HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2014 Cumartesi - 15:41

CHP İzmir’in Patronu’ndan muhalefete: Aç tavuk kendini…

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, olağanüstü imza hareketini Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle askıya alan parti içi muhalefete tepki gösterdi. Yerine geçebilecek ismin ne olursa olsun sandıktan çıkacağını anlatan Engin, “Aç tavuk kendini buğday ambarında görür” dedi.

CHP İzmir’in Patronu’ndan muhalefete: Aç tavuk kendini…

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçim sonrası hareketlenen partide bir yandan muhalefete mesaj gönderen Engin, diğer yandan seçim sürecini yürütüyor. Radyo Pause’de yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına konuk olan Engin, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 


Engin, son günlerde ortaya çıkan “değişim” söylentilerini yorumladı. Görevden alınıp yerine atanacak isimler ve süreç ile ilgili konuşan Engin, “İzmir’in il başkanı değişecekse bile atanacak kayyum yönetimi yani geçici ekip 30 gün içerisinde yine sandık koyacak. Parti delegeleri seçime gidecekler. Aç tavuk kendisini darı ambarında görür. Partimizde artık her şey seçimle oluyor.  Kim il başkanı olmak istiyorsa her hâlükârda seçime gidecek. Düşen yönetimin, görevden alınan yönetimin ardından sandık gelir.  Kimse ‘ben il başkanı olacağım’ demesin.  Bu mantık çare değil. Bazı arkadaşlarımızın bu konuda arzuları çok yüksek. Eski alışkanlıkları yürüten, tüzüğü bilmeyenler var. Geçmiş dönemi özleyenler olabilir. Kendi yönetimimde çalışmalarımı sürdürüyorum. Demokrasiye inanan bir insanım. Farklı düşünen isimlerle çalışıyorum. Kan değişimi, rahatsızlık yok. Aramızda ufak tefek sorunlar olabilir ama aramızda hallediyoruz. Marifet de buradadır. Yoksa iş yapmazsanız, kimseyi dinlemiyorsanız size yönetici dayanmaz. Tüm arkadaşlarımdan memnunum. Başarıda onların da katkısı var. Uyum içinde çalışıyoruz.  Biz kimsenin bizi eleştirmesine karşı değiliz. Ama seçim sonuçları kesinleşmeden eleştiri yapanlar oldu. Biz ilçelerde seçim sonrası belediye başkan adayları ile arabada uyurken yapılmasına karşı çıktık. Partiyi uluorta yerde tartışmak ve oy verenlerin gözünde küçük düşürmek doğru değildir” dedi.
 
KİMSE AT YA DA ARABA DEĞİLDİR
Engin konuşmasında CHP’nin kendisinden önce İl Başkanlığı görevini yürüten Tacettin Bayır’ın “parti örgütü-belediye ilişkisini” gündeme getirerek söylediği ‘atlar arabaların önüne geçmelidir’ sözlerini yorumladı. Engin, “Göreve geldiğim günden bu yana belediye başkanı ile ilçe başkanının işinin ayrı olduğunu ifade ediyorum. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı da bize müdahale etmedi. Biz de müdahale etmedik. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il yönetimine karşı en ufak iması olmamıştır. Varsa olan çıkıp söylesin. İlçelerde bu mantığın abartılı olduğunu düşünüyorum. İlçelerde bazı yerlerde sorun çıkmış olabilir. At ile arabanın görevi farklıdır. Kimse at ya da araba değildir. Herkesin görevi vardır. Belediye başkanının parti ile tek bağlantısı partinin önerisi ile seçilmesidir. Onlar artık kamu görevlisidir. Devletin parasını, yetkisini kullanıyorlar. Partiden emir almak zorunda değiller. Parti içindeki siyasete belediye başkanları artık müdahale etmiyor. Sayın genel başkanımız da bunu vurguluyor. Biz de ona göre çalışıyoruz. Ben ‘yüzde yüz başarılı olduk’ demiyorum ama eskiye göre önemli yol aldık” diye konuştu.
 
YÖNETİME NİFAK SOKMADIM, ORGANİZASYON YAPMADIM
Engin, partide istifalarla düşen ve geçici yönetimlerin atandığı Konak ve Çiğli’deki sürece hiç müdahale etmediğini söyledi. Engin, “Ben zaten seçildiğimden beri işlere müdahale etmiyorum. Parti yöneticilerinin yönetimlerden ayrılmaları haktır. Kendi takdirleridir. Kimseyi bu zamana kadar istifaya zorlamadım. Yönetim kurulları arasına nifak sokmayı doğru bulmuyorum. İstifa edenlere de ’niye yaptınız’ demiyoruz. Onlar haklarını kullandılar. Bizim görevimiz yeni yönetimlerin iş başına gelmesini sağlamaktır. Asla teşvik etmedim, organize etmedim. Kurullar çalışamaz hale geldiyse, yönetimler anlaşamadıysa bu da alınması gereken karardır. Bir sorun yoksa zaten niye yönetimlerdekiler istifa etsinler. Partilerde görev alanların önce partiyi düşünmesi lazım. Bazıları giderken açıklama yapıyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Vatandaşın bunları bilmesine gerek yok. Halkı kimin ilçe başkanı olduğu, niye istifa ettiği ilgilendirmiyor. Parti yöneticilerinin bilmesi için gazetelere gidip açıklama yapmayı da doğru bulmuyorum” dedi.
 


DİSİPLİNE İMADA BİLE BULUNMADIM
Engin, yerel seçim sonrası başlatılan disiplin sürecinde, İl Disiplin Kurulu’na gönderilen kişilerle ilgili alınan kararların geri dönmesini de değerlendirdi. Engin, disiplin kurulunda kendisine set çekileceğini sanmadığını söyledi. Engin, “Böyle bir şeyi yapacaklarını sanmıyorum. Ben seçildiğimden beri il disiplin kuruluna en ufak bir imada bulunmadım. Hem vicdani, hem de hukuki sorumlulukları var. Kendi kararlarıdır. Tabi ki biz herkesi disipline göndermiyoruz. Ama kendileri karar alırken teknik olarak uygun bulmamış olabilir.  Disiplin sürecini fazla tartışmanın anlamı yok. Mesele kendi mecrasında yürüyor. Partinin vicdanı, kanaati işi yürütüyor. Acele etmiyoruz. Gereğini de objektif değerlendirme yapıyoruz” dedi.
 
ONLAR HER ŞEYE MUHALEFET
Engin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na İzmir olarak destek vereceklerini söyledi. Engin, “Bazı isimler eleştiriyor. İzmir’de partinin yönetimlerinde görev alanlar da karşı çıkıyor olabilirler ama onlar ne yazık ki her şeye karşı çıkıyorlar. Bu isimlerin muhalefeti klasikleşti. Belli isimlere bakın genel başkan ne karar alırsa alsın her şeye itiraz ediyor. Zaten bunların sayısı da üçü, beşi geçmez.  Çıkıp ‘keşke Deniz Baykal, Yılmaz Büyükerşen olsaydı’ diyenler olabilir. İzmir il örgütü olarak seçime başladık. Bölge toplantılarımızı sürdürüyoruz. Biz başbakanın Cumhurbaşkanı olamayacağını anlatacağız. Meydanlarda bunu ifade edeceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 22 Haziran 2014 Pazar 12:25

Sayın Engin, İzmiri okalar yordunuz ki sanki CHP il başkanı değilde Büyükşehir Belediyesi çalışanı gibisiniz. Yerel seçimde yaptıklarınızı unutmadık. Gün gelecek hesabını mutlaka vereceksiniz. 8 ilçeyi kaybetmişiz. Türkiye de yaşanan onca olumsuzluğa rağmen başarısız olmuşsunuz. Hala konuşuyorsunuz. Siz hiç aynaya bakıyormusunuz. İzmir'deki bütün ilçe örgütleri sayenizde dökülüyor. Kimse parti için çalışmak istemiyor. Bırakın bu işi görün parti yeniden nasıl ayağa kalkıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Tüzük 22 Haziran 2014 Pazar 00:49

Muhalefetin tüzük bilmediği iddia ediyor, sayın engin acaba kendisi bir kere açıp okumuşmu o tüzüğü bende onu merak ediyorum.

Yorumu oyla      16      8  
kalenderi 21 Haziran 2014 Cumartesi 22:54

muhalifler açtavuksa sen tok tavukmu oluyorsun bu üslup chp il başkanına yakışıyormu

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Türeli’den kruvaziyer turizmi sorusu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’de kruvaziyer turizminde ...
‘Çatı aday’dan sosyal medya atağı: Video mesaj
'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu, Youtube'dan resmi twitter hesabı ile ilgili video yayınladı.
CHP’li Güven: Parlamento işlevsizleştiriliyor!
Verdiği çoğu soru önergesini birkaç kez yineleyen ve her defasında ‘soru ...
 
Balbay Çeşme’ye seslendi: Ekmeleddin İhsanoğlu…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin ...
CHP’li Türeli turizm sorununu Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'de kruvaziyer turizminde ...
Flaş! AK Parti’de sıcak saatler: İzmir’in gözü Ankara’da
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yönetimi ile birlikte istifasının ...
 
Hollande’ın Erdoğan’dan ricası: Cihatçı gençleri…
Hollande, Erdoğan’dan, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen Fransız cihatçı ...
Davutoğlu’ndan IŞİD açıklaması: Buna dair belgesi olan…
Türkiye'nin IŞİD dahil herhangi bir şiddet ya da terör örgütüyle ilgili ...
Davutoğlu'ndan açıklama: IŞİD iddiaları medyatik operasyon
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD ile ilişkisi olduğu ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva