HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2014 Cumartesi - 10:38

Hollande’ın Erdoğan’dan ricası: Cihatçı gençleri…

Hollande, Erdoğan’dan, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen Fransız cihatçı gençlerin durdurulması için alınacak önlemlerin artırılmasını istedi.

Hollande’ın Erdoğan’dan ricası: Cihatçı gençleri…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Paris'teki Elysee Sarayı’nda yaptığı görüşmenin merkezine Irak ve Suriye krizi ile iki ülke arasındaki ekonomik dosyalar oturdu.

Hollande, Türkiye Avrupa Birliği konusundaki desteklerinin süreceğini belirtirken, Erdoğan da, 2014 yılının AB yılı olması için çalışacaklarını bildirdi. Hollande, Erdoğan’dan, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen Fransız cihatçı gençlerin durdurulması için alınacak önlemlerin artırılmasını istedi. Başbakan Erdoğan ise Türkiye’den geçen Fransız gençlerine ilişkin bir istatistik vererek, “Türkiye’nin turistik bir ülke olduğunu, bu nedenle denetimin güç olduğunu” dile getirdi.
 
Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD’nin 10’uncu kuruluş yıldönümü için geldiği Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ı da ziyaret etti. Ziyarete AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de katıldı.
 
Elysee Sarayı’nda bir saat süren görüşmenin ana gündem maddesi beklendiği gibi Irak ve Suriye krizi oluşturdu. Hollande’ın Türkiye ziyaretinin devamı niteliğindeki görüşmede Suriye konusunda olduğu gibi Irak krizinde de Fransa ve Türkiye’nin görüş birliğinde olduğu dile getirildi. Elysee kaynakları Hollande’ın, Suriye’ye giderek çatışan cihatçı Fransız gençlerinin Türkiye üzerinden geçişlerinin daha sıkı kontrol altına alınmasını istediğini bildirdi. Hollande, bu konuda Türkiye ile yakın bir işbirliği yürütmek istediklerini vurguladı.
 
Başbakan Erdoğan da Hollande’a, “Türkiye’nin turistik bir ülke olduğunu ve bu nedenle kontrolün zor olduğuna dikkat çekerek, “Bize liste verin. O zaman gereğini yapalım” dedi. Başbakan Erdoğan, cihat saflarına katılmak isteyen 22 Fransız gencini sınır dışı ettiklerini, bölgede halen 200 kadar Fransız gencinin bulunduğunu dile getirdi.
 
AB İTTİFAKI SÜRÜYOR
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre de, görüşmede, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine değinen iki lider, ticaret hacminin daha da artırılması için gayret gösterme konusunda mutabık kaldılar. Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili olarak, yeni fasılların açılmasına yönelik çabaların önemine de değinildi. Hollande, Türkiye’nin AB yolculuğunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan da, bu çerçevede 2014'ün Türkiye açısından yeni bir “AB yılı” olmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.
 
AVRUPA ENERJİ GÜVENLİĞİ
Ukrayna krizinden bu yana Rusya’ya petrol bağımlılığını azaltmak amacıyla Kafkaslar ve Türkiye’ye yakınlaşmaya çalışan Hollande, Avrupa enerji güvenliği konusunu da gündeme getirdi. Taraflar bu konuda Türkiye'nin oynayabileceği rol ve TANAP projesini de masaya yatırdı. İki lider, Irak ve Suriye'deki son gelişmelerin yanı sıra Kırım meselesi de dahil olmak Ukrayna hakkında görüş teatisinde bulundular. Görüşmede, Karabağ sorununa çözüm bulmaya yönelik çabalara da değinildiği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esnaf 21 Haziran 2014 Cumartesi 12:17

sen yürü başbakanım,kim tutar seni...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan IŞİD açıklaması: Buna dair belgesi olan…
Türkiye'nin IŞİD dahil herhangi bir şiddet ya da terör örgütüyle ilgili ...
Davutoğlu'ndan açıklama: IŞİD iddiaları medyatik operasyon
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD ile ilişkisi olduğu ...
Flaş! AK Parti İzmir’in gözü Ankara’da: Kimler görüşmeye çağrıldı?
Temayül mesaisinin ardından öne çıkan isimler Ankara’ya çağrıldı. Yeni ...
 
Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a seslendi: Çok önemli mesajlar
CHP Genel Başkanı Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği ...
Meclis’te örneği yok: 4 eski bakan için komisyon…
Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında kurulmasına ...
Kılıçdaroğlu Diyarbakır’la ‘o isimle’ gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin ...
 
‘Çatı Aday’ noktayı koydu: Twitter ve Facebook…
İhsanoğlu sosyal medyada kendi adına açılan yüzlerce hesapla ilgili, “Twitter ...
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi: 'Çatı'ya tam destek!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de ilçe başkanları ile bir araya ...
AK Partili Doğan sert çıktı: Büyükşehir SBS belediyesine döndü!
AK Parti Grup Başkanvekili, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan’ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva