HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2019 Perşembe - 11:07

CHP İzmir’de kongre bilmecesi: Kim, kiminle beraber?

İzmir il örgütünde mahalle delege seçimleri önümüzdeki hafta başlayacak. İlçelerde oluşacak yapılar il kongresinin sonucunu etkileyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Genel Başkan Yardımcısı Özkan süreçte önemli denge unsuru olarak öne çıkıyor. İl Başkanı Deniz Yücel’in tavrı merak ediliyor. Kulislere birbirinden önemli iddia ve gelişmeler yansıdı.

CHP İzmir’de kongre bilmecesi: Kim, kiminle beraber?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin netleşmesi ve sürecin resmen start alması sonrasında gözler partinin en güçlü konumda bulunduğu illerin başında olan İzmir’e çevrildi. 8 Kasım’da ilk etap olarak mahalle delege seçimleri başlayacak.

Yereldeki yarış maratonu il kongresiyle sonlanacak ve sonrasında genel başkanın oylanacağı kurultay gerçekleşecek. Koltukta oturduğu yaklaşık 2 yıllık sürede hem genel hem de yerel seçim sınavlarına girmiş olan mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in göstereceği refleks merak ediliyor. Başkan Yücel’in şu an resmi bir açıklama yapmamasına rağmen yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat mahallelerden sonra gerçekleşecek olan ilçe kongreleri kentteki tabloyu büyük ölçüde netleştirecek.

METROPOL BELİRLEYECEK
Metropolde yer alan ve il kongresinin sonucuna her dönem büyük etkisi olan Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Karabağlar ve Konak’ta örgüt içi hareketlenmenin start aldığı kulislere yansıdı. Bu metropol ilçelerindeki belediye başkanlarının takınacağı tavır bir kat daha önem kazandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘belediye başkanları örgütün seçimlerine karışmasın’ talimatını her süreçte olduğu gibi bu dönemde de dillendiriyor.

KOCAOĞLU, SOYER, NALBANTOĞLU VE ÖZUSLU SOĞUK BAKIYOR İDDİASI!
İzmir’de uzun yıllar boyunca ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ sıfatıyla önemli bir denge olan Aziz Kocaoğlu’nun yeni süreçte göstereceği refleks merak ediliyor. 2018 kongresinde Deniz Yücel’i Utku Gümrükçü’ye karşı destekleyen Kocaoğlu’nun 2020 seçimlerinde Yücel’e soğuk baktığı öne sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partide il başkanlığı ve PM üyeliği görevlerini yürütmüş olan Rıfat Nalbantoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun Yücel’in karşısında konumlanacağı kulislerde konuşulanlar arasında… Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve ‘Deniz Bey ile çalışmak istemiyorum’ dediği iddia edildi.

‘ADAYIM’ DEMEDİ AMA SAHAYA İNDİ
Soyer’in bu düşüncesini Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya da ilettiği belirtildi. Uzlaşı aday tartışmalarının gölgesinde Büyükşehir Belediyesi’nin öne süreceği adayın ise Devrim Barış Çelik olduğu kulis bilgisi olarak basına yansımıştı. Şu ana kadar herhangi bir resmi adaylık ilanı yapmayan Çelik’in İzmir’in dört bir yanında sahaya indiği ve nabız yokladığı da belirtildi.

GENEL MERKEZİN ADAYI YÜCEL Mİ?
Diğer yandan süreçte genel merkezin göstereceği refleksin bir kat daha önem kazandığı görüldü. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve bazı belediye başkanlarının Deniz Yücel’in arkasında duracağı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran seçimleri sonrasında gerçekleşen imza kampanyası sürecinde yaşananlara büyük önem verdiği aktarıldı.

Yücel o dönem kendisini kongrede destekleyerek başkanlık yolunu açan Kocaoğlu’nun ‘değişim’ vurgusuna rağmen ‘değişime gerek yok’ düşüncesini savunmuş ve İzmir’in kurultay delegelerinin Muharrem İnce kanadına geçmesine izin vermemişti. Yeni süreçte Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı adayının Deniz Yücel olduğu kulislerde konuşuluyor. Bir başka iddiaya göre Kılıçdaroğlu kendisine gelen ilçe başkanları ve belediye başkanlarına, “Deniz Yücel’in arkasında durun’ talimatını veriyor. Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın da İzmir temasları sırasında Yücel lehine verdiği mesajlar dikkat çekmişti.

UZLAŞI ADAYI ZOR GİBİ…
8 Kasım tarihinde başlayacak mahalle delege seçimleri öncesinde ilçelerde hareketlilik de başladı. Metropoldeki ilçelerde listelerin şimdiden hazırlandığı aktarıldı. Partililer İzmir’de hem ilçeler özelinde hem de il kongresinde tek adaylı seçimlerin gerçekleşmesine pek ihtimal vermiyor. Metropolde bazı ilçelerde 3 adaylı bile seçimlerin olabileceği aktarıldı. Ayrıca bazı belediye başkanlarının başka ilçelerdeki delege seçimlerine bile müdahale hazırlığında olduğu öne sürüldü.

SÜRECİN AKTÖRLERİ KİMLER OLACAK?
Süreçte ayrıca İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Ednan Arslan, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen ve Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uçma, Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şakir Başak, Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç gibi isimlerin etkili olması bekleniyor. 

 
Buca'da 'Ejderin Gücü' operasyonu!
 
İzmir'de korkunç son: Savaştan kaçtı, iş kazası kurbanı oldu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 1 Kasım 2019 Cuma 09:51

Allah'ım bu zihniyeti Ülkenin başına getirmediğin için sana şükürler olsun.

Yorumu oyla      5      6  
vatandaş 31 Ekim 2019 Perşembe 20:46

Gaziemir chp de İYİ leştiriliyor!!!!!!

Yorumu oyla      4      5  
ali desidero 31 Ekim 2019 Perşembe 18:30

yazık, bld de bir makama gelmiş insanların bld gücü ve imkanlarıyla kongreleri dizayn edeceği lafı bile başlı başına çok rahatsız edici, gerçekten böyle bir niyetleri varsa istifa ederler.

Yorumu oyla      10      5  
Şirket mi ? Parti mi? 31 Ekim 2019 Perşembe 17:08

İZBETON ve İZELMAN Şirketi Yöneticilerinin Parti seçimlerinde ne işleri var? Bu adamlar Parti Yöneticisi mi? Yoksa Şirket Yöneticisi mi?

Yorumu oyla      13      5  
BAK BAK 31 Ekim 2019 Perşembe 15:34

ağalığı yıkan partinin içinde delege ağalığına devam benim adamların x in adamları ,y nin adamları,z nin adamları adamlardan adam çıkarma vay be

Yorumu oyla      10      5  
İl Delegesi 31 Ekim 2019 Perşembe 15:00

Liyakatı bitiren ve partiyi vasıfsız hale getiren bu aktörlük işi. Niye herkes işine bakmaz. Burada milletin oyunu basamak olarak kullanacakların avuçlarını kaşıdığı görülüyor. Hatta olaya bak aktör diye söylediğiniz kişilerden bir tanesi iyi partiden. Şimdide iyi parti ile parti içi dizayn ortaklığı mı yapılacak??

Yorumu oyla      11      5  
T.C Erol DURUKAN 31 Ekim 2019 Perşembe 11:58

NOT; GENEL BAŞKANI DİNLEYEN KİM? HER DELEGE SEÇİMLERİNDE KONGRE SÜRECİNE MÜDAHALE EDİLMESİN DİYOR... KİM KİMİ DİNLİYOR... BIRAKIN ALLAH'IN AŞKINA... YETERLİ VE YETENEKLİ KİŞİLER SEÇİLMELİ... 70 SENEDİR İKTİDAR OLAMAYAN BİR PARTİ VAR... ÖZ ELEŞTİRİ YAPILMALI BİLİNÇLİ YAPILANMALI... SÜRECİN AKTÖRLERİ İŞİNE BAKSIN... ÖRGÜTÜN İŞİNE KARIŞMASIN... KİMSE KENDİNE MÜDÜR VE MAŞA ARAMASIN... DELEGE AĞALIĞINA KALKIŞMASINLAR... İZMİR'İ KİMSEYE DİZAYN ETTİRMEYECEĞİZ!

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar askerlere seslendi: Her an her şey olabilir
Tel Abyad'daki askerlere telsizden seslenen Milli Savunma Bakanı Akar, ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Horozun ibiği
Hanzade ÜNUZ yazdı... Horozun ibiği
Fransa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den tepki
Dışişleri Bakanlığı, Fransa Senatosu'nun başörtüsü takan annelerin okul ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bi’daha öylesi gelmedi...
Mehmet KARABEL yazdı... Bi’daha öylesi gelmedi...
AK Partili vekil partisinden istifa etti
AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinden ...
Fatih YAPAR yazdı... Ayıp değil mi başkan?
Fatih YAPAR yazdı... Ayıp değil mi başkan?
 
Başkan Yücel'den Sengel'e 'geçmiş olsun' ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Efes Selçuk'ta 29 ...
AK Parti'de zirve: Sürekli ve eski il başkanları yan yana
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan günümüze AK Parti’de görev yapmış ...
Kılıçdaroğlu'dan ABD'ye tepki: Bunu kabul etmiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva