar. 22 ilçede biraz geç açıklanabilir. Ama biz hedefimizi 30 ilçe art büyükşehir olarak kuracağız. Benim tespitlerime göre bu 8 ilçenin 4-5’ini geri almış görünüyoruz. 3-4’ünde sıkıntı var gibi duruyor. İsim vermeyeyim. Aday adaylarının moralini bozmayayım. Aday adaylarıyla ilgili bir durum. Bir tanesiyle seçimi alırız ama diğerleriyle şansımız yok gibi bir durum. Buraları da iyi bir çalışmayla tekrar yeniden kazanabiliriz. Büyükşehir Belediyesi de ağabeylik göreviyle sahip çıkacak” dedi.

KENDİSİNİN TAM BİR AKP’Lİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
AK Parti’nin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i sahaya süreceğinin iddia edilmesi üzerine konuşan Bayır, “Ben de Ticaret Odası’nın eski meclis üyesiydim. Daha 1 yılı dolmadı. Bu sürede orayı bırakıp başka yere sıçraması doğru değil. Bir de İzmir’de CHP’nin adayı olmadan başka partiden Büyükşehir’e aday olmak kaybedeceği maça çıkmak gibidir. Oda başkanlığı da gidecek. Çok kolay bir karar değil. Burası AKP’nin kalesi değil. Yerel seçimlerin dinamikleri farklıdır. Halk dokunacak insanları ister. İzmirli ama uzun yıllar kopuktu, Ankara’daydı dışarıdan gelip İzmir’de seçim almak kolay değil. MHP ittifakıyla bile olsa değil. Ama düzgün bir arkadaşımızdır. Kendisinin tam bir AKP’li olduğunu düşünmüyorum. Görevi kabul ederse başarılar diliyorum ama zor bir görev” ifadelerini kullandı.

ZAMAN ZAMAN EFELİĞİ TUTUYOR!
Türkiye’nin ekonomik krizde olduğunu ifade eden Bayır, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Bayır, Katar’dan hediye edilen uçak üzerinden, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar aşağılanmıştır. Borç alan emir alır. Memleketi bu hale getirmek için emir aldığı dış güçleri acaba açıklayabilecek mi? Zaman zaman efeliği tutuyor, ‘ey Amerika, ey Rusya’ diyor ya, bu dış güçler kimler? Türkiye’ye artık kimse borç vermiyor. Çünkü sana, adalete, ekonomiye güvenmiyorlar. Ülke o noktaya geldi ki sadece Katar’dan borç alır hale geldik. Artık dini emirleri de Katar’dan mı alacak?” dedi. 

 
"Çocuklar için en iyi kahvaltı menemen"
 
Altay'ın başı ilk kez eğildi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrucu davut 25 Eylül 2018 Salı 08:54

tacettin bayır senden olmaz. bu vatandaş sizin ve diğer vekillerin ön seçim ile meclise gitmesini sağladı ama ne yaptınız elle tutulur gözle görülür ne mücadele ettiniz. Aldığınız maaşı 3 5 öğrenciye burs vermek ile olmuyor bu işler bence iyi partiye geçip dönmeniz kurtardı vekilliği :) o yüzden TBMM de güzel işler çıkarmaya bakın boşverin belediye başkanlığınıda başkaları yapsın her yere aday olmayın artık yeter, lafa gelince sürekli gençler gençler diyorsunuz ama icraata gelince gençlere bir türlü fırsat vermiyorsunuz :)

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 25 Eylül 2018 Salı 07:50

Sayın bayır siz de neredeyse aziz başkanla aynı yaşlardasiniz .siz de ağabeylik yapınız.tecrübelerinizi gençlere aktarınız.

Yorumu oyla      10      5  
muhalif 25 Eylül 2018 Salı 01:17

sn.Bayır da artık kenara çekilip, gençlere AĞABEYLİK yapmayı düşünüyor mu acaba????

Yorumu oyla      10      5  
metin 24 Eylül 2018 Pazartesi 22:28

bunlar hep beraber nasıl ticaret odasını bir projeye teslim ettiler . özgener Aday olacaktır... bu gidişle büyüşehir de teslim ederler ...birde aziz beyi aday gösterirlerse özgener büyükşehir başkanı olur

Yorumu oyla      9      6  
Hasan 24 Eylül 2018 Pazartesi 20:28

Ey izmir yazık artık hizmet istiyoruz diye bağırın artık doktorlar taş olan hastalarına izmire git diyor taşı daha kolay daha doğal düşürürsun yolar çukur mayın tarlası gibi

Yorumu oyla      9      7  
Deniz 24 Eylül 2018 Pazartesi 19:53

Artık Kocaoğlu değişmeli

Yorumu oyla      10      6  
gürkan 24 Eylül 2018 Pazartesi 19:22

İzmir' de değişim olmalı, evet de 9 seçim kaybetmiş CHP' de başta lider olmak üzere bir değişim olmamalı mı? Sayın Tacettin Bayır bu konuda ne diyor? CHP' nin İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Antalya , Gaziantep, Trabzon'u ... alabileceğine inanıyor mu? Buraları almadan da genel seçimleri alabileceğine inanıyor mu?

Yorumu oyla      9      5  
Uysal 24 Eylül 2018 Pazartesi 15:08

MilletVekillerinin belediye başkan adayı olmasına halk karşı neden vekil oldular yazık bu partiye bunları vekil yaptı

Yorumu oyla      18      7  
partili 24 Eylül 2018 Pazartesi 13:07

Tacettin başkana katılıyorum. Üye yapısını düzeltmemiz şart ancak bundan sonra ön seçim mantıklı. Şuan ön seçim bizi yanıltır sonuçları iyi olmaz.

Yorumu oyla      16      6  
bahtiyar 24 Eylül 2018 Pazartesi 12:42

sn vekilim, 2-3 dönemdir vekilsiniz, yetmiyor şimdi de ibb başkanlığına talip oluyorsunuz. madem gönlünüzde böyle bir aslan yatıyordu neden vekil oldunuz? bir de eğitim durumu ve uzmanlığınız nedir vatandaş olarak merak ediyorum?

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç 'ek gösterge 3600'ün peşinde!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP'li Polat otizmli çocuklara sahip çıktı
CHP’li Polat, otizmli öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.
AK Partili Şengül'den yoğun tempo: 48 saatte 9 ilçe!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 48 saat içerisinde tam 9 ilçede ...
 
MHP’nin İzmir’deki yol haritası belli oluyor!
Genel Başkan Bahçeli’nin İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını söylemesinin ...
Erdoğan'dan ABD'de 'Fırat'ın doğusu' mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerine ...
AK Partili Çankırı: Antalya modeli ile İzmir'i alacağız!
2019 yerel seçim stratejilerinin konuşulduğu ilçe danışma meclislerine ...
 
Makam aracını durdurup hemen yanlarına gitti
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, makam aracını durdurup kaza yapan yaralılarla ilgilendi.
Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an Suriye'nin geleceği için en büyük sorun, ...
Erdoğan'ın talimatıyla 13 ilde dağıtılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 13 ilde bugün aşure ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva