HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2016 Cumartesi - 10:15

CHP’de ‘girişim ve OHAL’ zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında CHP’li vekillerden önemli mesajlar geldi.

CHP’de ‘girişim ve OHAL’ zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinden bir grup askerin kalkıştığı ve başarısız olduğu tarihi darbe girişimi ve ardından yaşanan süreci değerlendirmek için danışma kurulu toplantısı düzenledi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Tuncay Özkan konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşan CHP Genel Sekreteri Sındır Türkiye’nin her an cereyan edebilecek bir iç savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sındır, yaşadığı bir olay üzerinden de ordudan vatansever, Atatürkçü askerlerin nasıl uzaklaştırılmak istendiği anlattı.

HER AN ETNİK BİR SAVAŞA SOKULABİLİRİZ
Sındır, CHP'nin geçmişte olduğu gibi bugün de darbelerin karşısında olduğunu ifade ederek, “Darbe, doğrudan milletimizin kendisini hedef almıştır. Gazi Meclis'imizin üzerinde patlayan bombalar milletimizin iradesine, parlamenter sistemimize, cumhuriyetimize, laik ve demokratik yaşamımıza yapılan bir saldırıdır. Türkiye her an bir iç savaş riski altında… Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Her an bir etnik savaşa sokulabiliriz. Her an din ve inanç üzerine iç savaşa sürüklenebiliriz. O kadar kırılgan bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumaktan geri durmayacağız; barışı, demokrasiyi isteyen CHP’ye ve sizlere çok büyük görevler düşüyor” dedi.

YÜZLERCE VATANSEVER KURBAN EDİLDİ
“Biz yıllarca orduda ve kamunun tüm kesimlerinde cemaatin gizli bir yapılanma içinde olduğunu söyledik” diyen Sındır, “Alanında uzman ve başarılı yüzlerce vatansever subayımız, cemaatin; polis, savcı ve hakimleri tarafından kurban edildi. Hem de üretilmiş, sahte delillerle, gizli tanıklarla, imzasız mektuplarla! Benzer bir konuda bir subayımız bana geldi. Kendisinin ordudan atılma noktasında olduğunu, bu korkuyu yaşadığını bunun da sebebinin kuvvet komutanlığının istihbaratından geldiklerini söyleyen kişilerce yapıldığını belirtti. Ona söylenen şey; ya kendi isteğinle ayrılırsın biz bu dosyayı kapatırız ya da seni ordudan atacağız. Bu gencimiz pırıl pırıl bir vatansever asker. Bugün çok net anlaşılıyor ki ordudan Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi sözde ve sahte davalarla uzaklaştırılan vatansever subaylarımız göreve iade edilmeli” açıklamalarında bulundu.

OHAL’İ, İLKESEL OLARAK KABUL ETMİYORUZ
İlkesel olarak OHAL’i asla kabul edemeyeceklerini ifade eden Sındır şunları söyledi: Bugün ihtiyacımız olan şey OHAL'le Meclisin devre dışı bırakılması değil, milletimizin iradesi olan Meclis'in çalışmasıdır. Ne oluyor OHAL nedeniyle? Demokrasi askıya alınıyor. Temel hak ve özgürlükler yasal filtrelerden geçmesi gerekirken doğrudan birilerinin yetkisine veriliyor. Gözaltı süreleri de keza birilerinin yetkisine veriliyor. Yasama, TBMM bypass ediliyor.  Sen bir yandan bu Gazi Meclis diyeceksin, diğer yandan kusura bakmayın biz sizi bypass edip OHAL üzerinden daha hızlı davranmak zorundayız diyeceksin. Bu çerçevede OHAL’ı kabul etmiyoruz, etmedik. Yaşanan gelişmelerden çıkardığımız en önemli şey: parlamenter demokrasimizin yarattığı tarihsel birikimin gücüyle halkımız, darbeye karşı direnme hakkının bir örneğini vermiş olmasıdır. Meclis'imizin devre dışı bırakılması kabul edilemez

KISMİ DE OLSA DARBE OLMUŞ ZATEN

Ev sahibi CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak gerçekleşen danışma kurulu toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başak, “Toplantımızda örgüt bilgilendirildi. CHP’nin tarihi bir sorumluluğu ve görevleri vardır. Bu dönemde çok iyi, bütünleştirici bir siyaseti ortaya konulmalı. Olağan dışı bir süreçten geçiyoruz. Konuşulmaması gerekenleri konuşmamak gerekiyor. 14 yıldır iktidarın yaptıkları ortada ama bunlara değinmek ülke için doğru değil. Değerlendireceğiz ama zamanı var. Ama şu an bu belayı başımızdan atmak için bir duruş sergiliyoruz. Bu duruş doğru bir duruştur. Genel merkezin yol haritasını takip edeceğiz.  İstanbul mitingi gerçekleşecek.  Bugün ülkede cumhuriyetin kadrolarında kısmi de olsa bir darbe olmuş zaten. Sağ duyuyla takip ediyoruz. Genel Merkezimiz milletvekillerimizden oluşan bir komisyon kurdu. Kurunun yanında yaş da yanmasın. OHAL’den yana değiliz. Bu ülke bu kaostan nasıl kurtulur? Laik cumhuriyetin, parlamenter sistemin önemini kavrayan anlayışla kurtulur. Bize oy versin vermesin herkese bu değerlere sahip çıkması için kucaklayıcı davranıyoruz. CHP, devleti çıkmaza sokan bir siyaset yapamaz. Bir suçlular ordusu var ama bunlara yardım yataklık yapan bir anlayış da var” ifadelerini kullandı.

24 TEMMUZ MİTİNGİNE KATILACAKMIŞ GİBİ YAPIYORLAR

İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Hatırlayın tüm Atatürkçü, Kemalist askerler operasyon geçirdi. Bir savcının kendi zırhlı mercedes’ini şu an yurtdışında olan bir alçağın altına verdi. 17 ve 25 Aralık operasyonu oldu, iyi ki oldu para kavgası, iyi ki yönetim sorunu çıktı yoksa dünya görüşü aynı kafa yapısı aynı bu iki grup Türkiye’nin sonunu getireceklerdi. Bugün onlar müthiş derecede korkuyorlar. Sanmayın ki o meydanlara selalarla herkes çıktı. Hayır sadece yüzde 3 buçuk çıktı . Gezide sokağa çıkanları gazla, copla terörist diye niteleyenler şimdi insanları sokağa çekmektedirler. 24 Temmuz’da yapılacak olan mitinge aslında katılmayacaklar ama katılacakmış gibi algı yaratıyorlar” dedi. 

FETÖ VE AKP İKİZ KARDEŞTİR!

İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “ABD yeni baştan bu bölgeyi yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Bunu kah cemaatlerle yapıyor kah yönetim ile yapılıyor. Bu yüzden bu coğrafyanın kaderi bu… Bu darbe başarısız olmuştur iyi ki de başarısız olmuştur. Nasıl buraya geldik niçin buraya geldik onu gözlemlememiz lazım.  Bu planlı bir şekilde özellik 2002’den sonra zirveye ulaştı. Valilikte kaymakamların askeriyede hukukta yer aldılar. Bu kadar büyük bir noktaya nasıl geldiklerinin göstergesidir. Devlet bürokrasisini yönettiler.  Bu FETÖ ve AKP ikiz kardeştir aynı yumurta ikizlerdir. 17 ve 25 aralık sonrasında yapılan tasfiyelerle bu yapı temizlenmeye çalışıldı. Ancak 15 Temmuz’da gördük ki bu temizlenme olmamış. Bu olayın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

100 BİN KAT DAHA MÜSLÜMANIZ

İzmir Milletvekili Özcan Purçu da şunları söyledi: Bu ülkenin teminatı biziz. Konak’ta ordu evine gittim, ziyarete gittim subaylarla görüştüm. Sayın vekilim ben bu üniformayla şuradan şu caddeye çıkamıyorum korkuyorum dedi.  Ne kadar acı verici benim ülkem bunları hak etmiyor. Darbe gecesi ordu evinin taşlandığını sözlü taciz edildiğini bira şişelerini attıklarını söyledi.  Biz onlardan vicdanlıyız biz onlardan 100 bin defa Müslümanız.

ALKOLİK OLDUM!

Milletvekilleri konuşma yaptığı sırada CHP’li olduğunu belirten bir kadın sahneye çıkarak konuşmaya başladı. Milletvekillerinin, sahneden inmesi gerektiğini söylemesine rağmen konuşmasını sürdüren kadın, “CHP kabuğunu kırmak zorunda. 15 yıldır hayatım mahvoldu. Biz üzerimizdeki ölü toprağını kaldırmak zorundayız. CHP yönünü değiştirmek zorunda. Bizi psikolojik olarak yok eden insanlardan hesap sormak zorundayız. Artık kibar olmayacağız. Türkiye şeyhler ve müritler ülkesi olmayacak. Kendi adımıza her türlü özveriyi yaptık. Yeter değil. Yetmiyor. Alkolik oldum. Hayatımız mahvoldu. Bunun hesabını birileri verecek” dedi.

 
Erdoğan ilk kez açıkladı: Darbeciler Akar'a...
 
Flaş! İzmir’de avukatlara operasyonda son durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ilk kez açıkladı: Darbeciler Akar'a...
Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan ...
Kritik YAŞ zirvesinin yeri ve tarihi belli oldu
YAŞ, ilk kez Genelkurmay'da değil Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Tarih: 28 Temmuz Perşembe
Erdoğan pilotlara sormuş: Mertçe söyleyin...
Darbe girişimi sürerken Erdoğan kendisini götürmeye gelen helikopter pilotlarına ...
 
Erdoğan-Fidan görüşmesinin perde arkası: İstifa var mı?
15 Temmuz gecesi darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan Meclis'te konuştu: Bu kişiler çok açık teröristtir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından bombalanan Meclis'te açıklama yaptı.
Erdoğan'dan Fidan'la 2 saatlik zirve!
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştü.
 
Bozdağ ve Ala 'Gülen için' ABD'ye gidiyor!
Gülen'in iade talebi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı ...
Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın B planını açıkladı!
Cumhurbaşkanı'nın uçağının İstanbul'a gidememesi halinde alternatif planlarının ...
Flaş! Jandarmaya yeni düzenleme geliyor
İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişimiyle ilgili önemli açıklamalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva