HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2024 Perşembe - 13:04

CHP'de Afyon krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'a sert yanıt verdi. İmamoğlu, Köksal'ı işaret ederek, 'Ya kendine başka iş bulacak ya başka parti bulacak' dedi.

CHP de Afyon krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'a yanıt verdi.

İmamoğlu, Köksal'ı işaret ederek 'Ya kendine başka iş bulacak ya başka parti bulacak' dedi.

"BUNU DİYENLE, BU AYNI AKIL!"
Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi Açılışı’nda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili ayrımcı sözlerine sert tepki gösterdi.

"Ben CHP'liyim ama bu partiye, bu partililere değil; bu şehrin her insanına hizmet ediyorum" diyen İmamoğlu, "Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim. Hani birileri çıkıyor ya 'vatan haini, terörist.' Hatırlayın, büyükşehir belediyesi terörist doluydu! Bunu diyenle, bu aynı akıl. Öyle yağma yok!"

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da, Köksal’ın sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Kimsenin şüphesi olmasın; Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin kapısı herkese açık olacak. Biz belediyelerimizi o partiyle, bu partiyle değil; halkla yönetiriz. Başka partiye gönül veren kimseyi ayrıştırmadan yönetiriz. Bizi biz yapan, diğer partilerden ayrıştıran değerdir bu.”

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenlemişti.

Burada konuşan Burcu Köksal, “Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar” demişti.

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

Özel, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, ‘aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” demişti.

"DİL SÜRÇMESİ DEĞİL"
Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile telefonda konuştuğunu duyurmuştu.

Yarkadaş, “Burcu Köksal, bana telefonda ‘Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.

"AFYONKARAHİSAR’I DEM’LİLERLE VE HÜDA PAR’LILARLA YÖNETMEYECEĞİM"
Köksal daha sonra X hesabındaki paylaşımda Suriyeli sığınmacıları şehirden göndereceğini yazarak, “AKP, ‘Mevcut işçileri çıkaracak, PKK’lıları işe alacak’ diyor. Ben ‘Emeklilere dört ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim’ diyorum, ‘Belediyeyi DEM’lilerle yönetecek’ diyorlar, ‘Rantsal dönüşüm değil, bedelsiz ev yapacağım’ diyorum. ‘Gizli kapılar ardında DEM’lilerle görüşüyor’ diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve HÜDA PAR’lılarla yönetmeyeceğim” demişti.(CUMHURİYET)

 
İzmir'in gıda devinde grev!
 
Pınar Karşıyaka Avrupa'da kayıplarda
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seyhan 7 Mart 2024 Perşembe 20:24

Zaten chp böyle bir parti idi şimdi oy hikayesi ne omurgasız siyaset yapmak oy kaybetirecektir pkk la kolkola tipler le chp nin ne işi olur almasınlar pkk nin oyunu bu kadar şehit verdik yazıklar olsun göremeyenlere ideolojik aşağılık kompleksi tiplere

Yorumu oyla      1      0  
baran 7 Mart 2024 Perşembe 18:15

Chp-dem zaten aynı mrk.den yönetiliyor. Bunlar aynı kaptan besleniyorlar. Ayrı gibi görünüp karanlık odalarda iş çevirmeleri ile bilinirler. Hala hödük kafalar da yok trt de bilmem hapisteki termristin mektubu okunmuş yok bilmem ne Hapisteki terörsit devlet yanlısı mektup yazmış ama angus kafa ne anlıyor bunu kendi pisliklerine kapak yapamazsınız zir çok pis kokuyor. Anladınız mı vidanjör belediyecileri ve partisi? Ağzınıza pelesnk olmuş zırvaları bırakın artık. Zaten hapisteki terörsitin mektubu E. imamoğlu nun belediye başkanlığı olarak geldi. Şimdi de artık gitme zamanı by by Ekrem.

Yorumu oyla      4      0  
Chp 7 Mart 2024 Perşembe 18:14

Tebrikler Afyon sana bu yakışır İmamoğlu biliyor maçın sonucunu

Yorumu oyla      4      0  
7 Mart 2024 Perşembe 17:49

Chp yine karıştı.

Yorumu oyla      3      1  
Düz mantık 7 Mart 2024 Perşembe 16:28

Afyon milletvekili hatalı demeç vermiştir,bu konuda genel başkan ve parti içi disiplin devreye girer İmamoğlu kim ki? Burcu Köksal pariteden ihraç edilsin ya da kendine iş bulsun demek onun haddi değildir İstanbul büyük şehir belediye başkanlığı dışında her yere lütfen burnunu sokmasın genel başkan genel merkezi zora düşürüyor onun için bu seçimde oy vermeyeceğiz bu zat efendiye...

Yorumu oyla      5      4  
Bulut 7 Mart 2024 Perşembe 15:27

İstanbul seçimlerinde akp ye oy versin diye aponun mektubu trt de okundu o zaman bu çok vatansever yurttaşları görmedik. Hüdapar geçenlerde özerklik istedi akp ve yavru ortağı mhp sesini bile çıkarmadı. Diyarbakırda kayyum belediyesi şeyh sait ismini bulvara koydu. Çok vatansever mhp den ses bile çıkmadı.

Yorumu oyla      5      6  
Afyonlu 7 Mart 2024 Perşembe 14:01

Burcu Köksal kıvırmaya gerek olmadan doğru bir demeç vermiştir sizler gibi kapalı kapılar arkasında pazarlık yapmıyor gidecek birileri var ise önce İmamoğlu gitsin...

Yorumu oyla      14      4  
Vatandaş 7 Mart 2024 Perşembe 14:00

Chp artık batının DEM İ olmuş

Yorumu oyla      8      6  
Recep Gokay 7 Mart 2024 Perşembe 13:23

Burcu hanım gayet mantıklı konuşmuş. asıl sen hangi sıfatla bu kararı veriyorsun İmamoğlu. Genel Başkanmısın, belediye başkanı mı?

Yorumu oyla      8      5  
SOKAK 7 Mart 2024 Perşembe 13:21

Sayın İMAMOĞLU uzun bir aradan sonra ilk defa cesur ve doğru bir tavır ortaya koymuştur. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyorum ve yolunuz açık olsun diyorum. Piyasada ayrıştırma konusunda çok ama çok uzmanlaşmışlar varken bir de buna CHP'nin katılmasına gerek yok. NOKTA

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Ünsal: Alaybey yeniden cazibe merkezi olacak
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal; Bahçelievler, Alaybey ...
CHP Gaziemir adayı Işık: Geçmişin tecrübesi geleceğe ışık tutacak
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünay Işık partinin farklı kademelerinde ...
CHP’de seçim sonrası için 3 ayda bir anket kararı!
CHP lideri Özgür Özel yerel seçimlerin ardından göreve gelen belediye ...
 
Cumhur'un adayı Dağ 'öncelik ulaşım' dedi, ekledi: En kötü yerlerden başlayacağız!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Kronik ...
Tugay mevcut başkanlara sahip çıktı, hükümete yüklendi: İzmir aşağılanacak, küçümsenecek yer değil!
Karabağlar muhtar buluşmasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP Çiğli adayı Yıldız: Tüm emanetlere sahip çıkacağım
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; Egekent ve Yeni Mahalle ...
 
CHP'li Kılıç duyurdu: Okullarda parayla çorba dağıtılacak!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul ...
AK Parti Selçuk adayı Bakıcı: Şehri için çalışanlara imkansız proje yoktur’
Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Cumhur İttifakı Selçuk ...
AK Partili Bursalı: Kadın siyasetin öznesidir
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva