HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2024 Salı - 10:20

CHP’de ‘kadın aday’ arayışı… İbre, Işık’a mı dönüyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Tunç Soyer’in adaylaşmasının gerçekleşmemesi durumunda İzmir’de bir kadın adayla seçime girilmesi görüşünü savunduğu biliniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre eski PM üyesi Seniye Nazik Işık’ın ismi büyükşehir adaylığı için dillendirilmeye başlandı. 2019 seçimlerinde büyükşehir talip olan Işık, “Eğer partimin bana bir ihtiyacı olursa, benim nerede olduğumu Genel Merkez’de bilmeyen yoktur. Ararlar, böyle bir talebi iletirlerse, tabii ki seve seve kabul ederim” dedi.

CHP’de ‘kadın aday’ arayışı… İbre, Işık’a mı dönüyor?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlere 67 gün kala, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak ediliyor.

Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in anketlerden, kamuoyu yoklamalarından önde çıktığı konuşulurken, CHP kulislerinde, Genel Başkan Özgür Özel’in, “Eğer Tunç Soyer olmazsa, mutlaka bir kadın aday olsun” görüşünü ortaya attığı öğrenildi. İzmir kulislerinde ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in isimleri konuşulurken eski PM üyesi, Kadın Kolları Sekreteri İzmirli siyasetçi Seniye Nazik Işık’ın ismi de adaylık konusunda konuşulmaya başlandı.

ÖZEL’İN DÜŞÜNDÜĞÜ KADIN ADAYI BEN DEĞİLİM; SELİN SAYEK BÖKE İDİ
Işık, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Kurultay’dan bu yana siyaseti izleme noktasındayım. Bana ulaşan herhangi bir şey yok. Tunç Bey’in adaylaşması olmazsa, Genel Başkan Özgür Özel’in mutlaka bir kadın adayla seçime gidilmesi istediğini ben de duydum. Ancak o kadın adayın ben değil de daha çok Selin Sayek Böke ile ilişkili olarak düşünüldüğünü biliyordum. Selin Hanımın da bu teklife sıcak bakmadığı da kulağıma gelen bilgiler arasında” dedi.

2019 SEÇİMLERİNDE ADAY ADAYI OLMAMI GENEL MERKEZ İSTEMİŞTİ
“Büyükşehir’e neden aday olmadın?” sorusuyla sık sık karşılaştığını belirten Seniye Nazik Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim bu seçim döneminde neden aday adaylık başvurusu yapmadığımı soranlar oldu. Çünkü insanlar 2019’daki başvurumu bildikleri için bu soruyu soruyorlar. 2019’da aday adayı olurken de CHP Genel Merkezi’nin ilgisini yönlendirmesi çerçevesinde başvuruda bulunmuştum. Şu an itibariyle Genel Merkez’den öyle bir şey yok. Evet; milletvekili adayı oldum. Hem orada, hem burada, hem öteki tarafta sürekli aday adaylığı başvurusunda bulunan biri olarak anılmak istemem. Her yere başvuran kadın olmadım, olamam da. Dolayısıyla bu seçimler öncesi Büyükşehir’e aday adaylık başvurusu yapmadım. Başvuru yapmayı da doğru bulmadım açıkçası. İlla bir şey olmalıyım diyen birisi değilim. Geçen dönemde CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerle ilgili bir başvuru yapmamı önerdiği için başvurmuştum. Bu dönem öyle bir öneri olmadı. Partinin başında yeni bir yönetim var. İnsanları rahat bırakmak gerekir. Her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partiliyim. Genel Başkanı ve yönetimini rahat bırakmak ve onlara bir alan açmak, fırsat tanımak gerekir diye düşünüyorum. Eğer partimin bana bir ihtiyacı olursa, benim nerede olduğumu Genel Merkez’de bilmeyen yoktur. Ararlar, böyle bir talebi iletirlerse, tabii ki seve seve kabul ederim”

IŞIK’IN SİYASİ GEÇMİŞİ
Merhum CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Dışişleri ve Milli Savunma Bakanı Hasan Esat Işık’ın gelini olan Seniye Nazik Işık, CHP Kadın Kolları Genel Sekreterliği, Parti Meclisi üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı yapmıştı. LGBTİ haklarını savuncusu ve Kaos GL üyesi olan Işık, anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği için mücadele içinde yer almıştı. Işiık, Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı da yapan, 2011 seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili adayı ve 2019 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

 
İsrail: Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askeri daha öldü
 
Çuval vahşetinde detay... Hasta çocuğu için suçu üstlendi!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet yalçın 23 Ocak 2024 Salı 18:01

Olacak iş değil .Nazik hanım 'ı evde oturup torun bakacak modundan çıkarıp başkan yapnak doğru olmaz.İzmir halkı bu tür adaylara oy vermez.Çok zorlama bir haber olmuş sanki

Yorumu oyla      5      2  
cevdet bey 23 Ocak 2024 Salı 16:04

saniye hanımı tanımam ancak izmir kent konseyi başkanlığı yaptıysa orda durun derim. izmir kent konseyi kadar içi boş, hiç bir icraatı olmayan, yıllardır yalnızca etiket için orada koltuk işgal edenlerin olduğu bir yapının başkanı olduysa ve ben hala tanımıyorsam kusura bakmayın yanlış adaydır.

Yorumu oyla      4      2  
muhtar 23 Ocak 2024 Salı 13:32

kadın hatekerı trölsünüz ck net belli ediyorusnuz nezihin kim oldugunu sor sokaktakılere bir tane tanıyan cıkmaz

Yorumu oyla      4      5  
serkan 23 Ocak 2024 Salı 13:31

bombos isimelrle izmir kaybbedilecek

Yorumu oyla      5      2  
Gülay Coşkun Tan 23 Ocak 2024 Salı 13:15

Ömrünü halkın ozellikle de kadınların eşitliği ve özgürlüğü için adamış bir kadın Nazik Işık. Izmir''i de yakından bilen, senelerdir Izmirlilerin sesine ses olan birisi olarak Izmir''e çok uygun bir belediye başkanı olur. Yolu açık olsun.

Yorumu oyla      5      8  
Düz partili 23 Ocak 2024 Salı 12:47

Siyaset Ankara'da bulunanların dizayn ettiği bir çadır tiyatrosu döndü,bu partinin üyeleri vardır,oy verin ama aday tespitine karışmayın diyen zihniyete ve tutuma kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmasın artık yeter bu sistem değişmediği sürece hiçbirşey olmaz...

Yorumu oyla      14      1  
ertugrul 23 Ocak 2024 Salı 12:13

partiliı olarak yazıyorum...bu kadın tam bir kaos...Allah mufaza..

Yorumu oyla      15      3  
ANKARA 23 Ocak 2024 Salı 12:12

Saniye İSİK Aday Gosterilirse Secim Kayip... Baska Kadin Aday Uzerinden Degerlendirilmeli... İlla Kadin Olacak İse Selcuk Efes Belediye Bask.... Veya En Guclusu Karsiyaka Sebnem TABAK İsmi Muhtesem Bingo İsim Olur...

Yorumu oyla      7      4  
Lombak 23 Ocak 2024 Salı 11:59

Ha ha ha. Kaos-GLcileri aday yapın da görelim:))))

Yorumu oyla      4      3  
Kadın Hareketi 23 Ocak 2024 Salı 11:38

Nazik Işık aday olduğunda İzmirli kadınlar olarak desteklemeye hazırız. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları biliyoruz. İzmire yakışan kadın profili olduğunu düşünüyoruz. Çalışkan, dürüst,samimi,tecrübeli ve en önemlisi her kesimi kucaklayacak ve her kesimden oy alabilecek biri.Desteklerimiz sizinle....

Yorumu oyla      4      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araştırmacı Yaldız ‘yöntemde hata var’ dedi: Belediye başkanları güneş görmüş kar gibi eriyorlar!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, CHP’de yaşayan ...
Özel ve Kılıçdaroğlu buluştu: Dikkat çeken teklif!
CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni Genel Başkanı Özgür ...
TİP'in İzmir'de 4 ilçede adayları belli oldu
Türkiye İşçi Partisi'nin Foça, Kiraz, Karaburun ve Balçova belediye başkan adayları belli oldu.
 
Özgür Özel'den Başak Demirtaş açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli’de il teşkilatıyla görüştükten sonra ...
Bakan Özhaseki: Yeşil kalkınmada kararlılıkla çalışıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İklim ...
İYİ Partili başkan adayı adaylıktan çekildi
İYİ Parti Honaz Belediye Başkan adayı Enver Kiraz, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
 
Araştırmacı Yaldız ‘gövde gösterisi’ni yorumladı: Soyer ‘ben de varım’ diyor!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, İzmir Büyükşehir ...
Dağ’ın Kemeraltı ziyaretinde renkli anlar!
AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Kemeraltı'nda vatandaşlarla ...
Aslanoğlu, Şahin’i işaret etti, açıklama geldi: Üç anketten açık ara birinci çıktım!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Menemen belediye başkan aday ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva