HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2018 Çarşamba - 15:42

CHP İzmir'in kadınlarından cinsel istismara karşı proje

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı toplantıda ayrıntıları paylaşılan proje için Karabağlar, pilot bölge seçildi. Buna göre, önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması için bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

CHP İzmir in kadınlarından cinsel istismara karşı proje

CHP İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, çocuk istismarını önlemek için proje geliştirdi. Projenin detayları İzmir İl Başkanlığı'nda, CHP Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı toplantı ile paylaşıldı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karabağlar'ın pilot bölge olarak belirlendiğini kaydetti. Projeye dair bilgi veren Balcı,"Bizim yapmamız gereken, çocukları ihmal ve istismara uğramadan önce fark etmek. Bu çalışmada ailede başlar. Biz de bu amacı içeren bir çalışma yapmayı hedefledik. Önleyici ve koruyucu tedbirleri alarak çocuklarımız için, annelerimiz için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Ailelerimizle bir araya gelerek konunun uzmanı olan (psikolog ve hukukçu) arkadaşlarımız ile birlikte annelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızı olası tehlikelerden korumayı ve kollamayı hedefledik. Biz bu çalışmaları yaparken amacımız ailelerimize sadece bilgilendirme yapmak değil kadınlarımızın yaşamlarından birer parça olmaktır" dedi.

'ÖRNEK BİR PROJE OLACAK'
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuk istismarının artık normal bir hal aldığını söyledi. Çocuk ve taciz kelimesinin bir arada kullanılmasının duyarlı her insanı üzdüğünü, kadın örgütlerine ve kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Köse, İzmir'de başlatılan bu projenin örnek olacağını vurguladı. Köse, "Çocuk tacizleri ve kadın cinayetlerine yönelik yasalar, caydırıcılıktan uzak. Getirilmek istenen idam gibi yasa teklifleri ise göstermelik. Ne acı ki çocuk ve istismar kelimelerini bir arada kullanmak zorunda kaldığımız bir ortamdan geçiyoruz. Gönül isterdi ki çocuk ve taciz bir arada kullanılmasın. Çocuk tacizleri yaşanmasın. Bu ülkenin kanayan yarası çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri. Bunu önlemek için mevcut iktidarın hazırdaki yasaları uygulamayışı, cezaları hafifletiyoruz gibi yasa tekliflerinin getirilmesi söz konusu. İdam isteği göstermelik. Kökten çözüm gerekiyor. Caydırıcı cezalar yok. Yürürlükteki yasaların ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

'KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ OLAN BİR TÜRKİYE'
Toplantıya katılan ve burada bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, kadın ve çocukların okumasından kaygılanan bir yönetimin olduğunu ileri sürdü. Pekdaş, şunları söyledi:

"Kadın sorununun çözülmesi için kadınların hayatın her alanda eşit olması ve görünür kılması gerekiyor. Birbiriyle normal ilişki kuramayan kız ve erkek çocukları, ileride birbirlerine normal gözlerle bakmayı, birlikte çalışmayı ve üretmeyi düşünemez. Türkiye'de çare artık CHP. Kadın ve erkeklerin yeniden eşit olduğu bir Türkiye'yi inşa etmeliyiz. Her alanda, her yerde eşitçe çalışması, temsil edilmesi, kız çocuklarının da karma okullarda okumasını sağlamalıyız. Kadınlar görünür olmazsa şiddet ve tacize uğrar. Kadınları hayatın her alanında görünür olmasını sağlamak, iş sahibi olmasını sağlamak zorundayız." (DHA)

 
Muğla'da çılgın devlet memuru parasız kaldı, kurumu yaktı!
 
İYİ Partili Ükünç'ten yerel seçim mesajı: Bence ittifak olmalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili gençlerden 12 Eylül açıklaması
AK Parti İzmir Gençlik Kolları, 12 Eylül askeri darbesinin 38’inci yıldönümünde ...
CHP'li Kılıç Kahramanaraş'ta ekonomide çözümü anlattı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ekonomide ...
CHP'li Sertel Kastamonu’daki temaslarını tamamladı
CHP İzmir'in iki milletvekili Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, ...
CHP'li Yücel'den 12 Eylül mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 12 Eylül 1980 Darbesinin ...
AK Partili Şengül'den Cemevi'ne ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Muharrem ayının ilk gününde Buca ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan yeni atama kararları
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ...
Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklama
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruya cevap veren İbrahim Kalın, ...
Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Teklifimiz açık!
Romanya'da düzenlenen Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları toplantısında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva