HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 12:40

CHP’li Bakan’dan AK Parti-CHP belediyeciliği karşılaştırması: Kaynakların nereye aktarıldığı önemli!

Gaziemir'deki proje lansman toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Ben 1999 depreminde ablam ve eniştemi kaybettim. Kamu kaynakları ile deprem toplanma alanları belirlendi. İstanbul'da buraları satıp AVM ve rezidans yaptılar. Şimdi kamu kaynakları vatandaşa aktarılıyor. Güzelyalı'da bir troleybüs garajı vardı. Şu an orası dünyanın en güzel konser salonlarında AASSM oldu. İzmir Havagazı Fabrikasının AVM yapsaydınız birkaç yüz milyon dolar ederdi ancak halkın kullanımına açıldı" dedi.

CHP’li Bakan’dan AK Parti-CHP belediyeciliği karşılaştırması: Kaynakların nereye aktarıldığı önemli!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, 31 Mart seçimleri kapsamında hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Düzenlenen lansman toplantısına Işık’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir İl Yönetimi, geçmiş dönem PM Üyesi Umut Tekin, İlçe Başkanı Kasım Özkan ve çok sayıda partili katıldı. ,

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan dikkat çekici mesajlar verdi.

HERKES EŞİT HİZMET ALACAK
Cumhur İttifakı adayları ile kendi adayları arasındaki farkı ifade eden Bakan , “Bu seçim birkaç açıdan önemli. Yerel yönetimi belirlerken yerel dinamiklere bakıyorsunuz. Ancak en önemlisi kamu kaynaklarının kime aktarıldığıdır. Bizimle Cumhur İttifakı adayı arasındaki farklar var. İstanbul'da daha önce AKP’li İBB Başkanları vardı. Kamu kaynaklarını TÜRGEV, ENSER'e aktardılar. Ben 1999 depreminde ablam ve eniştemi kaybettim. Kamu kaynakları ile deprem toplanma alanları belirlendi. İstanbul'da buraları satıp AVM ve rezidans yaptılar. Şimdi kamu kaynakları vatandaşa aktarılıyor. Kamucu belediyelik ile bir rantçı belediyecilik arasında fark benim için çok önemlidir. Güzelyalı'da bir troleybüs garajı vardı. Şu an orası dünyanın en güzel konser salonlarında AASSM oldu. İzmir Havagazı Fabrikasının AVM yapsaydınız birkaç yüz milyon dolar ederdi ancak halkın kullanımına açıldı. Mavişehir'de TOKİ aracılığıyla araziler satılıyor. Bu nedenle yerel yönetimin kamu kaynaklarını nereye aktardığı önemli” dedi.

MANİSA’YI, KASTAMONU'YU ALMALIYIZ
Seçimlerde elde edilecek sonucun iktidara bir mesaj olacağını söyleyen Bakan, “Genel siyaset açısından da bu seçim çok önemli. Ülkemiz derin bir yoksulluk içinde.  Bir emekli vatandaşımız ile karşılaştım Torbalı'da… 10 bin 300 TL maaş aldığını ve pazardan nasıl alışveriş yapacağını söyledi. Bu çiftçide de aynı.  Ülkemiz derin yoksulluk içinde… Cumhuriyet tarihimizde çok zor dönemler yaşadık. O dönemki yokluk, yoksulluk yaşandı, petrol krizi, soğuk savaş yaşandı ancak hiç açlık ve yoksulluktan intihar nedeni duymadık. Hatay'da insanlar yoksulluktan kendini ateşe veriyor. Saç kurutma makinesini çocukları ısınsın diye açıp yan odaya geçen anne intihar ediyor. Bu nedenle iktidara bir mesaj vermek de önemli. İzmir'i, Gaziemir’i, İstanbul’u, Antalya’yı, Ankara'yı yeniden almamız yetmez. Manisa’yı, Kastamonu'yu almalıyız. Bu şekilde iktidarı değiştirecek yeniden bir güç toplayabiliriz” şeklnde konuştu.

HERKES EŞİT HİZMET ALACAK
Bakan şunları söyledi: “Belediye  başkanından ne beklerisiniz? Liyakat beklersiniz, iş yaşamında başarı beklersiniz. Belediye bütçesinden daha büyük bütçeleri yöntemi belirleyen arkadaşınız. Ahlaklı ve iletişim becerisini olmasını, siyasi deneyim beklersiniz. 2 dönem belediye meclis üyeliği yapmış beklentisi olmadan çalışmış, alın teri dökmüş... Ünal Bey'i adaylaştırmış olmaktan bir kez daha mutlu oldum projeleri görünce. Bu belediye kapısı herkese açık olacak. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Biz bu anlayıştayız. Biz vatandaşımızı asla ayırmayız. Hangi etnik kökenden, hangi inançtan, hangi siyasi kökenden olursa olsun. Herkes eşit hizmet alacak”

 
İYİ Partili eski vekile bıçaklı saldırı!
 
Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçova Arsa Mağduru 13 Mart 2024 Çarşamba 00:46

murat bakan; İstinye Park Avm inşaat aşamasın'da Doğuş Holding adına avukatlık yapıp bizleri en çok mağdur eden kişi.... Şimdi de kalkmış AVM ler için böyle bir açıklama yapmış... Yahu sende hiç utanma yok mu ? Sen İzmirlilerin aklı ile dalga mı geçiyorsun?? Yazık yazık bu partiye hâlen daha oy verip umut bağlayanlara...

Yorumu oyla      1      0  
12 Mart 2024 Salı 23:47

Tekel fabrikasındaki mallar alkoller nereye gitti sayın Bursalı...

Yorumu oyla      0      0  
“Herkes eşit hizmet alacak” mış , mış , mış 12 Mart 2024 Salı 21:56

Torbalı ilçesindeki vatandaşa sordunuz mu , sizin buralardaki otobüslerde ; İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı neden yok diye . ? Hani “ herkes eşit hizmet alacak “ mış , mış , mış. mış ya . Vatandaşlara mış mış Ninni söyleyerek uyutmaya mı çalışıyorsunuz . Bir de kamucu belediyecilik anlayışınız var ya , İzmir çevre ilçelerindeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekerek , toplu taşımayı İZTAŞIT ( İzmir çevre toplu ulaşımını özelleştirme projesi ) adı altında özelleştirmek , kamucu belediyecilik anlayışınız ile tam örtüşüyor değil mi ? Çöktürün bakalım ESHOT ‘un alt yapısını .

Yorumu oyla      0      0  
VATANDAŞ 12 Mart 2024 Salı 20:33

Başta sen olmak üzere 1 Nisan dan itibaren allah hepinizin layınızı verecek. YETER ARTIK SÖZ İZMİR indir.İZMİR KALENİZ,AMİRAL GEMİNİZ DEĞİLDİR...

Yorumu oyla      4      0  
polat alemdar 12 Mart 2024 Salı 20:30

Yeter artık illetvekili bi konuşmasan diyom!!!

Yorumu oyla      5      0  
Menderesli 12 Mart 2024 Salı 20:06

Sayın vekil Bakan inandırıcılığınız yok artık çünkü halk sizlere güvenmiyor ve inanmıyor,izmir için değil ama kişisel işleriniz büyük çaba sarf ettiğini biliyoruz...

Yorumu oyla      5      0  
Murat 12 Mart 2024 Salı 17:21

Saçma sapan zırvalar. İzmir de hiç Avm yok mu demek şimdi bu. Yapılan Avm ler gökten mi indi.O kadar sığ ve boş konuşuyor ki bu boş sığ konuşmaların altında tamamen kötü niyetler var. Zerre kadar da iyi niyet yok.

Yorumu oyla      5      0  
İlletvekili 12 Mart 2024 Salı 15:26

CHP aday belirleme sürecinde Selin Sayek Böke, Veli Ağababa,Murat bakan vb. müdahale etmeseydiniz, ağzınızdan düşürmediğiniz Liyakatli olsaydınız, en basiti İzmiri bu kadar kasacağınıza bir sandık koyup tüm partililer arasında ön seçim yapsaydınız sonuç farklı olurdu.Ama tabi Rantı sizde başkasına layık olana kaptırmadınız,Adamcılık kazandı yine CHP de

Yorumu oyla      6      0  
Eren Kale 12 Mart 2024 Salı 13:56

Murat Bakan,akrabalarını belediyenin köşe başlarına yerleştirip kaynakları bu kişilere maaş olarak aktarıyor musun? Dürüst vekillerimiz olduğunda,bir gün geri dönüp bu partiye gönül rahatlığıyla oy vereceğimiz günleri iple çekiyoruz. Çünkü sizler dürüst değilsiniz nepotizm damarlariniza işlemiş.

Yorumu oyla      6      0  
SUS 12 Mart 2024 Salı 13:06

Bİ BİTMEDİN

Yorumu oyla      8      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili eski vekile bıçaklı saldırı!
İstanbul Bahçelievler'deki ofisinde tartıştığı kardeşinin bıçakla ağır ...
CHP Gaziemir adayı Işık projelerini tanıttı, söz verdi: Mal varlığımda artış olmayacak!
Proje lansman toplantısında konuşan CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Milleti’nin binlerce yıllık ...
 
CHP adayı Önal projelerini anlattı: Bayraklı sahile hasret kalmayacak
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Bayraklı’yı sahile kesintisiz ...
CHP Çiğli Başkan adayı Yıldız: Kulüpler, veliler ve çocuklarımızın yanındayız
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, Harmandalı 35 Gençlik ...
CHP'nin Konak adayı Mutlu'dan esnaf ziyaretleri: Kapımız herkese açık olacak
Esnaf ve dernek ziyaretlerine devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, “Seçildikten ...
 
CHP adayı Eşki'den seçim mesajı: Açık ara kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart seçimlerinde Bornova ...
Mehmet Ali Çalkaya'nın acı günü
Balçova eski belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın annesi Feride Çalkaya hayatını kaybetti.
Araştırmacı Yaldız, anketlerdeki son durumu aktardı: Fark 4-5 puana kadar düştü!
İzmirlilerin, kendi daha iyi yönetecek olana değil, ideolojisi ve değerleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva