HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2015 Perşembe - 18:44

CHP İzmir’de flaş gelişme: Disiplin Kurulu Başkanı hakkında…

Atilla Sertel’in YSK tarafından adaylığının düşürülmesi soruşturması il yönetim kurulu toplantısına taşındı. Soruşturmada adı geçen İl Başkan Yardımcısı Arslan İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu’nun disipline gönderilmesini istedi, toplantıdan komisyon kurma kararı çıktı!

CHP İzmir’de flaş gelişme: Disiplin Kurulu Başkanı hakkında…

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – CHP İl Örgütü genel seçim öncesinde önseçim sandığından 3.çıkan Atilla Sertel’in YSK tarafından adaylığının düşürülmesiyle sarsılmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı sonrasında parti içinde kapsamlı bir soruşturma başlamıştı.

Süreçte 3 partilinin istifası sonrası soruşturmayı derinleştiren Birol Soylu başkanlığındaki İl Disiplin Kurulu İl eski Başkanı ve Milletvekili Adayı Ali Engin ile kardeşi Abdullah Engin’im savunmalarını isterken, Yüksek Disiplin Kurulu’na taşınan dosyaya Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın isimlerinin de eklendiği belirtilmişti.

Gelişmeyi il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Birol Soylu, “Biz partinin bütünlüğünü korumak ve aynı zamanda gereğini de yapmak zorundayız. Biz karar vermedik. Kimseyi suçlu da ilan etmedik, aklamadık da” demişti.  

DİSİPLİN KURULU BAŞKANI İÇİN DİSİPLİN İSTEDİ!
CHP’nin bugün yapılan il yönetim kurulu toplantısında da gündem Sertel dosyası oldu. Toplantıya İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın, Birol Soylu hakkındaki talebi damga vurdu.

İl Başkan Yardımcısı Arslan, isminin gündeme geldiği süreç ve kamuoyunda tartışma yaratan açıklamaları gerekçe göstererek Soylu’nun tedbirli olarak ihraç istemiyle disipline gönderilmesini istedi.

CHP İl Yönetim Kurulu talep sonrası nihai karar için bir komisyon kurulmasına hükmetti. Soylu’nun durumunu karara bağlayacak komisyonda il başkan yardımcıları Osman Peri, Ali Karabay, Savaş Akıncı, Bahar Gürsul ve Bahattin Özdemir yer aldı.



SERTER: TÜZÜĞE UYGUN AMA…
Toplantıda konuyla ilgili konuşan İl Başkanı Bedri Serter’den de önemli mesajlar geldi. Serter’in Birol Soylu’nun durumunu incelediği ve aldığı kararların tüzüğe uygun olduğuna inandığını söylediği öğrenildi. Başkan Serter’in ayrıca buna rağmen Soylu’nun basın açıklaması yaparak ve sürekli demeç vererek partiyi kamuoyunda tartışmaya açmasını doğru bulmadığını da ifade ettiği bildirildi.



SOYLU’DEN JET MESAJ: DERS VERMEYE HAZIRIM
Toplantı sonrası çıkan kararla ilgili olarak Egedesonsöz’e konuşan İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu’dan sert tepki geldi. Soylu, “Hayretler içerisindeyim… Gelişmeleri ben de basından okudum. Bir kişi başka bir partiliyi MYK’ya şikayet edebilir, bunda bir sorun yok. Fakat il yönetim kurulu, il disiplin kurulu başkanı hakkında disiplin işlemi yapamaz, disipline gönderilmesiyle ilgili komisyon da kuramaz. Niyazi Arslan’ın bu tavrını rövanşist duygular olarak nitelendiriyorum. İl Disiplin Kurulu ile ilgili işlemleri Yüksek Disiplin Kurulu yapabilir. Tüzükte bu madde gayet açık… Tüzükle yönetmeliği bilmeyenlere ders vermeye hazırım. Önce okusunlar, sonra ellerini vicdanlarına koyarak düşünsünler” dedi.

ULUSAL’A TEPKİ
Öte yandan toplantıda İl Başkanı Serter’den geride kalan hafta il başkan yardımcılığı görevinden alınan Berk Ulusal’a da sert mesajlar geldi. Ulusal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun kurultay çağrısına destek vermiş, sosyal medya hesabına Feyzioğlu ile fotoğrafını koyarak seçim sonuçlarının başarısız olduğunu ve güven bunalımından çıkmak için büyük kurultayın toplanması gerektiğini ifade eden bir yazı paylaşmıştı, bu gelişme sonrası da görevden alınmıştı.

Serter’in toplantıda Ulusal’a, “Ceket üstüne ceket giyilmez, insanın bir tane ceketi olur, ceketin bir tanesini çıkartacaksın” dediği, Ulusal’ın da “3 yıl önceki fotoğraf… Benim arşivimde var, basın gündeme getirdiyse benim yapabileceğim bir şey yok…” sözleriyle yanıt verdiği öğrenildi. İl Başkanı’nın ardından ‘benim penceremden’ ifadesine gönderme yaparak, “Pencereden bakmakla olmaz, içeriye girmen lazım… Parti faaliyetlerine katılman lazım, burada yoktun” diye tepki gösterdiği, Ulusal’ın ise babasının rahatsızlığı nedeniyle yer alamadığını söylediği bildirildi.

ÖZALP ATILDI
Öte yandan toplantıda Burcu Özal hakkındaki karar da açıklandı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un listeye giren ve il yönetim kurulu üyesi olan Gaziemir Kadın Danışma Merkezleri Sorumlusu Burcu Özalp seçildiği günden bu yana toplantılara katılmadığı için yönetimden atıldı.
 

 
Kocasını öldüren kadın: Biraz da erkekler ölsün
 
Ve Erdoğan Davutoğlu'na görevi verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aslan 9 Temmuz 2015 Perşembe 23:23

sayın il başkanı soylu doğru söylüyor.sizin böyle bir komisyon kurup soruşturma yapmahakkınız tüzükte yazılı değil.dil displin kurulu üye ve bakanını sizsoruşturamazsınız.ONLARDA İLYÖNETİMKURULU İÇİN SORUŞTURMA YAPAMAZLAR.

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 9 Temmuz 2015 Perşembe 19:33

Demek ki bundan sonra disiplin kurulu başkanı ve üyeleri layıkı ile görev yaparlarsa kendileri disipline gidecektir. Bu anlayışla insanların görevlerini yapmasını böyle ayak oyunları ile engellemeye çalışırsanız , görevini namusuyla yapacak adam buunamayacağı gibi parti kamuoyunda çok prestij kaybeder, sertel ile ilgili oynanan oyun siyasetle uğraşan İzmir'lilerin değerlendirmesine bağlı olarak tescillenmiştir. kimse kimsenin aklıyla oynamaya kalkmasın. zaten az buçuk genel başkana saygınız varsa talimatı gereği bu iş kime uzanıyorsa gidin ifadesi doğrultusunda disiplin kurulunu rahat bırakırsınız, aksi takdirde genel başkanı bile dinlemediğiniz anlamı çıkar ki hiç de temenni edilmez..

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li gençlerin davası yine ertelendi
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve Başkan Yardımcısı ...
AK Parti’de Selçuk çatlağı: Meclise de gelmediler!
Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın uygulamalarına tepki gösteren ...
CHP İzmir milletvekillerinin gündemi mülteciler: 2 önerge 11 soru
CHP İzmir Milletvekilleri Bayır ve Yiğit mülteci sorununu Meclis’e taşıdı. ...
 
Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Hadi cnm inş ya!
HDP lideri Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hükümeti ...
Ege-Koop Danışma Kurulu’ndan koalisyon manifestosu!
Kurul, koalisyon hükümeti kurulma çağırısıyla birlikte yeni hükümetten ...
MHP Lideri Bahçeli koalisyon şartlarını açıkladı
MHP lideri Bahçeli, siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gerekli fedakarlığı ...
 
Flaş! Davutoğlu açıkladı: Görevlendirme…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep ...
Koalisyon olmazsa erken seçim için 4 senaryo!
Koalisyon tartışmaları sürerken, partiler de olası erken seçim için hazırlık ...
CHP'li Sındır tarım işçilerinin 'kaderi'ni Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaşanan ölümcül trafik kazaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva