HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2014 Cuma - 13:38

CHP İzmir'de başkanlar zirvesi: 'Çatı'ya tam destek!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de ilçe başkanları ile bir araya geldi. Engin, toplantıda, “Sayın genel başkanımızın önerdiği adayın arkasındayız. Destekliyoruz” dedi.

CHP İzmir de başkanlar zirvesi:  Çatı ya tam destek!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Her ay farklı ilçelerde toplantı yaparak gündemdeki konuları değerlendiren CHP İzmir İl Başkanlığı bu kez Narlıdere’de örgüt yöneticileri toplantısını gerçekleştirdi. Narlıdere Kaya Termal Otel’de düzenlene toplantıya İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıya ev sahibi ilçenin Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı.
 
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine değindi. Engin, çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun uzlaşılan önemli isim olduğunu söyledi. Engin, “Sayın genel başkanımız ileri görüşlü davranarak bir isim gündeme getirdi. Mezhep savaşlarının, çatışmaların, ülkemizde de kargaşanın olduğu dönemde genel başkanımız Cumhurbaşkanı adayını sundu. İzmir il örgütü olarak genel başkanımızın önerdiği Cumhurbaşkanı adayımızı destekleyeceğiz. Biz zaten çalışmalarımıza başlamıştık. 10 Ağustos’a kadar tüm çalışmalarımızı halka anlatacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemlidir. Siyasi partilerin seçimde kısıtlanması söz konusu oluyor. Kanuna uygun çalışıp diğer siyasi partilerle iş birliği yapacağız. Çalışmalara halkı, STK’ları katacağız. İzmir’de en yüksek oy almayı hedefliyoruz. Yüzde kaç oranında oy alırız bilmiyorum ama çok çalışacağız.  İl yönetimi olarak 30 ilçede çalışmalar yapacağız.  En fazla çalışan, disiplinli hareket eden parti CHP olacaktır” dedi.
 


ERDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ
Engin, çalışmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neden Cumhurbaşkanı olamayacağını halka anlatacaklarını söyledi. Engin, “Temel amacımız 12 yılda Türkiye’yi uçurumun kenarına getiren, demokratik kazanımları yok eden, ekonomik olarak ülkeyi zora sokan kişinin Cumhurbaşkanı olamayacağını anlatmaktır. Bu bir genel seçim değildir. Erdoğan’ın uygulamaları, ruh hali, vizyonu ve bakışı üzerinden yürüyeceğiz. Zaten AKP diye bir parti yok. Tayyip Erdoğan üzerinden yürütülen bir süreç var. Ona müsaade etmeyeceğiz. İnanıyorum ki yüzde 51 oy oranı ile ilk turda Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Halkın malına dokunmayacak, Dünya lideri, herkes ile iletişimi açık, itibarlı bir ismi seçeceğiz. Biz de bu süreci halka anlatacağız. Belediye başkanlarımız da bulundukları yerlerde bize destek verecekler. Partimiz açısından yeni seçmen kitlesi kazanmak açısından da verimli bir süreç olarak görüyorum. Bize oy vermeyen, destek alamadığımız kişilerle de bu vesileyle bağlar kuracağız” diye konuştu.
 
KİMSENİN HAKKI YENMİYOR
Engin, istifalarla düşen ilçelere yapılan atamalara da değindi. Engin, “ Ne kimsenin hakkı yeniyor, ne de farklı uygulama oluyor. Partimiz demokratik bir tepkidir. Ben eski arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüzük gereği atamalar oluyor. Ardından ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Demokratik bir şekilde yeni yöneticilerimizi seçeceğiz. Bizim partimiz başka partilere benzetilmesin. Üyelerimizin hakkına ve hukukuna uyan bir yapıdayız” dedi.


 
BELEDİYE PARTİ EL ELE
Toplantıda konuşan ev sahibi ilçenin Belediye Başkanı Abdül Batur, “Seçimlerden başarı ile çıktık. Yüzde 60’ın üzerinde oy aldık. Başarımızda ilçe yönetiminin büyük payı vardır. Narlıdere’de parti yönetimi ve yerel yönetim birbirine destek veriyor. Yıllardan beri istikrarlı şekilde CHP bayrağını belediye burçlarına dikmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim var. İlçemiz üzerine düşeni her zaman yaptı. Bundan sonra da çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Narlıdere’de yaptığımız en önemli çalışmalar arasında kentsel dönüşüm var. Beş yıl sonra kentsel dönüşümü tamamlamış, gecekondudan arınmış, sorunları çözmüş bir yer olacak. Kentsel dönüşümü vatandaşlarımız ile birlikte yapacağız. Daha yaşanılabilir bir ilçe için çalışmalarımızı yürütüyoruz. CHP gibi sosyal demokrat bir partinin nasıl çalıştığını göstermeye gayret ediyoruz” dedi.

BASINA KAPALI BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?
Toplantının basına kapalı bölümünde örgüt yöneticileri İl Başkanı Ali Engin’e yaşadıkları sorunları dile getirdi. Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un, ‘çatı aday’ konusunda örgütün de fikrinin alınması gerektiğini savunarak, “Partimiz Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdi ama bize sorulsaydı iyi olurdu… Destekleme konusunda bir tavrımız yok fakat örgütün de görüşü alınmalıydı… Zaman zaman dışarıda bize bu konuyla ilgili tepkiler geliyor” dediği bildirildi.

İl Yönetim Kurulu Üyesi Şirin Akgül’ün de Çiğli’de atanan kayyum yönetimine tepki gösterdiği öğrenildi. Akgül’ün “İlçe başkanı istifalarla düşürüldü. Yeni yönetim belirlenecek. Genel Merkez geçici bir heyet atadı ama bizim haberimiz yok. Bize danışılmadan, görüşümüz alınmadan görev veriliyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz” dediği öğrenildi.

Öte yandan İl Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Akıncı da “Genel Başkan İzmir’de başkanlarla toplantı yaptı. Bu toplantıya sadece ilçe belediye başkanlarının katılmasını yadırgıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu toplantında il yöneticileri ve ilçe başkanları da olmalıydı. Parti bütünselliği açısından yöneticiler de burada bulunmalıydı” şeklinde sitem etti.

Görüşleri tek tek dinleyerek not alan İl Başkanı Ali Engin son bölümde örgüte seslendi. Başkan Engin’in “Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi var. Herkesten yüksek performans bekliyoruz. Genel Merkez İzmir’i yakın izliyor. Bizim vereceğimiz mesaj ülkeye gidecektir. Çok yüksek bir oranla başarı bekleniyor. Parti yöneticilerinin enerjisinin düşmemesi gerekir. Eğer ben bu işi yapamayacağım diyen varsa hemen bırakıp gitsin. Partide yönetici olmak sorumluluk almaktır. Herkes sorumluluğunu bilecek. Şikayet yerine çözüm üretecek” dediği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Altı Ok'çu 21 Haziran 2014 Cumartesi 14:42

Bir avuç 'Hizip Unsuru' Fettullah'ın , Amerika'nın adayını destekliyor ama Cumhuriyet Halk Partililer öyle düşünmüyor. Partide B.O.P'çularla Altı Ok'çular mücadelesi berraklaşıyor. Bu arada bilginiz olsun ki İl Başkanı'nın 50.000 ihraç kapasiteli İl Disiplin Kurulu üyelerinden de tepki var.

Yorumu oyla      11      6  
DİNAZOR 21 Haziran 2014 Cumartesi 13:42

Siz nasıl CHP lisiniz anlamıyorum.Genel Başkanın her yaptığını doğru kabul ediyorsunuz.Sizin kendi fikriniz yokmu genel başkanda yanlış düşünebilir bu konu etraflıca tartışılsın belkide yanlıştan dönülecek.Bugün itiraz hakkınızı kullanmassaniz yarin sizi savunacak kimse kalmaz.

Yorumu oyla      13      7  
serap balcı 20 Haziran 2014 Cuma 21:17

il yönetimimizin sonuna kadarv arkasındayız..

Yorumu oyla      13      13  
murat bozkurt 20 Haziran 2014 Cuma 21:13

arkadaşlar sonuçta bu adayımız demokratik bir toplantı sonucunda secildi neden hala geri kafalılık yapılıyor anlamış değilim.. 81 il başkanımzın 74 onay vermiş hala neyi tartışıyorsunuz biri izah etsin..malesef türkiyenin kaderi bu sol oyumuz yok düşmanı kendi silahıyla vurmak en akıllısı..

Yorumu oyla      14      8  
20 Haziran 2014 Cuma 18:35

Hani bazı ilbaşkanı yöneticileri çok laik ve demokratlarıdı şimdi ne olduda bu kararın arkasında duruyorlar başta N,ATALAY

Yorumu oyla      21      9  
kentli-kentli 20 Haziran 2014 Cuma 17:43

sizin temeliniz kalmamış ki çatınız olsun...en kısa zamanda çatıyla birlikte gideceksiniz...chp, gerçek chplilerindir...

Yorumu oyla      30      11  
kerem güney 20 Haziran 2014 Cuma 16:58

il yönetiminde her dönem yer alan c.yıldız bu partide gerçekten harcanıyor. bu birikim, düzey ve kültürle iktidar partisinde olsa şu anda en azından m.vekili ya da bakandı.

Yorumu oyla      20      13  
hala 20 Haziran 2014 Cuma 16:00

hala konuşabiliyor, istersen karşı çık.

Yorumu oyla      19      10  
seçmen 20 Haziran 2014 Cuma 15:57

Bu çatı adayını kim önerdi onu biliyoruz da neden CHP bu adayı kabul etti ona bi türlü anlam veremiyorum. seçmenden koşulsuz destek yok ama ondan eminim...

Yorumu oyla      23      8  
gerçek CHP li 20 Haziran 2014 Cuma 15:14

sizler il yönetimi olarak çatı adayının arkasında dura koyun ama sizin arkanızda kimse kalmadı sayın başkan.ilçelerin hepsine yakını kaynayan kazan.daha fazla kan kaybetmeden gerekeni yapmanızı bekliyor örgüt.DEĞİŞİM ŞART.

Yorumu oyla      43      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan sert çıktı: Büyükşehir SBS belediyesine döndü!
AK Parti Grup Başkanvekili, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan’ın ...
CHP’den komutanlar için iade-i itibar teklifi
CHP, TSK’dan tasfiye edilen askerler için iade-i itibar yasa teklifi hazırlıyor.
Ve CHP Konak’ta Kayyum dönemi: İşte ilk mesajlar
CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın yönetimdeki istifalar nedeniyle düşmesinin ...
 
Önder: Öcalan seneye sizi selamlayacak
Diyarbakır’da düzenlenen mitingde konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya ...
AK Parti’de Kadın Teşkilatı da mı değişiyor?
Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit kente gelerek teşkilatlarla değerlendirme ...
Arınç’tan IŞİD çıkışı: Türkiye’yi hedef alan…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarını alıkoyan IŞİD ile ...
 
CHP'li Güven'den bakanlığa süt izni çıkışı!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, süt izni kullanılan ...
Kılıçdaroğlu'ndan CHP içinden ikinci aday açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu ismi dışında ...
Erdoğan Viyana’da: Sevsinler senin gibi sanatçıyı!
Başbakan Erdoğan Avusturya’daki gurbetçilere seslendi. Erdoğan’ın hedefinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva