HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2017 Cumartesi - 12:52

CHP İzmir ‘hayır’ için bilimi de kullanacak!

İlçe ziyaretleri, sosyal medya çalışmaları, Muhtarlarla buluşmalarla referandumda hayır çıkması için çalışan CHP İzmir, son olarak Bilim Yönetim ve Kültür Platformunu (BYKP) toplayarak yeni bir yol haritası belirledi.

CHP İzmir ‘hayır’ için bilimi de kullanacak!

CHP İzmir İl Başkanlığı referandum sürecine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe ziyaretleri, sosyal medya çalışmaları, Muhtarlarla buluşmalarla referandumda hayır çıkması için çalışan CHP İzmir, son olarak Bilim Yönetim ve Kültür Platformunu (BYKP) toplayarak yeni bir yol haritası belirledi.

BYKP toplantısında, Referandumda izlenecek yol haritasının belirlenmesi, propaganda yöntemlerinin çeşitlendirilmesi, referandumla ilgili farklı alanlarda çalışacak komisyonlar kurulması gibi konular görüşülmesi konuşuldu.

Toplantıda BYKP üyelerine seslenen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Hayır için, Bilimi ve kültür etkinliklerini kullanmamız çok önemli. İnanıyorum ki bu referandum Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.

GÜVEN, "HAYIR" TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR
Güven şunları söyledi: Bu referandum da CHP'nin hiçbir iktidar olma, siyaseten bir kazanç elde etme beklentisi de, amacı da yoktur. Zaten Mecliste verdiğimiz onurlu mücadeleyle tüm halkımız bunu gördü. Bizim için bu mesele memleket meselesidir. Bu mücadele birliğimizin yeniden inşası ve devamı, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması mücadelesidir. Bu anayasa değişikliği çok nettir ki, sadece bir kişi için yapılmıştır. Amaç yargıyı, yasamayı, yürütmeyi, AKP'nin yeniden Genel Başkanı olacak kişiye, yani bugünün cumhurbaşkanına teslim etmektir. Bu anayasa da halkın faydasına, demokrasinin gelişmesine, işsizliğin bitmesine, terörün sona erdirilmesine, ekonomik krizin sonlandırılmasına dair tek bir satır bile yoktur. AKP' de yaptığın işin çirkin ve kötü olduğunu biliyor ve onun için hızlıca, bir oldu bittiyle geçirmeye çalışıyorlar.  İşte bunu halkımıza çok iyi anlatmalıyız. Referandumdan Hayır çıkması için, bilimi ve kültür etkinliklerini kullanmamız çok önemli. İnanıyorum ki bu referandum Türkiye'nin önünü açacaktır Bunun yolu da hem sosyal hem bilimsel yöntemlerle halkımızı bilgilendirmekten geçmektedir.  BYKP' nin  çalışıp üreteceği her projeye bu anlamda tam destek vereceğiz. Sizler gibi her biri konusunda uzman ve söz sahibi isimlerden çok değerli fikirler çıkacağına inancım tamdır.

YÜCEL, HALKIN YÜZDE 78'İ BİLMİYOR
Toplantıyı organize eden CHP İzmir BYKP ve Çalışma gruplarından sorumlu il başkan yardımcıları Aytül Tokgözlü ve Alper Yücel'de yaptıkları konuşmalarda hazırlanacak projelere dikkat çekti.

Alper Yücel yaptığı konuşmada, yapılan anketlerde halkın yüzde 78'nin anayasa değişikliğinin ne getirildiğini bilmediğini ortaya koyduğunu belirterek, "Anketlere göre halkımızın yüzde 78'i anayasa ne getiriyor bilmiyor. Halkı bu konuda bilgilendirmemiz şart. Bunun ne getirdiğini bilen hiç kimse bu değişikliğe evet demez. Bu çalışmalarımızda parti ismiyle değil, Türk bayraklarımızla çalışmalar yapacağız. Çünkü bu sorun CHP'nin sorunu değil Türkiye'nin sorunudur" dedi.

TOKGÖZLÜ, DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE BİRLİKTE "HAYIR" DİYECEĞİZ
Aytül Tokgözlü' de referandum çalışmalarını diğer demokrasi güçleriyle birlikte yürüteceklerini ifade ederek, "Sendikalar, Odalar, Dernekler, Taraftar grupları,  Kadın ve Gençlik örgütlenmeleri ile birlikte Hayır için çalışacağız. Bu vatan meselesi ve tek adam anlayışına, diktaya karşı durmak için topyekun bir mücadele içinde olacağız. Millet iradesini dilinden düşürmeyenlerin, milletin iradesini alıp nasıl tek bir adama vermeye çalıştığını herkese birlikte anlatacağız" dedi.

 
İzmir’de ‘gümrük’ operasyonu: 45 lüks araca el koyuldu
 
İzmir Barosu kararını açıkladı: Hayır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık'tan Yunanistan'a 'darbeci asker' tepkisi
Milli Savunma Bakanı Işık, Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmemesine ...
AK Parti İzmir'in yeni binasında dikkat çeken detay: Balkon!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı yeni yerine taşındı. AK Parti genel başkanlarının ...
HDP'li Beştaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Adana Milletvekili ...
 
Meclis'i karıştıran 1 milyon 200 binlik fatura!
Başkanlık Divanı üyelerinden CHP’li kâtip üye Elif Doğan Türkmen'in 1 ...
CHP’li Bakan: Çözümü iptalde, tatilde, damacanada buluyorlar!
CHP Milletvekili, kar yağışı sebebiyle okulların tatil olması, uçak seferlerinin ...
HDP'li Kaya ve Beştaş gözaltına alındı!
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş gözaltına alındı.
 
AK Parti düğmeye bastı: 4 yasa tek çatıda!
Hükümet, Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilme olasılığından ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Lindsay Lohan'ı ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li ünlü oyuncu Lindsay Lohan'ı kabul etti.
Kılıçdaroğlu Başbakan'a sordu: Habur'da...
CHP Genel Başkanı Kılıçdarığlu, "Sayın Binali Yıldırım, Habur'da seyyar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva