HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ekim 2019 Perşembe - 11:00

Buca'da 'Ejderin Gücü' operasyonu!

Son dönemlerde her yerde kolaylıkla ulaşılabilen cinsel güç arttırıcı takviye ürünleri Buca Belediyesi Zabıtası tarafından mercek altına alındı. Piyasada doğal olduğu iddiasıyla satılmasına karşın içerisinde ani ölümlere neden olan etken maddelerin yer aldığı sözde doğal ürünler ekipler tarafından toplatıldı. Ekiplerin denetlemesinde macundan bitki çayına, enerji içeceğinden çikolataya kadar çok sayıda ürün yer aldı.

Buca da  Ejderin Gücü  operasyonu!

İnsan sağlığını tehlikeye atacak izinsiz ve yasal kriterlere uymayan gıda ürünlerinin denetimini sürdüren Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, piyasada “Yüzde yüz doğal” olarak satılan cinsel performans arttırıcı ürünlere karşı çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş ürünlerin tespiti için yapmış olduğu çalışmalara destek için harekete geçen ve halk sağlığını hiçe sayanlara karşı çalışma yürüten Buca Zabıtası, halk arasında “Viagra” markasıyla tanınan,   çalışmaları da incelemeler doğrultusunda içerisinde, çok sayıda ani ölüme neden olan, halk arasında bir markanın adıyla bilinen, “sildenafil” ve “tadalafil” ilaç bileşeni bulunan yüzlerce ürün hakkında işlem başlatması üzerine ekipler harekete geçti. 

SÖZDE DOĞAL MACUN
Bakanlığın listesinde yer alan macunlardan bitki çaylarına, çikolatadan enerji içeceğine, bitkisel karışımlardan kahveye kadar cinsel performansı arttırmaya yönelik onlarca gıda ürünün kontrolü için belirlenen noktalara baskın yapan ekipler, ilk olarak halk arasında en yaygın ve açık şekilde satışı gerçekleşen macunları topladı.  Genellikle aktar ve baharatçılarda yaygın bir şekilde “doğal kuvvet macunu” adıyla kaçak yollarla temin edilerek satılan ürünler, sayılarak toplatıldı. Ürünlerin satışını gerçekleşen işletmelerin vitrinlerinde yer alan “doğal macun” ifadeli yazı ve reklamlar söktürüldü.

ENERJİ İÇECEĞİ VE ÇİKOLATA
Macun ve bitki çayı operasyonun ardından, bakanlığın listesinde geniş yer kaplayan ve marketlerden akaryakıt istasyonlarına kadar herkesin çok sayıda yerde yaygın olarak satılan enerji içeceği, kahve, çikolata ve benzeri ürünlere geçildi. Çalışmalar kapsamında ilçe genelinde Tekel bayileri başta olmak üzere çok sayıda işletmedeki ürünlere el kondu.

DOĞAL DİYE KULLANILIRSA ANİ ÖLÜME NEDEN OLABİLİYOR
Zabıta ekipleri tarafından toplatılan cinsel güç arttıran ürünler, kalp krizi, kalpte ritim bozukluğu, ani tansiyon düşmesi, baş dönmesi, görme bozukluğu, baş ağrısı, gözde kanama ve felce neden olabiliyor. Alanında uzman doktorların yaptıkları açıklamalarda söz konusu uyarıcı maddelerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği, kontrolsüz kullanımının kişiyi ölüme götüreceği ifade ediliyor.  Özellikle ilaç kullanan vatandaşların, doğal ürün diye alıp içerisinde ilaç maddesi olan ürünleri kullanması sonucunda  baş dönmesinden ani ölüme kadar ağır sonuçlarının olabileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

 
Akar askerlere seslendi: Her an her şey olabilir
 
CHP İzmir’de kongre bilmecesi: Kim, kiminle beraber?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut 31 Ekim 2019 Perşembe 20:16

Enerji içecekleri bütün süpermarketlerde satılıyor mesela migros a101 bim carfur onlarada baskın yapın sıkıyorsa teşekkürler

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de şiir ve müzik gecesi
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen sanat gecesinde Çiğlili vatandaşlar ...
Masal Çarşambaları 12 yaşında
Karabağlar Belediyesi tarafından, çocukların hayal dünyasını geliştirerek ...
Bayraklı’da kadınlara meme kanseri eğitimi
Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme ...
 
Soyer’e Avrupa'da önemli görev
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Bölgesel ...
Kemalpaşa, Cumhuriyet’i coşkuyla kutladı
Kemalpaşa Belediyesi, Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümünde harika bir kutlama ...
Urla'da Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96.yıldönümü Urla’da coşkuyla kutlandı. ...
 
Bayındır'da coşkulu fener alayı yürüyüşü
Cumhuriyetin ilanının 96.yılı münasebetiyle Bayındır’da fener alayı düzenlendi. ...
Menemen'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümü, Menemen’de büyük gurur ve coşkuyla ...
Başkan Karakayalı’dan flaş çıkış: Yunanistan belediyesi değilim!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İŞKUR’un önceki dönemde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva