HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2013 Pazartesi - 08:53

CHP’da Ankara düğümünü çözen anket!

Ankara için anket yaptıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkan adaylığı için oyu yüzde 42’ye ulaşan Mansur Yavaş’ta karar kıldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, ‘yüzde 30-34’te kaldı. Ak Parti’nin adayı Melih Gökçek ise CHP anketinde yüzde 38’i geçemedi.

CHP’da Ankara düğümünü çözen anket!

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara büyükşehir belediye başkan adayı arayışında sona geldi.

Anketlerde CHP’yi yüzde 40’ın üzerine taşıdığı görülen eski Beypazarı Belediye Başkanı, MHP’nin 2009 Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş’la seçimlere katılma kararı aldı. CHP’nin yaptırdığı anketlerde aday adaylıklarını açıklayan isimlerle ‘gayr-i resmi’ aday adayları olarak isimleri anılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un ‘yüzde 30-34’ bandında destek gördükleri ortaya çıktı. AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Melih Gökçek’in ise CHP anketlerinde yüzde 38’i geçemediği görüldü. Gökçek ile CHP’nin olası adayları arasında yüzde 4’lük bir fark olduğunu belirleyen CHP genel merkez yönetimi yaklaşık 2 ay önce ‘ön mutabakat’ sağladığı Yavaş ile yeniden masaya oturdu. Yavaş ile adaylığının yanı sıra CHP’nin az oy aldığı Kızılcahamam, Akyurt, Polatlı, Beypazarı gibi çevre ilçelerin adaylarının da değerlendirildiği bir dizi görüşme yapıldı. Yavaş’ın isminin de yer aldığı son anket çalışmasından ise “Aday Mansur Yavaş olursa parti oyu yüzde 40-42’ye ulaşır” sonucu çıktı.
 
MHP YANITI POZİTİF
Hürriyet'te yer alan habere göre; CHP genel merkez yönetimi son anketini de CHP tabanına dönük olarak yaptı. Parti tabanına “Yavaş’ın MHP kökenli oluşu, CHP’ye oy vermenizi etkiler mi?” sorusunu yöneltti. İlk sonuçların ‘pozitif’ geldiği anketin hafta başında tamamlanması bekleniyor. Yakın çevresine “Ankara’dan çok daha umutluyum. Ankara’da seçim kazanmak çok daha mümkün” değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu’nun Yavaş’ın adaylığını yarın açıklaması bekleniyor. 22 Aralık’ta toplanacak CHP Parti Meclisi’nin onayına sunulması beklenen belediye başkan adayları listesinde İstanbul adayı olarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmir için ise Aziz Kocaoğlu yer alacak. Mustafa Akaydın’ın isminin öne çıktığı Antalya’da “Menderes Türel’in AK Parti’nin üzerinde oyu olduğu” sonucuna ulaşan CHP son bir değerlendirme yapacak.
 
ANTAKYA’DA AK PARTİLİ ADAY
CHP Antakya’da ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in karşısına AK Partili mevcut Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile çıkacak. Adana’da ise eski belediye başkanı Aytaç Durak’ı gündeminden çıkaran CHP’de ibre Soner Çetin ve Turgay Develi’den yana dönmüş durumda. İnsan hakları konularındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa; eski Trabzon Belediye Başkanı ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon; eski Bartın Belediye Başkanı ve Bartın Millevekili Rıza Yalçınkaya da Bartın adayı olacak.
 
HAYIRLI OLSUN
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca, Twitter hesabından “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş, Ankara’ya hayırlı olsun” mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan Karaca’nın attığı bu mesaj, ‘Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı kesin’ olarak yorumlandı. 2009 seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Mansur Yavaş, yüzde 27 oy almıştı.
 
İNCE'DEN TEPKİ
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca’nın Twitter hesabından, “Mansur Yavaş, Ankara’ya hayırlı olsun” mesajına CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’den sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan Karaca’nın attığı bu mesaj, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına  Mansur Yavaş’ı aday göstereceği şeklinde yorumlandı. Karaca’nın attığı tweete tepki gösteren İnce de kendi Twitter’da şunları yazdı: “Adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman Twitter’dan açıklıyor! Şu anda o tweet yok! Eski partisini CHP’lileşmekle suçlayan bir kişi CHP’den aday olup olmamayı düşünecekmiş! Kendisine ısrarlı teklifler varmış! Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya da yazık oluyor. Amaç parti tabanını sağlam tutup diğer partilerin tabanına güven vermek olmalıdır. Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler!”
 
ADAY OL ÖNERİSİ
Mansur Yavaş’ın internet sitesinden yaptığı “Önümüzdeki seçenekler çok net. Ya bu oynanan oyuna sessiz kalıp bir 5 yıl daha aynı yönetimle Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetilecek ya da Ankara için adım atacağız” açıklaması, “CHP’nin teklifine olumlu yanıt verecek” diye yorumlandı. Yoğun bir hafta sonu geçiren Mansur Yavaş, 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığı Beypazarı’nda birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarıyla bir araya geldi, “CHP’den aday olsam nasıl karşılarsınız?’ diye sordu. Ankara’da da bir dizi görüşmeler yapan, telefon anketlerine devam eden Yavaş’a büyük çoğunluk, “Aday olmalısın” dedi. Nihai kararını bugün CHP yönetimine bildirecek Yavaş ise istişarelerinin devam ettiğini belirterek, “Yol arkadaşlarıma ve beni destekleyenlere sormadan hareket edemem. Çünkü bu kenti birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkanh 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:19

Melih Gökçek gibi birinden kurtulmak için en mantıklı senaryo.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet 16 Aralık 2013 Pazartesi 09:27

Bu kabul edilemez.Bunu yapamazlar.Kemal Kılıçdaroğlu hayatının en büyük siyasi hatasını yapmış olur.

Yorumu oyla      13      9  
Hale 16 Aralık 2013 Pazartesi 09:04

İzmir'de birçok yerde MHP büyük süpriz yapacak. Kimse bunu göremiyor. Örneğin Bayraklı, Aliağa,Menemen Bergama kesin diyebilirim. Adayları çok çok iyi seçmişler. Mükemmel adayları var.

Yorumu oyla      11      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Yapar yazdı: Binali Yıldırım'ın İzmir ile imtihanı
Muhabirimiz Fatih Yapar Binali Yıldırım'ın aday gösterilme sürecini ve bilinmeyenleri yazdı...
Bakan'dan o iddiaya 'Şimşek' gibi yanıt
Maliye Bakanlığı 2014 Yerel Seçimleri için belediyelere bütçe tasarının ...
Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Tweet attı CHP karıştı!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü karaca twitter hesabından CHP’nin ...
 
CHP'nin Manisa adayı belli oldu!
Manisa’da hem MHP’nin hem de AK Parti’nin büyükşehir adaylarının kesinleşmesinin ...
CHP'den 'İnsan hakları'na danslı protesto
İzmir'de CHP'li gençler, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında ...
Ümit Yaldız yazdı: Aziz Başkan'ın golleri
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız 'Aziz Başkan'ın golleri'ni yazdı...
 
Erdoğan yeni burs ücretlerini açıkladı
Antalya’da konuşan Başbakan Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora ...
Gürkan: Güzelbahçeliyiz kazanacağiz!
Güzelbahçe'ye tam teşekküllü bir kamu hastanesi yapılması konusundaki ...
Çelik, Teoman Koman'ın ardından konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, hayatını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva