HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2017 Salı - 13:56

CHP İzmir’de kongre mesaisi: Bayraklı’da ittifak yıkılacak mı?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. Siyasetin en hareketli geçtiği ilçelerin başında gelen Bayraklı’da mahalle delege seçimlerinin ardından yaşanacak kongre sürecinde hangi yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP İzmir’de kongre mesaisi: Bayraklı’da ittifak yıkılacak mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 10 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kentte siyasetin en hareketli geçtiği ilçelerden olan Bayraklı’da nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

İlçede oluşmasına kesin gözüyle bakılan muhalif kanadın, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın açık destek verdiği İlçe Başkanı Cemalettin Alper ‘in karşısında iddialı olduğu öğrenildi.

Çok sayıda mahallede kafa kafaya geçmesi beklenen yarışta muhalefetin Karabağ-Alper ittifakını yıkıp yıkamayacağı merak konusu oldu.

KARABAĞ ETKİSİ KAÇINILMAZ!
Zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla karşı karşıya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın mahalle delege seçimleriyle start alacak süreçte etkisinin net bir şekilde hissedileceği konuşuluyor. Metropolün gözde ilçelerinden olan Bayraklı’nın örgütünde ‘Bayraklı’da Karabağ kimi isterse aday çıkarır’ düşüncesinin hakim olduğu öne sürüldü. Başkan Karabağ’ın İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e ‘aday olma’ demesi halinde Alper’in aday olmayacağı iddia edildi. Diğer yandan İlçe Başkanı Alper’le herhangi bir sorunu olmayan Karabağ’ın mevcut yönetime olumsuz yönde bir müdahalede bulunmayacağı da aktarıldı.

ETKİLİ İSİMLER KİMLER?
Bayraklı’da eski İlçe Başkanı Levent Ölçer, 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan ve önceki kongrede de yarışan Songül Gök, İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Güler, 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Kerim Özer, meclis üyeleri Cindi Can Polat, Hatice Tatlı, Münir Demir, Murat Öncel, yıllarca Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yakın siyaset yapan il eski yöneticisi Kemal Kaygül gibi isimlerin süreçte gösterecekleri tavrın ilçe kongresine direk etkisi olacak. 

İlçede Manavkuyu, Osmangazi ve Mansuroğlu gibi önde gelen mahallelerde ise oluşacak delegasyon yapısı şimdiden merak konusu oldu. Öne çıkan bu mahallelerde sert bir kapışmanın yaşanmasının sürpriz olmadığı dile getirildi. 

MUHALEFET OLUŞUYOR
Fakat ilçede Karabağ-Alper ittifakının karşısında güçlü bir muhalefet blokunun oluşmasına kesin gözle bakılıyor. İlçe örgütünün, partinin ilkelerine uygun, tabanı kucaklayıcı şekilde yönetilmediğini düşünen bir kısım partilinin muhalefet için harekete geçtiği belirtiliyor. Bu yapının içinde Meclis Üyesi Cindi Can Polat, Songül Gök, Pınar Susmuş, Kerim Özer, Kemal Kaygül gibi isimler yer alıyor.  Soğukkuyu Mahallesi’nde, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çiğli siyasetinde etkili olan Serpil Yıldırım’ın kardeşi Serkan Yıldırım’ın muhalif bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. 

Postacılar Mahallesi’nde Mehmet Yılmaz ve Soner Bulut’ın, Yamanlar Tunay Ballıkaya, Ali Uçar, Nevzat Elgörmüş, Onur Mahallesi’nde Binali Bingöl, Servet Fırat gibi isimlerin muhalefet blokunun içinde yer aldığı kaydedildi.  İlçe siyasetinde önemli denge unsurlarından olan Songül Gök, Mehmet Atik, Cemal Eroğlu, Pınar Susmuş ve Kerim Özer’in Manavkuyu’daki muhalefetin içinde çalışma yürüttüğü öğrenildi. Muhalif yapıda yer alan meclis üyelerinin belediye başkanıyla bir sorun yaşamadığı ve bu isimlerin yakın çevrelerine, ‘Hasan Karabağ bizim partili başkanımızdır.  2 yıl daha görev süresi var. Fakat ilçenin işlerine çok müdahil oluyor. Biz buna karşıyız. Belediye çalışmalarına karşı hareket ettiğimizi söylüyorlar. Başkanı yıpratıyorlar eleştirilerini kesinlikle kabul etmiyoruz’ dedikleri öne sürüldü. İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in belediyenin müdahalesine bu kadar izin vermemesi gerektiği noktasında buluşan muhalif yapının, mevcut yönetiminin yorulduğunu öne sürerek çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.

MAHALLELERDE DURUM NE?
Karşıyaka’dan bayraklıya geçen 8 mahallede muhalefetin çok güçlü olduğu belirtilirken bir yandan 4 mahallede uzlaşı olma ihtimali de dile getiriliyor. Manavkuyu, Adalet, Osmangazi, Mansuroğlu, Postacılar, Onur, Soğukkuyu mahallelerinde muhalefetin favori olduğu öne sürüldü. Yamaç mahallerinde ortak liste çıkma ihtimaline vurgu yapılırken çift liste çıkan mahallelerin hepsinde muhalefet temsilcilerinin iddialı oldukları öğrenildi.  Diğer yandan çok sayıda mahallede çift liste çıkmayacağı ancak Manavkuyu, Adalet gibi yerlerde çift liste çıkabileceği belirtildi.

MUHALEFET NE YAPIYOR?
İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in belediyenin müdahalesine bu kadar izin vermemesi gerektiği noktasında buluşan muhalif yapının, mevcut yönetiminin yorulduğunu öne sürerek çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.   Diğer yandan muhalif kanatta da bazı sıkıntılar olduğu öne sürüldü. Mahalle delege seçimlerinin ardından başlayacak ilçe kongresi sürecinde gösterilecek başkan adayının henüz belli olmadığı belirtiliyor.  Mahalle seçimlerinin ardından ilçe kongresi için muhalif grubun başkan adayını belirleme noktasında anlaşmazlık yaşama ihtimalinden bahsediliyor.  Her ne kadar Kemal Kaygül’ün adı muhalefetin başkan adayı olarak geçse de bazı partililerin şerh koyabileceği ifade edildi. Bu oluşumun içinde başkan adaylığı noktasında birçok ismin birbiriyle yarış içine girme ihtimalinden bahsedildi.

TATLI VE GÜLER, ALPER’E YAKIN GİBİ
İlçedeki siyasetin önemli aktörlerinden olan İl Yöneticisi Metin Güler ve diğer etkili denge unsuru meclis üyesi Hatice Tatlı’nın henüz resmi bir açıklama yapmaması kafalarda soru işareti yarattı. İkilinin mevcut yapıdan yana tavır göstermelerinin sürpriz olmayacağı söylendi. Parti içinde Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu’na yakın siyaset yapan Güler’in son dönemde Karabağ’ı destekleyen sözleri dikkat çekmişti. Bir önemli isim de eski İlçe Başkanı Levent Ölçer… Ölçer’in mevcut yapıyla kırgınları olduğu öne sürüldü. Ölçer’in göstereceği refleks merak edilirken henüz net bir pozisyon almadığı da aktarıldı.

Fakat mahalle delege seçimlerinin ardından, ilçe başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde isimler netleştiği taktirde destek noktasında değişmeler yaşanabileceği öğrenildi. 

 
Altınordu'nun yıldızları devlerin radarında
 
Bülent Uluer hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATNDAŞ 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:42

Bu isimlerin hiçbiri bayraklıda CHP yi bir adım ileri götüremez. Ne sosyal nede siyasal projeler üretebilecek kapasitede değiller. Kimisi İzmir deki AKP karşıtlığı kendisine mal etmeye çalışacak kimileride Hasan karabağın rutin belediyecilik anlayışı üzerine çıkamayışını eleştirerek var olmaya çalışacak. Kimileride Hasan başkandan ufakdefekte olsa iş kapmak için güç toplamaya çalışıyor. Hangisi seçilirse seçilsin Hasan Karabağın emri dışına çıkamaz. Başkan onu kendisine bağlamanın bir yolunu bulur. CHP ne bu isimlerin nede hasan başkanın aynında değil.

Yorumu oyla      11      5  
Yılmaz 23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:43

Bayraklı değil, İzmir'i kuruttular! Hasan Karabağ'ın Bayraklı tarihine öyle bir geçecek ki; CHP'nin yıkılışındaki en büyük parça olarak...

Yorumu oyla      11      6  
mahir 22 Ağustos 2017 Salı 18:33

bu belediye başkanı yalan,riya ve kumpastan başka ne bilir.bayraklıyı borç batağına sürüklemiş ufku olmayan basiretsiz beceriksiz partilisini ve partiyi sevmeyen yüz karası .karışma bu işlere genel başkan bld bşk karışmasın dedi karşımı geliyosun.bu işlerle uğraşacağına belediyeyi örnek bld haline getir.fakir fukaranın günlük yaşamını kolaylaştır.büyük tavsiyesi zaten son dönemin bayraklılı artık seni muhtar azası bile yapmaz.

Yorumu oyla      14      5  
mutlu güler 22 Ağustos 2017 Salı 18:26

sayın muhabir arkadaşım gerçeğe yakın tespitlr yaptığın için öncelikle seni kutlarım.bayraklıda korku baskı imparatorluğu artık işe yaramıyor.başarısız belediye vbaşkanı bayraklıyı diğer ilçelerden çok geride bıraktı.hasan karabağın dokuz yıl içinde elle tutulur bir yatırım yapmaması ve kentin geleceğine ilişkin proje üretmemesi bayaraklı chp yi çok zor durumda bırakmıştır.günümüzde hala sosyal demokrat bir partide biat kültürünü egemen kılmaya çalışmak belediye içinde jurnal heyetleri oluşturup emekçi yığınlarına baskı yapmaya çalışmak kelimenin tam anlamıyla çaresizlik ve kente yapılan en büyük kötülüktür.yüz

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafına yorum
Beştepe'de muhtarlara seslenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını ...
AK Parti'den flaş 'racon' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk ...
Kılıçdaroğlu'nun uzun yürüyüşü kitap oldu
Adalet Yürüyüşü boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu adım adım ...
 
Koray Aydın resmen açıkladı: En zor kararımı...
Koray Aydın MHP'den ayrılma kararını resmen açıkladı.
Belediye başkanı ve 56 kişi istifa etti!
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Saffet Acar ...
CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısı: Neler konuşuldu?
İl Başkanı Güven, Çanakkale’de yapılacak ‘Adalet Kurultay’ı için ilçe ...
 
Çelik: Merkel'in açıklamasını çok yadırgadım
AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği ile ilgili ...
AK Partili Sürekli'den İzmir'de ekonomi mesajları: İşsiz tek haneye inecek!
Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Sürekli, "Ülkemiz, ...
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi: Çalınmadık kapı kalmayacak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, partisinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva