HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2024 Çarşamba - 11:52

Cumhur’un adayı Dağ, ‘tarihe geçeceğiz’ dedi: Belediye, emniyet binası Basmane çukuruna!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Basmane Çukuru ile ilgili gelen soru üzerine "Bunu çözen bir belediye başkanı olarak tarihe geçeceğimize inanıyorum. Yüksek bir bina yapmayacağız. Esasında kamu binalarının, büyükşehir belediye başkanlığı dahil olmak üzere orada yapabiliriz diye düşünüyorum. Belediye orada olur, emniyet binası da orada olur " ifadeleri kullandı.

Cumhur’un adayı Dağ, ‘tarihe geçeceğiz’ dedi: Belediye, emniyet binası Basmane çukuruna!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36’ınci Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı.

11 BAŞLIKTA TOPLADIK
Sözlerine iş dünyasının önemine vurgu yaparak başlayan Dağ, "Ege’nin incisi hoşgörünün başkenti olan şehrimiz ticaretin merkezi haline gelmiştir. Ankara’nın tiftiği, Bursa’nın ipeği, Ege bölgesinin pamuğu Anadolu'nun nice kadım ürünleri kervanlarla şehrimize gelmiş ve uluslararası limanlar aracılığı ile pazarlanmıştır. Anadolu'nun ilk demiryolunun bu topraklarda hayata geçmiş olması tesadüf değildir. Tarihi misyonunu bugün de sürdüren şehrimiz limanları ve hinterlanttı ile ülkemizin dışa açılan en önemli kapılarından biridir. İzmir sanayisi, kültürü, turizmi ile 4,5 milyon nüfusu ile bağrında çok büyük potansiyeli taşımaktadır. Buraya hizmetkâr olarak potansiyelini enerjiye dönüştürmek ve yeni bir hikaye yazmak için büyükşehir adayıyım. Ben hayatımı İzmir’de yaşadım. Bundan sonraki ömrümü de inşallah İzmir’de geçireceğim. Öğrenciliğim bu şehirde geçti, evlatlarımı kucağıma burada aldım, avukatlık mesleğimi burada yaptım. Gençlik kolları başkanlığını ve 4 dönem milletvekilliği yapmak nasip olduğu İzmir'de bu kadar tecrübeyi İzmir’in  özelliklerini ve ihtiyaçlarını yaşayarak tecrübe ettim. İzmirli hemşerimizin gücüm yettiği kadar sesi olmaya çalıştım. Şimdi tecrübe ettiğimiz bu çözümleri  hayata geçirme zamanımız gelmiştir. El ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştürme zamanı gelmiştir. İzmir İktisat Kongresi'yle belirlenen ekonomide tam bağımsızlık hedefinin konulduğu bu zenginliğin ve bereketin şehri haline getirmek arzusundayız. . Dün olduğu gibi bugünde İzmir’imizin üretim ve ticaret ile zenginleşecek ve inşallah zenginliğine zenginlik katacak. İzmir’imize 5 yıl içinde kazandırmak istediğimiz konuları 11 başlık altında toplayarak sizlere sunmuştuk" dedi.

7/24 ULAŞABİLECEĞİNİZ BİR BAŞKAN OLACAĞIM
1 Nisan'dan sonrası için söz isteyen Dağ, "Bizim tespitlerimiz ile biraz önce açıklanan anket birebir uymuş. İlk öne çevre ve sosyal belediyeciliği koymayı çok isterim ancak baktığımızda sahada dolaştığımızda birinci sırada ulaşımı görüyoruz. Bu nedenle bizde birinci sıraya şehir içi ulaşımın rahatlamasını koymuş durumdayız. Ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak görüyoruz. İzmir'i girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir girişimcilik sermaye fonunu kuracağız. Benim hep ifade ettiğim şeyler ESİAD anketinde çıkmış Bizler oyunda bilişimde İzmir'de önemli işler kaydettiğini görüyorum. Onun için bilişim, inovasyon, teknoloji, yenilenebilir enerji endüstrisi ve sağlık turizmini öngörüyoruz. 500 milyon TL ile kuracağımız İzmir bilişim sermaye fonu geniş bir yelpazede yeni iş girişimcilerine destek sağlayacağız. İzmir gelişmiş bir GES sanayisine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri kuracağız. Çandarlı Limanı’nı buna hizmet edecek şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Bizim turizm konusunda geri kaldığımız da ortaya koymamız lazım. Ülkemize gelen sağlık turistleri İzmir'e çekmek hedefimiz olacaktır. Değerli insanlarımız da her daim desteğin beklediğimiz ifade etmek isterim.  1 Nisan'a destek verip vermemek kendi kanaatindedir. Şehre kim daha iyi hizmet edecektir konusunda bir tercihte bulunacağız. Ancak benim iş dünyadan beklentim 1 Nisan'dan sonra bu şehirde 5 yılda çok çalışmak zorundayız ve o bölümde sizlerden desteğinizi esirgememenizi ve ortak istişare kültürü ile yolumuza devam edeceğiz. 1 nisan itibaren 7/24 ulaşabileceğiniz bir İzBB Başkanı olacağım buna söz veriyorum" diye konuştu.

BİRÇOK KONUT OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ
Kentsel dönüşüm noktasında neler yapılacağının sorulmasına yanıt veren Dağ, "Kentsel dönüşüm bizim yapmamız gereken konulardan bir tanesi. Karabağlar da 540 hektarlık alanda mesafe bir türlü almadık. Vatandaşa 15 sene önceye göre değişimi arzular noktada. Çarpık kentleşme dediğimiz yerlerde dolaşmışlığım ve insanlar birebir konuşmuşluğumuz var. Hangi somut projelerle giderseniz gidin Samimi olamazsanız sonuç almanız mümkün değil. 6-7 Mart'ta çevre Şehircilik Bakanımızın bu konuda açıklama olacak. Bizim bir bölgeden başlayarak, başlamak istediğimiz bölgede Yeşildere olacak. Somut örneğini oraya koyacağız. Yerine göre yarısı bizden kampanyasını uygulayarak İzmir’de çarkları döndürme başlayacağız. Bizim çokça dönüştürmemiz gereken konut olduğunun farkındayız" dedi.

YAŞAYAN BİR YER HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ
Kültüpark'ın geleceğinin nasıl olacağını sorusuna yanıt veren Dağ, "İzmir fuar merkezi yapıldı.  Fuarlar orada düzenleniyor. İzmir Fuarını mevut hollerini korumak ve daha iyi şekilde yaparak 7/24 yaşayan bir alan haline getirmek zorundayız. İEF düzenlenmeye devam edecek. Ancak fuar arzuladığımız hareketlilikte değil. Bunu hem yapacağımızı organizasyonlar ile yeşil alanı arttırarak hareketli hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

BİRİMLER AYNI MEKANDA OLMALI
İzmir Büyükşehir Belediye Binası ile ilgili gelen soruya yanıt veren Dağ  "En büyük meselemiz bu. Beni en çok düşündüren konu bu. Benim yönetim noktasında bildiğim en önemli şey iyi bir ekip oluşturmak zorundasınız. Siyasi görüşlere göre değil iyi bir çalıştırma ekibi oluşturmak zorundasınız. Bunu oluşturamazsınız başarılı olamazsınız. Ekibin mekânsal olarak dağınık olması başarılı olmanızın en büyük engellerdendir. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi binamız yok. Ben ilk bunu yapacağım desem vatandaş bizim daha büyük sorunlarımız var der. Ancak şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kemeraltı’nda, bürokrat başka yerde. Ankara’da da eğer bakan dağınık yerlerde çalışıyorsa hep başarısız olmuştur ancak bakan en önemli bürokratları ile bir arada çalışırsa başarılı olmuştur. İyi bir yönetim oluşturmak için bürokratların, çalışanların aynı mekanda olacağı duruma girmemiz lazım. Birkaç alternatif var. Bunları 1 Nisan’dan sonra konuşuruz. İyi bir yönetişim ortay koymak için önemli birimlerin aynı mekanda olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

YOLDA BAKACAĞIZ
Körfez temizliği ve Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuşan Dağ, "Biz projelerimize marinayı koymadık. Körfez Geçişi 2011'de 35 İzmir 35 Proje’nin içindeyiz. 2011'deki sahadaki talep ile bugünkü talep arasında farklar var.  Sahadan dönüşlere baktığımızda çok da lazım mı mantığı vardı. Ancak şimdi özellikle Kuzey ilçelerde trafiğin sıkışması ile zorluk olduğunu ve bu isteğin arttığını her yerde görüyorum. Bunun için bu projeyi koyduk. Kendi açımızdan önceliğimiz çevre yolu, battı çıktılar, kavşaklar... Belki bunları yaptığımızda gerek bile kalmayacak ancak ilk önce diğerini yapalım. Flamingolar da, çevre de benim için vazgeçilmez. Yerde yeşil bir yaprak varsa bunu duvar üstüne koyarız. Bir yandan ihtiyaçlar, bir yandan mecburiyetler var. Körfezin temizlenmesi... Körfezde yüzeceğiz diyemiyorum. Biz körfezde değil Güzelbahçe'de Seferihisar'da yüzeriz. Ancak bunun uygulamaları var. Müsilaj olayından sonra Kocaeli Körfezi'ni temizlemesi süreci var. Ben bu uygulamalara baktım. Çiğli Arıtma Tesisi'nin modernleşmesini katkı sağlayacaktır ancak sadece buna bel bağlamak doğru değil. Temizlenmesi için bir çalışma içine girmemiz gerekiyor. Ancak kaynaklar ve sıralamada hangi noktada yer  gelir onu yolda bakacağız. Önce kronik sorunlara hamlelerimiz yapalım sonra körfez ile ilgili hamlelerimiz yapacağız" dedi.

MAĞDURİYETTEN ENDİŞE EDİYORLAR
Sanayi sitesinin taşınması sorusuna yanıt veren Dağ, “Sanayi sitelerinde dolaşan bir olarak gördüm ki oradaki çalışanların çoğu kiracı. Oradan çok fazla taşınma durumu söz konusu olursa mağduriyetten endişe ediyorlar. Bu süreci oradaki insanların mağdur olmayacağı şekilde yönetmek lazım. Hazine arazilerinin sanayi olması konusunda teşvik zaten kanunen var. Bize gelen sanayi sitesi yöneticilerinde esnaf yöneticilerine de destek olduk. Nerede arazimiz var bakmak lazım. Dışarıda bu zamana kadar bulamadık. Var olduktan sonra problem yok. Ama eldekileri de iyi değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.  

5 YILDA İKİ TANE BATTI ÇIKTI YAPILDI
Ara sokaklarda asfalt kalitesinin düşmüş olmasıyla ilgili kendisine çok şikâyet geldiğini söyleyen Dağ, “Yeni çevreyolunu mutlaka yapmamız lazım. Çevreyolu, Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi. Eğer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmadığım zamanda bununla ilgili uğraşacağım. Masaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oturmakla cumhurbaşkanı yardımcısı olup konuşmakla fark var. Ama masaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oturmanın ne kadar farklı olacağını sizde tahmin edersiniz. Bizim önceki belediye başkan adaylarımız olan Nihat ve Binali Beyin de yerlere kadar bizim şu an açıkladıklarımızla aynısı. Yeşillik Caddesinde alt geçit konusunda yapamıyoruz diye bilgiler geldi, altta İZSU boruları geçiyor diye. Benim öncelikle alt geçitle işim var, üst geçitler şehri ikiye bölen şeyler. Ama teknik olarak mümkün değilse üst geçidi mecburen kullanmamız gerekecek. 16 tane kavşak tespitimiz var. Bunları gerçekleştirmek zorundayız. Kim olursa olsun gerçekleştirmek zorunda. Yeni çevreyolunu önemsiyoruz, yapmamız lazım. Yollar konusunda benim özellikle sahadan çok aldığım şikayet var. Ara sokaklara kadar asfalt kalitesinin düşmüş olması. Bunu yapmak durumundayız. Biz bunu yaptık. Benden önceki dönemle ilgili bugüne kadar olumsuz bir şey demedim. 5 yılda iki tane battı çıktı yapıldı. Birini Aliağa Belediyesi, diğerini de Menemen Belediyesi yaptı. İsteyen kendisi yaptı. Bunları gerçekleştirmek durumundayız. En kadar sürede yapabilirsin derseniz; bir yandan kentsel dönüşümü, trafiği, kokuyu, çevreyi konuşuyoruz. Sadece sosyal belediyecilik yapmak keyifli iş olur. Şehri emini olmak sosyal belediyeciliği iyi yapmakla gerçekleşir. Ama İzmir’imizin meselelerini 5 yılda bir mesafe almak zorundayız. Ama inşallah 5 yılda 10 yıllık hizmeti gerçekleştirelim, sonra siz sağ ben selamet diyeyim” dedi.

KAÇAĞIN KESİNLİKLE ÜSTÜNE GİDECEĞİZ 
Karaburun ile ilgili de dikkat çeken bir açıklamada bulunan Dağ, "Tarımda maddi destek değil de ayni destekli, Tarım Bakanlığı'nın yaptığı kadar biz de destek vereceğiz. Üretim bizim vazgeçilmezimiz. Petrolün doğalgazın yok. Sanayide tarımda inovasyonda üreteceksin. Topyekûn İzmir Ege Bölgesinin abisi. Bir planlama yaptığımızda Manisa ile birlikte yapmamız lazım. Bergama, Aliağa’ya kadar düşünüyorum. Beni nedir burada sınırlayan. Sadece 100 yıl önce belirlenmiş bir coğrafyadır. Bizim coğrafya sınırı üzerine tartışıp planlayabileceğimiz bir şey. Tarımını, konutu birlikte planlayabiliriz. En büyük hayalim nedir biliyor musunuz? 20-30 sene sonra şura da şehirleşme olacak oraya toplu ulaşım metro gidecek. Biz şehrin nereye doğru büyüyeceğini biliyorum. Körfeze doğru büyüyecek hali yok. Yarımadaya doğru.. Karaburun zaten hiç dokunmaması gereken bir yer. O konuda çok hassasım. İmar noktasında dokundurmayacğaımz gibi kaçak ne varsa üstüne gideceğiz. Diğer tarafta Menemen, Aliağa aksı var. Bu aksın tarıma dokunmadan tepkimelerinde yeşil olmayan bir çok alan var. Burada büyüme var" dedi.

HİZMET BİNASINI YAPMAYI PLANLIYORUZ
Basmane Çukuruna, İzmir Büyükşehir Belediye Binasını yapacağını söyleyen Dağ, “Basmane Çukuru için biz de aracı olduk. Mevcut belediye başkanı TMSF ile bazı görüşmeler yaptı. Bu konuda başkan olduğumda TSMF başkanı ile görüşeceğim. Merkezi yönetimle oturup bunu çözeceğiz. Belediye olarak biz şunu yapıyoruz diyeceğiz. Hazine’den şu desteği alacağız. Kafamızda bir formül var. Bunu çözen bir belediye başkanı olarak tarihe geçeceğime inanıyorum. Yüksek bir bina yapmayacağız. Mevcut haline göre bir çalışma yaptık. Yani aslında ilk defa burada söyleyeceğim; bu dönemde tartışma olmaması içine girmek istememiştim ama madem 1 Nisan'da şöyle yaparsak tabii bugün de aynı şey olur. Esasında kamu binalarının, büyükşehir belediye başkanlığı dahil olmak üzere orada yapabiliriz diye düşünüyorum. Belediye orada olur, emniyet orada olur. Emniyet Müdürlüğü’nü Konak Meydanı'ndan oraya, Merkez Bankası da olabiliyorsa, onu da alır, buraya da bir meydan kazandırırız. Bazı şeyleri aslında seçim kampanyasında demeyelim. Bunları tartışmaktansa bırakın işimizi yapalım. Çünkü orası çok tartışmalı bir alan. Oradaki insanlar da mağdur etmeyecek şekilde yapacağız. Hem Konak Meydanı'nı meydan hale getirip hem de kamu binalarını bir noktada buluştururuz. Metroya da yakın, herkesin gidip gelebileceği bir şekline dönüştürebiliriz" dedi.

DEVLET ŞEFKATLİDİR
'Göreve gelemeseniz de yapın' sözlerine yanıt veren Dağ, "Bir takım şeyleri söylüyoruz. Bana 31 Mart’ta nasip olmasa da siyasete devam edeyim. Belediye başkanıyken söz vermiştin niye olmuyor? Ankara proje yapar zaten. Ankara İzmir YHT projesi bizim de kısmen takip ettiğimiz proje. Konak Tüneli’ni yaptık. Benim 15 yıldır içinde olan handikap şu.Belediye bakanlarımız sadece bir yazı yazma ile buraya belediyenin istediği yatırımlar gelmez. Mezarlıklarla ilgili yazı yazılmış. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan aradılar, bir yazı var mezarlıklarla ilgili… Seferihisar'da bir alan var verelim diye derim hemen verelim. Biz İzmir’de çalıştığımızda, yeri geldiğinde bakanlarımızla, yeri geldiğinde Cumhurbaşkanımız ile oturacağız. Sen işini takip etmezsen iş olmaz. Mezarlıklar nereden gündem olacak o kadar yoğunluğun içinde. Basmane Çukuru konusunda da ben şu konularda fedakarlık yapacağım diyeceğim. Buca Cezaevi yeşil alan olsun deniliyor. Olsun. Ben diyeceğim ki burası yeşil alan olsun ama bakanlığın adliye ihtiyacı varsa, lojman ihtiyacı varsa ben yapayım diyeceğim. Oturduğum yerde yeşil alan olsun demekle olmuyor. Ufacık bir yerden tutsanız devlet şefkatlidir. Siz bir yeri tutacağım dediğinizde o şefkati görürsünüz" diye konuştu.

ORAYI BİTİRECEĞİZ
Opera binası ile ilgili konuşan Dağ, "Opera’yı biz bitireceğiz. Madem başladı, ki başlaması lazım. Kültür sanat konusunda bu şehir önemli bir şehir… İnşallah biz bunu hayata geçireceğiz. 110 milyon dolar diyorlar. Bu belediye ve hükümet için büyük rakamlar değil" diye konuştu.

 
Hakem Meler'e yumruklu saldırı davası ertelendi
 
100. Yılın Öyküsü, Şiiri yarışması sonuçlandı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Şubat 2024 Perşembe 00:31

Atış serbest, bu seçim öncesi herkes atıyor tutuyor ancak, madem çözecektin vekildin niye destek olmadın, 30 senedir yazık değil mi izmire izmirliye

Yorumu oyla      2      0  
TLG 28 Şubat 2024 Çarşamba 16:40

Alsancak daki Emniyet binası arazisi ve basmane çukuru takas edilebilir. Sanırım Hamza bey 'in aklında bu senaryo var. Umarım gerçekleşir.

Yorumu oyla      2      2  
28 Şubat 2024 Çarşamba 15:34

Dağ kazanırsa trafik bitecek mi? Kardeşim yıllarca İstanbul-Ankara'da niye bitmedi?

Yorumu oyla      7      3  
Sercan Kırlı 28 Şubat 2024 Çarşamba 14:26

İzmir'i yıllardır CHP belediyesi yönetmesine rağmen İzmir için yapılanlar o kadar az ki İzmir bunu haketmiyor.Hamza Dağ, verdiği sözü tutan,iş bitirici bir siyasetçi. Bu sefer ideolojik düşünmeyeceğim, İzmir'e gerçekten birşeyler yapmak isteyen, bu şehirde doğup büyüyen bir insana oyum helal olsun. İzmir'e gerçekten de katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Hükümete herkes gibi bende kızgınım;ama yaşadığım şehirde artık bu trafiği çekmek, körfezde o kokuyu solumak, yollarda tak tuk seslerini duymak,yağmurda su baskınlarına uğrayan yerler görmek istemiyorum. Oyum AKP'ye değil, Hamza Dağ'a olacaktır.

Yorumu oyla      6      12  
İzmirli 28 Şubat 2024 Çarşamba 13:47

İzmirli bunu yemez Hamza Bey, resmen CHP belediyesine yaptırmadığınızı itiraf ediyorsunuz yani. İzmirlilerin hafife almayın sakın.

Yorumu oyla      13      5  
gülen adam :) 28 Şubat 2024 Çarşamba 13:03

Konuşmanın büyük bir kısmında bakanlıklar yoluyla veya cb üzerinden çözümler düşünmüş durmuş, pek bir vaadini göremedim :) ülkeyi bu hale getirenler ümit beklediklerin der susarım...

Yorumu oyla      9      2  
VfV 28 Şubat 2024 Çarşamba 12:11

Zzzzzttt, yanlış cevap. Emniyet Binası'nın ihalesine bile çıkıldı, eski Sümerbank arazisinde yapılacak. Artık Konak Meydanı'nda değil zaten...Biraz ders çalışıp gelin sınıfa...

Yorumu oyla      11      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca adayı Duman: Buca’yı parlatacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman'ın ...
CHP'nin adayı Önal: Amacımız ülkemizi büyütmek!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, TEMAD Bayraklı şubesini ...
CHP Konak adayı Mutlu: Bütün mahallelere eşit bütçe!
Mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarıyla bir araya gelen CHP Konak ...
 
CHP Bornova adayı Eşki: Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Doğanlar pazaryeri ve çarşısını ...
Yerel seçim stratejisi... AK Parti'de öncelik kaybedilen iller!
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı ...
Yerel seçim stratejisi... Dinamik kampanya modeli
Parti meclisi toplantısı ile seçim stratejisini ele alan CHP, seçimin ...
 
'Şeytanın bile aklına gelmez' dedi... Pusulada iki Ahmet Akın!
CHP’nin Balıkesir Belediye başkan adayı Ahmet Akın’la ayna isim ve soy ...
Karabağlar adayı Kınay: Hizmet için buradayız
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP adayı Tugay: Yapay zeka daire başkanlığı kurmayı düşünüyorum
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, 'Az Önce Konuştum' ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva