Fatih YAPAR
Ayıp değil mi başkan?
30 Ekim 2019 Çarşamba

Cumhuriyet’in 96. kuruluş yıl dönümünü tam da kazasız belasız atlamıştık ki İzmir’in güzel ilçesi Selçuk’tan kötü bir haber geldi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı ilçenin ünü, şanı Türkiye sınırlarını aşmış köyü Şirince’de eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür yeni Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e fiziki ve sözlü saldırıda bulundu.

Aslında, “şöyle oldu, böyle oldu, bu yüzden yaşandı” demeye hiç gerek yok.  Her şey apaçık ortada ve kamera kayıtları, ortamın sosyal durumu da gayet belli!

Kısaca eski ama halen yaşayan bir belediye başkanı yeni seçilmiş belediye başkanına, “burası benim çöplüğüm, burasının horozu da benim, daha ölmedim” mesajı veriyor.

Siyaseten sonuç belli olsa da; Selçuk’u 1999, 2004, 2009 yerel seçimleri olmak üzere üç dönem yöneten Vefa Ülgür bu mesajı daha önce de verdi.  2019 yerel seçimlerinden önce kendi yetiştirdiği, yanında gezdirdiği, referans olduğu birisinin aday gösterilmesini, başkanlık koltuğuna oturmasını hazmedemedi. Tüm bunları apaçık da belli etti.  1990 yılından bu yana aktif siyaset ve yerel yöneticiliğinin yanında 30 yıldır bırakmadığı “Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı” görevini de amaçları için kullandı.

Parti içi olağanüstü kurultay sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı imza toplayan Muharrem İnce’nin yanında saf tutan ve imza veren dönemin Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan’a uyarılara rağmen, “imzanı geri çek” demedi.  Zaten Çalışkan, şimdiki başkan Sengel’in geleceğini gördüğü için sonrasında yönetim kuruluyla birlikte istifa etmişti.

Gelelim meselenin gerçekleştiği yerin özelliğine!

Olay yeri şirin köy Şirince… Vefa Ülgür’ün doğduğu ve büyüdüğü yer.  Zaten kendisinin Şirince’de evi, arazisi hatta yol üstünde yeni faaliyete geçen yağhanesi bulunuyor!

Olayın ardından adli ve hukuki süreç başlatılınca Ülgür gece yarısı sosyal medya hesabından “asıl dayağı biz yedik” anlamına gelen, “Oğluma bir kaç dikiş attılar.Ben ve birkaç arkadaş jandarma gözetiminde acil servisteki kardeşimi bekliyorum.İktidar sahibi,belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partililere teşekkür ederim” paylaşımında bulundu.

Ardından da, “Belediye başkanı gece yanında çok sayıda kişiyle köye geldi. Akrabalarımın çektiği halaya girdi. Amacı benim akrabalarımla fotoğraf vermekti. Sonrasında ben de halaya girerek, ‘bu fotoğrafa ihtiyacın mı var?’ dedim. Başkan provokasyona gelmişti.  Biz kimseye saldırmadık. Konuyu bilerek kadına şiddet meselesine getirmeye çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

Selçuk gibi bir ilçede üç dönem belediye başkanlığı yapmadan önce bir dönem il genel meclisinde görev yapan, 30 yıldır da esnafa kredi dağıtıp kefil olan bir koltuğu işgal eden, deneyimli siyasetçi bilmelidir ki bir köy meydanında “akraba halayı” diye bir şey olmaz. Ne halaya ne de horona girene kimlik sorulmaz, kan bağı aranmaz!

İlçenin belediye meclislerinde görev yaptıktan sonra altı aydır “ilk kadın belediye başkanı”ünvanıyla ilçesini tanıtma gayretini gösteren, metropollerdeki kelli felli belediye başkanlarının da önüne geçerek kendi genel başkanını iki kez ilçesinde ağırlayan bir kişiye ancak saygı duyulur.

Vefa başkanı herkes gibi ben de yakından tanıyanlardanım!

Ama artık eski delege ağalığı sistemi, köylü siyaseti dönemi, hem param var hem gücüm anlayışı bitti. Yeni dönemde beldelerinde, ilçelerinde adeta derebeylik kuranların anlayışı da çöpe gitti. Bir ağabey, büyük figürü sergilemek yerine meseleyi kişisel hesaplaşmalara götürmek doğru değil.

Yaşını başını almış, partiye yıllarını vermiş kişilerin oralara baktığında gördüğü, hafızalarda yer edinmiş deneyimli kişilerin bu tür olaylarla anılması kimseye yakışmaz.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde bu başarıyı elde etmiş kadın belediye başkanına bırakın fiili saldırıyı sözlü saldırıyı dahi kimse kabul edemez.

Şimdi daha net soruyorum!

“Ayıp değil mi Vefa başkan?”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 31 Ekim 2019 Perşembe 11:17

Karşı tarafta kavga edecek bulamayınca birbirleriyle kavga ediyorlar.

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 30 Ekim 2019 Çarşamba 20:16

Seviye yerlerde... Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'sini böyle adamların(!) elinde böyle durumlara sokanların parti tarihinin çöplüğünde yer alacağı günler elbet gelecektir.

Yorumu oyla      6      5  
Sezai Söz 30 Ekim 2019 Çarşamba 18:30

Sayın yazar çok haklısınız. Belediye başkanına ve de CHP ye ayıp edilmiştir...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva