HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2024 Çarşamba - 12:23

CHP’de 'istihdam' krizi... Adaylar başkanlardan şikayetçi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday gösterilen isimlerin yerel seçim öncesindeki en önemli gündem maddesi mali yapı ve istihdam konusu oldu. Bazı adayların belediye başkanlarını şikayet ettiği, genel merkeze rapor yazarak bir ay sonra görevleri sona erecek başkanları giderayak işçi istihdamını arttırmasını bildirdiği ifade edildi.

CHP’de  istihdam  krizi... Adaylar başkanlardan şikayetçi!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi CHP’den aday gösterilen isimlerin saha çalışmaları sürüyor. Bir yandan projelerini anlatan isimler diğer yandan vatandaştan gelen talepleri dinliyor. Belediye başkan adaylarının karşılaştığı en büyük problem işçi ve istihdam konusu. Mali yapının sorunlu olduğu belediyelerde göreve gelecek olan isimler durum karşısında kara kara düşünürken ziyaretlerde kendilerine verilen CV’leri ise dosya yaparak koltuğa oturacağı zamanı bekliyor.

KADROLARDA HAREKETLİLİK
Partinin yeni dönem için aday göstermediği çok sayıda ilçe belediye başkanı ise kadroları şekillendirmeye başladı. Belediyelerin bir kısmında, başka belediyelere geçişler yapılırken başkanların yakın çalışma ekipleri de görev yapanların yeni gelecek isimlerle birlikte çalışamaması haline karşı formüller geliştirildi.

YOĞUN İŞE GİRİŞLER VAR
Belediye başkanları seçime bir ay kala istihdam konusundaki taleplere karşılık verirken yoğun işe girişlere imza atmaya başladı. Birçok yerde işe başlatma ve SGK’ya işe giriş bildirimlerinde artış dikkat çekti. Belediye şirketleri üzerinden ağırlıklı olarak yürütülen giriş işlemleri yasal olarak seçim günü olan Pazar gününden öncesi Cuma mesai bitimine kadar yapılabiliyor. Belediye başkanı mazbatayı alıp, resmi olarak koltuğa oturduktan sonra yetki tamamen yeni başkana geçiyor.

GENEL MERKEZE RAPOR
Yaşanan durumun bazı yerlerde rahatsızlık verici boyutlara gelmesi aday olan ve seçilmesi yüksek ihtimal ilçelerde şikayete konu oldu. Adaylar, genel merkezden konuya müdahale etmesini isterken işe girişlerin durdurulması talebinde bulundu. Belediye başkan adayları durumu kendi ilçeleri için bazen rapor, bazen bilgi notu halinde CHP Genel Merkezi’ne ilettiği belirlendi.

Öte yandan bundan önceki seçimlerde de yaşanan fakat bu dönem oldukça artan yeni istihdam kararları ve işe giriş işlemleri dikkat çeken bir şekilde arttı. Bazı belediye başkanlarının son ay, son hafta ya da son mesai günü gibi kategoriler belirleyerek yeni dönemde son girişleri işten çıkartabileceği ifade edildi. Adayların, parti içinde aracılar ya da doğrudan iletişim kurarak başkanları uyardığı, vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda hassas davranılmasını talep ettiği dile getirildi. 

 
Bitcoin durmuyor... 60 bin dolara dayandı
 
Tugay, 'paraları yok' dedi, Körfez Tüp Geçidi için fiyat verdi: Yapsalar ücreti 800 lira!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Şubat 2024 Perşembe 09:02

can can arkadaş ben san sölyelyim sonra onlar nerede çalışıyor bu işe alınan çaycı odacı şöför arkadaşlar çok kısa sürde daha bilgisayarın tuşuna basmayı bilmeyenler hoppp bir bakıyorsunuz belediyede şef amir konumuna geliyor masa başı işlere oturtuluyorlar tabii adamlar uyanık sonra bir hastalık bir rapor ayları devirip hiç emek harcamadan maaş iş güç sahibi olup hak yiyiyorlar dilerim hangi yönetim olursa olsun şu son beş seneyi temizlesin.

Yorumu oyla      2      0  
Cemal 28 Şubat 2024 Çarşamba 19:52

Belediye arpalik gören yerel seçimlerde oy garanti kim olsa aday olur çalışması na gerek yok batık borç içinde Belediye lerde eleman alım ihale havada uçuşuyor 18 binlik buyuksehir e gereken çalışan fazla fazla şimdi 44 bini geçti yazıklar olsun size bu resmen batırma çabası oy için

Yorumu oyla      2      0  
Gaziemir 28 Şubat 2024 Çarşamba 17:41

Gaziemir belediyesi yaklaşık beş gündür personel alımı yapıyor...

Yorumu oyla      6      1  
Belediye Çalışanı 28 Şubat 2024 Çarşamba 17:35

Gaziemir adayı Ünal Işık'ın il yöneticisi olan oğlu Arda Işık'ın eşi büyükşehirde ne zaman işe başlamıştır yetkililerden ve siyasilerden bir açıklama lütfen ?

Yorumu oyla      8      0  
can can 28 Şubat 2024 Çarşamba 15:57

adam müteahhit belediye başkanı oluyor ilk işi şirketinde şoför,çaycı, temizlikçi kim varsa belediyede işe sokuyor. onlar nerde mi çalışıyor sonra? boşverin orasını...

Yorumu oyla      6      0  
Sercan Kırlı 28 Şubat 2024 Çarşamba 14:43

Bu haberler doğru. Gelen başkan da son 6 ayda işe alınanları, işten çıkartarak göreve başlar. Belediye şirketleri olmasa bile, alt taşeronlardan alınabiliyor bu kişiler işe. Bunların yasayla engellenmesi ve başkana mesuliyet ve büyük para cezası yükleyen yaptırımları olsa bunlar olmaz. Bir de bu işe alınanların, çalışanları yerinden etmesi de ayrı bir dert. İşini düzgün yapan personeli bile, torpili sağlam diye yerinden ediyor. Bu da düzeni ve adaleti bozuyor.

Yorumu oyla      3      0  
Tırt 28 Şubat 2024 Çarşamba 14:07

Büyükşehire bakın bir de...

Yorumu oyla      7      0  
28 Şubat 2024 Çarşamba 13:01

Durun, bizim yandaşlara yer kalmıyor diye şikayet etmişler

Yorumu oyla      7      0  
Taraftar 28 Şubat 2024 Çarşamba 12:36

Yerel seçimlere az bir gün kaldı,tekrar belediye başkanı olarak atanmayanlar belediye kadrolarında ve diğer işlerde yapılması nadir işlemler yapıyorlar gelecek belediye başkanı bazı güçlükler ile karşılaşması için içten içe çalışmalar için de olduklarını duyuyoruz,genel de bu görev değişikliğinde usulsüz ödemeler açığa çıkıyor,gerçi çıksada gerekli yasal kovuşturma kararı alınmıyor ört bas edilip gidiyor onun için usulsüz işlemler yapılmasın...

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ’dan 'belediye işletmelerinde alkol yasaklanacak mı?' sorusuna yanıt: Müftülüğe talip değilim!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “İzmir’de ...
Cumhur’un adayı Dağ, ‘tarihe geçeceğiz’ dedi: Belediye, emniyet binası Basmane çukuruna!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Basmane ...
CHP Buca adayı Duman: Buca’yı parlatacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman'ın ...
 
CHP'nin adayı Önal: Amacımız ülkemizi büyütmek!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, TEMAD Bayraklı şubesini ...
CHP Konak adayı Mutlu: Bütün mahallelere eşit bütçe!
Mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarıyla bir araya gelen CHP Konak ...
CHP Bornova adayı Eşki: Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Doğanlar pazaryeri ve çarşısını ...
 
Yerel seçim stratejisi... AK Parti'de öncelik kaybedilen iller!
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı ...
Yerel seçim stratejisi... Dinamik kampanya modeli
Parti meclisi toplantısı ile seçim stratejisini ele alan CHP, seçimin ...
'Şeytanın bile aklına gelmez' dedi... Pusulada iki Ahmet Akın!
CHP’nin Balıkesir Belediye başkan adayı Ahmet Akın’la ayna isim ve soy ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva