HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2020 Salı - 12:50

CHP İzmir'den 'alternatif' 19 Mayıs töreni: Sosyal mesafeli, çok mesajlı buluşma!

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Başkanlığı töreninde konuşmacılar önemli mesajlar verdi. Kürsüye ilk olarak İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan geldi. Sonrasında İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir den  alternatif  19 Mayıs töreni: Sosyal mesafeli, çok mesajlı buluşma!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü kutladı. Dünyanın içinde bulunduğu olağanüstü durum ve koronavirüs salgınından dolayı kısıtlı katılımla gerçekleşen etkinlikte sosyal mesafe kuralına uyuldu. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, milletvekilleri, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan törene katıldı. Başkanlar Yücel, Uçar ve Uyan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

ŞEYH BEDREDDİN İLE BAŞLADI MUSTAFA KEMAL İLE DEVAM ETTİ
Buluşmada ilk olarak Gençlik Kolları Başkanı Uyan kürsüye geldi ve “19 Mayıs kurucu ve kurtarıcı iradesi olmakla birlikte özgürlük mücadelesi olarak da adlandırılmaktaydı. Bu topraklarda Şeyh Bedreddin’lerle başlayan mücadele Mustafa Kemal’lerle devam etti. Atatürk biz emanet bırakırken sürdürülebilirlik istemiştir. Biz söz veriyoruz; özgürlük ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Diktatörlüğe asla izin vermeyeceğiz” dedi.

BUGÜN CUMHURİYETİN GENÇLERE EMANET OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLIYORUZ
Daha sonra İl Başkanı Yücel konuştu ve “Bugün Türk ulusunun emperyalizme karşı vermiş olduğu direniş mücadelesinin başladığı gün. 19 Mayıs 1919’da işgal kuvvetlerine gazeteci Hasan Tahsin tarafından karşı ilk kurşun bu topraklarda atılırken ondan 4 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ulusal direnişi örgütlemek için Samsun’a çıktılar. Tüm imkansızlıklara rağmen bu topraklar kan ve ateşle yoğruldu. Milli mücadele kazanıldı ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün bu topraklarda özgür ve eşit bireyler olarak yaşayabiliyorsak, bu topraklarda hiçbir ülkenin boyunduruğu altında kalmadan yaşayabiliyorsak bunu Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti. Onu koruyacak, kollayacak, yüceltecek olan gençler. Bugün bu bayramda 19 Mayıs 1919’un 101’inci yılında yine gençlere güvendiğimizi, cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Bugün Ata’mızın huzurunda cumhuriyeti koruyacak ve kollayacağımıza, onun değerlerine bağlı kalacağımıza, bu ülkede huzur ve barış içinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere engel olacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SÖZ; ONLARIN MUTLU YAŞAYACAKLARI MEMLEKETİ KURMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bayramımız kutlu olsun. Kuruluş ve kurtuluşun şehri İzmir hepimizin bu nedenle gurur duyduğu bir kenttir. Hepimiz ilelebet bu gururla yaşayacağız. İzmir ve Türkiye emperyalizme karşı tarihin bildiği en büyük zaferi kazandı. Atalarımız büyük bedeller ödedi. Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu cennet vatanı bıraktılar. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm gençlerimize söz veriyoruz; onların mutlu yaşayacakları bir memleket kurmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından CHP’liler ellerindeki karanfilleri anıta bıraktı. 

 
Semih Erden: Belki şampiyonluğa uzanacaktık
 
Brezilya'da bilanço ağırlaşıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 19 Mayıs 2020 Salı 22:34

Şu sosyal mesafe işi galiba siyasetçilere yerel yöneticilere muaf.Sosyal mesafeli kutlama haberin başlığı ama fotoğraflara bakın Allah aşkına omuz omuza çelenk koyma,kolkola fotoğraf pozu verme.Bilim adamları bu işi bilmiyor.Türk işi sosyal mesafe öpüşmemek demek.1.5 - 2 metre hikaye.Belediye başkanı il başkanı milletvekiliysen virüs dokunulmazlığı var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan '19 Mayıs' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bağımsızlığımızın nişanesi olan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
 
Erdoğan açıkladı: Ramazan Bayramı'nda 4 gün sokağa çıkma yasağı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. ...
Davutoğlu: Niyetiniz erken seçimse hodri meydan!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisi dahil, yeni kurulan ...
CHP'li 11 belediye başkanından 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı açıklaması
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı bugün Cumhuriyet Halk Partisi Yerel ...
 
AK Partili Kırkpınar’dan 19 Mayıs Mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Ekonomik buhrandan kurtuluş reçetesini açıkladı
Salgın dönemi ve sonrasına ilişkin, 16 maddelik ekonomik adımlara ilişkin ...
CHP'li Kılıç'tan RTÜK'e tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Ülke ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva