HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2018 Salı - 11:37

Eski Başkan Tatı: 2014’te küsmedim ama sıkıldım!

Buca Belediyesi eski Başkanı Tatı, 2019 seçimleri için aday adaylığını ilan etmesi sonrasında açıklama yaptı. Geride kalan sürece dair konuşan Tatı göreve gelmesi durumunda yapacaklarını anlatırken, “2009 yılında tarihi bir oyla seçim kazandık. 2014 yılında aday gösterilmedim. Küsmedim ama sıkıldım” dedi. Tatı, ‘Göreve geldiğiniz takdirde neler yapacaksınız?’ sorusu karşısında ise, “Pişmeyen yemeği yiyemezsiniz. Bıraktığım bütçeyi biliyorum, alacağım bütçeyi görmem lazım. ‘Havalimanı yaptırırım’ diyebilirim ama ben siyasetçiyim. Verdiğim sözü tutarım" dedi.

Eski Başkan Tatı: 2014’te küsmedim ama sıkıldım!

EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde eski görevi için yeniden yola çıkan ve aday adaylığı başvurusunda bulunan Tatı, sürece dair önemli açıklamalarda bulundu.

2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmemesine dair konuşan Tatı, yeni dönemde tekrar Buca Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu takdirde hayata geçirmeyi düşündüğü proje ve yatırımlardan örnekler verdi.

AK PARTİ TARİHİ BİR FIRSATI KAÇIRDI!
İlk olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümünde İstanbul’da açılışı yapılan yeni havalimanına dair konuşan Tatı, “Yapılan her zaman için iyidir. Şu kadar olmuş, bu kadara olmuş demeyeceğim. Her yapılan işten sonra isim karmaşası yaşıyoruz. AK Parti tarihi bir fırsat kaçırdı. Eğer cumhuriyet adı konsaydı çok daha iyi olurdu. Bizim için zaten iyi olurdu ama AK Parti’nin kendi imajı için iyi olurdu. AK Parti eksenini ne kadar değiştirse de Atatürk çizgisine geldiğini gösterse de İzmirliler hep şüpheyle yaklaşıyor. Eğer cumhuriyet ismini verselerdi onlar için çok daha iyi olurdu” açıklamasında bulundu.

2014’TE KÜSMEDİM AMA SIKILDIM!
Tatı, “2009 yılındaki seçim CHP açısından pek kazanılacak gibi görünmüyordu ancak biz tarihi bir farkla kazandık. Yüzde 54’le seçimi aldık. 2014’te yine aday aydıydık ama aday gösterilmedim. Ama ben CHP’liyim. CHP’ye üye olurken şartname altına imza atıyorum. Partimin kararlarına uyacağım diyorum ve kabul ediyorum. Aday gösterilen arkadaşımızın yanında destek olduk. Adayımız budur dedim. Çalıştık ve kazandırdık. Küsmedim ama sıkıldım. 39 yıl sonra alınan seçimi baki kıldırmak için çalıştık. 4 buçuk yıl içinde ne oldu? İşimi yaptım. Davet edildiğim yerlere gittim. Yerel bir gazetemizde köşe yazdım. Halkın içindeydim. Sadece Buca değil, İzmir halkının içindeydim. İl genel meclis üyesiydim. İzmir’in tüm ilçelerinin 638 köyünde yatırımımız var. Aday adaylığına gelince, yapmak istediğim yatırımlar vardı. Onları yapmak istiyorum” dedi.

KENDİ KENDİME Mİ KILIÇ ÇEKECEĞİM?
Tatı, “‘Niye davul zurnayla coşkulu bir aday ilanlığı yapmadın?’ diyenler oluyor.  Arkamda boranlar, holdingler yok. Cumhuriyet çocuğu olarak yola çıkıyorum. CHP ilçe binası ile belediye binası 40 metre… Düşünsenize orada CHP’li bir belediye başkanı oturuyor. Orayı almak istiyorsunuz. Ben kendi kendime mi kılıç çekeceğim? Orada başka bir parti oturuyor olsaydı o zaman ortalığı davul ve zurnayla yıkalım. O zaman iktidar olan parti geldiğimizi görsün. Davul zurnaya gerek yok. İktidar zaten bizde... Ben de bu iktidarın devam etmesi için yola çıkıyorum. Görevde oturan arkadaşımızı rencide etmeye gerek yok. Pek çok arkadaşım sosyal medya hesabımdan öğrendi. Davul zurnayla ilan edenleri yadırgamıyorum. Ama CHP’li ilçe belediye başkanlarının iktidarda olduğu ilçelerde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor” açıklamasını yaptı.

BEN DOĞRUYU YAPTIM!
2014’te aday gösterilmediği halde partisine sırtını dönmediğini vurgulayan Tatı, “Ben doğruyu yaptım. İktidarı CHP’ye yeniden kazandırarak ben doğruyu yaptım” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ ÖRGÜT DİZAYN EDECEK VE 30’DA 30’U BULACAĞIZ!
‘4 buçuk yıllık süreçte ne kadar vefa gördünüz?’ sorusunu yanıtlayan Tatı, “Seçmen ve halkımdan yüzde yüz, yönetimden yüzde sıfır vefa gördüm. Yapılanları söylemeyeyim. Sözümü geri alıyorum,  özür dilerim. Ben yapacaklarımı anlatayım. Ben başkan oldum eski belediye başkanlarını aradım, makam davet ettim. ‘Gelin size Buca Belediyesi’nde birer oda ve sekreter vereyim. Görüşlerinizi açın’ dedim. Bu bir onurdur. Yapılmayanlara girersek konunun yanlış noktaya gitmesini istemiyorum. 2014 yılında Aziz Bey ile ağız dalaşına giren arkadaşlarımız vardı. 2014’ün hatası CHP’nin değildir. 2014’ün hatasını il başkanı da kendi ağzıyla ifade etti. Ekibimizle biz dizayn edeceğiz dediler. Buyurun size dizayn! Şimdi örgüt dizayn edecek ve 30’da 30’u göreceğiz. İddialı söylüyorum. Biz cumhuriyet diye haykırıyorsak burada CHP siyasetinin yani cumhuriyeti kuranların payı vardır. ‘Dürüst başkan’ içimi okşayan bir laf ama dürüstlük bir meziyet değil bir yaşam biçimidir. Ben ve ailem hiçbir zaman Atatürkçü, cumhuriyetçi olmadı, Atatürkçü ve cumhuriyetçi doğdu. Biz birbirimize hep böyle bakacağız” diye konuştu.

HİÇBİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMADAN TÜM ARKADAŞLARIMI GÖREVE DAVET EDİYORUM
Başkanlık dönemindeki eleştirilere cevap veren Tatı, yeni dönemde olası iktidarı özelinde, “Buca’da başkanlığım döneminde eleştiriler vardı. Gürültü vs… Onlar benim suçum değildi. Buca’yı yaşanan bir şehir yapmak istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kırsalda ne halde olduğunu göstermeliyiz. 2019 seçimlerinde tüm arkadaşlarımı göreve davet ediyorum. Hiçbir beklenti içinde olmadan… Tek beklentimiz 1 Nisan sabahı 30’da 30 haberini duymak, görmektir” dedi.

KİMSE KAYBEDECEĞİ YARIŞA ÇIKMAZ
2019 seçimlerinin CHP ve Buca açısından kaybedilme riski taşıdığının öne sürülmesi üzerine konuşan Tatı, “Her seçim risklidir. Seçim sokakta kazanılır. Anketlerde kazanılmaz. Sandıktan ne çıkarsa sonuç odur. Buca ve Karabağlar için AK Parti’nin ciddi bir çalışma yaptığı biliniyor. Buca’da AK Parti kazanacak demek zor. Ama Karabağlar enteresan bir ilçedir. İktidar partisi ben nasıl kazanayım diye Karabağlar Bayraklı’yı bölmüştür. Uygun bir adayla Karabağlar da kazanılacaktır. Bir partide neden bu kadar çok aday adayı var diye sormak lazım. Kimse kaybedeceği yarışa çıkmaz. Hep Narlıdere ve Karşıyaka yüksek oyla hava yapar ya… İyi ki varlar, helal olsun. Bunlara Buca’da eklenecek diye düşünüyorum. Seçim ofislerine bayrak asarak seçim kazanılmaz” ifadelerini kullandı.

BIRAKTIĞIM BÜTÇEYİ BİLİYORUM, ALACAĞIM BÜTÇEYİ GÖRMEM LAZIM!
‘Göreve geldiğiniz takdirde neler yapacaksınız?’ sorusu karşısında konuşan Tatı, “Pişmeyen yemeği yiyemezsiniz. Bıraktığım bütçeyi biliyorum, alacağım bütçeyi görmem lazım. ‘Havalimanı yaptırırım’ diyebilirim ama ben siyasetçiyim. Verdiğim sözü tutarım. Yatırıma ne ayırabiliriz onları görmek lazım. İçimden geçen yarı olimpik havuz yaptım, olimpik yapılması lazım. Modern pazar yerlerinin yapımına ilk ben başlamıştım. Şirinyer’in mutlaka bitirilmesi lazım. Kent yenileme projelerinin yapılması lazım. Yeşil alanların arttırılması lazım… Trafik sorunu Şirinyer ve Buca’nın içinde çözülmez. O yolu kamulaştırmayla yapamazsınız.  Otokent çıkışı, Buca Koop- Yıldız girişi, Gölet tarafına giriş ve çıkış yapmamız lazım. EVKA üzerindeki TOKİ konutları üzerinden Kemalpaşa yoluna bir geçit yaptırmamız lazım. Buca trafiğini yaymamız lazım. Otobanı 4 girişli yapsanız da Buca girişi mezarlığın orası tek şeride düşüyor. Şehrin içine girmeden o trafiği dağıtmak lazım. Bunlar sadece ilçe belediyesinin yapacağı bir şey değil. Büyükşehir ve ulaştırma bakanlığıyla alakalı. 650 bin nüfus diyoruz ama üniversite gerçeğimiz var. Onların çoğu kayıtlı değil. Aslında 700 bin nüfusumuz var ama buna sığınamazsınız. Metro bugünün değil 80 yıl öncesinin projeleri olması lazımdı. Metro göze sokulmaz. Metro görülmez. Bugün Avrupa’ya gidin görürsünüz. Metronun yerin altına girmesi lazım. İnsanların gözünün içine sokmak trafiği olumsuz etkilemektir. Buca’ya daha önce yapılmalıydı. Bir ilçe düşünün tüm mezarlıklar onda olsun denize kıyısı yok ama balık hali onda olsun, 3 tane cezaevi olsun, tüm İzmir’in yükünü çekmiş Buca. Bir ulaşım için niye yatırım yapmıyorsunuz? Büyükşehir, bakanlık, hükümetler düşünsün. Vatandaş pek çok şey idrak ediyor. 5 yıl benim neler çektiğimi de biliyorlar” açıklamasını yaptı.

CHP’YE İHTİYAÇ VAR!
Tatı ayrıca, “2007 yılında koyduğum hedeflerin yüzde 90’ına ulaştım. İşimiz İzmir gücümüz İzmir demiştik. Pek bir şey değişmedi. İşimiz cumhuriyet gücümüz cumhuriyet. İşim gücüm Buca olacak. Aday oluruz olmayız ama ülkede bir gerçek vardır. Türkiye Cumhuriyeti’ni de kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’ye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

 
Drakula geliyor
 
Sağlıkla ilgili çok önemli teklif!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 31 Ekim 2018 Çarşamba 09:41

Ercan başkanı sonuna kadar destekliyoruz.Buca olarak yanındayız başkanım.

Yorumu oyla      14      6  
Öner 31 Ekim 2018 Çarşamba 00:49

Belediye başkanıyken bucaya ne yaptın ki tekrar istiyorsun...geçti borun pazarı sayın tatı..

Yorumu oyla      11      11  
kemal 30 Ekim 2018 Salı 22:00

Sayın tatı yeter artık bırak bu işleri sen git atınla zaman geçir .senin ekibinin bir parçası bayraklı belediyesinde güzel işlere imza atıyorlar sen onlarla mutlu ol çok kıymetli birokrat yetiştirmişsin bayraklı belediyesinde çok güzel işler yaptılar bayraklı halkı onlarla gurur duyuyor senin haberin yokmu.sen onları biliyorsun çalışmalarından dolayı üstün hizmet ödülü vermelisin.

Yorumu oyla      10      11  
Çakır Efe 30 Ekim 2018 Salı 20:45

Bucamıza Bucalı aday yakışır.Bucanın gülen yüzü gelecek.Bucanın yüzü gülecek.Geçen dönem tekrar aday olması gerekirken yapılmadı.Bu sefer Buca Ercan başkanı istiyor.Ercan başkan Buca seninle güzel...

Yorumu oyla      15      6  
İzkentli 30 Ekim 2018 Salı 19:28

Levent başkanla yola devam..

Yorumu oyla      9      13  
Bucaya bucalı başkan 30 Ekim 2018 Salı 17:51

Döneminde gördük sayın başkan akp ye geçenide seni yıpratıp kendi başkanlığına yol açanıda bucaya bucalı başkan gelecek o da Ercan TATI olacak

Yorumu oyla      21      12  
Paşa 30 Ekim 2018 Salı 16:54

Sonuna kadar Tatı

Yorumu oyla      24      12  
Bırakın boş işleri 30 Ekim 2018 Salı 16:51

Ercan tatı mı? Gülüyorum sizlere

Yorumu oyla      17      20  
delidumrulll 30 Ekim 2018 Salı 15:58

:)

Yorumu oyla      18      5  
Ali Osman 30 Ekim 2018 Salı 15:34

Tatı Gelecek.Dertler bitecek...Buca hizmet görecek.Yola Ercan Tatı'yla devam ediyoruz.Sonuna kadar seninleyiz başkan.

Yorumu oyla      26      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan Büyükşehir mesajı: Aday olmam için ciddi bir talep var!
İzmir'de adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP Milletvekili ...
Muhittin AKBEL yazdı... Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim
Muhittin AKBEL yazdı... Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim
Öğrencilerle görüşen Bakan Soylu, talimatı verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'dan 40 öğrenciyi makamında ...
 
Melih Gökçek'ten Bahçeli'nin sözlerine yanıt!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Ankara Büuyükşehir Belediye Başkanı ...
Erbakan, yeni partinin kuruluş tarihini açıkladı
Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, yeni partinin 23 Kasım Cuma günü kurulacağını duyurdu
Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na kefalet: Abdül bu işi yapar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Burhan Özfatura CHP ...
 
İYİ Parti İzmir’den sessiz sedasız 29 Ekim kutlaması!
İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve beraberindeki partililer Cumhuriyet ...
CHP'li Başkan Yücel'den 29 Ekim mesajı: Atatürk saray yaptırsaydı…
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada konuşan İl Başkanı Yücel, “Atatürk ...
Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması: Oyalamasınlar...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva