HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2016 Cumartesi - 13:50

CHP’de Menderes çıkarması sonrası iddialı mesaj: Alırız!

İzmir’de 1’inci bölgede Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan kardeş ilçe programının ilk durağı olan Menderes ziyaretlerini değerlendirdi.

CHP’de Menderes çıkarması sonrası iddialı mesaj: Alırız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi’nde, Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanmak için belirlenen kardeş ilçe programının ilk ayağını değerlendirdi.

Arslan sorumlu olduğu 1’inci bölgede yer alan Menderes temasları hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunurken yerelde tartışılan konulara, seçimlere ve sistem değişikliğine yönelik vatandaşın tepkilerine değindi.

Arslan, Temiz İzmir Derneği’nin yargıya taşıdığı ve mahkemenin iptal ettiği Özdere Sahil Düzenlemesi için Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun çeşitli yerlerde CHP’yi hedef alan açıklamaları karşısında konuştu.  

BİLGİ KİRLİLİĞİ YARATILDI
Arslan, “O konuda Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından bilgi kirliliği yaratılmış. Sanki oradaki çalışmayı CHP’liler ve partiyle organik bağı olan dernek üzerinden iptal ettirilmiş gibi bir algı yaratmış. Çok düzgün olmayan, siyaseten etik olmayan söylemlerle dile getirmiş. Biz önce insanlara bunu anlattık” dedi.

VATANDAŞ, ‘ÖĞRENDİĞİMİZ ÇOK İYİ OLDU’ DEDİ
Arslan, konu hakkında vatandaşlara detaylı bilgi verildiğini söylerken, “‘Bu projenin ciddi miktarda parasal kaynağını İzmir Büyükşehir Belediyesi vermişti. Ama Büyükşehir Belediyesi destek olmak için vermiştir. Destek olduğu projeyi neden mahkemeye versin?” diye söyledik.  Ayrıca o derneğin, daha çok CHP icraatlarını eleştiren, onları mahkemeye veren, onlarla ilgili birtakım faaliyetlerde bulunan bir dernek olduğunu da anlattık. CHP’liler gidip şunu söyle yapın dese bile, asla ve asla CHP’lilerle ortak hareket etmeyecek bir dernek. Zaten Menderes’te olan bir dernek değil.  Güzelbahçe’de olan bir dernek… Birçok belediye başkanımızla ilgili sürekli birtakım davalar açıyorlar.  Kendince kamu adına bir görev yaptığını düşünen bir dernek. Bazı konularda haklı da olabilirler, haksız da olabilirler. Bunları şu an tartışmıyoruz. İnsanlar bunu duyunca, ‘Zaten biz bunun böyle olmayacağını düşünüyorduk ama belediye başkanımız böyle açıklamalar yapınca tereddütte kaldık’ dediler. Çünkü onlar ne derneği, ne davayı bilirler. Güvendikleri, yönetimi teslim ettikleri kişinin söylemlerini dikkate alırlar. Biz o yanıltıcı açıklamaları söyleyince vatandaşlar da ciddi anlamda destek oldular. ‘Öğrendiğimiz çok iyi oldu’ dediler. Bilgi düzeltmesi yaptık. Artık herkesin vicdanına kalmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız sonuçta CHP’lilere yardım ediyorsa AKP’lilere de iyi niyetle yardım ediyor” diye konuştu.

BUNDAN SONRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE NASIL GELECEK?
“Derneğin mahkemesi olup da karar çıkana kadar birçok kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oraya destek verdiğini bile bilmiyordu” diyen Arslan, “Biz bunun reklamını yapmıyoruz. Bir ilçe belediyesi bir proje yapmış, diğer ilçelere sağlanıyorsa ona da sağlanıyor. Bülent Soylu böyle yaparak Menderes’e katkı sunamaz. Yarın bir gün ortak bir projeyle gelse arkadaşlarımızın hangi bakış açısıyla bakması gerekir? Yine ters bakmayız getirdiği proje Menderes’in hayrına olacaksa yapılır ama o gelirken sıkılacak. ‘Ben bu projeye nasıl destek isterim?’ diye tereddütte kalacak. Sen bir ilçe belediyesisin. Bütçen ve yapabileceklerin belli… Hangi köy yolunu yapabilirsin? Su, kanalizasyon, alt yapı, artıma sorunlarını çözebilir misin? İZBAN, ESHOT problemlerini çözebilir misin? Okul bakımlarını yapabilir misin?  Park yapılması gerekiyor, yapabilir misin? Bunların hiçbirini yapamazsın.  Bunları İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortak yapacaksınız. Elini vicdanına koy. Toplumu doğru bilgilendir. Yargı böyle bir karar almış. Bunu yapmayan insanların üstüne yıkmak doğru değil. Bunlar da bizim ekibimiz tarafından ilçedeki insanlara güzel anlatıldı. Şimdi kendisi sıkıntıya düştü. Bundan sonra bir projesi olduğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne nasıl gelecek?” açıklamasını yaptı.

O BELEDİYEYİ ALIRIZ!
Yerel seçimlerde belediyenin kaybedilmesine ilişkin açıklama yapan Arslan, bir sonraki seçim için net konuştu. Arslan ziyaretlerde belediye başkanı Soylu’yu eleştirmediklerini aktarırken, “Hem 7 Haziran seçimlerinde, hem 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye Menderes’te ciddi fark attık. 2014 yol kazası yaşadık ama 2019’da yaşamayız. O belediyeyi alırız. Hiçbir sıkıntı yok. Biz yaptığımız ziyaretlerde belediye başkanı için eleştiride bulunmadık. ‘Şunu yapamıyor bunu yapamıyor’ demedik. Biz sıkıntıları dinledik. ‘İZSU, ESHOT, ulaşım, köylerde herhangi bir sıkıntınız var mı?’ dedik. ‘Biz bunları incelemeye geldik. Not tutarak seve seve büyükşehir belediyemize götüreceğiz. En kısa sürede bürokratlarla birlikte en kısa sürede çözüm için çalışılacak” diye aktardık. Biz burada Büyükşehir Belediyesi olarak bir hizmet yaptığımızda birileri gelip de tabelaların önüne gelip fotoğraf çekilip ‘Menderes çalışıyor’ demeyecek. O bizim hizmetimiz. Biz de onların yaptığı hizmetlerin önüne gidip fotoğraf çektirmeyeceğiz, yapmıyoruz da…” dedi.

REFERANDUM OLURSA…
Sistem değişikliğiyle ilgili vatandaşın tepkilerini de anlatan Arslan, olası referandum için, “Başkanlık sistemiyle ilgili bir hassasiyet var.  İzmir Atatürkçü, demokrat, aydın bir kent… İlk ve son kurşunun atıldığı bir kent… Vatandaşların kaygıları var.  Yasama, yürütme, yargıyı tel elde toplayan, yüksek yargı ve bürokrasiyi atayan, bütçeyi yapan, yeri geldiğinde meclisi fesheden anlayışa İzmirli sıcak bakmıyor. Menderes’te bunu gördük. En ücra köydeki vatandaş da bakmıyor, Gümüldür, Özdere ya da Kısıkköy’deki insanın da fikri var. Endişeler var. Eğer referandum olursa İzmir’de ve bu bölgelerde yüksek oranda hayır çıkar” ifadelerini kullandı.

 
AK Parti Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı öldürüldü
 
Otomobil denize uçtu: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 25 Aralık 2016 Pazar 11:35

Menderese AKP yaramadı. Kime sorsanız herkes şikayetçi. herkese yatırım gelecek menderes metropol ilçe olacak sözü vermişler. Daha doğru dürüst hizmet yapmadılar.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'milli seferberlik' ve faiz çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim 'milli seferberlik' dediğim olay, 'eline ...
Bakan Arslan'dan 'Sabuncubeli' teftişi: Tarih verdi!
Bakan Arslan, yapımı devam eden Sabuncubeli Tünelleri’nde incelemede bulundu. ...
CHP'li Bakan sordu: Neden hep İHH tercih ediliyor?
Bakan, ‘Halep’e Yol Açın’ başlığı ile okullarda dağıtılan bağış zarfları ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 bütçesini onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu" ...
Bakan Işık'tan kritik 'El Bab' açıklaması
Işık, "Şu ana kadar 3 askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz ...
 
Erdoğan İzmir’de açıkladı: Vatandaşım 2 milyar dolar bozdurdu
SÜTAŞ Tesisleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıktım ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de tarım raporu
SÜTAŞ Tesislerinin açılış töreninde konuşan Yıldırım, hükümetin tarım ...
CHP'de Murat Hazinedar'a uyarı cezası
Parti kurallarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva