HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2018 Salı - 20:16

CHP İzmir’de yönetim kurulunda ön seçim talebi!

İl Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısında ön seçim talebinin Başkan Yücel’e iletildiği öğrenildi. 1989 yılındaki yerel seçimlerden örnekler verdiği belirtilen Yönetim Kurulu Üyesi Çalışkan’ın, “O dönemde 55 tane il kazanmıştık. O zaman yıkılmaz denilen kaleleri ön seçim sayesinde yıktık. Sosyal demokrasi ve CHP’nin başkenti İzmir’den güçlü bir ses olarak çıkmalıyız. Çoban ateşini İzmir’den yakmalıyız” dediği ve Başkan Yücel’in talebe sıcak baktığı ifade edildi.  

CHP İzmir’de yönetim kurulunda ön seçim talebi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerinin hazırlıkları sürdürülürken genel merkezin oluşturduğu takvim doğrultusunda ise aday adaylıklarına başvurular için verilen vakit 26 Ekim’de doldu.

Partide sürecin ilk etabı geride kalırken gözler şimdi adayların nasıl belirleneceğine çevrildi. Genel merkez öncelikle yarışın olmadığı 105 belde ve ilçede adayları kamuoyuna duyurdu. Fakat rekabetin yaşanacağı ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinde hangi aday belirleme yönteminin uygulanacağı ise merak konusu oldu.

ÖNCE MANİSA SONRA SELÇUK ŞİMDİ DE İL YÖNETİMİ…
Ege Bölgesi’nde fitili öncelikle Manisa yaktı. İl Örgütü, ilçe örgütleriyle birlikte eğilim yoklaması yapılması yönünde aldığı kararı genel merkeze bildirdi. Daha sonra İzmir’de 2014 yılında kaybedilen 8 ilçe arasında bulunan Selçuk aynı talep doğrultusunda genel merkeze dosya gönderdi. Gelişmeler yaşanırken benzer çıkışın İzmir İl Örgütü’nün olağan haftalık yönetim kurulu toplantısında dile getirildiği öğrenildi.

ÇOBAN ATEŞİNİ İZMİR’DEN YAKMALIYIZ!
24 Haziran sonrasındaki imza toplama sürecinde İl Başkanı Deniz Yücel ile fikir ayrılığı yaşayan partinin tecrübeli ismi Ali Yaşar Çalışkan’ın ön seçim çıkışına imza attığı aktarıldı. Çalışkan’ın toplantıda söz aldığı ve “1989 yılındaki seçimler hepimizin aklında. O dönemde 55 tane il kazanmıştık. O zaman yıkılmaz denilen kaleleri ön seçim sayesinde yıktık. Sosyal demokrasi ve CHP’nin başkenti İzmir’den güçlü bir ses olarak çıkmalıyız. Çoban ateşini İzmir’den yakmalıyız. Genel merkeze bu talebi iletirsek Türkiye’ye yayılır. Üyeler de motive olur hatta üye olmayanlar da sahaya çıkabilir ve kamuoyu yaratırız. Bugün aynı şeyi yine yapabiliriz. Mutlaka ön seçim yapılmalıdır. İzmir’de bize oy veren 1 buçuk milyon seçmen var. Öncelikle tüm üyelerimiz sonrasında bu seçmenler de sürece dahil edilmelidir. 1 buçuk milyon oydaşımız yanılmaz” dediği öne sürüldü. Çalışkan’ın bu önerisi karşısında İl Başkanı Yücel’in, “Bunu tartışalım, masaya yatıralım. Söylediklerinizi değerlendireceğim” cevabını verdiği belirtildi. Çalışkan’ın ısrarla savunduğu talebe il başkan yardımcılarından ve yönetim kurulu üyelerinden itirazın gelmediği belirtilirken Mehmet Kayhan Günal, Azmi Kumova gibi deneyimli isimlerin ise destek verdiği öğrenildi.

ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını ilan etmesinin ardından özellikle bu noktada aday bolluğunun yaşandığı kulislerde konuşuluyor. Şu ana kadar henüz resmi 9 aday adaylığı başvurusunda bulunuldu fakat gösterilecek adayda başvuru yapma zorunluluğu aranmıyor. Genel merkezin masasında yaklaşık 20 ismin alternatifli olarak durduğu biliniyor. Örgütün içinden ön seçim seslerinin günbegün artmasından dolayı ilerleyen günlerde bu yönde somut bir çalışma yapılabileceği de aktarıldı.

HAKİM GÖZETİMİNDE ÖN SEÇİM ZOR AMA EĞİLİM YOKLAMASI OLABİLİR!
İl Başkanı Yücel bu konudaki fikrini geçmiş süreçte defalarca dile getirmişti. Yücel’in, ‘Her ilçede aynı yöntemi uygulamak gibi bir mecburiyetimiz yok. Her yerin kendine göre ayrı özelliği var. Örgütlerden gelen talepler doğrultusunda genel merkezle istişareyle süreci il başkanlığı yönetiminde götüreceğiz’ mesajları basına yansımıştı. Ayrıca Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İzmir’de gerçekleştirilen bölge toplantısında takvimden dolayı hakim gözetiminde ön seçim yapılmasını düşük ihtimal olarak göstermişti. Fakat partililer ve örgüt mensuplarının birçok noktada eğilim yoklaması yönündeki taleplerini dile getirecekleri ifade edildi.

 
İzmir'de motosikletli polis timlerine taze kan
 
Mehmet KARABEL yazdı... Baba adam… Baba film… Baba alkış!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Digerleri 31 Ekim 2018 Çarşamba 00:23

Nasil olacak 105 tane aciklandi onsecimin olmayacagi anlasiliyor.

Yorumu oyla      9      5  
partili 31 Ekim 2018 Çarşamba 00:00

Önseçimin sağlikli sonuç verecegine inanmiyorum. parti uyesi bagzi yerlerde uye oldugunu bile bilmiyor. Cok yigma uye yapilmis. Sen partiye hakim olabilirsin ama oyu halk veriyor halk istemiyorsa ön seçimden çıksan ne olacak secimi riske atmaktan baska birsey degil bence cok yer kaybedilir bu sistemle.Eglim yapin anket yapin stk lar ile gorusun adaylarin ozelliklerine basarilarina bakin. Sadece eglim bile risk. Partiye hakimsin ama oyu verecek halkta sevilmiyorsun ne anladim bu ön seçimden. Bence basarisizkaga gotutur bu iş partiyi. Izmiri kaybedersek Genel merkezde gider benden soylemesi.Dogru yipranmamis yeni sevilen insanlari sahaya surmeli. Ön secimin okdugu ve kaybedildigi bir cok secim var.

Yorumu oyla      11      7  
Selçuklu 30 Ekim 2018 Salı 22:56

2-3 dönem belediye başkanı olanlar tekrar aday gösterilmesin. seçim kaybettiren adaylar tekrar aday gösterilmesin. parti oyunun altında oy alan başkanlar tekrar aday gösterilmesin. bunu ben demiyorum. 2014 de ödemişte toplantıda zamanın il başkanı söyledi. ama tersini yaptılar sonuç selçukda hüsran. şimdide önseçim kozunu ileri sürenler ayı kişiler. zorlamayın artık kaybeden bir daha kazanamaz.

Yorumu oyla      13      5  
Yaylacıklı Eko 30 Ekim 2018 Salı 22:40

Yönetim kurulu biraz şahsiyetli olun kendinizi çerez olarak kullandırmayın bu siyaset bezirganlarına

Yorumu oyla      12      5  
Turgut taşkın 30 Ekim 2018 Salı 22:11

Yüreğine sağlık Ali Çalışkan abiciğim bu Parti''nin senin gibi yürekli yöneticilere ihtiyacı var ,genel başkanı seçen kurultay delegeleri ni , bu üye yapısı seçiyor , ama ne hikmetse milletvekili ve belediye başkanlarına sıra gelince , üye yapımız sağlıksız mış diye adeta bizlerle alay ediyorlar , sonuna kadar yanındayız ALİ baba

Yorumu oyla      11      6  
Göreceli 30 Ekim 2018 Salı 22:01

Sayın il başkanı(!)siz önce kabul etmeyip sonra seve seve kabul ettiğiniz aday adaylığı başvurularının açıklamasını yapında daha sonra ön seçimde olur arka seçimde

Yorumu oyla      9      6  
Oluş Taylan 30 Ekim 2018 Salı 20:52

Sayın ALİ Çalışkan çok doğru söylemiş , ön seçim bütün İzmir''de heyecan yaratacak tır, CHP ye oy veren bir milyon altıyüz bin kişi yanlış karar vermez, hep birlikte tam bir İzmirli duruşu sergilenmeli ve genel merkez bu konuda baskı altına alınmalıdır,

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ön seçim hamlesi: Selçuk’ta örgüt genel merkeze dosya yolladı!
Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ve ilçe örgütü mensupları, 2019 yerel ...
'Bir uyku tulumu da mı veremediniz askerlere?'
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tunceli'de ...
CHP Menderes'in aday adayı Öztürk'ten sahada ilk mesaj: Halkın parasını çar çur ettirmem!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; alana çıktı ve ...
 
'Fırat'ın doğusu için hazırlıklar tamam'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. ...
Meral Akşener: Kriz iktidarın eseridir!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ağır bir ekonomik kriz yaşıyoruz. ...
Eski Başkan Tatı: 2014’te küsmedim ama sıkıldım!
Buca Belediyesi eski Başkanı Tatı, 2019 seçimleri için aday adaylığını ...
 
CHP'li Sındır'dan Büyükşehir mesajı: Aday olmam için ciddi bir talep var!
İzmir'de adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP Milletvekili ...
Muhittin AKBEL yazdı... Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim
Muhittin AKBEL yazdı... Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim
Öğrencilerle görüşen Bakan Soylu, talimatı verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'dan 40 öğrenciyi makamında ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva