HABERLER>SEÇİM 2015
28 Şubat 2015 Cumartesi - 15:18

CHP İzmir Eski Başkanı startı ‘kontenjan çıkışı’yla verdi!

CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş aday adaylığını açıklarken ön seçim ve kontenjan hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. “Birilerinin hoşuna gitsin diye susamam” diyen Karataş, “Kontenjanda 2-4-6’ya arkadaşlarımız konulacak. Bu doğru bir karar değildir. Bu adam kollamaktır, kayırmaktır” dedi.

CHP İzmir Eski Başkanı startı ‘kontenjan çıkışı’yla verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesinde CHP İzmir’de önemli isimler adaylıklarını bir bir açıklarken İzmir siyasetinin tecrübeli ismi CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş da adaylığını resmiyete döktü. 

İl binasında yaptığı basın açıklamasıyla 1’inci Bölge’den aday adaylığını açıklayan Karataş’a çok sayıda partili eşlik etti. 


 
TÜRKİYE BÖYLE BİR DÖNEMİ YAŞAMADI
Karataş konuşmasının başlangıcında genel ülke gündemi üzerinden hükümete yüklenirken, Türkiye’nin hiçbir zaman böyle bir dönemi yaşamadığını belirtti. Karataş, “7 Haziran’da ülke bir yeni seçime giriyor. Türkiye içinde yeni bir dönem başlayacak. Geçmiş dönemlerde çok seçimler yapıldı. O seçimlerin içinde olan arkadaşlarım var. Sonra bu son dönemlerde AKP iktidarıyla yapılan bir seçimde bulunmuş arkadaşlarım var. Cumhuriyet kurulduğundan beri Türkiye böyle bir dönemi yaşamadı. Seçimler yapılırdı, siyasi partiler katılır bir yarış olurdu ama ne iktidar ne de muhalefet olanlar ülkenin rejimini değiştirmeye yönelik teşebbüste bulunmazlardı. Bu dönem Türkiye kritik bir noktadadır. Önümüzdeki seçimler tam bir dönüm noktası. Ya laik cumhuriyetten vazgeçeceksiniz ya da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu rejim devam edecektir.  AKP bugüne kadar yaptığı hükümet etkinliklerinde bir dönem gizli gündemi gizli ajandasını artık yavaş yavaş ortaya çıkarmaktadır. Başkanlık sistemi diyorlar. 400 milletvekili istiyorlar. Onlara yetemeyen bu anayasayı değiştirecek ve başkan olacak. Recep Tayyip Erdoğan kendisine başkanlık da yakıştıramıyor Amerika’dakini İngiltere’dekini, Fransa’dakini beğenmiyor ‘Türk Usulü Başkanlık’ diyor. Kendi arkadaşlarından biri ‘Türk usulü olmaz’ dedi. ‘Bal gibi olur’ dedi. İstediği başbakanlık sistemini bu millet ona verecek mi vermeyecek mi, o seçimler yapılıyor. Bu seçim bu kadar önemlidir. Ya Türkiye rejimi yok edilecek ya da AKP alt edilecektir. Geçmiş dönemde hep sağ iktidarlar yönetti. Menderes’ler, Demirel’ler Erbakan, Çiller, Mesut Yılmaz’lar yönetti.  hiçbirisi rejimi değiştirmeye yönelik adımlar atmadı. Bir takım farklı yasaların çıkarılmasını savundular ama rejimi değiştirmeye kalkmadılar. Bir İslam devleti, kurmaya yönelik şimdi başkan diyor ama belli ki yetkiler hükümeti de yargıya yöneten yetkiler yetmiyor. İstiyor ki tüm güçler elinde toplansın. Ona göre başkanlık denilmez, bunun adı diktatörlüktür. Faşizmdir. Anadolu’da bir laf vardır; Köy yanar kahpe saçını tarar. Bu seçimler asla ve asla onlara bırakılmamalıdır. Bu dönem normal bir seçim değildir.  Ulusalcılarda teslimiyet var mıdır?” ifadelerini kullandı.
 
BU ADAM KAYIRMAKTIR!
Parti meclisinden çıkan ve çok tartışılan ön seçim ile kontenjan kararı hakkında da konuşan Karataş, parti içinde adam kayırmalar olduğunu belirtti. Karataş, “İçimizde hatalar, kusurlar, adam kayırmalar var. Buna izin vermemek gerekir. Bu örgütteki çile çekenler yıllardır ama yıllardır ön seçim yapılsın diye bastırıyor. Herkes istiyor. Tüzüklere yazılmış, kurultaylarda karar alınmış. Ama maalesef gönül bağlılığıyla içimize sindire sindire kullanamıyoruz. Arkadan dolanmış, kontenjanlar konulmuş. ‘Bu karar verilmiştir. Susalım artık. Eskiden ön seçim yapılmazdı, şimdi yapıldı’ diyorlar. Ülkedeki demokrasinin birazına razı olacak bir toplum ister misiniz? Bir karar verilmişse örgütün onayını içine sindirecek şekilde tam olarak uygulanır. Gerçekçi olmak lazımdır. 1’inci Bölge’den kaç milletvekili çıkacak? 6 tane. 3 tane kontenjan. Kontenjanda 2-4-6 ya arkadaşlarımız konulacak. Bu doğru bir karar değildir. Bu adam kollamaktır, kayırmaktır. Buradaki arkadaşlarımızın her seçimde hiçbir şey beklemeden CHP bir fazla oy alsın diye sokak sokak dolaştığını biliyorum. Genel merkez bu kararı değiştirsin. Örgüte saygılı olunması lazım. Bu tepkimizi duyurmak zorundayız. Bunun yanlış olduğunu bu kontenjanların fazla olduğunu örgütte burukluk verdiğini ve heyecanı azalttığını anlatmak zorundayız. Yaptım oldu ile olmaz. ‘Bu sefer böyle olsun’ demekle de olmaz. Siyaset hesap işidir. Geçmişini ve geleceğini düşünmezseniz farklı sonuçlarla karşılaşırsınız. Kontenjan nedir? Örgütte tanınmayan ülkede ve uluslararası olarak tanınmış insanlar için kullanılır. O adam engin bilgisiyle katkı sağlar. Örgüte lokomotif olur. Yoksa siz kontenjanı arkadaş kollamak için ‘kimseyi dışarıda bırakmayalım’ diye kullanırsanız seçim kuruluna listeyi verdiğiniz zaman örgütün gönlü kırılır. Örgüt belki içine atar ama bunları konuşmak lazım. Dışarıdaki yurttaş öyle demez. 4 senedir İzmir’de bu mevcut durumun beğenildiğini, takdir, saygı gördüğünü, böyle gitmesini söyleyen bir tek vatandaş duydunuz mu? Ben bunları söylerim. Ben bütün bunları yol yakınken dönülsün diye söylüyorum. Seçmenin karşısına bu yanlışlarla çıkarsak mı daha fazla oy alırız yoksa düzelterek çıkarsak mı daha fazla oy alırız?” diye konuştu.
 
BİRİLERİNİN HOŞUNA GİTSİN DİYE SUSAMAM
Örgütün ve halkın dışında kimsenin önünde eğilmeyeceğini söyleyen Karataş birilerinin hoşuna gitsin diye de susamayacağını belirtti. Karataş, “Bu karara ‘Bırakılsın, böyle kalsın’ deniyor. Kalmasın arkadaş. Genel merkez ‘Bu İzmir’i bir daha düşünelim partinin çıkarına olur’ diyene kadar bu mücadelemizi bu haklı tepkimizi ortaya koymak zorundayız. Ülke bir sürü hırsızın uğursuzun, ahlaksızın eline geçmiş. Bunlardan doğru kararlarla kurtulabiliriz. Başka yolu yok. Mucize mi yaratacağız? Gökten vahiy mi inecek? Siyaseti doğru yaparsanız başarılı olursunuz, yoksa aynı tas aynı hamam gider. Birilerinin hoşuna gitsin diye susamam. Ben halkımın ve örgütümün karşısında bunları söylerim. Geçmiş dönemlerde bu partide görevler yaptım. Milletvekili olmayabilirim ama benim örgütüm, cumhuriyetim ve laikliğim her şeyin üstündedir. Ancak halkımın, örgütümün önünde eğilebilirim. Başka hiçbir şeyin önünde eğilmem. Ben reklam arası değilim, cumhuriyet reklam arası değildir. Reklam arası sizsiniz. Siz gideceksiniz bu memleketten. Sizi eğiteceğiz, laik Avrupa’ya dönük yapacağız. Kravat takmakla olmuyor çağdaşlık. Kafaları karanlık. Saraylar yaptılar. Saraylar bir gün zindan olur. Yeter ki halk kararını versin” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Mart 2015 Çarşamba 09:36

Kontejan Adaylarını Hangi Partiler yerleştirecek .önce onu görelim.Chpliler çalışacak tarikatçılar akpve öbür hdp neyse onlar yerleştirilecek. kılıçdaroğlunun kıyağı olacak.

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 1 Mart 2015 Pazar 16:34

Sayın Karataş örgütün ne halde olduğunu izah etmişsiniz.Siz partinin bina,elektrik,su parasını öderken;G.Mumcu,R.Türemen,Balbay nerede idi?Sizlerin hakkını gasp ettikleri sürece partiye oy yok.

Yorumu oyla      13      5  
1 Mart 2015 Pazar 12:40

Ağzına yüreğine saglık bizlerin düşencelerine önderlik ermişsiniz tebrik ediyor sizinle gurur duyuyorum sevgili başkanım.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de sürpriz istifa: Başkanlığı bıraktı, aday oldu
CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse milletvekili adaylığı için ...
Purçu Romanları Meclis’te temsil için yola çıktı
İzmir’de bulunan Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Özcan Purçu, ...
CHP’de Taşdemir de ‘ateşten gömleği’ giydi!
CHP’de 1 Mart’ta son bulacak aday adaylığı başvurusu için son 1 gün kala ...
 
Dr. Duman da Meclis yolunda: Parola parasız sağlık!
CHP İzmir’de 2’inci Bölge’den aday adaylığını açıklayan Uzman Dr. Erdal ...
Flaş! CHP İzmir’de son adaylık listesi
CHP İzmir’de aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 1 Mart’a 48 saat ...
Vekillik için yola çıkan Özgün Utku istifa etti
CHP Genel Merkezinden gelen genelge sonrası 1’inci bölgeden aday adayı ...
 
Birlik’ten kuzey çıkarması: Vekil gibi karşılandı
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Mehmet Birlik Kınık ve Dikili’de parti üyelerine ...
AK Parti’de ‘Temayül Şampiyonu’na eş vizesi!
Genel seçim öncesinde AK Parti’den milletvekili adaylığı için görevinden ...
Eski Başkan Kavalar yola ‘sitem’le çıktı
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İzmir 2’inci Bölge Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva