HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2014 Salı - 17:36

CHP İzmir’de kurultay öncesi delege zirvesi: Engin’den son mesajlar

İl Örgütü 5-6 Eylül’de yapılacak kurultay öncesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. İl Başkanı Engin, “Aday olan arkadaşımızın Türkiye ile ilgili ne demek istediğini bilmek isterim. Ön seçim yapacağım gibi, popülist yaklaşımlarla bu partiye Genel Başkan olunmaz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir’de kurultay öncesi delege zirvesi: Engin’den son mesajlar

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP İl Örgütü 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi delege zirvesinde bir araya geldi.
 
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Parti Meclis üyeleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.


 
Toplantının basına açık bölümünde örgüte seslenen İl Başkanı Engin önemli mesajlar verdi. Başkan Engin, “Biliyorsunuz bir yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası bir çağrı yapılarak değişim için kurultaya gidilmesini istediler. Biz böyle bir kurultaya ihtiyaç olmadığını düşündük ve söyledik. Ancak Sayın Genel Başkanımız bu konuda tartışılmamasını, genel seçimde kimin genel başkan olacağına karar verilmesi için bir kurultay yapılması yönünde kararı aldı. Kendisini bu kararından dolayı kutluyoruz. Sayın Muharrem İnce’ye de başarılar diliyorum. Olası genel başkanlardan. Bizim de olmasını istediğimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da başarılar diliyorum. Dün Sayın İnce İzmir’deydi. Kurultaya ilişkin kendi görüş ve fikirlerini anlatması için, Sayın Genel Başkanımızın da talimatıyla bu ortamı hazırladık” dedi.


 
POPÜLİST YAKLAŞIMLARLA…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da kurultaya ilişkin değerlendirmeler aldığını belirten Engin, “Ben Sayın Genel Başkanımızdan da kurultayı değerlendirmesi için geçen hafta talebimi dile getirdim. Sadece kurultay sonrası ile ilgili ne olması gerektiğini ifade etti. Sayın Genel Başkanımız tekrar başkan olursa Anadolu’ya, milletvekilinin olmadığı veya az olduğu yere parti meclis üyeliği kontenjanı vereceğini, zaten kadınlara ve gençlere daha çok yer verileceğini ve örgütte daha çok kişiye daha çok görev verileceğini bizzat bize aktardı. Genel çerçevede bunları söyledi. Bugün her türlü hakkı, barışı, birliği barındıran en büyük parti CHP’dir. CHP’den günlük ucuz karşılıklar bekleyerek, Kemal Kılıçdaroğlu’nu sokakta eleştirmek çok yanlış olur. Bu sürece uygun olmayan değerlendirmeler yapılıyor ve biz bunu doğru bulmuyoruz. Aday olan arkadaşımızın Türkiye ile ilgili ne demek istediğini bilmek isterim. Ön seçim yapacağım gibi, popülist yaklaşımlarla bu partiye genel başkan olunmaz. Son olarak bu sürecin hepimize yararlı olmasını diliyorum” şeklinde konuşu.


CHP İzmir İl Örgütü’nün olağanüstü kurultay öncesi yaptığı değerlendirme toplantısı sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur ile İl Başkanı Ali Engin arasında gerginlik yaşandı. Kurultay delegesi olan Çakmur konuşmasında kapı kapı dolaşılıp çalışılmasını ifade etti. İl Başkanı Ali Engin ise kapanış konuşmasında Çakmur’a gönderme yaparak, “Örnek aldığım bir siyasetçi olan eski Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘kapı kapı dolaşıp çalışın’ diyor. 10 yıldır bu partideyim. Kapı kapı dolaşıp çalışıyorum ama nedense kendisini görmedim” dedi. İl Başkanı Ali Engin’in bu konuşmasına sinirlenen Çakmur toplantı çıkışında Engin’e, “Siz seçim çalışmalarınızda yalnız kaldığınızı ifade ediyorsunuz. Kurultaya giderken, kenetlenmek varken yaptığınız ithamlar doğru bir davranış değil. Haksızlık yaptınız. Yaptığınız söylemlerle bizleri acımasızca ezdiniz. Böyle bir siyasetçi olmaz. Çok yüzlü olmayalım, ikiyüzlü olmayalım, dürüst olalım, orada başka burada başka olmayalım” sözleriyle yüklendi.
 
PARTİDEN AYRILANLAR 5 YIL DÖNMESİN
Toplantıyı değerlendiren Engin, “Çok yararlı bir toplantı oldu. Yaklaşık 15 kurultay delegesi arkadaşımız konuştu. Partinin genel başkan sorunu yok. Seçime giderken böyle bir tartışmanın olması partiye zarar verdi.  Tabii eleştiriler de oldu. 60’ın üzerinde bir imza bulacağız. O konuda sıkıntı yok. Aday olmak isteyenler bize de genel başkana da bunu iletecekler. Bunları bizim önermemiz gibi bir düşüncemiz olamaz. Bana, ‘aday olmak istiyorum’ diyenleri ileteceğim. Bu kurultay içinden aday olmak istiyorum diyen çıkmadı.  Tüzükle ilgili de aday olup gösterilmeyip partiden ayrılanlar 5 yıl dönmesin diye önereceğim” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca 54 kişinin katılım yaptığı değerlendirme toplantısına İzmir Milletvekillerinden Güldal Mumcu, Mustafa Balbay, Ali Rıza Türmen, Hülya Güven, Birgül Ayman Güler gibi isimler katılmadı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sus artık 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:53

İzmir'de CHP'yi dağıtıyorsun, sus artık. Sen ne biçim il başkanısın.

Yorumu oyla      27      6  
İZMİRLİ 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:50

Ali Engin ben sizi sokaklarda mahallelerde hiç görmedim. Millet uyurken rüyasına girerek mi çalışıyorsunuz. Yüksel Çakmur ise İzmirde yaşayan her insan gibi yıllardır vapurda otobüste kemeraltında bucada, bornovada, gültepede, narlıdere, balçova ödemiş, tire, foça da sürekli görüyorum. Muharrem İnce ise bu partide genel başkanlık yapabilecek tek adam. Bu arada İzmirli siz çalıştınız diye oy vermedi, AKP gelmesin diye oy verdi. SON KEZ:::::

Yorumu oyla      19      5  
EFEM 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:47

İl başkanı,Çakmur gibi örnek siyasetçiye son söyleyecek kişidir.Geçen kurultayda Çakmur parti meclisine girmesin diye elinden geleni yapmıştır. Çakmur bu partinin bilgi hazinesi ,yaşayan taihidir.İl başkanı partiyi birleştirici tavırla temsil etmelidir.Genel başkanın gelecek korkularını ,nasıl geçen kurulyayda 15 bin kişilik Arena da yaptıysak,ki AKP bugün orada kongre yapıyor,bu kurultayda Arena da olmalıdır.Ama korkudan 3 bin kişilik salona insanları istif edecekler.Adında Cumhuriyet olan,Cumhuriyeti kurmuş bir parti Cumhurbaşkanı adayını kendisi belirliyemiyorsa,Genel Başkan bunu tek başına karar alabiliyorsa bu partide daha tek adamlık söz konusu olacaksa,partinin 6 ilkesinden biri ULUSÇULUK suç gibi gösteriliyorsa,kurultaydan başarı ile çıkmak ,halkın isteğine kulak tıkamak partinin geleceğiini yok etmektir. Miletvekili ve parti meclisi düşü kuran arkadaşlar son bilgileri bir daha değerlendirsinler,veya iddialı olarak gelen İNCE 'nin demokrasinin işlediği,üyenin değerinin bilineceği,kul değil özgür partili olacağı,başarısız olanın gideceği ,genel başkanı bile üyenin seçeceği iktidara yürüyen CHP İÇİN,İNCE İNCE Muharrem İNCE İLE BİRLİKTE OLALIM...VEYA CEMAATLARLA YENİ SOLCU YAPILMAK İSTENEN SAĞCILARLA...YOLUN SONU GÖRÜNECEK.....

Yorumu oyla      23      5  
Partili 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:26

Siz mi; özgürlük, demokrasi adalet ve iktidar kazandıracaksınız bu partiye? Adam gayet açık konuşmuş senin işine gelmemiş. Partinin G.BŞK. adayı ve halka dokunan en çalışkan millet vekilini karşılamayacaksın yalaka düzeninin temsilcisi olacaksın, koltuk kaybetmemek için her oyunu yapacaksın, bizde sana inanacağız öyle mi? Genel seçimlerde iktidar olamayacağınızı biliyorsunuz ama yine halkı kandırıp umut satmaya çalışıyorsunuz. YOK OLACAKSINIZ!

Yorumu oyla      21      5  
yorum 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:06

maalesef yine leyleğin ömrü lallakla geçiyor sözü bu toplantılara cuk oturuyor

Yorumu oyla      26      6  
BABA 26 Ağustos 2014 Salı 23:29

Ozgurluk... ozgurluk...... chp kimsenin mali degil. halkin partisi... kimse ufak hesaplar yapip culus bahsisine aldanip ozgurlugune ipotek koydurmasin. bu bizim gelecegimiz .

Yorumu oyla      25      6  
26 Ağustos 2014 Salı 21:35

akp gülerek seyrediyordur sizi Atatürk üzülerek bakıyordur size bu partide sizlerle bu işler yürümez kimi sevindirip kimi üzeceğinizi bilmiyorsunuz bırakın gidin

Yorumu oyla      26      6  
26 Ağustos 2014 Salı 19:47

Ali bey sizinde koltuğu sevdiğiniz anlaşılıyor,niye hep böyle oluyor ali kıran baş kesensiniz.üzülerek söylüyorum biz iktidar olamayız,gerçi sizinde işinize geliyor muhalefet olmak kolay mı koskoca ülkeyi yönetmek....

Yorumu oyla      55      12  
EFEM 26 Ağustos 2014 Salı 18:31

Sayın il başkanı,Muharrem İnce nin ne demek ietediğini öğrenmek isteseydin,dün geldiğinde il binasında olurdun.Söylediklerini siz anlıyamayabilirsiniz,basında yer aldı.Gayet net şeyler söylüyor. Çalışan kurulları işleyen,üyenin söz sahibi olacağı önseçimden söz ediyor,sen ise popülizm diyorsun. O iki seçim başarılı olamayan tüzük gereği gitsin diyor,sen yine anlamıyorsun.Partiye sağa çekiyorsun,biraz sola gel diyor sen yine anlamıyorsun,Cumhurbaşkanı adayını belirlerken örgüte sor, otel odalarında başkalarıyla görüşme ,bizle görüş diyor,Diyarbakır'a gidip başka ,İzmir'e gelip başka konuşma örgütü kandırma kapı kulu değil özgür CHP 'li olun diyor...ama doğru sizin bunları anlamanız mümkün değil,sokağa çıkın sorun...HALK ANLAMIŞ...

Yorumu oyla      59      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin Çelik’ten flaş kongre açıklamaları
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik yarın yapılacak AK Parti olağanüstü Kongresi ...
MHP'li Karataş'tan AK Parti il başkanına teklif!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş son dönemde tüm okul müdürlerinin görevden ...
İnce’den hodri meydan: Gel bu maddeleri…
CHP'de genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce, ''Beşinci maddede genel ...
 
CHP İzmir 'bonzai'ye savaş açtı!
CHP İzmir son dönemlerde çok sayıda gencin ölümüne neden olan ‘Bonzai’ ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'dan Feyzioğlu açıklaması
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın aldığı, adli yıl açılışında Türkiye ...
AK Parti İzmir’den 30 otobüsle kongre çıkarması!
AK Parti'nin yeni genel başkanının seçileceği yarınki (çarşamba) kongrede ...
 
İşte Erdoğan hükümetinin son atamaları
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, bürokrasideki son atamalarını ...
Başkent’te PM zirvesi: Kılıçdaroğlu Engin’e neler söyledi?
CHP’de kurultay öncesi Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Ali Engin İstanbul ...
Bir Alsancak çıkışı da Çıray’dan: Rant kapısı mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir’in ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva