HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2018 Perşembe - 11:49

CHP’li Bakan’dan flaş İZTO çıkışı: Özgener de bu kentin evladı!

İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Mahmut Özgener de bu kentin evladı. Dedesi cumhuriyetin belediye başkanlığını yapmış AKP’nin değil. Umuyorum ki Mahmut Bey başkan olursa iktidarla yeterince yakın yeterince uzak olacak. Bizimle de öyle. Önemli işlere katkı koyacaktır” dedi.

CHP’li Bakan’dan flaş İZTO çıkışı: Özgener de bu kentin evladı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili Bakan, İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener’in rekabetinin yaşandığı süreçte komite seçimlerinin ardından gözler Cumartesi günü gerçekleşecek başkanlık seçimine çevrildi.

CHP BİR ADAYI İŞARET ETMEZ,  BİZ HEP TARAFSIZ KALDIK
Ticaret odası seçimlerine siyaset karışma iddiaları özelinde açıklamalarda bulunan Bakan, “Ticaret odası seçimlerine bulaşması gereken en son şey siyasettir. Siyaset üstü olması gerekir. Bu kentte yaşayan siyasi partilere oy vermiş insan varsa aynı oranda tüccar, esnaf var. Bunu ayrıştırma meselesi yapmamak gerekir. Buna her kesimin hassasiyet göstermesi gerekir. Bugün Türkiye’de her alanda ayrışma ve kutuplaşma var. Bu doğru değil. Birleştirici bütünleştirici bir söyleme ihtiyaç var diyoruz. CHP bir adayı işaret etmez. Biz hep tarafsız kaldık. Bizim il başkanımız Alaattin Yüksel’in adaylığında da CHP taraf olmadı. Hiç olmadık. Bugün de olmadık. Niye olalım ki? Mahmut Özgener de bu kentin evladı. Dedesi cumhuriyetin belediye başkanlığını yapmış AKP’nin değil. Ne Mahmut Özgener cumhuriyet düşmanı, buradan yürümek lazım, ne de Ekrem Demirtaş bir şeyin temsilcisi. İkisinin de yapacağı tek şey oda başkanlığı” diye konuştu.

BU İŞİN TARAFI İMAJI VERMEMELERİ GEREKİR
İktidar kanadından baskı yapıldığında yönelik iddialar çerçevesinde konuşan Bakan, “AKP’li politikacıların bu işin tarafı imajını vermemeleri gerekir.  Müdürler böyle bir iş yaptıysa en çok zararı Mahmut Özgener’e zarar vermiştir. Mahmut Özgener’e fayda getirmez ki. Niye getirsin? İlk yapılan seçimlerde oluşan meclisin büyük ekseni cumhuriyetçidir. Ben hepsini tanıyorum. Burada bir siyasi ayrım yok” dedi.

DEMİRTAŞ’LA ÇALIŞTIM, ÖZGENER GELİRSE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIM
Bakan, “Ticaret odası seçimleri üzerinden bir politik mevzi kazanma çabası var. Doğru bulmuyorum. Orası kentin iktisadi hayatına katkı sunacak bir alan. Ekrem Demirtaş ile birlikte çalıştım, çalışırım. Mahmut Özgener geldiğinde birlikte çalışacağım.  Biz hep birlikte kentin sorunlarını nasıl çözeriz diye düşünmemiz lazım. Bazı köşe yazarları Ekrem Demirtaş’ın katıldığı cumhuriyet mitinglerini söylüyor. Bu çok yanlış… Gündoğdu Meydanı’na herkes gitti. Niye kutuplaşma yapıyorsunuz? TBMM’deki istenmeyen görüntüler ticaret odasında da mı olsun? Hayır olmasın. Hangi, kesimden olursa olsun oradaki tüccarlar kenti kalkındırmaya çalışsın” diye konuştu.

ORADAN SİYASİ BİR SONUÇ ÇIKMADI
Bakan, “9 Nisan’da çıkan sonucu yönetim ve meclis başkanlığında yorumlayacağız. Oradan siyasi bir sonuç çıkmadı. Tüccarlar kendi aralarında komitelerini seçtiler. Değişim, yapılacak yönetim listesinde belli olur. Oradan çıkan sonuç değişimi getirmiştir demek doğru değil. İki listeye de bakacağız. Bu kenti kapsıyor mu kucaklıyor mu? Meclis başkanı seçilecek. Selami Özpoyraz, Rebii Akdurak, Akın kazançoğlu kim gelirse gelsin birlikte çalışcağız. Hepsi bu kentin değerli insanları. Biz CHP olarak taraf değiliz. Biz tarafsızlığın tarafıyız. Bizim için hangisi başkan olursa olsun fark etmez. Biz beraber çalışırız. Başkan seçilecek kişinin her iki tarafa da yeterince yakın yeterince uzak olması gerekir” açıklamasında bulundu.

MAHMUT BEY’İN AÇIKLAMALARINDAN SON DERECE MUTLUYUM
Bakan, “Mahmut Bey’in açıklamalarından son derece mutluyum. ‘Siyasi parti üyesi değilim, görevimi asla yarıda bırakmadım’ dedi. Bunlar bizim için önemli taahhütler. Odanın alması gereken çok yol var. Yapabileceğimiz çok şey var. İzmir’in alacağı çok yol var. Ticaret Odası’nda yapılacak çok iş var. Umuyorum ki Mahmut Bey başkan olursa iktidarla yeterince yakın yeterince uzak olacak. Bizimle de öyle. Önemli işlere katkı koyacaktır. Herkes eşit uzaklıkta bir oda başkanı görmek istiyoruz. Biz de her ikisine de aynı mesafede duracağız. İzmir için hayırlısı olsun” dedi.

İZMİR KÖY KALDI DİYORLAR, KÖY KALSIN KARDEŞİM
Körfez Geçiş Projesi hakkında konuşan Bakan, “Sadece körfez geçişi olarak görmüyorum. İstanbul’daki konut rantının İzmir’e yansıması olarak görüyorum. İzmir’de kent hareketliliği doğu batı aksında. Kuzey güney aksında olmuş olsaydı arabalı vapurlar dolu gider gelirdi. Öyle bir şey yok. İnsanlar bulundukları bölgede sosyalleşiyor.  Doğaya etkisi olumsuz olacak. Hükümet yapacaksa raylı sitsem yapmalı. Körfezdeki sirkülasyon yüzde 25 azalacak. Bunu bilim uzmanları söylüyor. Yapılan yatırımın 4 milyarı bulacağı söyleniyor.  İzmir köy kaldı diyorlar köy kalsın kardeşim” açıklamasını yaptı.  

KOCAOĞLU TRAMVAY PROJESİYLE İLGİLİ KİTAP YAZILABİLİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümeti eleştiren ‘KİK bizi sabah akşam kik’liyor’ sözlerine değindi ve “Başkan Kocaoğlu kik bizi kikliyor diyerek bir kitap yazabilir. Ben mecliste grup sözcülüğü yaptım. Her şeyi biliyorum. Tramvay projesiyle ilgili kitap yazılabilir. Aylarca yıllarca nasıl dosyaların beklediğini biliyorum. Hazine garantisi değil hazine onayı için bekleme. Tramvay projesi Ankara’da beklemeseydi iki yıl önce bitmişti. Kentsel dönüşüm projelerimiz bekledi. Hükümetin Karabağlar’daki kentsel dönüşümü facia” dedi.

BEN ŞU AN HİÇBİR YERE ADAY DEĞİLİM!
2019 sürecine girilirken parti kulislerinde adının belediye başkan adaylığıyla anılması üzerine konuşan Bakan, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtladı. Bakan, “Büyükşehir adayı değilim ama gönlünden geçer mi evet. Kimin geçmez ki? İzmir’de siyaset yapan herkesin gönlünden büyükşehir belediye başkanlığı geçer. Ama istiyor ve aday mısınız derseniz. Değilim. Geçmiş dönemde Konak belediye başkanlığına aday adayı oldum olmadı. Ardından milletvekili oldum. Yeni bir paradigma inşa ettim. Buradan yürüyorum. Sizin başladığınız noktada bir sürekliliğiniz olması gerekir. Ben şu an vekillik yapıyorum. Bir daha vekil olacağımın da garantisi yok. Bu bizim işimiz değil ki. Aday olacağımızın da garantisi yok. Ben şu an hiçbir yere adam değilim. Zamanı geldiğinde düşünürüz. Halk sizi görür. Bu adam, ‘hangi sorunlara değindi, derdimize çözüm oldu mu?’ der.  Şimdiden vekillerin başkanların şuraya buraya adayım demesini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

 
Aydın Büyükşehir’den şehit yakınlarına destek
 
Gaziemir'de uluslararası çocuk şenliği başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri turan 12 Nisan 2018 Perşembe 23:49

Bu seçim için sanıyormusunuzki sadece izto seçimi idi, hayır bu seçim 2019 yılında yapılacak olan belediye başkanlığı seçiminin hazırlık maçıydı.Herkes çok iyi biliyorki Mahmut bey bu seçime hükümet adayı gibi katıldı.Bu seçim sonucu Ekrem bey ile Mahmut bey arasında geçmiş gibi görünsede CHP İzmir bu seçimdeydi ve I.raundu kaybetmiş oldu.Mahmut bey İZTO değildi İzmir Büyük Şehir Belediyo adayı olarak AKP den seçime katılsaydı İZTO seçiminin sonucunun aynısı yaşanacaktı.Mahmut bey İzmir de güçlü isim çünkü İzmir''li çünkü temiz surat ifadesi ve lider duruşu İzmir ''in yıllar boyunca merkez sağ hasreti yaşayanların tam aday tanımlaması Mahmut bey.Oyüzden sayın Aziz Kocaoğlu ve diğer belediye başkanları şunu İYİ bilmelidir.Seçimlerde İYİ Partinin İzmir''deki oyu %13 civarında bununla beraber bu %13 lük oy un %8 CHP si oyu olacak.2014 yılında CHP %49.6 AKP %35.6 idi yani 2019 yılında bu yönetimle bu ekiple seçime girerse Kemal Kılıçdaroğlu bey %0,001 ile bu seçimi kaybeder .İZTO=2019 yerel seçimleri anlayacağınız.Saygılarımla

Yorumu oyla      9      5  
Bornovalı 12 Nisan 2018 Perşembe 12:14

Demirtaşın artık bırakması gerekir- Özgener bir şans- Mümkün mertebe her kesime tarafsız olacak ve sadece Odaya değil İzmir'e yeni bir enerji getirecektir.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nu kapıda sürpriz isim karşıladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ...
İYİ Partili Çıray'dan flaş ittifak mesajları
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Dr. Aytun ...
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Başaramayacaksınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi üzerinden oyunlar oynuyorlar. Bütün bu ...
 
İzmir'de Cumhur İttifakı rüzgarı: AK Parti kongresinde dikkat çeken detay!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı ilçe kongrelerini tüm hızıyla sürdürüyor. ...
Başbakan'dan piyasalara ilişkin dikkat çeken sözler
Başbakan Binali Yıldırım, Gebze Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Sanayi ...
CHP İzmir'in gündemi sandık güvenliği
CHP İzmir İl Örgütü, 2019’da yapılacak olan seçimler öncesinde sandık ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 70, iş bitmiş demek mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 70, iş bitmiş demek mi?
Büyükşehir yaptı: Vatandaş valiye teşekkür etti... Kriz çıktı!
CHP Menderes İlçe Başkanı Pala, “Büyükşehir, Menderes’in ova yollarına ...
AK Partili Başterzi’nin istifası kabul edilmedi mi?
Selçuk’taki kongrede genel merkezin atadığı Yeşilçimen’e karşı yarışan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva