HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2017 Çarşamba - 09:28

CHP’li Başak’dan ‘16 Nisan’ iddiası: Yüzde 65’in aşağısı…

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, geri sayıma geçilen halk oylaması için önemli ve net açıklamalarda bulundu.

CHP’li Başak’dan ‘16 Nisan’ iddiası: Yüzde 65’in aşağısı…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Siyasi partiler alanda ‘hayır’ ve ‘evet’ kampanyalarını yürütürken sandığa bir aydan az bir süre kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başkan, milyonlarca seçmenin sandığa giderek iradeleriyle ülkenin kaderini tayin edeceği halk oylaması için Egedesonsöz’e konuştu.

İlçesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Başak yaptığı değerlendirmede önemli mesajlar verdi.

Başkan Başak, genel merkezin il ve ilçelere gönderdiği kampanya materyallerine paralel bir şekilde ek çalışma yürüttüklerini belirtti. Bastırılan broşür ve el ilanlarını cami güzergahları ve otogarlarda vatandaşlara dağıttıklarını belirten Başak ayrıca partisinin genel ve yerel seçimlerde başarısız olduğu mahallelere ağırlık verdiğini ifade etti.

Propagandasının 18 maddeyi okutmaya yönelik kurguladığını vurgulayan Başak, referandum ve sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sandıktan çıkacak sonucu İzmir ve Konak özelinde değerlendiren Başak net bir oran verdi. Başak, “İzmir’de ve Konak’ta alınacak sonuç yüzde 65’in altında olursa başarısızlık olur” dedi.

HEDEF: ZAYIF OLDUĞUMUZ MAHALLELER, CAMİ GÜZERGAHLARI VE OTOGAR!
İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başak, “Konak’ta referandum için biz nerede daha etkili olabiliriz, maddeleri okumamış ya da evet fikrinde olanları nasıl ‘hayır’ tercihine yönlendirebiliriz diye düşündük. Hangi alanlara gidebilmeliyiz noktasında hareket ettik. Ben Cuma namazlarına gidiyorum. Maalesef bazı imamlar camiye bu kampanyayı sokmaya çalıştı. Broşürler hazırladım. ‘Oku vicdanının sesini dinle, oyunu kullan’ başlıklı bir materyal. Cemaat dağılırken insanları okumaya sevk edecek bir bildiridir bu. Çalışmamızı kesinlikle cami içinde ve kapısında yapmıyoruz. Biz bunu reddederiz. Bir de ‘sen niye evet diyorsun, hayır demiyorsun?’ tarzında yapmıyoruz. Okusun, anlısın evet diyorsa desin. Biz onlar gibi ‘evet’ diyenler teröristtir demiyoruz. Okuduğu taktirde aklıselim olan kim olursa olsun hayır diyecektir. Bir diğer sloganımız; ‘Oku, neden evet değil?’… Mütedeyyin insanlarımızın yaşadığı mahallelerimizi belirledik ve çalışıyoruz. Maddeler tartışılırken kamuoyundan saklandı. Üzerimize düşen en ücra noktalara giderek bu seçimin bir memleket meselesi olduğunu anlatmak. Rozetlerimizi çıkardık ve yurttaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Genel seçimlerde birinci gelmediğimiz, başarılı olmadığımız mahalleler var. Kabul ederek, gerçekçi olarak algıyı yıkmak için oralara gidiyoruz. Bu bir cumhuriyet meselesidir. Belli bir kesim olaya vakıf ve hakim. Bir kesim var ki, hala takım tutar gibi değerlendirme içinde. Bizim örgüt olarak amacımız bunu yıkmak. Kadın kollarımızla evlere gidiyoruz. Okumayan bir toplum olduğumuz için broşürlerimizi nerede okutabilir diye düşündük. Otogarlarda dağıtmaya başladık. Vatandaşlar oturduğu yerde canı sıkılacağı için mutlaka okuyacaktır. Bir şehirden bir şehre de gidecek. Bir taşla iki kuş vurma anlayışındayız. Meselemiz okutmak. Gençlik kollarıyla ilerleyen günlerde başlayacağız, vapurlarda dağıtacağız” diye konuştu.

16 NİSAN BİR DİRİLİŞ OLACAK!
Referandumun önemine değinen Başakn, “İktidarın her türlü pervasızlığı ve baskısına rağmen bütün insanlarımızın bir araya geldiğini söyleyeceğiz. 60-70 yıldır ayrışan insanımızın bu referandumda bir araya geleceğine inanıyoruz. Kötü gidişata ‘dur’ diyeceğiz. Bu bir diriliş olacak! Ecdadımızın emperyalizme karşı başardığı mücadelenin ruhunu biz yaşıyoruz” dedi.

AKLISELİM BİR REFERANDUM DEĞİL!
“Toplum böyle bir referanduma götürülmemeliydi” diyerek konuşmasına devam eden Başak, “Ancak bu saatten sonra sağduyuyla bir hayır çıkacağına inanıyorum. Bu bir kırılmayı beraberinde getirecek. Bu seçimin aklıselim bir referandum olmadığını biliyoruz. Hükümet insanları bıçak gibi ortadan ikiye ayırma anlayışıyla ısrarla gidiyor. Halkın bu baskıya bir tepkisi olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca darbeler dahil böyle bir kırılma süreci yaşamadı. Bugün birileri bizi terörle ilişkilendiriyorlar. Ama geçmişte mandacılıktan yana olanlar vardı bir de ‘ya istiklal ya ölüm’ diyenler vardı. Biz ‘ya istiklal ya ölüm’ diyenlerdendik, bugün de ‘ya istiklal ya ölüm’ diyoruz. Demokrasinin ortadan kalktığını görüyoruz. Demokrasinin olmadığı yerde diktatörlükler vardır. Bugün ‘hayır’ çalışmasını yürüten fakat salon bulamayan arkadaşlarımız var. Baskı altında olanlar, arabalarının önü kesilenler, darp edilenler var. Bir cumhurbaşkanımız var, anayasaya göre herkesin cumhurbaşkanı olması gerekirken sadece birilerinin cumhurbaşkanlığını yapıyor” açıklamasını yaptı.

BABAM DA OLSA HAYIR VERİRİM!
Sürece dair konuşan Başak ayrıca sonucun ülkeye etkisinin ne yönde olacağına ilişkin de ön görüde bulundu. Başka, “Sonuç ne olursa olsun kaos çıkacağını sanmıyorum ama bu biraz da iktidarın tutumuna bağlı. Evet çıkarsa terör biter diye bir söylem var. O kadar kötü bir şey ki bu… Demek siz terörü durdurabiliyorsunuz ama durdurmuyorsunuz. Ekonomi ve birçok konu için böyle bir söylem var. Yahu bunu nasıl söylüyorsunuz? 15 yıldır iktidar sizsiniz. Terörü bitirmek için hangi yasayı çıkarmak istediniz de CHP ya da başka biri engel oldu? Demek siz terörle iktidarınızı devam ettiriyorsunuz. Başbakanı bile değiştiriyor. Birini alıyor, diğerini götürüyor. Ne istiyorsa yapıyor adam… Suriye, Rusya, Amerika, İsrail politikalarında ne söylediysek hepsi çıktı. Hangi stratejileri doğru çıktı? Bu getirdikleri anayasa metni bu ülkenin 80 milyon insanının çıkarına değil. Allah rızası için okuyun, bir yurttaş, bir insan olarak karar verin. Vicdanıyla okuyan kim buna evet diyebilir? Tüm yetkiler bir insana devredilebilir mi? Sen bir partili cumhurbaşkanı olacaksın, benim cumhurbaşkanım olmayacaksın. Al sana ikiliğin daniskası… Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değil. Tayyip Erdoğan bu dünyada ebedi mi?  Bu benim Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olsa da ret veririm. Bu benim babam olsa hayır veririm” dedi. 

KİME PEŞKEŞ ÇEKECEKSİN?
Başak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir radyo programında, ‘Yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını... Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan başka bir partinin genel başkanı... Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyorlar millete, neden bu anlatılmıyor millete?’ açıklamasının gaf olarak değerlendirilmesine ilişkin de konuştu. Başak, “Genel başkanımızın gaf yaptığını söylüyorlar. O açıklama gaf değildi. Yeni sisteme göre başkan seçimde yüzde 35 aldı. Ana muhalefet partisi de yüzde 40 aldı ve mecliste birinci parti oldu. O genel başkan, başbakan gibi davranmayacak mı? Sen bugün başkan gibi davranarak anayasayı yok sayıyorsun, o zaman da birini parti genel başkanı ben bu anayasayı tanımıyorum derse ne olacak? Halk seçti diye her şeyi ben yaparım anlayışını mubah mı görüyorsun? Bu Recep Tayyip Erdoğan ya da Kemal Kılıçdaroğlu olsun, bizim için hiç fark etmez yetkiler tek adamda toplanamaz. Irak’ta, Suriye’de, Libya’da kısa süreli de olsa yaşamış bir insan olarak söylüyorum, bu yanlıştır. Bu maddeler bu ülkeyi kaosa götürür. Meclisin yetkileri alınmış sayı 550’den 600’e çıkıyor? Böyle bir şey olur mu? Vasfı yok sayıyı arttırıyorsun, indirmen lazım. Kime peşkeş çekeceksin? Bedel ödemiş millet bunu kabul etmez” açıklamasını yaptı.

YÜZDE VERDİ: 65’İN AŞAĞISI BAŞARISIZLIK!
İzmir ve Konak için seçim sonucu değerlendirmesinde bulunan Başak net konuştu. Başak, “Konak’ta ben yüzde 65 ve aşağısını başarısız olarak görüyorum. Ben İzmir’de de 65’in aşağısını başarısızlık olarak görüyorum. Yüzde 80’lere kadar çıkacağını düşünüyorum. Taban oran yüzde 65 olması lazım. Sonuç böyle olursa çıkarsa net bir şekilde ben de dahil olmak üzere başarısızız derim” ifadelerini kullandı.

 
Baro'da 'video' depremi: İstifacılardan Başkan Özcan'a tepki!
 
Survivor'da Ünlüler Takımı'ndan bir veda daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım: Demokrasi yolunda birçok sessiz devrim yaptık
Başbakan Yıldırım, "Demokrasi yolunda birçok sessiz devrim yaptık. Devletle ...
Diyarbakır'da AK Parti otobüsüne taşlı saldırı
Merkez Kayapınar ilçesinde AK Parti kampanya otobüsüne taşlı saldırıda bulunuldu.
Almanya'ya 'FETÖ' tepkisi: Maslahatgüzar...
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarının, ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Murteca tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in TİKA çalışanı Murteca'yı tutuklamasıyla ...
Ankara'dan ABD'ye kritik 'Gülen' telefonu!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'li mevkidaşıyla görüştü. Fethullah Gülen'in ...
Soylu: Örgütün şehir yapılanması tamamen çökertildi
İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye, terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç ...
 
CHP'den Demirören'e istifa çağrısı!
CHP'den Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e istifa çağrısı geldi.
AK Partili Sürekli: Tek devlet, tek millet, tek vatandan asla vazgeçmeyeceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Biz tek devlet, tek millet, ...
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu’nun ömrü yetmedi!
CHP Genel Başkanı Samsun'da yaptığı konuşmada, "İhale takipçisinin Meclis'te ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva