HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2017 Cumartesi - 09:27

CHP İzmir’de delege seçimi mesaisi: Kimler kazandı?

Mahalle delege seçimlerinin dördüncü haftasına girildi. Kurulan sandıklarda Karşıyaka'da yaşanan çift liste rekabetinde muhalefet güldü. Foça'da partilileri çarşaf liste heyecanı sardı. Buca ve Gaziemir'de tek liste eğilimi görüldü. Karabağlar 3 mahalle ile seçimlerini tamamladı.

CHP İzmir’de delege seçimi mesaisi: Kimler kazandı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde 4’üncü haftaya girildi.

Takvim İzmir’de hafta içi hafif tempoda işlerken hafta sonlarındaki yoğunluk 30 Eylül Cumartesi (Bugün) de devam etti. 

Örgütte 10 Eylül’de başlayan mahalle delege seçimlerinde şimdiye kadar çok sayıda gelişme yaşandı. İtirazlar, şikayetler, disiplin talepleri ve sandık başındaki kavgaların meydana geldiği süreçte gözler yine metropole çevrildi.

Buna göre metropolde Karşıyaka, Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de sandık mesaisi yaşandı. Foça'da üyeler çarşaf listeyle karşılaştı. Ayrıca kentin kırsalında da seçimler gerçekleşti. 

KARŞIYAKA’DA YOĞUN CUMARTESİ
Partinin kentteki kalesi konumunda olan ve her mahallesinde gerçekleşen seçimin sonucu heyecanla beklenen Karşıyaka’da ise gözler Bahçelievler Mahallesi’nde olacak. 24 Eylül’de yapılması gereken ve ertelenen seçim başladı.İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın 7 Ekim tarihine ertelemek istediği ve mahallede muhalif kanatta yer alan İl Yöneticisi Dilek Bilgin’in ‘ertelenemez’ görüşünü savunduğu seçim sonucu merak ediliyor.  İl yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Güven’in iki tarafı da küstürmemek adına ortada bir tarih seçtiği Bahçelievler’de muhalif kanatta İsmail Horoz da yer aldı.

 

Bahçelievler’de 35 delege muhalafetin!

Bahçelievler Mahallesi’nde 3 listeyle girilmesi beklenen seçimde 2 muhalif yapı birleşerek mevcut yönetim karşısında tek liste oluşturdu. 35 delegenin çıkacağı mahallede ilçe destekli beyaz liste ile muhalif sarı listenin yarışı yaşandı. 

Beyaz listede; İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz, Muzaffer Karayılanoğlu, Adil Aydın, Abdullah Parlak, Çağrı Sofu, İnci Niyaz Sarısaç, Sevim Oduk, İlknur Yalçın, Reyhan Seyhan, Cansu Sarı, Olcay Yıldızbaş, Genco Ocalı, Hülya Kandemir, İbrahim Yıldız, Doğan Prepol, Suat Özdemir, Yüksel Aydın, Yekda Yaşar, Yalçın Süslü, Yunus Geboloğlu, Sedat Türkoğlu, Savaş Üzümcüoğlu, Muhittin Yılmaz, Mehmet Kaykı, Celalettin Başeren, Leman Batmaz, İsmail Denlet, Engin Cantaş, Ahmet Gürel, Neslihan Eltan, Nergiz Öden, Gülseren Karsoy, Hayati Oral, İzlem Arıgümüş ve Erdal Özdemir yer aldı.

İl Yöneticisi Dilek Bilgin’in başını çektiği muhalif sarı liste ise; Adem Şahin, Işıl Çoban, Seydi Önder, Vahdettin Batmaz, İsmail Horoz, Hüseyin Çoban, Sinan Demir, Mine Örgün, Tuğçe Varlık, Süleyman Horazcı, Melihat Çiftçi, Meliha Gayretli, Ali Eroğlu, Kazım Ertik, Saadet Özdemir, Hüseyin Başer, Nazım Topgül, İbrahim Naki Avşar, Ümmünaz Arıgümüş, Dilek Demirbaş, Emine Kamalı, Yunus Baki, Sedar Karabel, Semiha Yıldız, Metin Toker Umut, Cüneyt Demirbağ, Alev Ustan, Berna Bağ, Mustafa Onurtan, Sedat Kılıç, Cemal Topçu, Betül Baş, Buket Sezgin ve Merih Seven isimlerinden oluştu. Seçim tamamlandı. Muhalif sarı liste 262 oy alırken ilçe desteli beyaz liste 180 oyda kaldı. 

Nergiz şeytanın bacağını kırdı!

Nergiz’de de çift liste heyecanı yaşandı. Hasan Koray Yıkar, Türker Türkoğlu, Ali Çavdar, Bedriye Keskindikkılıç, Emine Ruhan Özcan, Uğur Demir, Kaan Bayer, Kamer Demirkıran, Ezgi Hacıoğlu, Saliha Eröz ve Birol Aydemir'den oluşan muhalif mavi liste ile Mustafa Demircan, Sezayi Erdül, Muharrem Aksu, Gürbüz Uzuner, Selami Özgül, Hasan Kaya, Mehmet Ersoy, Mehmet Coşkuner, Hüsniye Altun, Demet Duydu ve Ezgi Han'ın yer aldığı ilçe destekli beyaz liste yarıştı. 11 delegenin kazanıldığı seçim sonuçlandı. Nergiz ilçede şu ana kadar muhalefetin seçim kazandığı ilk yer oldu. Mavi liste 115, ilçe destekli beyaz liste ise 97 oy aldı. 

Mavişehir'de yeterli çoğunluk sağlanamadı!

Mavişehir Mahallesi'nde de çift liste rekabeti yaşandı. Turuncu ve pembe listeler yarıştı. İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi'nin yer aldığı muhalif listeye; Serdar Koç, Serdar Yavaşoğlu, Hüseyin Kaptan gibi isimler de yazıldı. İlçe destekli liste ise; Solmaz Akdemir, Şevket Akbıyık gibi partililerden oluşurken ayrıca 1973-1980 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığını yürüten İhsan Alyanak'ın, Çiğli Belediyesi eski Başkanı olan oğlu Tevfik Alyanak da bu kanatta yer aldı. Sandıklar 13:00 itibariyle kapandı. Seçim sonuçlanamadı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ekim Pazar günü (Yarın) sandık tekrar kurulacak. 

Mustafa Kemal'de ilçe kazandı!

Mustafa Kemal Mahalesi'nde de çift liste rekabeti yaşandı. İlçenin desteklediği beyaz listede meclis üyesi Deniz Aydoğan, Nurcan talan, Yasemin Ataş, Atalay Düzgün, Alper Savcı, Bülent Odabaşı, İsmail Demirtaş, Olcay Cenik, Şahin Kaya, İzzet Zeki ve Ali Altun, muhalefetten oluşan kırmızı listede ise İsmet Ateş, Kazım Ünlü, Emine Güvendi, Mustafa Küçük, Fehmi Yılmaz, Cavidan Eraykutlar, Gülten Çınar, Nevin Kılıç, Gülnaz Ünal, Burak Güven ve İbrahim Güneş yer aldı. Beyaz liste 108 kırmızı liste 67 oy aldı. 

İlçe Başkanı’ndan tokat yiyen partili delege seçildi!

6 delege seçilen İmbatlı Mahallesi’nde tek liste çıktı. Geçtiğimiz günlerde Bayraklı’nın Emek Mahallesi’nde gerçekleşen seçimde İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den tokat yediğini iddia eden ve suç duyurusunda bulunan Bülent Ermeş ile Gürcan Bayrak, Mustafa Kaleli, Mukaddes Öztürk, Günay Türer, Hayati Doğan delege seçildi.

Atakent'te de muhalif zaferi

Demirköprü Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidildi. Atakent Mahallesi'nde de sandık kurulan sandıkta beyaz ve mavi liste rekabeti yaşandı. Muhalif mavi liste seçimi kazandı.  

BUCA’DA 4 MAHALLEDE SEÇİM VAR
İlçede Şirinkapı, Laleli, Güven ve Çağdaş mahallelerinde seçim gerçekleşti. Buca'da sadece Güven'de çift liste çıktı. 4 delegenin seçileceği mahallede mavi ve beyaz listelerin rekabeti yaşandı. Mavi listede; Aydın Ustabaş, Bayram Kaygısız, Tülay Cebeci ve Hüseyin Karatay yer aldı. Beyaz liste ise; Timur Yıldız, Onur Kardeş, Ferhat Yıldırım ve Sevinç Hürmeydan isimlerinden oluştu. Beyaz liste seçimi kazandı. 

FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTE…
Süreçte ilk defa sandık kurulacak ilçelerden biri de Foça… Ilıpınar, Yeniköy, Cumhuriyet, Fatih, Kozbeyli’de sandık kuruldu. Gün içinde mahallelerinde delege olmak isteyenler adaylıklarını açıkladı ve listelerde yer aldı. Buna göre Ilıpınar'da 3, Yeniköy'de 2, Cumhuriyet'te 4, Fatih'te 3, Kozbeyli'de 3 delege çıkacak. 

GAZİEMİR'DE 7 MAHALLEDE TEK LİSTE
Gaziemir de ilk defa sandık kurulacak ilçeler arasında yer alıyor. Aktepe, Emrez, Fatih, Menderes, Atatürk, Hürriyet ve Dokuz Eylül mahallelerinde seçim yapıldı. Buna göre ilçede; meclis üyeleri Kasım Özkan, Abdürrahim Nursoy, Ali Kaya, Saime Uzun, Ömer Koç, Muhittin Sert, eski meclis üyeleri Fahri Ayan, İlhan Özgün, Mümin Aktan, Sarnıç Beldesi eski Başkanları Mehmet Güleç, Raşit Koca, Müsemettin Acar, Ahmet Raşit Söyler, İlhami Kirazlı, Orhan Karaoğlu delege seçildi. 

KARABAĞLAR’DA 3 MAHALLE...
Karabağlar, Cennetçeşme, Gazi ve Devrim mahallelerinde seçim mesaisi yaşandı. Böylelikle Karabağlar'da delege seçim mesaisi sonlandı. 

 
47 ülkeye örnek oldu: Bu 'şeref' Karşıyaka'nın...
 
İzmir'de nefesler tutuldu: 'Ateş Savaşçıları' rekor tanımıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 30 Eylül 2017 Cumartesi 12:10

şakir bey tekli listeler bittimi bucada mahallemde seçimi beklerken kağıt üzerinde olmuş haberim yok

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun kardeşiyle ilgili inanılmaz iddia!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, sosyal ...
Özel: Zamma itiraz edene neredeyse terörist diyecekler
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 40 artırılmasına ilişkin düzenlemeye ...
Ümit Yaldız yazdı... Yeni Parti'nin en zor sınavı
Ümit Yaldız yazdı... Yeni Parti'nin en zor sınavı
 
AK Partili Yıldırım Pekdaş'a yüklendi: Çakma hanımağa...
Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ı hedef ...
Erdoğan: Cahil cühelaların arasından çıkıp geldik
İstanbul'da kendi adı verilen imam hatip lisesinin açılışında konuşan ...
CHP İzmir’in patronundan delege çıkışı: 'Belediye başkanlarını aslında üyeler zorluyor'
İlçelerden gelen itirazları değerlendirdiklerini belirten İl Başkanı Güven, ...
 
İzmir’de AK Parti’den CHP’ye geçen o isimden açıklama: Ben bu partiye…
Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şenay, “Ben bu partiye geçtiğim için ...
İzmir'e yeni ilçe tartışması bitmiyor: Tanrıkulu'dan Başkan Atila'ya salvo!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu'nun ...
Çavuşoğlu'dan "Kuzey Irak" açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tartışmalı referandumla ilgili yeni ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva