HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2014 Salı - 10:43

Başkent’te PM zirvesi: Kılıçdaroğlu Engin’e neler söyledi?

CHP’de kurultay öncesi Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Ali Engin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ile birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu iki il başkanına, “PM listesinde Anadolu’ya ağırlık vereceğim. Parti Meclisi’nde milletvekilliği için istifa etmeyecek isimler tercih edilecek” dedi. Engin, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, “Verimli bir görüşme oldu. İzmir’in PM’deki sayısı şimdiki kadar çok olmaz” dedi.

Başkent’te PM zirvesi: Kılıçdaroğlu Engin’e neler söyledi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan parti içi karışıklıkta alınan ‘olağanüstü kurultay’ çalışmaları sürüyor. Partinin 5-6 Eylül tarihlerinde yapacağı kurultay öncesi İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden başkanlara kurultay mesajları verildi.
 
Kılıçdaroğlu, ziyarette kurultayın önemine vurgu yaparken tasfiye kavramının altını çizdi. Kılıçdaroğlu’nun ziyarette, “Önümüzdeki dönem partide disiplin sağlanacak. Kesinlikle bu kurultay birilerinin dediği gibi tasfiye kurultayı değildir. Parti içinde bir ekipler çatışması yok. Yeni kurultay sonrası oluşturulacak Parti Meclisi listesinde Anadolu’ya ağırlık vermek istiyorum. Çünkü birçok yerin milletvekili yok. O yüzden büyük şehirlerin parti yönetimindeki etkisi azaltılacak. PM listesinde Anadolu listesi hissedilecek” dedi.


 
Başkanlara PM listesi için kıstaslar da getiren Kılıçdaroğlu’nun özellikle genel seçim öncesi istifa edecek isimlerin üzerinin çizileceğini söylediği öğrenildi.  Kılıçdaroğlu, “PM üyeliği milletvekilliğine geçiş makamı değildir. Genel seçimlerde istifayı düşünmeyecek, partiye zaman ayırabilecek, çalışacak isimler yazılmalıdır. Fedakarlık yapacak kişileri tercih edeceğiz” diye konuştu.
 
DOĞRU BİR STRATEJİ
Ankara ziyaretinin ardından İzmir’e dönen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yaptığı değerlendirmede ziyaretin çok verimli geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ziyaretinde kurultayda yapılacakları konuştuklarını belirten Engin, İzmir’den yaklaşık bin kişinin salonda olacağını söyledi. Engin, içeri giremeyenler için dışarıda ayarlanan LED ekranlar vasıtasıyla görüntü aktarılacağını ifade etti.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ziyarette söylediklerinin çok yerinde olduğunu anlatan Engin, “Milletvekili olmak isteyenlerin PM’de yer bulamaması çok doğru. Ayrıca Anadolu illerinin PM’de temsilcisi çok az. Sayı genele yayılmalıdır. Bu konuyu destekliyorum. Çok doğru bir strateji” dedi.
 
ESKİSİ KADAR OLMAZ
Engin, ziyaretten sonra aldığı bir izlenimi de paylaştı. İzmir’in önceki kurultayda ağırlığını koyduğu için PM listesinde hatırı sayılır ölçüde bir paya sahip olduğunu anlatan Engin, “İzmir il başkanı olarak kentin PM’de en yüksek sayıda temsil edilmesini tabi ki isterim. Ama genel başkanın stratejisi de ortada. PM’ye girecek kişi rakamı yapılacak son kurultayda düşer. Ben öyle bir izlenim aldım. Sadece İzmir değil diğer büyük şehirler de düşecek. PM üyesi sayımız azalacak” diye konuştu.
 
KİMLERİN İSMİ KONUŞULUYOR?
Öte yandan parti kulislerinde kurultayda PM’ye girmek için çalışanların sayısı artıyor. İzmir’den listeye Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Milletvekili Alaattin Yüksel, Milletvekili Mehmet Ali Susam, PM Üyesi Hüseyin Saygılı, İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Tosun gibi isimlerin girebileceği konuşuluyor. Partide görev alan eski ve yeni birçok ismin dışında Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de nabız yoklayan isimlerin başında geliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derin Düşkırıklığı 27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:20

Ilımlı İslam'la anlaştınız. Parti'yi soldan aydınlanma devriminden uzaklaştırıp sağa çektiniz. Aslı varken kötü taklide oy verilmez.

Yorumu oyla      11      5  
yorum 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:02

bence hiç plmasın sadece sünnette ,açılışlarda protoköl denilen rezil bir ayrışmada gövde gösterisi yaparlar ,ortalık cenennem gibi söyliyecek hiç birşeyleri olmaz eleştirdikleri gen.başkana şimdi biryerlere girmek için yalakalık yapmaktadırlar

Yorumu oyla      14      5  
selçuklu 26 Ağustos 2014 Salı 19:00

10 ay sonra anlaşılan bölünerek küçülecek ve sol olan alternatif partilere oy vericez malesef bu görünüyor.demokrasi yoksa bende yokum.....

Yorumu oyla      23      6  
anti tayyipciler 26 Ağustos 2014 Salı 16:07

sizin gibi fanatikler oldukca parti yaşamaya devam eder..bişeyde olamaz!!!

Yorumu oyla      19      8  
partili 26 Ağustos 2014 Salı 14:59

Parti içi demokrasi; suan ki delege ağalarına gidip vekil olmak için oy istemekse, Karabağlar buca konak Gaziemir gibi ilçe başkanlarına gidip yalvarmaksa kalsın arkadaşlar... bu demkrasi önerinizi hiç mi istemiyorum.. Bana önce nitelikli üyeyi getirin sonra ön seçim deyin... kamyon dolusu insan taşıyan zihniyeti değil

Yorumu oyla      28      7  
PARTİLİ 26 Ağustos 2014 Salı 14:08

Deniz Baykal Koltuğu kaybetti tamam parti'ye demokrasi geliyor dedik. Ön seçim geliyor dedik gelmedi.Şimdi Baykalcılar ve Sav cılar birlik olmuş Muharrem İnce nin kanına girdiler Genel Bşk.adayı diye öne sördüler,Bunlar önseçim istiyormuş atma be kardeşim din kardeşiyiz diye bir söz var ya tam Baykal ve Sav cılar uygun.Sizler değilmisiniz zamanında var olan Ön seçimi kaldıran Kemal anadol ve o biat kültürüne sevenler.sizler köşenize çekilseniz belki yeni yüzler ortaya çıkacak halka umut saçacak KILIÇDAROĞLU da GENEL BAŞKANLIKTAN KAÇACAK.

Yorumu oyla      28      9  
TC Partizan 26 Ağustos 2014 Salı 13:42

AİLİ ENGİN DEN İL BAŞKANI OLURSA BU CHP DEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ...

Yorumu oyla      51      8  
26 Ağustos 2014 Salı 13:34

izmirde akp seçime girmesin chp birtane belediye başkanlığı alamaz bunlarla

Yorumu oyla      35      7  
Seydiköylü 26 Ağustos 2014 Salı 13:21

Umut Tekin parti meclisine girse ne olur, girmese ne olur. Ne günlere kalmış Chp, yazık !

Yorumu oyla      33      7  
Hakkı 26 Ağustos 2014 Salı 12:38

PM değil zenginler kulübü sanki.halk nerde halk Ali Engin.

Yorumu oyla      40      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir Alsancak çıkışı da Çıray’dan: Rant kapısı mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir’in ...
CHP’de Mehmet Bekaroğlu bombası
CHP'nin eski vekil Mehmet Bekaroğlu'na PM üyeliği için teklif götürdüğü ...
Erdoğan Bayraktar'dan 'Emine Hanım' itirafı
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Melih Gökçek'i 7 yıldır kimse denetlemiyor!
Melih Gökçek’in yönettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler, ...
Bakanlar Kurulu sorası Arınç’tan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın son kez başkanlık yaptığı Bakanlar Kurulu ...
CHP Erdoğan için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
CHP, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın parti üyeliğinin düştüğü ...
 
Gül'den veda mesajı: Tarafsızlığımı…
Görevini 28 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan'a devredecek olan Cumhurbaşkanı ...
Delican’dan Engin’e operasyon salvosu: Paralel yapının taşeronluğu…
CHP İl Başkanı Ali Engin’in ardından AK Parti İl Başkanı’ndan da değerlendirme ...
Alaattin Yüksel’e tecrübeli danışman
İzmir medyasının yakından tanıdığı deneyimli gazeteci, sosyolog Ali Osman ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva