HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2018 Salı - 14:27

CHP Konak’ta kılıçlar çekildi: Eski ve yeni başkan karşı karşıya!

Eski Başkan Tunus, mevcut Başkan Gruşçu için, “Kongreye gitmeli, seçim olmalı. Rahatlar. Kendi iyiliği için de söylüyorum” dedi. Gruşçu ise, “Delegemizin verdiği oylarla 3 dönemdir seçilmiş bir yönetimiz. Şimdiden imza toplama hareketine başlayabilirler. Hazırız” diye konuştu.

CHP Konak’ta kılıçlar çekildi: Eski ve yeni başkan karşı karşıya!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan danışma kurulu toplantısının yansımaları sürüyor.

Programın basına kapalı bölümünde İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’un kürsüden yaptığı konuşma salonda gerilim yaratmıştı. Tunus, İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın istifa ederek görevini Çağrı Gruşçu’ya bırakması üzerinden eleştirilerde bulunmuş ve olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı.

Gelişmelerin ardından eski Başkan Tunus ve mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu Egedesonsöz’e konuştu. İki başkan karşı karşıya geldi.

KONGREYE GİTMELİ, KENDİ İYİLİĞİ İÇİN DE SÖYLÜYORUM!
İlçe eski Başkanı Tunus, “Çağrı arkadaşımızın geliş şeklinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir önceki ilçe başkanımız kendisi Çağrı’nın kazanamama ihtimaline yönelik seçime girip kazandığını ve görevi devrettiğini ifade etti. Ben de bunun doğru olmadığını söyledim. Çağrı arkadaşımızı düşünerek söyledim. CHP’nin Konak gibi bir ilçesinde bu anlayışla başkanlık yapılamayacağını ifade ettim. Dolayısıyla olağanüstü bir kongreye gidip seçilip gelip başkanlık yapması gerektiğini ifade etmeye çalıştım. Danışma kurulunda da çok net gördüm. Çağrı arkadaşımız konuşmasının büyük bölümünü Sayın Şakir Başak’ın Atatürk’le ilgili son derece yanlış ifadesini düzeltmeye, örtme çalışmakla geçirdi. Ben Çağrı’nın Şakir Başkan’ın değil Konak İlçe Örgütü’nün başkanı olmasını isterim. Bunun yolu yöntemi de seçimdir. Kongre çağrısını yineliyorum. Kongreye gitmeli, seçim olmalı. Delegasyon teveccüh gösterirse arkadaşımız yoluna devam eder. Rahatlar. Kendi iyiliği için de söylüyorum” dedi.

TÜZÜKTE YERİ VAR İMZA TOPLAMA HAREKETİNE BAŞLAYABİLİRLER!
İlçe Başkanı Gruşçu ise, “Bu konu 2019’a doğru giderken enerjimizi boşa harcamak noktasında olduğumuz bir konudur. Bu tartışmanın CHP örgütüne hiçbir faydası yoktur. Bu açıklamayı Konak Belediye Başkan Adayı olmasından ötürü yaptığını düşünüyorum. Siyaset dizaynı yaratmak, siyasal ikbalini düşünen kişilerin yapacağı türden çıkışlar olarak düşünüyorum. Biz bugüne kadar hiç tahakküm altında bulunmadık. Kimsenin de korumasına ihtiyacımız yok. Biz kendi delegemizin verdiği oylarla 3 dönemdir seçilmiş bir yönetimiz. Delegenin teveccühüyle buraya gelmiş kişileriz. Biz CHP Konak İlçe Örgütü’nü temsil ederken, delegemizin verdiği her oyda tüm yönetim kurulu üyelerimiz başkan sıfatını kazanmıştır. Bu yetkiyi bize delege vermiştir. Yönetim kurulumuz çalışmalarını hür iradesiyle sürdürmektedir. Siyaseti dizayn etmesi yerine 2019 öncesinde partisine güç veren bir anlayış içinde olmasını öneriyorum. Şu an kongre düşüncesini ortaya koyarak enerjimizi boşa harcamak yerine kendisini eski bir içe başkanı olarak, tecrübe ve deneyimlerini paylaşmak üzere çalışmalara davet ediyorum. Delegemiz bu süreç içinde değerlendirir ve takdir ederse tüzükte yeri var, imza toplarlar süreci kongreye götürürüz. Ama şu anda tüzüğümüz gereği görevin boşalması nedeniyle yönetimden içinden seçilen kişiler olarak görevimize devam ediyoruz. Eğer böyle bir düşünceleri varsa şimdiden imza toplama hareketine başlayabiliriler. Biz bu konuda hazırız” diye konuştu.

 
Başkan Nasır'dan İZTO seçimleri değerlendirmesi: İzmir için yeni bir sayfa açılacak!
 
İzmirli denizciler başkanını seçti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 11 Nisan 2018 Çarşamba 16:33

Arkadaşların parti için ne yaptığını araştırın önümüze koyun biz de karar verelim makamı kim hak ediyor Gençlere düşman olan bu anlayışı anlamak mümkün değil

Yorumu oyla      9      5  
sade üye 11 Nisan 2018 Çarşamba 16:21

tebrikler Çağrı Başkan siz işinize gücünüze bakın başarılı insanların ayağına taş koymayı sever insanoğlu....

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan Beşiktaşlı yöneticiye 'ırkçılık' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin ...
AK Parti İzmir'in gençliğinde devir-teslim zamanı
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, İzmir Gençlik Kolları ...
'Afrin'i seçilmiş hükümete teslim edeceğiz'
Milli Savunma Bakanı Canikli, “Afrin'de terör tehdidi sürüyor, işimiz ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’ün 'vücut bulmuş hali olmak' ne demek?
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’ün 'vücut bulmuş hali olmak' ne demek?
CHP'den İzmir'de 'taşınmaz' çağrısı: Büyükşehir'e devredin!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kapatılan İzmir İl Özel İdare'nin ...
70 yaş polemiği: Başkan Yücel'den Şengül'e tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe ...
 
AK Parti İzmir'de kongreler tamam: İşte dikkat çeken isimler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı AK Parti İzmir İl Kongresi’nde ...
'Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alır'
Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetteki her partinin aday çıkararak seçimi ...
CHP Gaziemir'de emekliler buluştu
Geçtiğimiz günlerde mahalle toplantılarıyla alana inen CHP Gaziemir İlçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva