HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2014 Cuma - 11:13

CHP İzmir Vekillerinden Gökçek’e yaylım ateşi!

Melih Gökçek’in Ankara’nın sarı suyuna yaptığı ‘İzmir savunması’na CHP cephesinden büyük tepki geldi. Ortak görüş Gökçek’in her seferinde kendini İzmir üzerinden aklamaya çalıştığı yönünde!

CHP İzmir Vekillerinden Gökçek’e yaylım ateşi!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ -  5 milyon Ankaralıya büyük panik yaşatan sarı su krizi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in basın toplantısının ardından İzmir’e sıçradı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, şişelettiği sarı sudan içerek herhangi bir tehlike olmadığını söylediği toplantıda 2013-2014 arasında İzmir’e ait rakamları da verdi ve CHP'lilere seslenerek, "Sizin iddianıza göre İzmir'de neler var neler?" dedi.

- GÖKÇEK NELER SÖYLEMİŞTİ?...

2008 yılında da İzmir'in suyunu kendi laboratuarlarında analiz ettirip arsenikli olduğunu iddia ederek kent ve ülke kamuoyunda gündem olan Gökçek’e CHP İzmir Milletvekillerinden sert tepki geldi.



İLK YANIT GÜVEN'DEN
İzmir cephesinden Gökçek'e ilk yanıt CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’den geldi. Güven yaptığı açıklamada, ''Her zaman olduğu gibi yine Gökçek'in İzmir'e sataşarak kendini kurtarmaya çalıştığını görüyoruz. Gökçek, Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı rakamları telaştan İzmir ile karıştırdı herhalde. Çünkü Ankara'da son birkaç ay içinde ishal vakalarında patlama olduğu ve acil servislere başvurularda büyük artış görüldüğü meslek odaları ve sendikalarca belirtiliyor.
 
İzmir suyunun kalitesini ise yurttaşlarımız her zaman İZSU’nun web sayfasından takip etme olanağına sahipler. Eğer Gökçek'in söylediği gibi İzmir'de bir yılda ishallerde artış varsa, Sağlık Bakanlığı’nın nedenini araştırması gerekir. Damacana sular kontrol ediliyor mu? Gıda kontrolleri yeterince yapılıyor mu? Katkı payı nedeniyle tedavi olamayan hastalar ucuz diye bitkisel maddelere mi yöneliyor?  Bakanlık bu soruların cevabını araştıracağına görüyoruz ki, Gökçek ile bir olup İzmir'e yüklenmeye çalışıyorlar. Hastalara bir ambulans gönderemeyen Sağlık Bakanlığı da asıl görevlerini unutup, daha önce örneğini gördüğümüz gibi,  İzmir ile uğraşıyor” dedi.

“İZMİR O’UN İÇİN HEDEF!”
CHP’nin yeni PM Üyesi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da Gökçek’in her zaman konuyu dağıtarak İzmir’i hedef aldığını söyledi. Susam, “Melih Gökçek her zaman olduğu gibi Ankara suyu konusunda da konuyu dağıtmaya çalışıyor. İzmir’in yerel yönetiminde CHP olduğu için İzmir onun açısından önemli bir hedef! İzmir’de böyle bir problem olmadığı net ortadadır. Ben hem Ankara’da hem İzmir’de yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki; İzmir’de böyle bir problem yok ve Ankara’da böyle bir sorun olduğu açık ve beyan Ankara tarafından biliniyor. Hastaneler olsun, kamuoyu olsun herkes biliyor. Gökçe basın toplantılarıyla İzmir’in suyu hakkında açıklama yapacağına Ankara’nın suyunu nasıl iyileştirebilirim ve Ankaralı suyunu nasıl güvenle kullanır onu düşünsün” diye konuştu.

AHLAKEN MUGAYİR!
CHP’nin bir diğer İzmirli PM Üyesi Milletvekili Alaattin Yüksel ise Ankara’daki tabloyu gözler önüne serdi. Yüksel şunları söyledi: Geçen hafta Ankara’daydık… Şunu gördüm çeşmelerden sapsarı su akıyor. Sürekli akıyor ve düzelmiyor. Kızılay suyu deniyor ve arıtmadan da geçirtmeden bastığı söyleniyor. İshal vakaları, cilt hastalıkları hatta diş eti hastalıkları vakaları bile var. Biz kendimiz şişe suyuyla diş fırçalıyoruz. Bu kadar tehlikeli bir durum var Ankara’da! Melih Gökçek kadar ahlaken mugayir bir adam yok! 5 milyon insanın sağlığını düşünmüyor! Ankara Büyükşehir Belediyesi her açıdan iflas etmiştir! Melih Gökçek Ankara’yı batırdı. Bu kadar iktidar desteği varken batırdı… Her sıkıştığında da İzmir üzerinden kendini aklamaya çalışır. Doğal afetler her yerde olabilir ama Ankara’da kaç kez ihmaller yüzünden insanlar yaşamını kaybetti. Ama o dönüyor İzmir’i konuşuyor. Biz bir doğal afet olduğunda ‘geçmiş olsun’ diyoruz o yaygara koparıyor. Gökçek siyaseten de ahlaken de her anlamda mugayir bir adam!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cernobil 13 Eylül 2014 Cumartesi 09:06

I melih gokcek'in bardakla suyu icisini gosteren foto bana nedense CERNOBIL faciasindan sonra bir sayin bakanimizin gazeteciler karsisinda radyasyonlu cayi icerken cekilen resmini hatirlatti

Yorumu oyla      12      5  
İzmir'de beş yıldır musluk suyu içiyoruz. 12 Eylül 2014 Cuma 23:44

Damacana kesinlikle alışkanlıktan ve korkudan. Bu korkuyu besleyenleri ve buradan beslenenleri konuşmak gerekiyor. İzmir'in suyununun kalitesine Gökçek Ankara'da ulaşabilseydi şişeleyip satmanın yollarını arardı.

Yorumu oyla      14      6  
doğrucu melih 12 Eylül 2014 Cuma 14:44

arkadaşlar melih bey hep doğru söyler,belgesiz konuşmaz, chp li kardeşlerimiz kızarlar ama olsun,hep doğruyu söylemek lazım,2015 de kimin izmirde boyunun ölçüsünü alacağı belli bunu bilen biliyor,izmirin öyle hayran olunacak bir yanı yok, yirmi yıldır çiğli harmandalında çözüm bulunamayan çöp yığınları,bir türlü çözülemeyen körfezdeki kirlilik,on beş yılda bitirilemeyen teleferik,kentsel dönüşümünü sağlayamayan adeta gecekondu şehir haline getirilmiş bir şehir,takdir edersiniz ki bu olumsuz şeylere hayran olmak için kör olmak gerekir herhalde, melih gökçeğin hep aklında izmir var çünkü izmirlilere dayatılan bu düşük kaliteli ve yetersiz hizmetlerden rahatsız herhalde,izmirdeki yöneticiler gelsin angarıyı görsün şehircilik nasıl yapılırmış görsünler demek istiyor herhalde........

Yorumu oyla      17      17  
İzkent 12 Eylül 2014 Cuma 13:59

Hemen olayı AKP-CHP kavgasına dönüştürmeyin, gerçekçi olun izmirde musluk suyunu içen var mı acaba ???. Bu kadar damacanayı kim alıyor sadece AKP li izmirliler mi ?

Yorumu oyla      14      17  
Mega 12 Eylül 2014 Cuma 12:52

Şimdiki CHP liler gittikçe AKP ye benziyor. Çünkü başa getirdiği adamlar Tayyip Erdoğanıı taklit ediyor. o nedenle bıraksınlar melih Gökçeke yaylım ateşni önce kendi içlerine baksınlar. Örnek mi bakın bi kendi personelini bu kadar aciz duruma sokan Karşıyaka belediye başkanına bir bakın. çevresindekilerinin özellikle akıl hocasının (Bir çoğu herkes bilir cevat durak a ateş püsküren M.Ö) lafından çıkmayıp Cevat Durak la beraber çalışmışlar diye çoğunu pasifize etmiş barış huzuru bozmuş bunun gibi başkanlarına baksınlar. 2015 yakında bunun gibi ler yüzünden CHP oy kaybedecektir. demedi demeyin acil önlem alın. Bundan sonra tepeden başkan tepeden milletvekili getirmeyin

Yorumu oyla      13      13  
Kaptan 12 Eylül 2014 Cuma 12:41

I.melih gokcek izmirden aday olsada boyunun olcusunu bir versek.,...

Yorumu oyla      25      7  
Gozgoz 12 Eylül 2014 Cuma 11:27

Yalnız Melih Gökçek izmirde ishal vakalarında artış olduğunu da söyledi ve belge gösterdi. Bu doğru mu bunu biri çıkıp açıklasın, eğer doğruysa su iddiaları araştırılmalıdır.

Yorumu oyla      15      22  
M.HOCA 12 Eylül 2014 Cuma 11:23

Alaattin Başkanım,aslında GÖKÇEK İzmir'e hayran da onun için çamur atıyor.Demek ki aklında hep İzmir var.

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan ‘rakı masası’ ve ‘umre’ açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildiği kurultayda dikkat çeken ...
CHP İzmir’de ‘balyoz’ indi: Disiplin rüzgarı!
Yerel seçim aday belirleme süreci ve sonrasında başlayan geniş çaplı harekat ...
Erdoğan’dan damadı dövülen komutana ‘geçmiş olsun’ dileği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde ilk kez kuvvet ...
 
Erdoğan’a yeni genel sekreter
Mustafa İsen'in yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine ...
Eski PM Üyesi Dilekçi’den CHP İl Yönetimine sert sözler!
Son kurultayda yapılan PM seçimlerinde liste dışı kalan Dilekçi kişisel ...
Erdoğan'ın ilk onayı Torba Yasa'ya
Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonraki ilk yasa onayını ...
 
Flaş! CHP YDK'sı seçimini yaptı: Yeni başkan...
CHP'de kurultay sonrasında yeni görevlendirmeler belli olmaya başladı. ...
Çelik Soma soruşturmasına neden izin vermedi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Tüm müfettişlerin soruşturulmasıyla ...
Gökçek’e jet cevap: Gelsin bunu içsin!
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva