HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2017 Cuma - 14:30

CHP İzmir’de kongre sürecinde gözler kırsalda: Torbalı ve Selçuk’ta son durum ne?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler kırsalın önemli iki ilçesine çevrildi. Yerel seçimlerde kaybedilen Torbalı ve Selçuk’ta mahalle delegasyonunun ardından gerçekleşecek kongrelerde nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP İzmir’de kongre sürecinde gözler kırsalda: Torbalı ve Selçuk’ta son durum ne?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 10 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kentin kırsalında parti için büyük önem taşıyan ve yerel seçimlerde AK Parti’ye kaptırılan iki ilçe Torbalı ve Selçuk’ta örgütlerin göstereceği refleks merak konusu oldu.

UYGUR’UN AKLINDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MI VAR?
Torbalı’da İlçe Başkanı İsmail Uygur’un görevine devam edebileceği dile getirildi. Torbalı Belediyesi eski Başkanı olan tecrübeli isim 2014 yılında girdiği seçimde yarışı kaybetmesine rağmen iddialı isimler arasında.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler örgüt kongrelerinde aday olmasın’ talimatının Uygur’un kararına yön verebileceği kaydedildi.  Uygur’un aklının bir köşesinde hala belediye başkanlığı olduğu belirtiliyor. Bu yüzden Uygur’un kenara çekilmesi ihtimal dahilinde. Fakat Uygur’un ağzından ilçe başkanlığı ya da belediye başkanlığına adaylık için henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

MUHALEFET OLUŞACAK MI?
İlçede önemli bir denge unsuru da Övünç Demir olarak kendini gösteriyor. Uygur’a muhalif olarak bilinen Demir, geride kalan ilçe kongresinde aday olmuştu ve seçimi kaybetmişti.  Demir’in yine bir liste çıkarma çalışması içinde olup olmadığı merak ediliyor. Demir’in yakın çevresine, ‘Aday olmayı düşünmüyorum. Kaybedilen ilçelerden biri olduğumuz için oturup konuşmamız ve öylesine birini çıkarmamamız lazım. Çünkü seçilen arkadaşla biz seçim döneminde kapı kapı dolaşıp oy isteyeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakarsak partimiz için en doğru olan neyse onu yapmalıyız’ dediği öğrenildi.

MEVCUT YÖNETİME ELEŞTİRİLER VAR
İlçede meclis üyelerinin de tavrının etkili olacağı öne sürüldü. Uygur’un ‘tamam’ demesi halinde mevcut yönetim içinden birini işaret edebileceği belirtiliyor. Fakat Uygur’un şimdilik aday olacakmış gibi çalıştığı dile getirildi. Ayrıca diğer yandan bir kısım partilinin referandum sürecinde örgütün hiç çalışmadığını söylemesi ve Uygur’a yönelik bazı tepkilerin oluştuğu kulislerde konuşuluyor. Özellikle birçok listede aynı soy ismine sahip isimlerin yazılmasından da rahatsızlık duyulduğu belirtildi. Örgütün içinde çok sayıda partilinin Torbalı’da uzlaşma istediği, mahallelerde tek liste çıkması yönünde çalıştığı aktarıldı. Muhalif bir yapı için henüz bir hareketin görülmediği de öğrenildi.

SELÇUK’TA DENGELER NASIL OLUŞACAK?
Kongresinin hareketli geçmesi beklenen ilçelerin başında gelen Selçuk’ta mevcut İlçe Başkanı Hasan Uysal ve Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür’ün arasında bir rekabet yaşanacağı ön görülüyor. Kongrelerin çarşaf liste olacağından dolayı çok karışık bir seçim beklenen Selçuk’ta Ülgür- Uysal çatışması yaşanabilir. Kaybedilen ilçeler arasında bulunan Selçuk’ta bir yandan kadın aday sesleri de yükseliyor.

PAROLA: TEK LİSTE!
Egedesonsöz’e konuşan mevcut İlçe Başkanı Hasan Uysal, “Daha mahalle delege seçimlerimizi yapmadık. Adaylık hakkında konuşmak için çok erken. Adalet Kurultayı geçtikten sonra oturup konuşacağız. Bizim eğilimimiz Selçuk’ta tek liste çıkması yönünde. Yol bizim hepimizin yoludur. Muhalif olacağı söylenen Vefa Ülgür’le oturup yemek yedik. Herhangi bir uzlaşmazlık yaşamadan Selçuk’ta süreci atlatacağız” dedi.

ÜLGÜR MÜDAHİL OLACAK MI?
Muhalif bir cephe oluşturarak Uysal’a karşı bir liste çıkarması beklenen Ülgür’ün ise yakın çevresine, ‘Bu süreçte ilçe kongresine müdahil olmayı düşünmüyorum. Aile içinde ara sıra kavga olur ama oturup konuşulur’ dediği öğrenildi. Fakat ilçede meclis üyeleri ve eskiler dikkate alındığında hareketli geçecek bir sürecin kimse için şaşırtıcı olmayacağı belirtiliyor.

 
Tatil başlamadı ama... Bayram trafiği başladı!
 
Macaristan, Hollanda Büyükelçisini geri çekti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan MİT açıklaması
Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP İzmir’in patronu Güven Çanakkale'de: Asayiş berkemal!
CHP’nin Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde gerçekleştireceği ‘Adalet Kurultay’ı ...
'Bu tablo Abdulhamit'in istibdat yönetimini aratır'
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MİT'in KHK ile Cumhurbaşkanlığı'na başlanmasını eleştirdi.
 
CHP'li Zeynep Altıok'tan KHK tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, OHAL kapsamında hazırlanan ...
İzmir Borsası'nda tarihi olay: Stoklar tükenince...
Türkiye'de pamuk fiyatlarının belirlendiği İzmir Ticaret Borsası'nda üretici ...
CHP Karabağlar’da neler oluyor? Önemli iddialar...
Bir dönem Anadolu Partisi’ne giden sonra tekrar CHP’ye dönen ve Karabağlar’da ...
 
Kızı göreve iade edildi: O vekil konuştu
AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’nin, adı geçen ay ihraç listesinde ...
Yıldırım'dan MHP lideri Bahçeli'ye referandum yanıtı
Singapur ve Vietnam ziyaretinin dönüşünde uçakta soruları yanıtlayan Başbakan ...
AK Partili Kalkan müjdeledi: Yarımada'ya can suyu olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Karaburun’da yapımı devam eden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva