HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 16:20

CHP'de 17 il başkanından flaş açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay tartışmaları sürüyor. 24 Hasziran seçimleri sonrası İnce’nin yaptığı çağrıya Genel Merkez’den “veto” gelmişti. Doğu Anadolu ve İç Anadolu illerindeki CHP örgütleri de yaptıkları açıklama ile Genel Merkez’e destek verdi.

CHP de 17 il başkanından flaş açıklama!

CHP’de genel merkezin “gündemimizde yok” diyerek kapıyı kapatmasına karşın olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP tüzüğüne göre, parti yönetiminin çağrısının olmaması durumunda, seçimli kurultay yapılabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğunun imzası gerekiyor.

Parti örgütleri de ardı ardında tavırlarını belli ederken, bir açıklama da İç Anadolu ve Doğu Anadolu illerindeki parti örgütlerinden geldi.

17 il başkanının yaptığı açıklamada, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtti.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Seçim sonuçları bile kesinleşmeden kamuoyu önünde partimiz kamuoyu önünde tartışmaya açılmıştır. Birbirimize en çok kenetlenmemiz gereken, yerel seçim öncesi soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır.

Küçücük çocuklarımızın, kadınlarımızın katledildiği, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini yoksullaştırdığı, topluma ait tüm değerlerin iktidar eliyle erozyona uğratıldığı bir ortamda, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce'yi karşı karşıya getirip yarıştırmaya çalışmak ancak 16 yıldır süregelen dinci-despotik düzenin sorumlularını mutlu eder.

Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir.

Ve tabiki her partili siyaset etiği çerçevesinde, tüzüğümüze uygun olarak hareket edebilir ve parti organlarına aday olabilir. Ancak bu adaylıkların doğru zamanda ve doğru zeminde olması gerekir. Aksi halde hem partimiz hem ülkemiz çok ciddi zararlar görebilir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de, partimiz için ve ülkemiz için birbirinden kıymetli iki değerdir. Sonuç olarak her birimizin tarafı bellidir; tarafımız Cumhuriyet Halk Partisi ve geleceğimizdir.

Bugün yapılması gereken aklıselim, sağ duyulu bir şekilde davranmaktır. Hep birlikte verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinin üzerinden henüz bir kaç gün geçmişken parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru değildir. Her sorumluluk sahibi partilinin yapması gereken parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp saray rejimi karşısında muhalefet blokunu bir arada tutan, partimizi kamuoyunda tartıştırmadan yerel seçimlere taşıyacak bir olgunluk içinde davranmaktır. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ülkemize, sonra partimize karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Bu anlamda aşağıda isimleri bulunan biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, bu tartışmaların kamuoyu önünde daha fazla sürdürülmemesi, tüm örgütlerimizin sağduyulu ve itidalli olmaları, birlik ve beraberliğimizi bozmadan seçim sonuçlarının bir an önce il ve ilçe örgütlerimiz ve genel merkez düzeyinde analiz edilerek mücadelemize devam edilmesi konusunda tüm örgütlerimize, üyelerimize ve yöneticilerimize çağrıda bulunuyor, mücadelenin güçlendirilerek geleceği taşınmasını temenni ediyoruz”

(Ağrı İl Başkanı - İbrahim ASLAN, Adıyaman İl Başkanı - Deniz ÇAKMAK, Bayburt İl Başkanı - İbrahim KALDIRIMOĞLU, Bingöl İl Başkanı - Ahmet BAZANCİR, Bitlis İl Başkanı - Metin GÜZELKAYA, Diyarbakır İl Başkanı - Mehmet SAYIN, Elazığ İl Başkanı - Zeki KAPLAN, Hakkari İl Başkanı - Aytekin KARAHANLI, Iğdır İl Başkanı - İlhan Zor, Malatya İl Başkanı -  Enver KİRAZ, Kırıkkale İl Başkanı - Onur Yüksel BOZDAĞ, Yozgat İl Başkanı - Abdullah YAŞAR, Nevşehir İl Başkanı - Kamil GÜLMEZ, Van İl Başkanı - Mehmet KURUKCU, Tunceli İl Başkanı - Şükrü KILIÇ, Erzincan İl Başkanı - İsmail URTEKİN, Erzurum İl Başkanı - Bülent OĞUZ)

 
3 yıldır kayıp olana eşini ayakkabalarından teşhis etti
 
Fırat Çakıroğlu davasında flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
turgut 9 Temmuz 2018 Pazartesi 22:21

al birini vur ötekine...

Yorumu oyla      10      5  
Vatandas 9 Temmuz 2018 Pazartesi 17:21

Bu illerde kaç milletvekilimiz var merak ettim

Yorumu oyla      11      5  
Sarı Çizmeli Memed'A 9 Temmuz 2018 Pazartesi 16:54

CHP'nin bu çıkarcı 14 il başkanına göre, olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmazmış. Peki 9 seçimdir madara olmuş bir zavallı bir genel başkan(!) ve onun kuklası bir yönetimin(!) peşinden koyun gibi gitmek mi parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşır? Hadi or'dan!!!!

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den 'resmi yas ilanı' çağrısı
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü  İzmir Milletvekili Çıray, ...
Siyaset Bilim Prof. Dr. Tosun: Yerel seçim olmasa imza rahat toplanır
Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ...
O fotoğraf olay olmuştu: İYİ Partili Dervişoğlu ne dedi?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) yemin töreninde, MHP Genel Başkanı ...
 
AK Partili Çankırı'dan 'yerel seçim' mesajı: İzmir'de kaleyi içten fethedeceğiz
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, ...
İzmir'de kadınların patronu imza hareketi için konuştu: İkisi de başımızın tacı!
Kadın Kolları Başkanı Balcı, “Önümüzde bir seçim var. Kimseyi ayrıştırmak ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Yok artık’ dedirten zihni sinir İzmir formülleri!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Yok artık’ dedirten zihni sinir İzmir formülleri!
 
CHP 'yemin töreni' kararını verdi!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
İYİ Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu
İYİ Parti'nin TBMM Başkan adayı Hayrettin Nuhoğlu oldu. İYİ Parti'de Grup ...
CHP Grup Yönetimi'ne İzmir'den iki isim!
CHP TBMM Grubu, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva