HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2012 Salı - 08:53

CHP İzmir 'Bütünşehir' için beldelere sandık kuracak!

Bütünşehir yasası ile belde belediyelerin kapatılacak olması sonrası harekete geçen CHP Genel Merkezi referandum düzenleyecek. Düzenlenecek referandum ile Bütünşehir yasası sonra kapatılması planlanan belde belediyelerinin durumu için vatandaş evet ve hayır oyu kullanarak görüşünü bildirecek.

CHP İzmir  Bütünşehir  için beldelere sandık kuracak!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimler öncesi çıkması beklenen, kamuoyunda “Bütünşehir” adıyla bilinen ve il sınırlarındaki tüm ilçelerin Büyükşehir’e bağlanacağı yeni sistem için hazırlıklar başladı. TBMM gündeminde bütünşehir yasası için hazırlıklar sürerken CHP Genel Merkezi ise kanun tasarısının yasalaşması halinde belde belediyelerin kapanacak olması ile ilgili halk görüşü almak için çalışma başlattı.

ÖNCELİKLE CHP'Lİ BELDELERDE DÜZENLENECEK

CHP Genel Merkezi Bütünşehir Yasası sonrası kapatılması planlanan belde belediyeleri için harekete geçti. Bütünşehir Yasası sonrası kapanacak belde belediyeleri için halka danışma kararı alındı. Genel Merkez tarafından alınan kararla 14 Ekim tarihlerinde CHP’li belde belediyelerinde, 21 Ekim’de ise diğer partilerin belde belediyelerinde referandum düzenlenmesine karar verildi. Genel Merkez, CHP İl Başkanlıklarına referandum süreci için çalışma yapmaları yönünde talimat verdi. Genel Merkez tarafından verilen talimat sonrası harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı öncelikle 9 CHP’li belde belediyesinde noter huzurunda resmi referandum gibi bir seçim gerçekleştirmek için çalışma başlattı. Öncelikle Zeytinova, Alaçatı, Mordoğan, Birgi, Bozdağ, Konaklı, Ovakent, Belevi ve Gökçen beldelerinde yerleştirilen seçim sandıkları ile vatandaşa belde belediyelerin kapatılmasına ilişkin görüşü sorulacak. Gerçek bir seçim havasında gerçekleşecek olan referandum ile vatandaşın belde belediyelerinin kapanmasına ilişkin görüşü öğrenilecek. CHPli belde belediyelerinde referandum gerçekleştirildikten bir hafta sonra ise diğer partilerin iktidar olduğu belde belediyelerinde referandum gerçekleştirilecek. Evet ve hayır pusulaların yer alacağı referandumda belde belediyelerinde yaşayan vatandaşların iradesinin ne yönde olduğu belirlenmiş olacak.

“GERÇEK BİR REFERANDUM OLACAK

Beldede yaşayan vatandaşların iradelerinin önemli olduğu söyleyen CHP İl Başkanı Ali Engin, referandum yapılması ile yöre halkının sesinin duyurulacağını söyledi. İl Başkanı Engin, Bütünşehir yasası ismi ile bilinen kanun tasarısının mecliste görüşüldüğünü söyleyerek, “Biz yerelden yönetimi savunan bir partiyiz. Yerelin yerelleşmenin önemine vurgu yapan bir partiyiz. İzmir ilinde bulanan beldelerin tamamı bütünşehir yasası sonrası kapanacak. CHP olarak vatandaşın sesini duyurmak adına Genel Merkezimiz tarafından harekete geçildi. Öncelikle gerçek bir referandum süreci gibi evet ve hayır şeklinde oy kullanılacak. Süreç noter huzurunda gerçekleştirilecek. Referandum tüm Türkiye’de aynı anda yapılacak. Vatandaşın yüzde 80’ni belde belediyelerinin kapatılmasını istemiyor. Bizde bu durumu referandum ile su yüzüne çıkarmak istiyoruz. Çıkan sonuç milletvekillerimiz vasıtasıyla TBMM’ye ulaştırılacak” diye konuştu.

İKİ BİN NÜFUSUN ALTI KAPATILACAK
Kanun tasarısıyla Aydın , Balıkesir , Denizli, Hatay , Malatya , Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon , Şanlıurfa , Van il belediyeleri büyükşehir belediyesine dönüştürülürken, İstanbul ve Kocaeli'ne benzer biçimde bu illere ilaveten Adana , Ankara , Antalya , Bursa, Diyarbakır , Eskişehir, Erzurum, Gaziantep , İzmir , Kayseri, Konya , Mersin , Sakarya, Samsun illerindeki büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırı haline getirilecek. Kanun tasarıyla nüfusu 2000'nin altındaki belde belediyelerinin ise tüzel kişiliğine son verilecek. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yerinden yönetim 9 Ekim 2012 Salı 21:38

Hani AKP YERİNDEN YÖNETİMDEN YANAYDI... ANINDA ALDIĞI BELEDİYE HİZMETLERİ ELİNDEN AL... O VATANDAŞLAR BİLMEM NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMAYAN HİZMETLERİ BEKLEYİP DURSUNLAR... KÖYLERDEN GELECEK OYLARA GÜVENİYORSANIZ AVUCUNUZU YALARSINIZ HER GEÇEN GÜN ÜRETİCİNİN NE HALE DÜŞTÜĞÜNÜ, SATTIĞI ÜRÜNÜN MAZOT PARASINI BİLE KARŞILAMADIĞININ FARKINDA BİLE DEĞİLSİNİZ.

Yorumu oyla      12      5  
belediye 9 Ekim 2012 Salı 21:31

Beldelere belediyeyi çok gören ve oraları köye ve mahalleye çevirmeye çalışan zihniyete o beldelerde yaşayanlar elbette ilk seçimlerde sandıkta cevap verecektir. Merak etme AKP li yorumcu

Yorumu oyla      12      5  
Atilla Kamar 9 Ekim 2012 Salı 21:20

İki yorum var ikiside belde belediyesi sakinlerinin ne düşündüğünü anlamak için sandık kurulacağını anlamamış. Herzaman yazarım isminizi yazın, dürüst olun saklanarak laf sokuşturmayın. Düşüncelerinize güveniyorsanız, isminizi ve düşüncenizi açıkça yazın...

Yorumu oyla      12      5  
AK Partili Yorumcu 9 Ekim 2012 Salı 10:27

CHP’de ki de iyi cesaret. Halka ne zaman gitse %25 alıyor. Halk CHP’den pek hoşlanmadığını daha nasıla anlatılabilir ki. Tek partinin seçime girdiği oyların açık kullanıldığı ve tabii gizli sayıldığı asr-ı saadet günlerini CHP bir daha göremeyeceğine göre halka gitmek CHP’ye yaramaz. Orduya gitsin. Orduyu göreve çağırsın.

Yorumu oyla      13      20  
SOLCU 9 Ekim 2012 Salı 09:54

HALKA SORSUNLAR DA ASIL CHP.Lİ ÜYELERİN TAMAMINA SORSUNLAR YENİ YÖNETİM İLK GELDİĞİ ZAMAN NE SÖZ VERMİŞTİ ÖNSEÇİM OLACAK DİYE GÖRECEĞİZ BAKALIM ÖNSEÇİM OLACAKMI YOKSA PARDON BİZ PARTİLİLERLE KAFA BULDUK ÖNSEÇİM YOK MU DİYECEKLER.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir yasasında 'kırmızı pasaport'ta araya sıkıştı
13 ilin Büyükşehir olmasını öngören kanun tasarısına, kırmızı pasaport ...
Arınç: İfadelerini çok değerli buluyorum
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısında ...
Kılıçdaroğlu: Emniyet Müdürü toplumu böldü
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi.
 
Güven: 5 kilo patetes 1 bardak çay ediyor
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Nevşehir’in ilçe ve köylerine yaptığı ...
AK Parti Bayraklı karıştı: Küfürler havada uçuştu!
AK Parti’nin İzmir’deki en sorunlu ve tartışmalı ilçesi Bayraklı’da yine ...
'Eski Başkanlar' CHP İzmir'e konuk oldu
Ege Belediye Başkanları Birliği Derneği Başkanı Bornova Belediyesi eski ...
 
Ünlüler 'Atatürk Devrimi için' İşçi Partisi'nde...
Levent Kırca, Fikret Otyam, Oktay Akbal, İlyas Salman, Suzan Aksoy, Muazzez ...
“Suriye'de en kötü senaryolar gerçekleşiyor”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Suriye'de en kötü senaryolar gerçekleşiyor" diye konuştu.
MHP'den 'o müdüre' sert tepki
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva