HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2013 Pazartesi - 21:10

CHP İzmir’de ‘Gülen’ ve ‘Diyarbakır’ tartışması

Büyükşehir Meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen grup toplantısına katılan İl Başkanı Engin’in Türkçe Olimpiyatları’nı övmesi tepki topladı. Bu arada CHP’li iki Meclis Üyesi Başkan Kocaoğlu’nun Diyarbakır gezisi üzerinden tartıştı.

CHP İzmir’de ‘Gülen’ ve ‘Diyarbakır’ tartışması

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısı öncesinde CHP Grup Toplantısı’nda iki önemli tartışma yaşandığı öğrenildi.

İlk gerginlik Nejat Yılmaz ile Gaffar Akyel arasında çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır gezisi ile ilgili söz alan Akyel’in, Diyarbakır’a barış götürdüklerini ve oradaki insanların da kendilerini barış duygularıyla karşıladıklarını söylemesinin, partilisi Yılmaz tarafından tepkiyle karşılandığı belirtildi. Akyel’e cevap veren Yılmaz’ın, ‘Diyarbakır’a gezi yapma kararının doğruluğu tartışılır. Bizim görevimiz barış götürmek mi’ diyerek tepki gösterdiği öne sürüldü. İkili arasında Grup Toplantısı’nda başlayan tartışma meclis bitiminde de sürdü. Yılmaz, konuşmasını eleştiren Akyel’in üzerine yürüdü. Olayı Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer yatıştırdı.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA ÖVGÜ TARTIŞMASI
CHP Grubu’ndaki ikinci tartışma ise bu yıl 11. kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Fethullah Gülen üzerine yaşandı. Grup Toplantısı’na katılan CHP İl Başkanı Ali Engin’in ‘Olimpiyatlara katıldık. Son derece iyi bir organizasyon olmuş. Ülkemiz adına da önemli bir iş’ şeklinde konuştuğu ve bu sözlerin bazı meclis üyelerinin tepkisini çektiği iddia edildi. Partili meclis üyelerinin “Fethullah Gülen’in organize ettiği bir etkinlikten bu kadar övgü ile bahsetmek doğru değil” diyerek karşı çıktıkları belirtildi.


MECLİS’TE GEZİ PANKARTI
Meclis oturumunda ise açılan Gezi Parkı’na destek pankartı kısa süreli tartışma yaşanmasına neden oldu. CHP’li meclis üyesi Yunus Çankal, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan protesto gösterilerine, meclis salonunda açtığı pankartla destek vermesi bazı AK Partililerin küçük de olsa tepkisine yol açtı. Oturumun hemen başında söz alan Çankal, konuşma yapmadan, üzerinde ‘Kıvılcım oldunuz, bir ateş yaktınız, ortalık aydınlandı. Biz size minnet borçluyuz. Var olun gençler’ yazılı pankartı açtı. Kısa süreli gerginliğe neden olan pankartın indirilmesini isteyen Başkanvekili Sırrı Aydoğan da meclis toplantısında bu tür eylemlerin hoş karşılanmayacağını söyledi.
 
Toplantıda söz alan CHP Meclis Üyesi Haydar Karaman, Bakanlık tarafından Aliağa’ya yeni bir termik santral yapılacağını ve projenin önüne geçmek için hep birlikte mücadele etmek istediklerini söyledi. Karaman “Yeni yapılacak olan termik santral Aliağa merkezine sadece 6 kilometre uzakta. Bu kez kentin güneyinde değil kuzeyinde inşa edilmesi düşünülüyor. Bu da rüzgarların yönüne bağlı olarak kirliliğin daha çok olacağını gösterir. Hep birlikte bu projeye karşı mücadele etmeliyiz” dedi.
 
GEMİLERE EK KREDİ
Meclis toplantısında ayrıca Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi için öngörülen 122 Milyon Euro’luk dış krediye ek olarak 11 Milyon 200 bin Euro’luk kredi daha çekilmesi için Başkan Aziz Kocaoğlu’na yetki verilmesi kararı oybirliği ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 11 Haziran 2013 Salı 09:51

ANLAŞILDI, İZFAŞ'IN TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA SPONSOR OLMASI, BELEDİYENİN DEĞİL GENEL MERKEZİN KARARI , DEMEK, SAYIN KILIÇDARĞLU DA FETULLAHIN DESTEĞİNİ ARIYOR. CHP DE HER YOL MÜBAHTIR DİYOR. OYSA ATATÜRK'ÜN İLKELERİNE CEMAATÇİLİK YOK.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En kritik sunuma yepyeni bir İzmir heyeti: İşte Paris ekibi
İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecindeki ikinci sunumu Paris’te 12 Haziran ...
Hemen hizmete başladı: Ahmet Piriştina'da ilk oyun
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görkemli bir törenle ...
Gaziemir’de ‘geleneksel’ sergi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği El Sanatları Kurslarına katılan kursiyerlerin ...
 
Selçuk’ta gıdaya siyah poşet yasağı
İzmir’in Selçuk İlçesi’nde atık plastikten üretilen ve kanserojen riski ...
Gaziemir’e yeni cami geliyor
Gaziemir Belediyesi tarafından cami yapılması için İlçe Müftülüğüne bağışlanan ...
Atık metalden sanata
Konak Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nce bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası ...
 
Selçuk’ta leylekler yakın takipte
Türkiye’de ilk kez 2010 yılında Selçuk’ta başlanan leylek yavrularının ...
Karşıyaka güneş tarlalarına İZKA'dan büyük destek
4 bin üyeli Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayors) Türkiye’den ...
‘Bilim’den İzmir’in çeşme suyuna tam not
İzmir Büyükşehir ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Ege’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva