HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2018 Pazartesi - 14:01

70 yaş polemiği: Başkan Yücel'den Şengül'e tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe kongrelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu yaşı üzerinden eleştiren, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e tepki gösterdi.

70 yaş polemiği: Başkan Yücel den Şengül e tepki!

Şengül'ün her açıklamasında kendisi ile çeliştiğini söyleyen Deniz Yücel "Kim olduğu yada hangi partiden olduğu önemli değil ama herhangi birinin yaşı üzerinden polemik çıkarmaya çalışmak, bel altı vurmaya çabalamak ne İzmir'in, ne de siyasetin genel ahlakıyla bağdaşmaz" dedi.

Aziz Kocaoğlu'nun yaşıyla ilgili olarak sorunu olan tek kişinin Aydın Şengül olduğunun anlaşıldığını belirten Yücel, AK Parti'nin Kocaoğlu'nun yaşıyla ilgilenmek yerine, İzmir'e tarihi boyunca yapılmayan hizmetleri nasıl yaptığına bakmasını ve örnek almasını tavsiye ederek, şunları söyledi:

"İZMİRLİNİN GÖZÜNDE KENDİLERİYLE ÇELİŞTİLER"
“Biz İzmir'de yapılan veya yapılmayanlar üzerinde konuşarak, seviyeyi kaybetmeden tartışarak İzmir'e hizmet kazandırmak, İzmirliye daha iyisini sunmak istiyoruz. Yerel yönetimlerde söz konusu İzmir olduğunda iktidarla birlikte çalışmak, iktidarın artık İzmir'i ötekileştirmekten, üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmesini istediğimizi hep söyledik.

Sayın AKP İzmir İl Başkanı Şengül de yaptığı bazı açıklamalarda İzmir için ortak çalışalım çağrımıza olumlu yanıtlar vermiş ancak bir sonraki açıklamasında yine kavga, polemik yaratma çabasına girerek, kendi kendini yalanlamıştır. Sayın Şengül, her seferinde hatırlattığımız İzmir duruşu ve İzmirlilik kültürüne uymayan açıklamalarına yine devam etmiştir. Siyaseten farklı partilere mensup olanların eleştiri hakkı elbette vardır. Ama bu hakkı kullanırken hakaret etmek, insanları yaşı, memleketi, inancı gibi konular üzerinden küçük düşürmeye çalışmak, bu çabanın içine girenleri İzmirlinin gözünde de, gönlünde de küçük düşürür.  Sayın Kocaoğlu'nun veya İzmir'e ve Türkiye'ye hizmet eden kim varsa o isimlerin, kaç yaşında olduklarına değil, yaptıkları hizmete bakmak lazım. Ancak AKP'nin Aziz Kocaoğlu'nun ürettiği hizmetler karşısındaki kompleksi ve telaşı İzmir'de hizmet yarışına girmek yerine, bel altı vurmaya çalışarak siyaset üretmelerine sebep oluyor. Bel altı siyaset kendilerinin tercihidir. Bilsinler ki, İzmirli bu tercihlerin farkındadır ve bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu tavra prim vermeyecektir.

"BU YAŞINA GELMİŞTİR AMA HAİNLERLE KOL KOLA GİRMEMİŞTİR"
AKP'nin Kocaoğlu'nun yaşıyla ilgilenmek yerine, İzmir'e tarihi boyunca yapılmayan hizmetleri nasıl yaptığına bakmasını ve örnek almasını tavsiye eden CHP İl Başkanı Yücel,  mevkidaşı Aydın Şengül'e seslenerek şunları söyledi.

Size bu yaşına gelmiş Aziz Kocaoğlu ile ilgili biraz bilgi vereyim. Kocaoğlu bu yaşına gelmiş ama vatan hainleriyle kol kola girmemiştir. Kocaoğlu bu yaşına gelmiş ama yönettiği belediyeyi cemaatlere teslim etmemiş, İzmirlinin parasını, arsasını, malını ve iradesini terör örgütlerine, din sömürücüsü yalancı efendilere, hocalara ve onun yandaşlarına peşkeş çekmemiştir. Kocaoğlu bu yaşına gelmiş ama partisine oy vermiş olan İzmirlilerin iradesinin üzerinde irade tanımamış ve kandırılamamıştır. Aziz Kocaoğlu, AKP iktidarının bir zamanlar 'ne istedilerse verdiği' ve beraber yol aldığı FETÖ'cülerin kurduğu tuzaklara, kumpaslara boyun eğmemiştir.  CHP'li Aziz Kocaoğlu kendisinin ve İzmir'in hizmetleri engellenirken, AKP İzmir'i ötekileştirirken bile İzmir'i İzmirlilerle birlikte kalkındırmaya, korumaya ve tarihi projelere imza atmaya devam etmiştir. Sayın Şengül, CHP'li belediyeleri ve belediye başkanlarını kendilerinin sözüm ona metal yorgunu belediye başkanlarınızla karıştırmayınız. Dileriz siz de uzun ve sağlıklı bir ömür yaşar, bu ülkeye ve İzmir'e hizmet edersiniz. Ama unutmayınız ki, bu hizmetler bel altı siyasetle, İzmirlilerin temsilcilerine hakaretle yapılmaz”

 
Kimyasal saldırı ve Afrin açıklaması!
 
Başkan Demirağ'dan Emniyet'e ziyaret
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dünya bizi kıskanıyor 9 Nisan 2018 Pazartesi 22:36

Diğer ülkelerdeki siyasiler ne yapıyor bizimkiler ne yapıyor? Dünyadaki siyasetçiler; küresel ısınmaya karşı iktidarı muhalefeti kafa kafaya vermiş tarım ve hayvancılık gelecekte önemli olduğu için arge çalışması yapıyor.Teknoloji ve sanayisini yarınlara hazırlıyor.Yani karınca gibi hep birlikte çalışıyorrlar.Bizmkiler ne yapıyor, ötekileştirme, kesintisiz her şeye konuşuyorlar ülkenin geleceği vs lafta.Bu kadar çok konuşunca iş yapılır mı? Herşey ithal ve pahalı milletin hali perişan.Beyler güneş görmeyen İzlanda domates-portakal-muz yetiştiriyor.İskandinav ülkeleri su sıkıntısı olur diye yağmur suyunu kanalizasyona vermiyor, göletler yapıyor.Susun artık gıda fiyatladı,akaryakıt,döviz,işsizlik,enflasyona bakın milletin hali perişan.Enson açılan fabrikanın tarihini hatırlayan var mı?

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 9 Nisan 2018 Pazartesi 19:48

izmir' de milli irade tarafından seçilmiş belediye başkanına yaşı üzerinden yapılan saygısızlığı kınıyorum.

Yorumu oyla      16      10  
izmirli 9 Nisan 2018 Pazartesi 15:56

sayın şengüle de Allah ömürler versin 70 yaşını görsün ve izmire Aziz Kocaoğlu kadar hizmet versin ki ismi hatırlansın....

Yorumu oyla      20      10  
Lombak 9 Nisan 2018 Pazartesi 15:54

Ne demişler. Yaş yetmiş iş bitmiş.

Yorumu oyla      16      18  
Gürkan 9 Nisan 2018 Pazartesi 14:33

Kardeşim bir İzmirli olarak bu gereksiz polemiklerden sıkıldım. Bu şehirde 2014' den beri metro çalışması yok. Niye yok ? Koskoca 4 yıl heba oldu. Bu zamana kadar otogar ve en azından Narlıdere metro hattı bitebilirdi . Belediye kaynak problemi yok diyor ama ortada icraat da yok. Hükümet her yıl yapacağız edeceğiz diyor ama orada da bir icraat yok. Dolar 4 lira , avro 5 lira olmuş her iki tarafında yapmaya niyeti yok bu şekilde birbirlerine sataşıyorlar. Belediye diyorsun süt dağıtıyorum diyor , hükümette 44 milyar yatırım yaptık diyor. Şaka gibi :)

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de kongreler tamam: İşte dikkat çeken isimler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı AK Parti İzmir İl Kongresi’nde ...
'Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alır'
Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetteki her partinin aday çıkararak seçimi ...
CHP Gaziemir'de emekliler buluştu
Geçtiğimiz günlerde mahalle toplantılarıyla alana inen CHP Gaziemir İlçe ...
 
MHP İzmir'den 173. yıl mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Polis Teşkilatımızın ...
CHP İzmir’in patronu Yücel’den Başak’a: İnanamadım!
Danışma kurulu sürecini özetleyen İl Başkanı Yücel ayrıca Başak’ın, ‘Atatürk’ün ...
CHP'li Sındır: Gıda egemenliğimiz devrediliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanlığınca ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir'de 'uysal koyun' olmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir'de 'uysal koyun' olmaz!
AKP Genel Başkan Yardımcı Dağ sanatçılara sahip çıktı, CHP'ye yükledi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin ...
CHP'li Purçu'dan 8 Nisan kutlaması
TÜRKİYE'nin ilk Roman vekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva