HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2016 Salı - 12:54

CHP Konak'tan 'okuma' eylemi!

Konak İlçe Başkanı Başak 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışını kutlarken ülkedeki okuma oranı üzerinden önemli mesajlar verdi. Başak, "Okuyan insan düşünür. Düşünen İnsan gelişir ve aydınlanır. Aydın insan aydınlatır" dedi.

CHP Konak tan  okuma  eylemi!

EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Başkanlığı yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte Türkiye'nin okuma oranıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak veriler sunarken okumanın toplumdaki önemine vurgu yaptı. 

Başak şunları söyledi: Öncelikle dün itibariyle 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılında okullar açıldı. 4+4+4 sistemi ile Türkiyede eğitim iflas etmiştir. Ders kitapları bile olmayan okullar eğitime açılıyor, 1 milyon öğrenci öğretmensiz okula başlıyor, 10 binlerce öğrenci eğitime başlayamıyor. Sorunlar yumağı içerisinde eğitime başlıyoruz yine de tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

VERİLER SUNDU
Bugün konu itibariyle ele aldığımız basın açıklamamızda okuma ve okumanın faydaları ile bilgilendirmeye yönelik ve bugün ki toplumumuzda yurttaşlarımızın kitap okumada ki sıralamasını dünya devletleri arasında ki konumunu gözler önüne sermek için bilgiler vermek istedik. Yayınlanan bazı raporlara göre Türkiye’nin kitap okuma da dünya ülkeleri arasında 86. Sırada olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Türkiye’de günde ortalama 5 saat televizyon seyredilirken, kitap okumaya yılda sadece 6 saat ayrılıyor. Ayrıca bir yurttaşın okumaya ayırmış olduğu zamanı diğer gelişmiş ülkelere göre karşılaştırdığımızda bir Norveçlinin bizden 300 kat, bir Amerikalının 210 kat, bir İngiliz’in ve japon’un bizden 87 kat daha fazla zaman ayırdığını biliyor musunuz? Dünya ortalaması bile bizim ayırdığımız zamandan 3 kat daha fazla düşünebiliyor musunuz? Dünya ortalaması bile bizim ayırdığımız zamandan 3 kat daha fazla… Kişi başına düşen kitap bir yılda basılan kitap sayısına göre; İsrail de 1169 kişiye bir kitap Almanya da 1022 kişiye bir kitap Japonya da 600 kişiye bir kitap düşerken Türkiye’de 10.600 kişiye bir kitap düşmektedir. Türkiye de 6 vatandaşa yılda bir kitap düşüyor. Halen yurdumuzda 95 kişiye bir kahvehane, 65 bin kişiye bir kütüphane düşüyor.Kitap Türkiye’de ihtiyaç maddeleri sıralamasında 235. Sırada yer alıyor. Cep telefonu ve iletişim masraflarına ayda 213 TL ayıran bir aile kitaba ayda değil yılda 6.5 TL ayırmaktadır. Düşünebiliyor musunuz? Toplumun bugün ki gelişmişlik ve okuma düzeyinden, sanayi bakımdan, tarım bakımından ya da eğitim bakımından hangi konudan bakarsak bakalım okumayan bir toplumun ne kadar geri kaldığını bugün ki ülkenin gelmiş olduğu durum gözler önüne sermektedir. Bunun fotoğrafı bugün gördüğümüz Türkiye’dir. Ayrıca bilgi sahibine gerekli değeri vermediğimizden Üst seviyede yetişmiş her 100 kişiden 59 u Türkiye’yi bırakıp yurt dışına gitmektedir. Dolayısıyla dünyada ki diğer gelişmiş ülkelerle değerlendirme yapmaya çalıştığımızda ki değerlendirme yapabilecek bir durumumuz olmadığı apaçık ortadadır. Dolayısıyla kitap okumanın insanın algılamasını, başka hayatlar hakkında fikir sahibi olacağını, hayallerini, başka bakış açılarını, öykülerini ve kendini geliştirebildiğini diğer gelişmiş toplumlara baktığımızda görmekteyiz. Okuma ve yazmayı bilen tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz. Okuyun okuyun okuyun.

PEYGAMBER VE ATATÜRK'TEN ÖRNEK!
Allahın göndermiş olduğu yüce kitap bile Oku ile başlamaktadır. İlim ile ilgili Peygamberimiz (s.a.v) “İlim Çin’de de olsa alıp geliniz”, Hz Ali (ra) “Bana Bir Harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demiştir. Okuyan insan düşünür. Düşünen İnsan gelişir ve aydınlanır. Aydın insan aydınlatır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle basın açıklamamızı sonlandırmak istiyorum. “Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım”

 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin denize nazır binası kiraya çıkıyor!
 
Dünyaca ünlü 2 sporcuya doping suçlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Tehdit sürüyor... Erdoğan'ın düşmanları var!
Demirtaş, yeni bir darbe tehdidi olduğunu belirterek, "Darbe tehdidi sürüyor. ...
TBMM'de 'Demokrasi Müzesi' kurulacak
TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin bombalanmasına ...
CHP'den İzmir-Ankara yolunda Afyon isyanı!
Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yapımı düşünülen Ankara-İzmir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan benzerliğe ilginç yorum
Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr Ahmet ...
CHP'li Bakan sordu: Askeri alanlar ranta mı açılacak?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ...
Erdoğan'dan kritik mesajlar: Esad, Gülen ve OHAL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurulu ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı 'Adil Öksüz' mesajı!
Kılıçdaroğlu firari FETÖ imamına ilişkin, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? ...
CHP’li meclis üyesinden flaş istifa kararı
Gökhan Yılmaz Karşıyaka Belediyesi ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevlerinden istifa etti.
CHP'li Kadınlar düğmeye bastı, sahaya iniyor!
İl Kadın Kolları Başkanı Balcı, genel merkezin başlattığı erken seçim ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva